Samsung Galaxy S20+: Ξεπερνάει το iPhone 11 Pro Max και μπαίνει στη δεκάδα του DxOMark

, Samsung Galaxy S20+: Ξεπερνάει το iPhone 11 Pro Max και μπαίνει στη δεκάδα του DxOMark

Μπορεί το Galaxy S20 Ultra να διαφημίζεται ως το απόλυτο φωτογραφικό κινητό από τη Samsung, όμως οι επιδόσεις του δεν ήταν αρκετές για αν μπει στις πρώτες θέσεις της λίστας της DxOMark και σήμερα καταλαμβάνει την 7η ανάμεσα στα καλύτερα φωτογραφικά κινητά σύμφωνα με την συγκεριμένη εταιρεία μετρήσεων.

Επόμενο στη λίστα για δοκιμή ήταν το Galaxy S20+, που μπορεί να μην έχει τον αισθητήρα των 108MP όπως η Ultra έκδοση, αλλά μοιράζονται αρκετά κοινά στοιχεία. Η συσκευή κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 118 πόντους και να μπει στη δεκάδα, ξεπερνώντας το iPhone 11 Pro Max, καθώς και τα Galaxy Note 10+ και Huawei P30 Pro.

Φωτογραφίες

Στις φωτογραφίες, το Galaxy S20 Plus κατάφερε να συγκεντρώσει 127 πόντους. Τα δυνατά σημεία της συσκευής, βάση του DxOMark, είναι η ευρυγώνια κάμερα, η σωστή ρύθμιση της έκθεσης, η μεγάλη δυναμική εμβέλεια και τα έντονα χρώματα, με πολύ καλές λεπτομέρειες στις φωτογραφίες που λήφθηκαν σε εξωτερικούς χώρους.

Όμως, φαίνεται πως η συσκευή υστερεί αρκετά από τον ανταγωνισμό σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και σε λήψεις σε εσωτερικούς χώρους. Σε αυτές τις συνθήκες υπήρχε λιγότερη λεπτομέρεια, aliasing και ένας κυανός τόνος στις λήψεις. Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και χωρίς το φλας, φαίνεται πως η συσκευή ρίχνει τις ρυθμίσεις τις έκθεσης.

Αν και η εστίαση είναι από τα δυνατά χαρτιά ως προς το marketing της συσκευής, το DxOMark επισημαίνει πως τα αποτελέσματα είναι καλύτερα σε κοντινά αντικείμενα σε φωτεινές συνθήκες, αν και το αποτέλεσμα μέχρι και με 5x zoom είναι ικανοποιητικά. Σύμφωνα με άλλες δοκιμές, η κάμερα των 64MP είναι ικανή μόνο για 1.06x zoom, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το 3x υβριδικό zoom που παρουσιάζει η Samsung.

Βίντεο

Στο βίντεο, η συσκευή κατάφερε να συγκεντρώσει 100 πόντους. Σε αυτό βοήθησε ο σωστός εντοπισμός της έκθεσης, τα έντονα χρώματα και η ακριβής απόδοση των textures. Επίσης, η αυτόματη εστίαση είναι γρήγορη και λειτουργεί σωστά, με την ιστοσελίδα να σημειώνει πως είναι ελαφρώς καλύτερη από το Galaxy S20 Ultra. Στα αρνητικά του βίντεο είναι οι επιδόσεις του σε συνθήκες χαμηλού και εσωτερικού φωτισμού, καθώς επίσης και η σταθεροποίηση που σύμφωνα με το DxOMark θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

Το συμπέρασμα είναι πως αν και μπήκε στη δεκάδα, έστω και στην τελευταία θέση, το Samsung Galaxy S20 Plus, όπως και το ακριβότερο Galaxy S20 Ultra, δεν κατάφεραν να εντυπωσιάσουν. Η συσκευή βρίσκεται κάτω από τα Xiaomi Mi Note 10 Pro και Huawei Mate 30 Pro, με την τιμή του πρώτου να είναι αρκετά χαμηλότερη και του δεύτερου να έχει πέσει ήδη. Αναμένουμε βελτιώσεις από τον Κορεάτικο κολοσσό, ιδίως με το επερχόμενο Note 20.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.