Samsung Galaxy S21 5G: Κάθε μέρα και μια συναρπαστική ιστορία

, Samsung Galaxy S21 5G: Κάθε μέρα και μια συναρπαστική ιστορία

Είναι αλήθεια πως το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους, με την τεχνολογία να παίζει σημαντικό ρόλο όχι μόνο στην εργασία ή την εκπαίδευση από το σπίτι, αλλά στο να έρθουμε “κοντά” με τους δικούς μας ανθρώπους που δε μπορούσαμε να συναντήσουμε λόγω της πανδημίας.

Αυτό που στοχεύει διαρκώς η Samsung είναι η βελτίωση της ποιότητας της καθημερινότητάς μας, έτσι ώστε κάθε ημέρα να είναι και μια συναρπαστική εμπειρία, με τη νέα σειρά Galaxy S21 να φέρνει καινοτομίες και χαρακτηριστικά που ανεβάζουν τον πήχη στον ανταγωνισμό και καταφέρνει ακριβώς αυτό. Να κάνει την κάθε μέρα μας, συναρπαστική!

Σχεδιασμός που μαγνητίζει τα βλέμματα

Ο νέος κομψός σχεδιασμός της σειράς Galaxy 21 μαζί με τις νέες κάμερες που αλλάζουν τα δεδομένα στη φωτογραφία και τη βιντεοσκόπηση, σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη αυτονομία, την πολύ φωτεινή οθόνη, τον αποθηκευτικό χώρο και την ποιότητα κατασκευής που κάνει τις ναυαρχίδες της εταιρείας να ξεχωρίζουν, δίνουν ένα σύνολο που κάθε φίλος της τεχνολογίας πρέπει να έχει στα χέρια του.

, Samsung Galaxy S21 5G: Κάθε μέρα και μια συναρπαστική ιστορία

Το πρώτο χαρακτηριστικό που μαγνητίζει έχοντας στα χέρια τη σειρά Galaxy S21 της Samsung, είναι η edge-to-edge οθόνη τεχνολογίας AMOLED 2X στις 6.2” και 6.7” για τα μοντέλα Galaxy S21 και Galaxy S21+ με ανάλυση FullHD+ 2400×1080 pixels και στις 6.8” για το κορυφαίο Galaxy S21 Ultra με ανάλυση WQHD+ 3200×1440 pixels, με τη φωτεινότητα να φτάνει μέχρι και τα 1.500nit, κάνοντας την χρήση της ευχάριστη ακόμα και σε συνθήκες πολύ έντονου φωτισμού.

Εξαιρετικά ομαλή οθόνη

Οι νέες οθόνες της σειράς Galaxy S21 υποστηρίζουν περιεχόμενο HDR10+, με τον έξυπνο προσαρμοζόμενο ρυθμό ανανέωσης να μπορεί αυτόματα να ρυθμίσει το ρυθμό ανανέωσης από 48Hz έως και 120Hz, ανάλογα με τις ανάγκες που έχει εκείνη τη στιγμή η οθόνη. Όσον αφορά το Galaxy S21 Ultra, μπορεί αυτόματα να ρυθμίσει το ρυθμό ανανέωσης από 10Hz έως και 120Hz, με το σημαντικότερο χαρακτηριστικό να είναι το ότι για πρώτη φορά σε smartphone της Samsung, ο χρήστης μπορεί να ορίσει το ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz ενώ έχει ενεργοποιημένη την ανάλυση οθόνης σε WQHD+, κάνοντας έτσι τη χρήση της συσκευής ακόμα πιο γρήγορη.

, Samsung Galaxy S21 5G: Κάθε μέρα και μια συναρπαστική ιστορία

Το πιο γρήγορο τσιπ που είχε ποτέ ένα Galaxy smartphone

Στο εσωτερικό των Galaxy S21 θα βρούμε τον Exynos 2100 SoC, το οποίο είναι σημαντικά βελτιωμένο σε σχέση με τον Exynos 990 καθώς βασίζεται πλέον στην τεχνολογία των 5nm και προσφέρει έως και 15% καλύτερες επιδόσεις CPU, 33% καλύτερες επιδόσεις GPU και έως και 5.3 φορές ταχύτερο AI για λήψεις με κάθε λεπτομέρεια .Η μνήμη RAM βρίσκεται στα 8GB για τα Galaxy S21 και Galaxy S21+ ενώ για το Galaxy S21 Ultra δίνεται η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 12GB και 16GB, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος δεν υστερεί καθώς με χωρητικότητα που ξεκινάει από τα 128GB και φτάνει τα 512GB, δε θα χρειαστεί να σβήσουμε καμία φωτογραφία και video με το φόβο του να μην έχουμε χώρο ελεύθερο στο κινητό για τις αγαπημένες μας στιγμές αλλά και τις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε.

, Samsung Galaxy S21 5G: Κάθε μέρα και μια συναρπαστική ιστορία

Η ομορφιά βρίσκεται στις λεπτομέρειες

Ένας ακόμα τομέας όπου η Samsung διαπρέπει στις νέες ναυαρχίδες της σειράς Galaxy S21 είναι οι κάμερες που εφοδιάζουν τα Galaxy S21, Galaxy S21+ και Galaxy S21 Ultra. Στο πίσω μέρος των Galaxy S21 και Galaxy S21+ θα βρούμε το τριπλό σύστημα κάμερας, με κύριο αισθητήρα 12MP (f/1.8) με οπτικό σταθεροποιητή, τηλεφακό στα 64MP επίσης με οπτικό σταθεροποιητή και έναν υπερευρυγώνιο αισθητήρα 12MP (f/2.2). Ο κύριος αισθητήρας επιτρέπει περικοπή φωτογραφιών με υψηλή ανάλυση, με την εταιρεία να υπόσχεται μηδενική απώλεια λεπτομέρειας. Το μέγιστο zoom που μπορεί να φτάσει o τηλεφακός των 64MP είναι 30x, με 6x zoom υψηλής ανάλυσης και 3x υβριδικό/οπτικό zoom. Στο βίντεο μπορεί να φτάσει έως και 12x μέγιστο, ή 6x σε ανάλυση 8K.

Καθημερινές επικές κινηματογραφικές εμπειρίες

Η καταγραφή video στις συγκεκριμένες συσκευές δε θα μπορούσε να υστερήσει καθώς η μέγιστη ανάλυση που μπορεί να φτάσουν είναι 8K στα 24fps, κατά τη διάρκεια των οποίων, ο χρήστης μπορεί να κάνει λήψη φωτογραφίας 33MP υψηλής ανάλυσης. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής 4K video στα 60fps από σχεδόν όλους τους αισθητήρες, ακόμα και τη selfie εκτός του τηλεφακού ο οποίος υποστηρίζει καταγραφή σε ανάλυση 4K στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

, Samsung Galaxy S21 5G: Κάθε μέρα και μια συναρπαστική ιστορία

Έτοιμοι για Instagram

Στον τομέα της selfe κάμερας, τα Galaxy S21 και Galaxy S21+ είναι εφοδιασμένα με κάμερα 10MP με AutoFocus και f/2.2, με τις νέες λειτουργίες στο πορτραίτο της selfie για την αποκατάσταση προσώπου μέσω AI να ξεχωρίζει. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει η δυνατότητα να αποκαταστήσουμε θολές λεπτομέρειες λόγω κουνήματος ή χαμηλού φωτισμού και μπορούμε να προεπιλέξουμε το χρωματικό τόνο μεταξύ ψυχρού, φυσικού και θερμού.

Φωτογραφίες με ζωηρά χρώματα

Όσον αφορά το Galaxy S21 Ultra, στο πίσω μέρος του θα βρούμε τετραπλό σύστημα κάμερας, το οποίο συνοδεύεται και από ToF Laser AutoFocus σύστημα, για ακόμα καλύτερη εστίαση. Ο κύριος αισθητήρας είναι ανάλυσης 108MP με οπτικό σύστημα σταθεροποίησης και f/1.8, ενώ ο ultrawide αισθητήρας ανέρχεται στα 12MP (f/2.2).

Όμως, το ξεχωριστό σύστημα βρίσκεται στους δύο τηλεφακούς ανάλυσης 10MP, ένας με 3x οπτικό zoom (f/2.4) και ένας με έως 10x οπτικό zoom, ενώ ταυτόχρονα και οι δύο προσφέρουν οπτική σταθεροποίηση εικόνας. Οι δύο φακοί εναλλάσσονται αυτόματα, ανάλογα το εύρος του zoom που επιθυμεί ο χρήστης ενώ ταυτόχρονα μπορούν να προσφέρουν macro φωτογραφία έως 10cm (με Dual Pixel AutoFocus).

, Samsung Galaxy S21 5G: Κάθε μέρα και μια συναρπαστική ιστορία

Τίποτα δεν πια «πολύ μακριά»

Πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό που βρίσκουμε στο Galaxy S21 Ultra είναι και το Space Zoom, το οποίο υπόσχεται έως και 100x zoom, φέρνοντας και το πιο μακρινό θέμα φωτογράφησης ακόμα πιο κοντά. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα για λήψη φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης έως και 6x zoom με τον φακό των 108MP, ή να χρησιμοποιήσουμε το οπτικό zoom των 10x. Στο βίντεο, υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής μέχρι και 20x zoom ενώ σε υψηλή ανάλυση 8K η λήψη φτάνει μέχρι και 6x zoom.

Αναδεικνύει τα καλύτερα χαρακτηριστικά σας

Μεταβαίνοντας στο μπροστινό μέρος της συσκευής, έχουμε τη selfie κάμερα των 40MP με AutoFocus και f/2.2, και είναι η μεγαλύτερη που έχουμε δει στη σειρά Galaxy S, με την αποκατάσταση του προσώπου μέσω AI να εμφανίζεται και εδώ, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να διορθώσουν θολές λεπτομέρειες λόγω κουνήματος ή φωτισμού χαμηλής έντασης.

, Samsung Galaxy S21 5G: Κάθε μέρα και μια συναρπαστική ιστορία

Η νύχτα σας ανήκει

Μια ακόμη λειτουργία που κάνει τις κάμερες της σειράς Galaxy S21 να ξεχωρίζουν ονομάζεται Bright Night, όπου χρησιμοποιείται το AI για αυτόματη επεξεργασία πολλών καρέ σε συνθήκες πάρα πολύ χαμηλού φωτισμού. Η Εξελιγμένη Νυχτερινή Λειτουργία προσφέρει ενοποιεί πολλαπλά καρέ (16-30 καρέ) με αυτόματη επεξεργασία Raw και αποθήκευση σε jpg αρχείο. Στον τομέα του video βρίσκουμε τη νέα λειτουργία Director’s View, το οποίο προσφέρει ζωντανά εικονίδια των διαφορετικών φακών, τα οποία βλέπουμε live και μπορούμε να αλλάζουμε μεταξύ τους, ενώ με το Vlogger View, έχουμε διπλή εγγραφή με τη selfie αλλά και την πίσω κάμερα.

, Samsung Galaxy S21 5G: Κάθε μέρα και μια συναρπαστική ιστορία

Φυσική εμπειρίας γραφής με το S-Pen

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που προσφέρει η σειρά S21 της Samsung, έχουμε την υποστήριξη χρήσης του S-Pen (πωλείται ξεχωριστά) στο Galaxy S21 Ultra, κάτι που γίνεται πρώτη φορά σε συσκευή που δεν ανήκει στη σειρά Galaxy Note. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης 5G δικτύων από όλες τις συσκευές της σειράς, οι οποίες διαθέτουν πιστοποίηση IP68 για προστασία από νερό και σκόνη, ενώ σημαντικές βελτιώσεις θα βρούμε και στον τομέα της αυτονομίας, καθώς οι μπαταρίες σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη διαχείριση ενέργειας που προσφέρει ο Exynos 2100 αρχιτεκτονικής 5nm, κάνουν την αυτονομία ακόμα μεγαλύτερη.

, Samsung Galaxy S21 5G: Κάθε μέρα και μια συναρπαστική ιστορία

Περισσότερη μπαταρία για να κάνετε περισσότερα

Πιο συγκεκριμένα, στα Galaxy S21, Galaxy S21+ και Galaxy S21 Ultra έχουμε μπαταρία των 4.000mAh, 4.800mAh και 5.000mAh αντίστοιχα, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός πως υποστηρίζεται πολύ γρήγορη ενσύρματη φόρτιση στα 25W και γρήγορη ασύρματη φόρτιση στα 15W, με την αυτονομία των συσκευών να φτάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Διαχρονικά, η Samsung μας δείχνει κάθε χρόνο πως κατασκευάζεται η αληθινή ναυαρχίδα που παρέχει απεριόριστες δυνατότητες στους χρήστες, με χαρακτηριστικά που απογειώνουν την εμπειρία χρήσης και ένα συνολικό αποτέλεσμα που φέρνει την εταιρεία ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό, παρέχοντας στους χρήστες όλα όσα αναζητούν σε ένα smartphone.

, Samsung Galaxy S21 5G: Κάθε μέρα και μια συναρπαστική ιστορία

Sponsored by Samsung

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.