Samsung Galaxy S21: Πρέπει να βιαστούμε για αγορά;

Samsung Galaxy S21, Samsung Galaxy S21: Πρέπει να βιαστούμε για αγορά;

Οι προ-παραγγελίες για τα Samsung Galaxy S21 έχουν ήδη ξεκινήσει, όμως το ερώτημα είναι αν όντως χρειάζεται να βιαστούμε για αγορά. Εκεί που ποντάρει η Samsung με τις νέες συσκευές είναι οι βελτιωμένες κάμερες, το πανίσχυρος SoC Exynos 2100 (σε σχέση τουλάχιστον με το Exynos 990, αλλά και τα 120Hz που φέρνουν οι νέες συσκευές. Όμως αυτά τα 120Hz είναι τα ίδια που είδαμε και στα Galaxy S20, πέραν του S21 Ultra. Πάμε να δούμε λοιπόν αν κάποιος που έχει ήδη Samsung flagship χρειάζεται να αναβαθμίσει.

Έχω Galaxy S20 και θέλω να πάρω το Galaxy S21

Ξεκινάμε με την πιο απλή ερώτηση. Αν έχετε λοιπόν Galaxy S20 και θέλετε το Galaxy S21 η απάντηση είναι μία: δεν αξίζει η μετάβαση. Πέραν του νέου design και των ελαφρώς καλύτερων καμερών, θα έχετε την ίδια μπαταρία, πλαστική πλάτη, δεν θα έχετε microSD κάρτα, ενώ ακόμα και στη οθόνη υπάρχει ο περιορισμός των 120Hz σε FHD+ ανάλυση, ενώ στο Galaxy S20 υπήρχε η επιλογή για WQHD+ ανάλυση (60Hz) αν θέλατε. Οπότε, ένα μεγάλο όχι.

Έχω Galaxy S20+ και θέλω να πάρω το Galaxy S21+

Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν λιγάκι. Αν είστε ικανοποιημένοι με τη μπαταρία του S20+ τότε καλύτερα όχι. Από την άλλη, το Galaxy S21+ προσφέρει 300mAh παραπάνω μπαταρία, ελαφρώς καλύτερες κάμερες και επιδόσεις, όμως δεν υπάρχει η microSD και η επιλογή ανάλυσης WQHD+. Οπότε, η απάντηση είναι ίσως, αν δεν είστε ευχαριστημένοι με τη μπαταρία, τότε ναι, το Galaxy S21+ είναι μία σημαντική αναβάθμιση σε αρκετούς τομείς.

Έχω Galaxy S20 Ultra και θέλω να πάρω το Galaxy S21 Ultra

Ξεκάθαρη απάντηση: ναι, αξίζει η αναβάθμιση. Ακόμα καλύτερη οθόνη με 120Hz WQHD+ ανάλυση, ακόμα καλύτερο σύστημα κάμερας με 2x telephoto αισθητήρες + 108MP δεύτερης γενιάς, έως και 16GB RAM. Όμως, πέραν της microSD θύρας που θα χάσουμε, εδώ έρχεται και το παράδοξο: πέφτουμε και στη γρήγορη φόρτιση, από τα 45W του Galaxy S20 Ultra στα 25W. Οπότε, αν θέλετε microSD και γρήγορη φόρτιση ίσως όχι, αλλά σε όλα τα υπόλοιπα ένα μεγάλο ναι.

Έχω Galaxy S20 FE και θέλω κάποιο Galaxy S21

Εδώ έρχονται τα πιο δύσκολα: το Galaxy S20 FE ήταν από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της Samsung τα τελευταία χρόνια: ένα πλήρες πακέτο με Snapdragon SoC και στη χώρα μας (τουλάχιστον η μία έκδοση), μεγάλη μπαταρία και τιμή πολύ χαμηλότερη από οποιοδήποτε flagship. Αν λοιπόν σας αρέσουν τα value for money ίσως να περιμένετε καλύτερα το αντίστοιχο Galaxy S21 FE, αν και, αυτό φαίνεται να είναι φέτος το απλό Galaxy S21.

Έχω Galaxy Note 20 Ultra και θέλω το Galaxy S21 Ultra

Το 2020 το Galaxy Note 20 Ultra ήταν τόσο κοντά με το Galaxy S20 Ultra, ακόμα και σε SoC, που η απάντηση είναι ίδια και εδώ: ναι. Ακόμα και να χρειάζεστε πενάκι, πλέον με το Galaxy S21 Ultra μπορείτε. Μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας (χάρη στα 5nm), καλύτερο SoC, καλύτερες κάμερες, όλα απλά δείχνουν ότι το Galaxy S21 Ultra αξίζει.

Έχω Galaxy Note 20 και θέλω κάποιο Galaxy S21

Πάμε λοιπόν στη συσκευή που τα ξεκίνησε όλα… FHD+ σε ναυαρχίδα; Check. Πλαστική πλάτη σε ναυαρχίδα; Check. Έλλειψη microSD σε ναυαρχίδα; Check. Ειλικρινά αξίζει να αλλάξετε το Galaxy Note 20 με κάποιο μοντέλο της σειράς Galaxy S21 (ναι, ακόμα και το απλό).

Έχω Galaxy S10/Note 10 και θέλω κάποιο Galaxy S21

Εδώ πάμε στην κατηγορία αυτών που δεν αλλάζουν κάθε χρόνο. Αν λοιπόν έχετε κάποιο smartphone της σειράς Galaxy S10 και δε σας κάνει η μπαταρία του, έχετε κάποιο κόλλημα ή απλά θέλετε να ανανεώσετε τότε ναι, τα Galaxy S21 θα σας ικανοποιήσουν. Από την άλλη, αν είστε ευχαριστημένοι, ίσως να βρείτε τα… περσινά S20 πιο δελεαστικά (ειδικά σε τιμές). Από την άλλη, αν δε θέλετε την τελευταία τεχνολογία και έχετε το Galaxy Note 10+, τότε θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους και το 2021.

Για τα παλαιότερα μοντέλα δε το συζητάμε, αν νιώθετε ότι ήρθε η ώρα για αναβάθμιση μη του δίνεται πολύ σκέψη. Αυτές είναι οι δικές μας συμβουλές για το αν αξίζει κάποιος να μεταβεί άμεσα στη νέα γενιά και να προχωρήσει στην αγορά κάποιου μοντέλου Galaxy S21. Προφανώς όσοι είστε κολλημένοι με την τεχνολογία έχετε ήδη προ-παραγγείλει. Όμως όσοι δεν είστε αλλά σας άρεσε η νέα σειρά, τότε ελπίζουμε ο παραπάνω οδηγός να σας βοηθήσει να αποφασίσετε.

Βέβαια, θέλουμε να ακούσουμε και τη γνώμη των κατόχων των συσκευών ή αυτών που θέλουν να κάνουν αγορά άμεσα, τι σας κέρδισε, τι σας κάνει να ανυπομονείτε ή τι σας έβαλε σε σκέψεις να προσπεράσετε τη νέα σειρά.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GZsfn

Εγω από note 9 θα κανω την μετάβαση σε s21 ultra !

Perastikos

Κακώς…

Μάριος

απο S7 σε S20+ η σε S21 απλό , προτεινετε βρε παιδια ; Πολύ δελεαστικά και τα 2 , αλλα στο s21 μ απογοητευει η πλαστικη πλατη , τα 1080p Μονο , η ελλειψη Sd και ακουστικων και φορτιστη.

SUPS 👨‍⚖️

S20+ χαλαρα…αν κ γενικα θα σ προτεινα να πας σε note 20 ultra αν πρεπει να επιλεξεις Samsung οπωσδηποτε.

Ιωάννης jb

Πολύ δελεαστικά!
Παρτα κ τα 2!
Μόνο ενάμιση χιλιάρικο θα σου βγουν!

Κρυσταλλία

Και εγώ το S7 έχω και περίμενα πως και πως το S21 αλλά απογοητεύτηκα πλήρως.. Νομίζω πως πέρα από τον επεξεργαστή το S21 είναι κατώτερο του S20+ οπότε εγώ προτείνω το παλαιότερο μοντέλο που από ό,τι φαίνεται έχει ανώτερα χαρακτηριστικά.

Πιλότος

Εγώ απο S7 EDGE πήγα σε S20 FE(exynos) μέσα Οκτωβρίου, δηλαδή 2 βδομαδες μετά περίπου από την κυκλοφορία του, με τιμή όμως 384 λόγω έκπτωσης που υπήρχε αλλά και χωρίς ΦΠΑ.. Θεωρώ πως έκανα καλά σ αυτή την τιμή αν και θα προτιμούσα το μοντέλο με τον SNAPDRAGON όμως είχε 120 ευρώ παραπάνω.. Τώρα με αυτές τις τιμές που έχουν θα έλεγα S20+ ή S21+ καθώς είναι περίπου ίδιες

Joey

Κάτοχος s10….η τελευταία ναυαρχίδα σε “νορμαλ” τιμη. Εγω προσωπικα ΚΑΙ φετος δεν ειδα καποια συνταρακτικη αναβαθμιση ειδικα για τα 1000+ ευρω που ζητανε. Θελω να αλλαξω αλλα ειλικρινα δε βλεπω κατι ιδιαιτερο. Θα περιμενω να δουμε και το OP 9 τι λεει κι αν ειναι γυρω γυρω στα 800 ισως καταληξω εκει….(μειονεκτημα για εμενα του OP οι καμερες….αλλα δεν ειμαι και φωτογραφος, μια φωτο με τη παρεα και την οικογένεια και τελος). Αυτα απο εμενα

Stathis

Ναυαρχίδες ήταν τα + (εγώ έχω S9+) και όχι τα σκέτα. Τα + (αλλά και τα σκέτα) λοιπόν δεν ήταν καθόλου σε νορμάλ τιμή εδώ και αρκετά χρόνια. Το S9+ είχε κοντά χιλιάρικο, 979 για την ακρίβεια.. (εγώ για να το πάρω, το έκανα με την τότε ενέργεια της samsung σε voda και γερμανό που για λίγο καιρό βγήκε 30-40% κάτω + κάποιες εκπτώσεις που είχα Γερμανό αλλιώς ούτε θα το σκεφτόμουν) και το απλό s9 είχε 879 (!!). Εδώ το απλό S10 που αναφέρεις, είχε αρχική τιμή Ελλάδα στα 940 ευρώ!! οπότε ποια στο καλό νορμαλ τιμή λες; Ακόμα και το s10 lite είχε 750 και να μην πούμε για το s10+ που ήταν στα 1040… Το παμπάλαιο s7 edge έκανε 900 ευρώ αρχική! Έχουμε να δούμε νορμαλ αρχική (πάντα) τιμή από την Samsung εδώ και πάρα πολλά χρόνια (από εποχή S5 ίσως και βγάλε.. ΑΝ πάντα τα 750 του S5 και S4 τα θεωρούμε νορμάλ για 2013-14)

ntountasgeo

Κάτοχος Note 20 ultra και S20 ultra πιο πριν. Το μεγάλο μείον είναι η έλλειψη microsd. Σε όλα τα κινητά μου χρησιμοποιώ κάρτα μνήμης 512gb. Θέλω να μάθω εκείνα τα μεγάλα κεφάλια στη samsung άδεια είναι? Κάνουν ότι κάνει η apple. Αν θέλανε κινητό χωρίς sd και χωρίς φορτιστή σε τιμή στο Θεό θα περνάμε iphone που κρατάει και την τιμή του ψηλά. Δεν βλέπω να πηγαίνει πολύ μακριά η Sami με αυτές τις κινήσεις. Είχε αφαιρέσει την κάρτα μνήμης και σε παλιότερο ΝΟΤΕ την κραξανε και μετά την ξαναέβαλε στο επόμενο μοντέλο. Τώρα κάνει πάλι τα ίδια. Όσον αφορά το φορτιστή αν όπως λέει ήθελε να μειώσει τους ρύπους τότε καλός και δεν το έβαλε στην συσκευασία. ΑΛΛΑ εάν κάποιος τον θέλει θα έπρεπε να του τον δίνει ΔΩΡΕΆΝ. Ή ακόμη καλύτερα να είχες επιλογή για παραγγελία κινητού με φορτιστή η χωρίς φορτιστή στην ανάλογη τιμή πάντα

Γιωργος

Να σε ρωτησω κατι καλησπερα.επειδη εχω παραγγειλει το note 20 ultra και με την αναβαθμιση που εγινε εχεις δει καποια διαφορα στην μπαταρια θερμοκρασια και καμερα?ευχαριστω

Γιωργος

απο oneplus 7tpro ???

Aggelos

Πας παλι σε oneplus και δεν χανεις τιποτα σε σχεση με τα samsung που καθε χρονο αντι για καλυτερα γινονται χειροτερα και εχεις ασυγκριτα καλυτερο user interface απο το one ui που ειναι γεματο bloatware (*) και κανει το κινητο να σερνεται μετα απο λιγο καιρο.
(*)Ειδα καπου οτι το s20 εχει 127 (!!!) προεγκατεστημενες εφαρμογες εκ των οποιων η συντριπτικη πλειοψηφια δεν γ8νεται uninstall.

Ιωάννης jb

Προπαραγγελια από το πρώτο λεπτό!
1479 ευρώ ΜΟΝΟ!!!!!
Και μάλλον του χρόνου θα το πουλήσω 5-6 κατοστάρικα… για να βάλω άλλα τόσα κ να πάρω το s22 που θα κάνει 2 χιλιάρικα!

Σονέρ

Από Samsung Galaxy S6 Edge αναβάθμιση σε S21 Ultra 5g τι λέτε;

SUPS 👨‍⚖️

ε ναι…

Γιώργος

σοβαρά τώρα ρωτάς;
αν το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα, δε θέλει σκέψη.

Last edited 3 years πριν by Γιώργος
Kostas

Εχω το S20 και σκεφτομαι να παω στο S21 ο μονος λογος για να αλλαξω ειναι η μπαταρια και συμφωνα με αυτα που διαβαζω με τον καινουργιο επεξεργαστη θα ειναι πιο καλη η μπαταρια και θα διαρκει πιο πολυ αλλα με αυτα που διαβασα σε αυτο το αρθρο μπηκα σε σκεψεις. Εσεις τι λετε?

AntonisK

Κατοχος S10+ θα περιμένω για κάτι καλύτερο του χρόνου.
Τι καλυτερο? Να μην αντιγραφει η μια εταιρια την αλλη και οταν η μια κάνει κάτι καθαρά δικό της σαν πρόταση και σε τι τιμή θα το πλασάρει ώστε να κάνει την διάφορα.
Τώρα αμα φτάσουμε να δίνουμε 2000€ και 3000€ για κινητό είμαστε άξιοι της μοίρας μας γιατι οπως παμε θα μας πλασάρουν ένα κινητό στο μέλλον με αυτές τις τιμές και θα είναι επιπέδου S21 που για μένα η τιμή του δεν πρέπει να ξεφεύγει τα 750-800€ γιατί μην ξεχνάμε είναι κινητό για έναν χρόνο!!! Του Χρονου θα βγει το S22 και θα ειναι το S21 απλά θα έχει αλλάξει ονομασία!

Νικόλας

S20+ ή S21 απλό;

Con456

Κάθε πέρσι και καλύτερα Σαμμυ …. Δυστυχώς τα προσπερνάς και τα τρία . Σε αυτά τα λεφτά υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές. Τώρα που εγώ είμαι ταμπελολατρης Σαμσουγκνακιας κοιταζω τα παλιότερα μοντέλα. S20 fe 5g , s20 plus και Note 10 plus. Μοντέλα που η σαμμυ πραγματικά έδειξε ότι σεβάστηκε σε κάποιο βαθμό τον αγοραστή

Νικόλας

Συμφωνώ. Κι εγώ μεταξύ S20 FE 5G και S20+ είμαι.

Nikos

Είμαι ανάμεσα σε Samsung S21 Ultra 512Gb και IPhone 12 pro max 256Gb δεν ξέρω πιο να επιλέξω κάτοχος Samsung s6 να πάω σε ios ή θα είμαι πολύ περιορισμένος?

Manolis

Ακόμα κρατάω το S10e που έχει και θύρα jack και χωράει σε τσαντάκια και τσέπες εύκολα. Σε κανένα χρόνο βλέπουμε… Αναλόγως τί θα υπάρχει στην αγορά τότε και μάλλον όχι samsung.

RaptorSD

Παραμονή στο Note 10+ απόλυτα ικανοποιημένος… Και μακράν πιο όμορφο…

Μαρινα

Επίσης να μην ξεχνάμε σε πιο διάσημο παγκοσμίως συγκρότημα πόνταρε η Samsung για την διαφήμιση των συγκεκριμένων κινητών!!!!!

Perastikos

Εγώ έχω το S9+ και αν τυχόν θέλω να αναβαθμίσω, δεν μπορώ!! Μόνο υποβάθμιση πλέον!!! Κινητά ΥΠΕΡΠΑΝΤΟΦΛΕΣ τεραστίων διαστάσεων, χωρίς θύρα ακουστικών, χωρίς led, χωρίς κάρτα μνήμης, χωρίς φορτιστή και ακουστικά… Και παρόλ’ αυτά, οι τιμές στο Θεό… Ναι υπάρχει το μικρό S21 αλλά είναι ακόμη πιο φτωχό!

Last edited 3 years πριν by Perastikos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.