Smartphones

Samsung Galaxy S21 Series: Διέρρευσαν όλα τα χαρακτηριστικά τους

Με μόλις δύο μήνες να μας χωρίζουν από την κυκλοφορία τους, διέρρευσαν όλα τα χαρακτηριστικά των smartphone της σειράς Samsung Galaxy S21. Οι πληροφορίες έρχονται από την ιστοσελίδα AndroidPolice, η οποία μάλιστα μας λέει ότι έχει και τα τελικά renders των συσκευών, όμως δε τα δημοσιεύει αλλά επιβεβαιώνει ότι έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Όπως γνωρίζαμε, θα δούμε τρία μοντέλα της σειράς: Galaxy S21, S21+ και S21 Ultra με κωδικές ονομασίες O1, T2 και P3 αντίστοιχα. Το μικρότερο μοντέλο θα έρθει με οθόνη 6,2 ιντσών FHD+ LTPS, με ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Το μεσαίο μοντέλο θα έρθει με οθόνη 6,7 ιντσών FHD+ LTPS, με ρυθμό και αυτό στα 120Hz.

Το μεγαλύτερο όμως μοντέλο θα έρθει με οθόνη 6,8 ιντσών WQHD+ με τεχνολογία LTPO, δηλαδή θα μπορεί να προσαρμόζει το ρυθμό ανανέωσης από 1 έως και 120Hz, αλλά και φωτεινότητα που φτάνει μέχρι τα 1.600 nits. Επίσης, η Samsung θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο το contrast της οθόνης του Ultra, φτάνοντας 3.000.000:1, ενώ ήδη γνωρίζουμε πως θα είναι το μοναδικό μοντέλο με υποστήριξη S Pen.

Οι μπαταρίες των Samsung Galaxy S21, S21+ και S21 Ultra θα ανέρχονται στα 4.000mAh, 4.800mAh και 5.000mAh αντίστοιχα. Στα χαρακτηριστικά των αισθητήρων, τα δύο μικρότερα μοντέλα θα έχουν κύριο αισθητήρα 12MP, ultrawide 12MP και τηλεφακό στα 64MP. Το μεγαλύτερο μοντέλο θα έχει κύριο αισθητήρα 108MP, ultrawide 12MP, έναν τηλεφακό με 3x οπτικό ζουμ και έναν δεύτερο τηλεφακό με 10x οπτικό ζουμ. Επίσης, θα επιστρέψει το 100x Space Zoom από το Galaxy S20 Ultra.

Για όσους ενδιαφέρονται για 8K βίντεο, η Samsung θα προσφέρει 8K στα 30fps σε όλα τα μοντέλα Galaxy S21. Επίσης, όλοι οι αισθητήρες θα υποστηρίζουν 4K στα 60fps εγγραφή βίντεο και όχι μόνο ο κύριος αισθητήρας. Η λειτουργία Super Steady θα αναβαθμιστεί με υποστήριξη 60fps, ενώ η κάμερα θα μπορεί να αλλάζει μεταξύ 30fps και 60fps, ανάλογα με τον φωτισμό.

Στο εσωτερικό των Samsung Galaxy S21 εμείς στην Ευρώπη θα δούμε τον Exynos 2100, ενώ σε Αμερική θα εξοπλίζεται με τον Snapdragon 875. Το S21 θα κυκλοφορήσει σε Phantom Violet, Phantom Pink, Phantom Gray, και Phantom White, το S21+ σε Phantom Silver, Phantom Black και Phantom Violet, ενώ το Ultra θα έρθει σε Phantom Black και Phantom Silver. Δε γνωρίζουμε προς το παρόν τιμή.

Πηγή

Σχόλια

  • Ωραία, τίποτα δελεαστικό (στα χαρτιά τουλάχιστον) για το μικρό και το μεσαίο σε σχέση με τα S10 και S20. Θα παραμείνω στο Note 10 μου που τόσο έχω αγαπήσει.

    Από όσα specs διαβάζω, δεν καταλαβαίνω τι στο καλό κάνει η Samsung με το zoom στο βασικό και στο plus μοντέλο. Ούτε με το S20 δεν κατάλαβα. Παράτησε το οπτικό 2X για να βάλει ψηφιακό 3Χ με οπτικό 0,7 αν θυμάμαι καλά. Έχοντας το S10 τότε εγώ και ένας φίλος το S20 τραβήξαμε με 3X. Aποτέλεσμα : Φυσικά καλύτερο το zoom του S10. Σε 10Χ έβγαινε καλύτερο του S20 αλλά όσο να 'ναι είναι λίγο κουφό να υποβαθμίζεσαι ως το 3Χ και να αναβαθμίζεσαι πάνω από αυτό. Επίσης γενικά στην κύρια κάμερα δεν είχαμε εντοπίσει διαφορές.

    Υποβάθμιση-Αναβάθμιση και στην οθόνη. Σου αναβαθμίζει το ρυθμό ανανέωσης, σου υποβαθμίζει την ανάλυση. Αν η Samsung έλεγε "δεν φαίνεται η διαφορά στην ανάλυση", τότε γιατί τα τελευταία χρόνια έβαζε υψηλότερη ανάλυση ακόμα και στο βασικό μοντέλο; Γνωρίζω πως το κάνει τώρα για τη μπαταρία αλλά όπως και να έχει, κάνει ξανά υποβάθμιση-αναβάθμιση.

    Για να δούμε τι θα γίνει και με τον Exynos 2100. Θα είναι στα επίπεδα του Snapdragon 875 όπως φημολογείται ή πάλι οι Ευρωπαίοι θα πάρουν κατώτερο επεξεργαστή;

    Τέλος για το design, ξέρω πως θα έχω διαφορετική άποψη σε σχέση με τους περισσότερους. Η μικρή κούρμπα στα πλαϊνά μου άρεσε πολύ γιατί έδινε την εντύπωση ότι δεν υπάρχουν οι μαύρες γραμμές δεξιά και αριστερά. Επίσης δεν πατιέται ποτέ η οθόνη κατά λάθος (μαγικά χέρια μάλλον έχω). Αφού όμως το λένε τόσοι άλλοι χρήστες, δίκιο θα έχουν. Για το προσωπικό μου γούστο πάντως, η flat οθόνη με τα μαύρα περιθώρια δεξιά και αριστερά να φαίνονται πλέον, συνιστά υποβάθμιση στο design.

    • John είναι ο μόνος τρόπος να έχεις καλό πορτραίτο .

      Γιαυτο και θα έχει δυο τηλεφακούς.Ο ένας για πορτραίτο και ο άλλος για να ζουμάρεις .

      Αυτό που είχα γράψει σε έναν Έλληνα YouTuber σε σχετική συζήτηση που είχαμε στα σχόλια .

      Είχα τονίζει πως εμένα με ενδιαφέρει πιο πολύ το portrait mode από το ζουμ όποτε και αν είχα να επιλέξω ανάμεσα στα δυο θα διάλεγα το πρώτο .
      Ιδανικά θα τα ήθελα και τα δυο αλλά θα χρειαζόταν δυο τηλεφακοι για αυτό η ένας που να κάνει το «δυο σε ένα» αν υπάρχει τέτοια τεχνολογία φακού .

      Ήρθε λοιπόν η Samsung και το κάνει .

      Έξυπνη κίνηση γιατί το note στο μόνο που υστερεί σε σχέση με το 12 pro max είναι η λειτουργία πορτραίτου .

      Θετικό η δυνατότητα 4K /60από όλες τις κάμερες επιτέλους και αυτό δείχνει ποσο πίσω είναι η επεξεργαστές τις Qualcomm σε σχέση με τους Α.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Λεοντιάδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.