Samsung Galaxy S21: Θα έρθει με διαφορετικά SoC σε κάθε μοντέλο;

, Samsung Galaxy S21: Θα έρθει με διαφορετικά SoC σε κάθε μοντέλο;

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Galaxy S20 ήταν η διαφορά στις επιδόσεις, τη μπαταρία και την κάμερα που είχαν τα μοντέλα με Exynos επεξεργαστή σε σχέση με τα αντίστοιχα με Qualcomm. Θα πίστευε κανείς ότι μετά από τη μεγάλη κατακραυγή του κόσμου η Samsung ίσως σκεφτόταν ξανά τη χρήση μόνο Snapdragon chipset, όμως φαίνεται ότι θα γίνει το τελείως αντίθετο.

Σύμφωνα με τον γνωστό leakster Mauri QHD η Samsung θα παρουσιάσει τρία μοντέλα της σειράς Galaxy S21. Το απλό Galaxy S21 θα έχει επεξεργαστή Exynos 991 ή 992, χωρίς όμως τη GPU από την AMD. Το Ultra μοντέλο θα έρθει εξοπλισμένο με το νέο Exynos 1000 SoC, το οποίο αναμένεται να είναι έως τρεις δυνατότερο από το Snapdragon 865 και με AMD GPU, ενώ άγνωστο παραμένει το ποιο chipset θα ενσωματωθεί στο Plus μοντέλο.

Τέλος, υπάρχει και η πιθανότητα να αλλάξει εντελώς η ονομασία του Exynos, ίσως για να σταματήσει να υπάρχει αυτή η προκατάληψη από πλευράς καταναλωτών ή γιατί η νέα γενιά, σε συνεργασία με την AMD, θα είναι εντελώς διαφορετική από ότι έχουμε δει μέχρι τώρα. Πάντως, αν ισχύουν τα παραπάνω, θα δούμε πρώτη φορά χρήση διαφορετικών επεξεργαστών σε μοντέλα ίδιας σειράς.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

Εντάξει θα πάνε και αυτοί το segmentation σε άλλο επίπεδο… Από κει κ πέρα πιθανόν τα + να έχουν SD όσο για το απλό s21 αν δεν δεχθεί γενναία μείωση τιμής θα πάει ακλαυτο.

Pavlos Piaditis

ενώ φέτος πούλησαν… απαράδεχτοι και ακόμα χειρότερα το οτι φαίνεται οτι θα κρατήσουν και τον exynos 990 και στο note 20 ultra. Περίμενα επιτέλους να αλλάξω κινητό. Άντε να δούμε μήπως έχουμε καμία έκπληξη.

Βασιλης

Στην Αμερικη και Κινα δεν θα φορανε snapdragon τα καινουρια?ειναι σιγουρο αυτο?κι οσο αφορα το 3 φορες πιο δυνατο μενει να δουμε αξιοπιστα τεστ κι οχι “μιλημενα” τεστ ,μακαρι να ναι ετσι κι οι ναυαρχιδες της να γινουν επιτελους τοπ σ επιδοσεις και στην ευρωπη.Επιφυλασομαι

Γιώργος Αναστασιαδης

Ρε παιδιά έλεος. Ο Exynos 990 θεωρείται από benchmarks 2ος καλύτερος επεξεργαστής σε CPU και 1ος σε ΑΙ. Όλοι Samsung, Huawei και Apple έχουν δικα τους chipsets στην υψηλή κατηγορια και Snapdragon μονο η Xiaomi κ.α. που δεν κατασκευαζουν chipsets. Μήπως το θέμα κάποιων δεν ειναι το αν ειναι καλός ο Exynos αλλα η Samsung γενικοτερα;

SUPS 👨‍⚖️

Οταν συγκρινουν το ιδιο μοντελο με exynos η sd σε θεματα διαρκειας μπαταριας και θερμοκρασιας και εχουμε χαωδεις διαφορες τοτε δεν ειναι θεμα ”δεν μ αρεσει τ σαμσουνγκ”.Στις ΗΠΑ δεν κανουν αυτες τις συγκρισεις γιατι εχουν το πιο ισχυρο cpu.Επισης να σταματησει η καραμελα οτι τα benchmarks ειναι το απολυτο μετρο συγκρισης συσκευης.

Γιώργος Αναστασιαδης

Επίσης διαβάζω αλλου για τον 25W. Γνωριζετε ότι σε σχέση με τον 45W η διαφορά σε ταχύτητα φόρτισης 0-100% ειναι 10 λεπτα περιπου; 45W κανει κανεις σε όλες τις εταιρείες για κανένα 20λεπτο και μετα λόγω θερμοκρασίας πέφτει η ισχύς φόρτισης λόγω θερμοκρασιας. Σε συσκευές που σου βγάζουν όλη τη μέρα τι θες τα 45W? Και οκ τα θες. Τα θεωρούμε απαραιτητα; Μήπως δεν βλέπουμε την ουσία και απλα κυνηγάμε αριθμους; Πχ πόσοι γνωρίζουν το οικοσύστημα και τις συνεργασίες της Samsung αυτή τη στιγμη; Επειδή δεν είναι νούμερα τα αφήνουμε στην άκρη; Οι αριθμοί δυστυχώς δε δείχνουν πάντα την αλήθεια για την εμπειρία χρήσης. Τα smartphones δεν ειναι DIY…κάθε εταιρεία έχει τη φιλοσοφία της. Σαφώς και η Samsung είναι αξία κριτικής πχ για το ποσο RnD έβαζε στο κομμάτι κάμερα στις συσκευές της αλλα ως εκεί. Για το DDR5 ή για το τι UFS χρησιμοποιεί τιποτα…αν θέλουμε να πούμε κάτι όμως να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα σα χρήστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.