Samsung Galaxy S21 Ultra: Η πραγματική ναυαρχίδα με WQHD+ οθόνη και έως 16GB RAM

https://www.youtube.com/watch?v=Lj9Rdl9ntTE

Όπως περιμέναμε, το κορυφαίο μοντέλο για το πρώτο εξάμηνο του 2021 θα είναι το Samsung Galaxy S21 Ultra, με σημαντικές διαφορές από τα δύο μικρότερα. Το νέο μοντέλο έρχεται με όλες τις αναβαθμίσεις των S21 και S21+, ενώ προσφέρει ακόμα καλύτερη οθόνη, την καλύτερη selfie που έχουμε δει στη σειρά και Laser AutoFocus.

Οθόνη

Το Samsung Galaxy S21 Ultra έρχεται με οθόνη 6,8 ιντσών τεχνολογίας Dynamic AMOLED 2X, με ανάλυση WQHD+ (3200x1440p). Ο έξυπνος προσαρμοζόμενος ρυθμός ανανέωσης μπορεί αυτόματα να ρυθμίσει το ρυθμό ανανέωσης από 10Hz έως και 120Hz, ανάλογα με τις ανάγκες που έχει εκείνη τη στιγμή η οθόνη, ενώ υποστηρίζει και περιεχόμενο HDR10+.

Μάλιστα, αν και έρχεται με προεπιλεγμένη ανάλυση FHD+, μπορείτε παράλληλα να έχετε κορυφαία ανάλυση WQHD+ και 120Hz, κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά σε smartphone της Samsung. Πέραν των παραπάνω, μιλάμε για την καλύτερη σε χαρακτηριστικά οθόνη που έχουμε δει σε συσκευή της εταιρείας, με 515ppi, μέγιστη φωτεινότητα 1.500nit και αναλογία αντίθεσης 3.000K:1.

Ένα άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό του κορυφαίου μοντέλου είναι η υποστήριξη S Pen, κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά στη σειρά Galaxy S. Μάλιστα, η Samsung ανακοίνωσε ένα νέο S Pen, αποκλειστικά για το Galaxy S21 Ultra, το οποίο δεν απαιτεί φόρτιση. Αυτό ίσως σημαίνει λιγότερες λειτουργίες, καθώς δεν υπάρχει και πλήκτρο, όμως είναι ιδανικό για όσους θέλουν να γράψουν ή να επεξεργαστούν κάτι γρήγορα. Επιπλέον, η εμπειρία γραφής στα 120Hz είναι “σαν αληθινό στυλό” (κάτι που έχουμε ακούσει και στο παρελθόν).

Samsung Galaxy S21 Ultra, Samsung Galaxy S21 Ultra: Η πραγματική ναυαρχίδα με WQHD+ οθόνη και έως 16GB RAM

Κάμερα

Σε αντίθεση με τα μικρότερα μοντέλα, το Samsung Galaxy S21 Ultra έρχεται με τετραπλό σύστημα κάμερας, το οποίο συνοδεύεται και από ToF Laser AutoFocus σύστημα, για ακόμα καλύτερη εστίαση. Ο κύριος αισθητήρας είναι ανάλυσης 108MP με οπτικό σύστημα σταθεροποίησης και f/1.8, ενώ ο ultrawide αισθητήρας ανέρχεται στα 12MP (f/2.2),

Όμως, το ξεχωριστό σύστημα βρίσκεται στους δύο τηλεφακούς ανάλυσης 10MP, ένας με 3x οπτικό zoom (f/2.4) και ένας με έως 10x οπτικό zoom, ενώ ταυτόχρονα και οι δύο προσφέρουν οπτική σταθεροποίηση εικόνας. Οι δύο φακοί εναλλάσσονται αυτόματα, ανάλογα το εύρος του zoom που επιθυμείτε. Ταυτόχρονα, μπορούν να προσφέρουν macro φωτογραφία έως 10cm (με Dual Pixel AutoFocus).

Μία επιστροφή που ξεχάσαμε στο Galaxy Note 20 Ultra είναι το Space Zoom, το οποίο υπόσχεται έως και 100x zoom. Επιπλέον, μπορείτε να έχετε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης σε έως και 6x zoom με τον φακό των 108MP, ή να χρησιμοποιήσετε το οπτικό zoom των 10x. Στο βίντεο, μπορείτε να φτάσετε μέγιστο έως 20x zoom και σε υψηλή ανάλυση 8K έως και 6x zoom.

Η λειτουργία Bright Night χρησιμοποιεί το AI για αυτόματη επεξεργασία πολλών καρέ σε συνθήκες πάρα πολύ χαμηλού φωτισμού. Η Εξελιγμένη Νυχτερινή Λειτουργία προσφέρει ταχύτερη ενοποίηση πολλαπλών καρέ (16-30 καρέ) με αυτόματη επεξεργασία Raw και αποθήκευση σε jpg αρχείο.

Στο κομμάτι του βίντεο, μία νέα λειτουργία είναι το Director’s View, το οποίο προσφέρει ζωντανά εικονίδια των διαφορετικών φακών, τα οποία βλέπετε live και μπορείτε να αλλάζετε μεταξύ τους. Επιπλέον, βλέπουμε το Vlogger View, όπου έχουμε διπλή εγγραφή με τη selfie αλλά και την πίσω κάμερα.

Η μέγιστη ανάλυση που μπορεί να φτάσει η συσκευή είναι 8K στα 24fps, από τα οποία μπορείτε να κάνετε λήψη μίας φωτογραφίας 33MP υψηλής ανάλυσης. Επιπλέον, μπορείτε να βγάλετε 4K στα 60fps από όλους τους αισθητήρες, ακόμα και τη selfie.

Η selfie κάμερα του Samsung Galaxy S21 Ultra ανέρχεται στα 40MP με AutoFocus και f/2.2, δηλαδή τη μεγαλύτερη που έχουμε δει στη σειρά Galaxy S. Μία από τις νέες λειτουργίες στο πορτραίτο της selfie είναι η αποκατάσταση προσώπου μέσω AI, όπου μπορείτε να αποκαταστήσετε θολές λεπτομέρειες λόγω κουνήματος ή χαμηλού φωτισμού.

Samsung Galaxy S21 Ultra, Samsung Galaxy S21 Ultra: Η πραγματική ναυαρχίδα με WQHD+ οθόνη και έως 16GB RAM

Εσωτερικό

Το νέο Exynos 2100 SoC είναι σημαντικά βελτιωμένο σε σχέση με το Exynos 990 που είδαμε στις συσκευές της σειράς Galaxy S20. Το νέο SoC των 5nm προσφέρει έως και 15% καλύτερες επιδόσεις CPU, 33% καλύτερες επιδόσεις GPU και έως και 5.3 φορές ταχύτερο AI για λήψεις με κάθε λεπτομέρεια.

H μπαταρία των 5.000mAh υποστηρίζει γρήγορη ενσύρματη φόρτιση στα 25W και γρήγορη ασύρματη φόρτιση στα 15W. Το βασικό μοντέλο έρχεται με 12GB RAM τεχνολογίας LPDDR5, ενώ το κορυφαίο μοντέλο φτάνει στα 16GB, το μεγαλύτερο που έχουμε δει ποτέ σε smartphone.

Στον αποθηκευτικό χώρο βλέπουμε 128GB, 256GB ή 512GB ενσωματωμένης μνήμης και, αν και στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά προσφέρει περισσότερα, δυστυχώς το Galaxy S20 Ultra δεν προσφέρει θύρα microSD. Με το ενσωματωμένο 5G modem μπορείτε να περιμένετε εξαιρετικές ταχύτητες streaming, downloading και browsing, αρκεί βέβαια ο πάροχός σας να έχει κάλυψη στην περιοχή σας.

Samsung Galaxy S21 Ultra, Samsung Galaxy S21 Ultra: Η πραγματική ναυαρχίδα με WQHD+ οθόνη και έως 16GB RAM

Τιμή και διαθεσιμότητα

Το Samsung Galaxy S21 Ultra θα κυκλοφορήσει σε δύο χρώματα: Phantom Black και Phantom Silver. Η συσκευή προσφέρει Gorilla Glass Victus τόσο για προστασία της οθόνης, όσο και για προστασία της πλάτης.

Η flagship πρόταση κυκλοφορήσει με τιμή 1.299 ευρώ για το μοντέλο των 128GB, 1.349 ευρώ για το μοντέλο των 256GB και 1.479 ευρώ για το μοντέλο των 512GB με 16GB RAM. Οι προ-παραγγελίες θα ξεκινήσουν σε λίγες ώρες και την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου θα αρχίσουν οι πωλήσεις. Όσοι προ-παραγγείλουν τη συσκευή θα πάρουν δώρο τα νέα Galaxy Buds Pro και Galaxy Smart Tag.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Τώρα που ξέρουμε τα πάντα θα περιμένουμε να δούμε και μερικά πραγματικά bench ώστε να μάθουμε εάν όντως ο Exynos 2100 είναι ισάξιος του Snapdragon 888 ειδικά στον τομέα των γραφικών. Επίσης να δούμε και πως πάει από αυτονομία.

GEORGE

για τον exynos δεν ξερω τι επιδοσεις θα εχει παντως στο note 10 plus που εχω δεν κολλησε ποτε σε καποια εφαρμογη.
στο θεμα της micro sd ειναι και ο λογος που δεν θα ξανα αγορασω samsung.ισως ειναι και η αιτια πολυ λιγοτερων πωλησεων να εχει,που θα εχει σε σχεση με τα προηγουμενα
αυτα τα κανει η apple αλλα η apple εχει και 5 χρονια υποστηριξης στα τηλεφωνα της με τετοιες τιμες

Last edited 3 years πριν by GEORGE
Μανώλης

Θα συμφωνήσω με τον George. Στο Note 10+ που έχω day one, δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα, πετάει και One UI 3.0 τώρα είναι ακόμα πιο smooth και βελτιώθηκε και η αυτονομία, πραγματική ναυαρχίδα. Τώρα που αφαίρεσαν και την κάρτα μνήμης, θα τους ψάχνουν τους πελάτες. Μη μιλήσω για τις γελοίες προφάσεις για να αφαιρέσουν από το πακέτο το φορτιστή και τα ενσύρματα ακουστικά. Θα περιμένω ένα χρόνο να δούμε μπας και βάλουν μυαλό με τις υποβαθμίσεις. Διαφορετικά για μένα τελειωσε η Samsung!

NiNoS

Καλο αλλα δεν ειναο iPhone !!!!!

Aggelos

Ποσων χρονων εισαι φιλε;

NiNos

Ετών 12 Pro Max!!!

AsteriOS SteliOS

Εδώ και χρόνια η πάλαι ποτέ πολυαγαπημένη Samsung, είπε αντίο :
στην removable battery,
στο IR Bluster
στο ραδιόφωνο
στις νορμαλ τιμές και σε κάποια άλλα μικρότερης σημασίας περιεχόμενα και έχασε αρκετούς πελάτες με τους κινέζους κατασκευαστές να κερδίζουν από την “πίτα” ( ίδια λάθη την ίδια περίοδο από Sony, HTC, Nokia, LG που είχαν πολύ χειρότερη πορεία στην αγορά)
Σημέρα η Samsung λέει αντίο σε άλλα δύο πολύ σημαντικά κάστρα για εμάς τους καταναλωτές ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΡΤΑΣ ΜΝΗΝΗΣ & ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ………
Οποτέ με τόσα αντίο από τη Samsung λέω και εγώ με τη σειρά μου να της πω ένα μεγάλο ΟΡΙΣΤΙΚΟ —- ΑΝΤΙΟ !!!

Aggelos

Πολυ σωστα τα λες , το poco x3 των 250 ευρω εχει πανω τα παντα και η Samsung ψαχνει για κοροιδα με πλαστικα κινητα χωρις φορτιστη και καρτα μνημης στα 1000 ευρω.

NiNos

Ααααα poco phono μιλάμε για το κινητό !!!!!!
Σίγουρα θα έχει 24ram θα εχει δεκαέξι πύρινες και!!
Βρε iPhone και ξανά iPhone!!!!!

SUPS 👨‍⚖️

γελοιο το να ζηταει η σαμμυ 1000 για πλαστικουρα αλλα γελοιο να λες κινηταρα το Poco επειδη εχει καρτα sd και jack…Επισης δεν ξερω αν στο πε κανεις το mi11 δεν εχει ουτε jack ουτε micro sd οποτε οπου να ναι θα τα αποχαιρετησεις και στα midrange…

tasos

Καλησπερα παιδια η samsung δεν προσφερει φορτιστη στο S21 ultra?πως θα επιλεξω ποιον φορτιστη θα παρω

SUPS 👨‍⚖️

δεν εχει φορτιστη θα διαλεξεις εναν που εχει usb-c.

Bill

Ρε παιδιά, βγάλατε άκρη. Dual sim είναι? και δεν αναφέρομαι σε esim

Κώστας Βλαχάκης

Και τα 3 μοντέλα είναι Dual SIM.

Bill

Σ’ ευχαριστώ πολύ Κώστα γιατί δεν διευκρινίζεται πουθενά για την χώρα μας.

GEORGE

απο ο,τι διαβασα το s21ultra me snapdragon δλδ στην αμερικη θα υποστηριζει micro sd.
για μενα αυτος ειναι ο σημαντικοτερος λογος να μην ξανα-αγορασω samsung ,δεν σεβονται τυς πελατες με τιμες 1500 ευρω και σου αφαιρουν την msd ,χωρις φορτιστη και ακουστικα.bye bye samsung και εφοσον η hawei εχει αποκλειστει να ναι καλα η xiaomi οπου και θα δει τεραστια αυξηση πωλησεων πλεον.εκανε το λαθος με τα s6 η σαμ ξανα το ιδιο γιατι μας περναει προβατα

SUPS 👨‍⚖️

που το διαβασες αυτο?Πουθενα δεν εχω βρει κατι τετοιο…Παντου καταργηθηκε…

GEORGE

σε καποια σχολια στο gsmarena,οπως και να εχει για πολλους τελος η samsung,με 30 ευρω αγοραζεις μια καρτα msd και μεταφερεις τα αρχεια σου απο συσκευη σε συσκευη.απορω το σκεπτικο της εταιρειας οτι πρεπει να δωσεις 300 ευρω + για την 500 εκδοση ενω μια καρτα σδ κοστιζει 60 ευρω των 512,βεβαια ο καθε ενας εχει την αποψη του ,για μενα τελος
εντωμεταξυ υπαρχουν ατομα που δεν εχουν υπολογιστη και ειναι εκατονταδες χιλιαδες στην ελλαδα ,θελει καποιος να κανει φορματ στο κινητο ενω με την καρτα msd δεν τα χανει.που θα αντιγραψει τα αρχεια του;

Last edited 3 years πριν by GEORGE
SUPS 👨‍⚖️

παντου εχει καταργηθει ακομα και στα αμερικανικα galaxy…

Γιωργος

Σε φλασακι otg… Εχω για τ δικο μου (huawei p30 pro) παροτι παιρνει καρτα μνημης.. Κ με εχει βολεψει απειρα… Ειναι κ πάρα πολυ μικρο. Εγω νομιζω πτι περισσοτερο πρεπει ν επικεντρωθουν τ σχολια γυρω απ τηνναφαιρεση τ φορτιστη…. Την πλαστικη πλατη…το ψηφιακο ζουμ στα s21&s21+ με 64mpixel π το παρουσιαζει ως 3X οπτικο… Στις βασικες καμερες αυτων των δυο π ειναι η ιδια 12αρα π κυκλοφορει απο εποχης s7..στην selfie π ειναι ιδια και απαραλλακτη απο το s9+ αν δν κανω λαθος (προφανως βεβαια αλλαζει τ software k για τις δυο) Στην. Οθόνη π πλεον δν ειναι qhd(προσωπικα δν θα με ενοιαζε απλα τ αναφερω)…. Και τελος στην micro sd π ουτως η αλλως απο. Ναυαρχιδες αλλων εταιριων μόνο η huawei βαζει ακομα κ αυτη τις δικες της… Nanosd…Γενικως…. Ελεγα με τι να αλλαξω τ p30 pro σ μερικους μηνες κ περιμενα πως κ πως να δω τι θα βγαλει η Samsung και εφαγα απογοήτευση φουλ…

Last edited 3 years πριν by Γιωργος
Giannis

Ρε παιδιά ξεκολλήστε απο τις microSD και χρησιμοποιείστε cloud storage. Να κρατάς δηλαδή 1TB περιεχόμενο σε μια συσκευή γιατί; Για να την χάσεις και αυτή και τα 1TB data σου; Καλά ξεμπερδέματα. Ειδικά σε εποχή που αθνίζει το 5G και θα έχεις εκπληκτικές ταχύτητες upload, πιο μεγάλες και απο το write speed της microSD

GEORGE

στην ελλαδα με μια γραμμη 24 ρα με upload 1mbps θα ανεβασεις 1τβ στο cloud?η με 8 ευρω 3GB για ενα μηνα;
οσο αφορα το 5G εδω γελανε και οι κεραιες της κινητης.να ειχαμε προγραμματα οπως του εξωτερικου με 30 ευρω το μηνα απεριοριστα οπως η vodafone uk (60+ κοστιζει στην ελλαδα με σημα ανυπαρκτο πολλες φορες),ναι δεν χρειαζεται τοσο πολυ η καρτα sd.
το 2025 και βλεπουμε εδω στην ελλαδα για καλυψη και τιμες

Last edited 3 years πριν by GEORGE
Giannis

Αυτό που λες τώρα εδώ είναι διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Ποιος πάει να ανεβάσει στο cloud 1TB με τη μία; Το 1TB (το οποίο είναι πολύ μεγάλο για ποσότητες κινητού) έχει παραχθεί με τα χρόνια και όχι σε 1 μέρα. Αντίστοιχα κάθε μήνα παράγεις περιεχόμενο πολύ λιγότερο το οποίο θα ανεβάσεις στο cloud. Πόσο θα είναι; 1GB; 3GB; Και πολύ λέω. Για το μέσο χρήστη ούτε 1GB δεν είναι. Συνδύασε το και με ενα VDSL που έχεις στο σπίτι, μια χαρα δουλεύει λοιπόν το cloud!

SUPS 👨‍⚖️

την λεξη αμεση φορητοτητα την εχεις ακουσει ποτε?

Giannis

Για εξήγησε τι θέλεις να πείς με το άμεση φορητότητα; Φαντάζομαι πως βγάζεις τη SD και μεταφέρεις τα data από τη συσκευή σου σε μια άλλη συσκευή; Γιατί αν εννοείς αυτό μάλλον δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ με cloud.

SUPS 👨‍⚖️

Με τα πακετα δεδομενων που υπαρχουν αυτη την εποχη ειναι απαγορευμενο το cloud ως βασικος τροπος αποθηκευσης δεδομενων σε μια κινητη συσκευη…Αν καταφερουν στην ελληνικη τριαδα να μην παρεχουν τα γελοια και πανακριβα πακετα σε σχεση με την υπολοιπη Ευρωπη τοτε το ξανασυζηταμε…Αν αναφερεσαι για οποιαδηποτε αλλη χωρα που εχει πακετα απεριοριστων GB το ξανασυζηταμε…

Πανος

Με συγκίνησε η σαμσουγκ. Ήδη ψάχνω για xiaomi redmi note 9 pro 5g. Γιατί να σκάσω τόσα χρήματα για πράγματα που βρίσκω σε κάτι με 250 ευρώ. Έχουν ξεφύγει apple & Samsung και φταίμε κι εμείς με τον καταναλωτισμό μας

Last edited 3 years πριν by Πανος
GEORGE

αυτα λεω και γω,μεχρι το n10plus ηταν ολα καλα που εχω και ειδικα με την 11 πεταει,στο note ultra χαλια μπαταρια,στο s20 ultra πολλα προβληματα εστιασης καμερας και τωρα ερχεται να μας παρει πισω την msd και χωρις φορτιστη ακουστικα .

SUPS 👨‍⚖️

το οτι εφαρμοζει απαραδεκτες πολιτικες που κοροιδευε κιολας η σαμμυ δεν σημαινει οτι το note 9 pro σ κανει ακριβως τ ιδια ή το ιδιο καλα με το ultra…

Ιωάννης jb

Αυτό είναι που ψήφισε ο λαός του techblog.gr ότι περιμένουν με ανυπομονησία?
Πέρασε και δεν εντυπωσίασε!
Στη διαφήμιση παραπάνω μας δείχνουν συνεχώς το design! Είναι φανερό ότι προσπαθούν αποκλειστικά να περάσουν στον καταναλωτή την ιδέα ότι η συσκευή έχει τέλειο design! Η πλάκα είναι ότι η σελφι στο τέλος τις διαφήμισης είναι μέσα στο μαύρο φόντο για να κρυφτεί από τα κ καλά τέλεια χρώματα που υπάρχουν μισό πόντο πιο κάτω!
Γιατί δεν την φωτίζουν?
Γιατί κ οι ίδιοι ξέρουν ότι είναι ένα μαύρο χάλι!
Τουλάχιστον δείχνει ότι θα τραβάει καλά!
Τπτ το ιδιαίτερο στο design!
Αυτές οι διαφημίσεις είναι για γέλια μόνο!
Στα χαρακτηριστικά δείχνει ότι κάτι πάει να κάνει.. Στο ui πολύ το φοβάμαι!
Κ τέλος στα λεφτά που θα ζητάει απλά σε πιάνουν τα γέλια..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.