Samsung Galaxy S22 Ultra: Κάνε κάθε μέρα επική!!

Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy S22 Ultra: Κάνε κάθε μέρα επική!!

Είναι αλήθεια πως στις μέρες μας, όλοι οι χρήστες δεν περιμένουν από το smartphone που έχουν στα χέρια τους να μπορεί να κάνει πολλά αλλά να τα κάνει όλα και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο, είτε φωτογραφίζοντας, είτε καταγράφοντας τα αγαπημένα μας video, είτε απλά χρησιμοποιώντας τη συσκευή για να επικοινωνούμε με όλο τον κόσμο απλά με ένα άγγιγμα των δακτύλων μας.

Η Samsung έφερε το Galaxy S22 Ultra, το οποίο ξεχωρίζει με τον σχεδιασμό του! Με εκπληκτικές επιδόσεις, ένα σύστημα καμερών που φτάνει στα υψηλότερα επίπεδα και με το Nightography για φωτεινά βίντεο και φωτογραφίες στο σκοτάδι, το νέο Galaxy S22 Ultra ήρθε για να κάνει την κάθε μας μέρα επική. Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στο S Pen το οποίο βρίσκεται για πρώτη φορά ενσωματωμένο στο Galaxy S22 Ultra, με την εμπειρία χρήσης του να είναι εφάμιλλη με το να χρησιμοποιούμε ένα στυλό σε χαρτί, με απόκριση σε πραγματικό χρόνο και τη δημιουργικότητά μας να αλλάζει επίπεδο βάσει των δυνατοτήτων που μας προσφέρει.

Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy S22 Ultra: Κάνε κάθε μέρα επική!!

Επεξεργαστής που κάνει τη διαφορά

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που κάνουν το Galaxy S22 Ultra να ξεχωρίζει, είναι ο οκταπύρηνος επεξεργαστής Exynos 2200, αρχιτεκτονικής 4nm, ο οποίος σε συνεργασία με τη μνήμη RAM που διατίθεται σε χωρητικότητες των 8GB (128GB εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος) και 12GB (256GB/512GB αποθηκευτικός χώρος) αλλά και την AMD Xclipse 920 GPU, ο χειρισμός της συσκευής αλλά και οι επιδόσεις της στα games και στις λήψεις φωτογραφιών και video τη μέρα και τη νύχτα, αλλάζει επίπεδο.

Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy S22 Ultra: Κάνε κάθε μέρα επική!!

Οθόνη που καθηλώνει

Συνεχίζοντας με το εξωτερικό της συσκευής, θα βρούμε τη Dynamic AMOLED 2X οθόνη των 6.8 ιντσών με ανάλυση QHD+ και υποστήριξη HDR10+, με φωτεινότητα που φτάνει τα 1750 nits και ρυθμό ανανέωσης 120Hz ο οποίος προσαρμόζεται ανάλογα με το υλικό που προβάλλεται στην οθόνη, έτσι ώστε η κύλιση να είναι πιο ομαλή και άμεση από ποτέ. Επιπλέον, η οθόνη, όπως και η πλάτη της συσκευής, προστατεύεται από Gorilla Glass Victus+, διαθέτει 240Hz touch sampling rate αλλά και Vision Booster και Eye Comfort το οποίο βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη για να ελέγχει το μπλε φώτος που εκπέμπεται έτσι ώστε να προφυλάσσονται τα μάτια μας κατά την χρήση του Galaxy S22 Ultra το βράδυ πριν κοιμηθούμε, και να μην υπάρχουν διαταραχές στον ύπνο μας.

Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy S22 Ultra: Κάνε κάθε μέρα επική!!

Αυτονομία και ανθεκτικότητα

Το Galaxy S22 Ultra, το οποίο διαθέτει σασί από αλουμίνιο Armor Aluminum, “τρέχει” Android 12 με OneUI 4.1 και διαθέτει αδιαβροχοποίηση IP68, όπως και το S Pen, είναι εφοδιασμένο με μπαταρία 5000mAh και αυτονομία κάτι παραπάνω από μια μέρα. Υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση στα 45W, ασύρματη φόρτιση στα 15W, Wireless PowerShare για να μπορούμε να φορτίζουμε ασύρματα συσκευές απλά τοποθετώντας τες στην πλάτη της συσκευής, η οποία μπορεί να φορτίσει το 50% μέσα σε 20 λεπτά, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο μέσα στην ημέρα.

Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy S22 Ultra: Κάνε κάθε μέρα επική!!

Τετραπλή κάμερα

Οι ναυρχίδες της Samsung ανέκαθεν έπιαναν υψηλά standards επιδόσεων, με την τετραπλή κάμερα του Galaxy S22 Ultra να μην αποτελεί εξαίρεση. Πιο συγκεκριμένα, στο πίσω μέρος της συσκευής θα βρούμε την κύρια κάμερα 108 Megapixel Wide με space zoom 100x με AI Super Resolution, με Dual Pixel Auto Focus, κλείστρο f/1.8 και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας (OIS), ένα φακό στα 12 Megapixel Ultra-Wide (f/2.2), ένα τηλεφακό στα 10 Megapixel, με οπτικό zoom 3x (f/2.4) και OIS (Optical Image Stabilization) και ένα τηλεφακό στα 10 Megapixel, με οπτικό zoom 10x (f/4.9) και OIS. Όσον αφορά τη μπροστινή selfie κάμερα, η Samsung έχει τοποθετήσει ένα φακό στα 40 Megapixel (f/2.2) για λήψεις που ξεχωρίζουν για την καθαρότητα και τη λεπτομέρειά τους.

Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy S22 Ultra: Κάνε κάθε μέρα επική!!

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της κύριας κάμερας των 108 Megapixel, είναι το Nightography, η οποία σε συνεργασία με το λογισμικό, απορροφά περισσότερο φως με ελάχιστο θόρυβο κατά τη διάρκεια των νυχτερινών λήψεων, και ανιχνεύει το χαμηλό φωτισμό και τον ενισχύει, αντιμετωπίζοντας το ζήτημα του κόκκου στις λήψεις, με αποτέλεσμα να αναπαράγει φωτογραφίες γεμάτες λεπτομέρεια στο σκοτάδι. Δε θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε πως στην απόδοση των καμερών του Galaxy S22 Ultra συμβάλει τα μέγιστα και ο επεξεργαστής Exynos 2200, ο οποίος σε συνεργασία με το λογισμικό, καθαρίζει το θόρυβο σε κάθε καρέ και δημιουργεί καθαρές και φωτεινές φωτογραφίες επαγγελματικού επιπέδου. Σημαντικές είναι οι βελτιώσεις όμως και στη selfie κάμερα, όπου η φωτεινότητα με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, φωτίζει τις σκοτεινές φωτογραφίες έτσι ώστε να μπορούμε να φωτογραφίζουμε τα πορτρέτα μας χωρίς να χάνονται λεπτομέρειες.

Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy S22 Ultra: Κάνε κάθε μέρα επική!!

Όσον αφορά το space zoom 100x στην κύρια κάμερα των 108 Megapixel, το διπλό σύστημα Tele Zoom εναλλάσσει το οπτικό zoom από 3x σε 10x ανάλογα με το αντικείμενο της φωτογράφησης. Στη συνέχεια, αν θέλουμε ακόμα μεγαλύτερο zoom, ο φακός και η τεχνητή νοημοσύνη αναλαμβάνουν δράση, μέχρι να φτάσουμε 100 φορές πιο κοντά στο αντικείμενο φωτογράφησης, χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε κάποια επιπλέον κίνηση.

Τέλος, δε θα πρέπει να παραλείψουμε και τις λήψεις video, όπου το Galaxy S22 Ultra έχει τη δυνατότητα καταγραφής video σε ανάλυση 8K στα 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο και 4K στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, με τα video να ξεχωρίζουν για τη σταθερότητά τους μιας και η κάμερα διορθώνει το κούνημα σε 58% μεγαλύτερο εύρος γωνίας, με το Super HDR να προσαρμόζει τις λήψεις για αποτύπωση πλούσιων χρωμάτων και σκηνές όπου κάθε λεπτομέρεια είναι ορατή.

Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy S22 Ultra: Κάνε κάθε μέρα επική!!

Το Galaxy S22 Ultra είναι η απόδειξη πως η Samsung έχει πάντα τις δυνατότητες να μας προσφέρει ένα smartphone το οποίο ξεχωρίζει σε κάθε τομέα, δείχνοντάς μας το πως κατασκευάζεται μια αληθινή ναυαρχίδα που παρέχει στους χρήστες δυνατότητες χωρίς όρια, με τεχνικά χαρακτηριστικά που καθηλώνουν και απογειώνουν την εμπειρία χρήσης, παρέχοντας στον τελικό χρήστη όλα όσα αναζητά σε ένα smartphone και με το παραπάνω.

Διαφημιστική καταχώρηση της Samsung Electronics Ελλάς Μ.Α.Ε

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

θα ήθελα κάποιο σχόλιο η πληροφορια για το πρόβλημα με το GPS που φαίνεται να έχει ο επεξεργαστής EXYNOS και ακόμη δεν φαίνεται να αντιμετωπίστηκε.

Καλησπέρα, καταλαβαίνετε ότι δεν είμαστε οι αρμόδιοι για να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση, ούτε συναντήσαμε το πρόβλημα που περιγράφετε στη συσκευή που δοκιμάσαμε τον περασμένο Φεβρουάριου https://youtu.be/pQ_9OJoaODs, οπότε θα σας έλεγα να επικοινωνήστε με την Samsung Electronics Hellas εδώ https://www.samsung.com/gr/support/

GREG

Το 1ο κινητό τηλέφωνο που δεν είναι τηλέφωνο… 1.300€ για να έχεις Bug στο λογισμικό που απορρίπτει αυτόματα τις εισερχόμενες κλήσεις.

Κώστας Βλαχάκης

Μάλλον δοκίμαζα άλλο τηλέφωνο εγώ. Ούτε αυτό παρατήρησα 10 μέρες με το κινητό. Έχω διαβάσει όμως αυτά τα παράπονα, δεν λέω ότι δεν θα υπάρχουν αφού τα αναφέρουν τόσοι.

gthebest

Καλημέρα. Στο κείμενο αναφέρετε ότι φορτίζει στο 50 % σε 20 λεπτά. Με τον φορτιστή των 45 watt στην πράξη φορτίζει σε 1 ώρα περίπου. Πώς ισχυει αυτό το 20 λεπτό ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.