Samsung Galaxy S23: Εξετάζοντας τον Snapdragon 8 Gen 2 για Galaxy

galaxy s23, Samsung Galaxy S23: Εξετάζοντας τον Snapdragon 8 Gen 2 για Galaxy

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που η σειρά Galaxy S της Samsung τροφοδοτείται μόνο από ένα SoC σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι εκδόσεις Exynos τερματίστηκαν και πλέον υπάρχει μόνο Snapdragon. Το Snapdragon 8 Gen 2 που τροφοδοτεί όλα τα τηλέφωνα Galaxy S23 –  Galaxy S23, Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ – είναι πιο συγκεκριμένα το “Snapdragon 8 Gen 2 για Galaxy”.

Αυτό συμβαίνει επειδή η CPU και η GPU είναι υπερχρονισμένες και προσφέρουν ελαφρώς υψηλότερη απόδοση από τα άλλα τηλέφωνα με το ίδιο chipset στην αγορά.

Το SD 8 Gen 2 για Galaxy διαθέτει την ίδια διαμόρφωση CPU με 1x Cortex-X3, 2x Cortex-A715, 2x Cortex-A710 και 3x Cortex-A510, αλλά ο κύριος πυρήνας Cortex-X3 είναι χρονισμένος στα 3,36 GHz, αντί για 3 GHz. Το ίδιο ισχύει και για τη GPU, αφού το Adreno 740 εδώ τρέχει στα 719 MHz αντί για τα συνηθισμένα 680 MHz.

Eίναι τα πρώτα smartphone στον κόσμο που χρησιμοποιούν τον Cognitive ISP του Snapdragon για να ενεργοποιήσει τη Semantic Segmentation σε πραγματικό χρόνο για τη βελτίωση των εικόνων.

Επιπλέον, το Snapdragon 8 Gen 2 για Galaxy έχει προφανώς έναν αναβαθμισμένο επεξεργαστή Snapdragon Hexagon για καλύτερη απόδοση AI.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Samsung Galaxy S23 Ultra: Έχασε σε αγώνα φωτογραφίας από Galaxy του 2020

Τα βρετανικά βραβεία φωτογραφίας αποδεικνύουν πως δεν αρκεί να έχεις το πιο πρόσφατο flagship, πρέπει να ξέρεις να το χρησιμοποιείς και σωστά.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S23 Samsung Galaxy S23 Ultra

Samsung Galaxy S23: Δεν θα πάρει τη λειτουργία Super HDR

Η Samsung δεν θα διαθέσει το Super HDR σε συσκευές παλαιότερες από τη σειρά Galaxy S24, σύμφωνα με νέα από την Κορέα.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S23 Samsung Galaxy S23 Ultra

One UI 6.1 – Samsung Galaxy S23: Εκτός από τα προβλήματα φόρτισης, προκαλεί και ζημιά στον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων

Έχει αναφερθεί πως η ενημέρωση One UI 6.1 είχε επιβραδύνει τις ταχύτητες φόρτισης έως και 40% στη σειρά Galaxy S23.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.