Samsung Galaxy S23 FE: Eπίσημο με αναβαθμίσεις σε κάμερα και τσιπ

Samsung Galaxy S23 FE, Samsung Galaxy S23 FE: Eπίσημο με αναβαθμίσεις σε κάμερα και τσιπ

H Samsung αναβίωσε τη σειρά Fan Edition ανακοινώνοντας το Samsung Galaxy S23 FE, με σημαντικές αναβαθμίσεις σε τσιπ και κάμερα, που δεν το κάνουν ένα υπερσύγχρονο smartphone αλλά πιθανότατα πιο ισχυρό από μεσαίες προσφορές της Samsung, όπως το εξαιρετικό Galaxy A54 5G.

Σχεδίαση και εμφάνιση

Το νέο Samsung Galaxy S23 FE ακολουθεί τη σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας και μοιάζει πολύ με τα smartphone που κυκλοφόρησε φέτος. Οι διαστάσεις βρίσκονται μεταξύ των Galaxy S23 και S23+. Ουσιαστικά ταιριάζουν με αυτές του Galaxy A54 5G.

Η συσκευή έχει οθόνη 6,4 ιντσών FHD+ Dynamic AMOLED 2X που μπορεί να ανεβάσει έως και 120 Hz από 60 Hz. Τα μεγάλα bezel το απομακρύνουν λίγο από το S23 και το πάνε πιο κοντά στο Α54. Η Samsung δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τα μέγιστα επίπεδα φωτεινότητας για το S23 FE, αλλά αν το συγκρίνουμε με τους πλησιέστερους ανταγωνιστές της στη σειρά, το A54 με μέγιστη απόδοση 1000 nits και το S23 1750, θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι είναι κάπου ανάμεσα.

Το γυαλί μπροστά και πίσω επιλέχθηκε για να κάνει την εμφάνιση πιο premium, ενώ η προστασία παρέχεται από το Gorilla Glass 5 της Corning. Το βάρος της συσκευής ανέρχεται σε 200 γραμμάρια.

Προδιαγραφές

Για να κρατηθεί η τιμή χαμηλότερα, το S23 FE φοράει έναν παλαιότερο επεξεργαστή, τον κορυφαίο του περασμένου έτους, τον Snapdragon 8 Gen 1 SoC. Η συσκευή χρησιμοποιεί έναν θάλαμο ατμού για να διατηρεί το τηλέφωνο δροσερό κατά τη διάρκεια περιόδων παιχνιδιού ή ροής ταινιών.

Samsung Galaxy S23 FE, Samsung Galaxy S23 FE: Eπίσημο με αναβαθμίσεις σε κάμερα και τσιπ

Ακόμα, έχει 8 GB RAM σε συνδυασμό με εσωτερική αποθήκευση 128 GB ή 256 GB και τροφοδοτείται από μα μπαταρία 4.500 mAh.

Κάμερα

Ο κύριος φακός στο σύστημα τριπλής κάμερας του τηλεφώνου είναι 50MP με προηγμένη ψηφιακή σταθεροποίηση εικόνας (VDIS) και οπτική σταθεροποίηση εικόνας (OIS). Επειδή η Samsung χρησιμοποιεί έναν μεγαλύτερο αισθητήρα 50MP, θα μπορεί να καταγράψει περισσότερες λεπτομέρειες σε μια σκηνή και να παράγει μια ζωντανή εικόνα χάρη στο binning pixel.

Δίπλα στον κύριο αισθητήρα έχουμε έναν ultrawide φακό 12MP 123° οπτικού πεδίου και μια τηλεφακό κάμερα 8MP με zoom 3x. Διαθέτει λειτουργίες για Nightography, ώστε να μπορείτε να τραβάτε καθαρές εικόνες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, και μια λειτουργία Pro για να μπορείτε να τροποποιείτε διάφορες ρυθμίσεις κάμερας, όπως ISO, διάφραγμα, ταχύτητα κλείστρου και άλλα.

Μπροστά υπάρχει μια κάμερα selfie 10MP με 80° FOV. Μπορείτε να τραβήξετε υπέροχες λήψεις πορτρέτου με φυσικό θάμπωμα φόντου για να κάνετε το θέμα της φωτογραφίας σας να ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο. Η Samsung περιλαμβάνει επίσης πολλές δυνατότητες επεξεργασίας στην εφαρμογή γκαλερί της, όπως γόμα αντικειμένων, φίλτρα, διόρθωση χρώματος και πολλά άλλα.

Το Galaxy S23 FE θα κυκλοφορήσει με One UI 5.1 και Android 13 εκτός συσκευασίας. Αν και δεν κυκλοφορεί με το Android 14 και το πιο πρόσφατο One UI 6, θα λάβει αυτήν την ενημέρωση λίγο μετά την έξοδο του λογισμικού από τη φάση δοκιμών beta. Το Galaxy S23 FE θα υποστηρίζεται επίσης από την εξαιρετική υποστήριξη λογισμικού της Samsung, επομένως θα πρέπει να λάβει τέσσερις ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος και πέντε χρόνια ενημερώσεων κώδικα ασφαλείας.

Τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας

Το smartphone δεν θα είναι διαθέσιμο πριν τις 26 Οκτωβρίου, ενώ διατίθεται σε τέσσερα χρώματα — Μέντα, Κρεμ, Γραφίτη και Μωβ. Εάν το αγοράσετε από τη Samsung, έχετε επίσης δύο αποκλειστικές χρωματικές επιλογές σε Tangerine και Indigo. Ακόμα, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ δύο μοντέλων – 8 GB RAM με αποθηκευτικό χώρο 128 GB ή 8 GB RAM με 256 GB αποθηκευτικού χώρου, με αρχική τιμή 600 $.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μητσοτάκης

Υπερτιμημένο γενικά για τα λεφτά του

Alex

Του χρόνου θα είναι μια χαρά όμως…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple ChatGPT featured

Apple – iOS 18: Στην τελική ευθεία οι συνομιλίες με την OpenAI για την ενσωμάτωση του ChatGPT

H Apple φέρεται να βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης μιας συμφωνίας με την OpenAI, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Internet featured TikTok

TikTok: Θα βάζει υδατογράφημα στα βίντεο που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη

Το TikTok ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι ξεκίνησε να επισημαίνει αυτόματα περιεχόμενο που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι θα έχει 20% φωτεινότερη οθόνη

Το iPhone 16 Pro που αναμένεται τον Σεπτέμβριο θα έχει μια οθόνη που θα είναι 20% πιο φωτεινή από αυτή του προκατόχου του.

Gear Apple Apple Pencil featured

Apple Pencil Pro: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Το Apple Pencil Pro είναι η πρώτη σημαντική αναθεώρηση της σειράς ‌Apple Pencil‌ από την κυκλοφορία του ‌Apple Pencil‌ 2 το 2018.