Samsung Galaxy S23: Με “αποκλειστική έκδοση υψηλής συχνότητας” chipset SD 8 Gen 2 στην Ευρώπη

samsung galaxy s23, Samsung Galaxy S23: Με “αποκλειστική έκδοση υψηλής συχνότητας” chipset SD 8 Gen 2 στην Ευρώπη

Τα τελευταία χρόνια, η Samsung επέλεγε να χρησιμοποιήσει τα δικά της, κατώτερα chip Exynos για τις flagship συσκευές της στην Ευρώπη, αντί για τα Snapdragon της Qualcomm. Αν μη τι άλλο αδικία. Τώρα, όμως, φαίνεται πως τα πράγματα θα αλλάξουν, με την ίδια την Qualcomm να δηλώνει πως δεν θα υπάρχουν άλλα Exynos στην οικογένεια Galaxy S23 πουθενά στον κόσμο του χρόνου. Θα είναι παντού Snapdragon.

O διάσημος leakster Ice Universe αποκάλυψε ότι η Samsung θα χρησιμοποιήσει μια αποκλειστική έκδοση υψηλής συχνότητας του μόλις ανακοινωθέντος chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 για την οικογένεια Galaxy S23 στην Ευρώπη.

Η αποκάλυψη έγινε με τη δημοσίευση μιας υποτιθέμενης δοκιμής benchmark από το Geekbench 5 που δείχνει ότι το επερχόμενο Galaxy S23 Ultra (αριθμός μοντέλου SM-S918B) συγκεντρώνει 1.504 βαθμούς στη single-core δοκιμή και 4.580 στη multi-core. Βεβαίως τρέχει το Android 13. Aυτοί οι αριθμοί είναι κάπως χαμηλότεροι από εκείνους που είχαμε δει προηγουμένως, με το πρωτότυπο που χρησιμοποιήθηκε τώρα να έχει 8 GB RAM.

Ο πυρήνας Kryo Prime που βασίζεται στο Cortex-X3 φαίνεται να λειτουργεί στα 3,36 GHz, από 3,2 GHz στην έκδοση του SoC εκτός της Samsung, αν και οι συχνότητες των άλλων επτά πυρήνων δεν αλλάζουν. Mε αυτές τις πληροφορίες δεν είναι δυνατό να καθορίσουμε πόσο ακριβώς θα βελτιωθεί η απόδοση, αλλά θα το μάθουμε σίγουρα εν καιρώ.

 

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitris Giouzenis

Καιρός ήταν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.