Samsung Galaxy S23: Με Snapdragon 8 Gen 2 στο Geekbench

galaxy s23, Samsung Galaxy S23: Με Snapdragon 8 Gen 2 στο Geekbench

Τα πρώτα αποτελέσματα ενός Samsung Galaxy S23 ανακαλύφθηκαν στη βάση δεδομένων Geekbench. Πρόκειται επίσης για το πρώτο αποτέλεσμα Snapdragon 8 Gen 2. Εικάζεται πως το SM-S911U θα πρέπει να είναι η αμερικανική έκδοση του S23 και η κωδική ονομασία “Kalama” μάλλον αναφέρεται στο επόμενο τσιπ ναυαρχίδα της Qualcomm.

Η CPU έχει διαμόρφωση oddball core – υπάρχει ένας βασικός πυρήνας στα 3,36 GHz, τέσσερις μεσαίοι πυρήνες στα 2,80 GHz και τρεις μικροί πυρήνες στα 2,02 GHz. Αυτό συνάδει με μια αναφορά του Ice Universe που ισχυρίστηκε ότι η CPU θα έχει διαμόρφωση 1 + 2 + 2 + 3.

galaxy s23, Samsung Galaxy S23: Με Snapdragon 8 Gen 2 στο Geekbench

Πρόκειται για έναν Makalu-Elp prime core, δύο Makalu και δύο μεσαίους πυρήνες Matterhorn και τρεις Klein-R1. Δεν είμαστε 100% σίγουροι ποια είναι η διαφορά μεταξύ Makalu και Matterhorn, αλλά σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες το πρώτο είναι το βελτιωμένο Cortex-A715 ενώ το δεύτερο είναι το αρχικό Cortex-A710 (το A715 είναι 20% πιο αποτελεσματικό και 5% πιο γρήγορο από το A710). Το Makalu-Elp βασίζεται σχεδόν σίγουρα στον Cortex-X3 (25% ταχύτερο από το X2 στις μετρήσεις της ARM), το Klein είναι ένας πυρήνας που βασίζεται στο A510.

galaxy s23, Samsung Galaxy S23: Με Snapdragon 8 Gen 2 στο Geekbench

Τα πρώτα smartphones με το Snapdragon 8 Gen 2 κυκλοφορούν μερικούς μήνες, τη στιγμή που το Galaxy S23 απέχει 3-4 μήνες. Τα αποτελέσματα, ωστόσο, φαίνονται πολλά υποσχόμενα, το 8 Gen 1 μέσα στο Galaxy S22 σκοράρει περίπου 1.200 / 3.200 στις δοκιμές μονού / πολλαπλών πυρήνων ενώ το 8+ Gen 1 είναι συνήθως περίπου 1.300 / 4.200.

Κατά τα άλλα, το βασικό Galaxy S23 θα έρχεται με 8 GB RAM, όπως ακριβώς και οι τρεις προηγούμενοι προκάτοχοι. Θα τρέχει Android 13 και η GPU αναφέρεται ως Adreno 740 (τα τσιπ Gen 1 χρησιμοποιούσαν Adreno 730).

galaxy s23, Samsung Galaxy S23: Με Snapdragon 8 Gen 2 στο Geekbench

Δυστυχώς, κανείς δεν έχει βρει αποτέλεσμα από ένα ευρωπαϊκό τηλέφωνο Galaxy S23. Για λίγο φαινόταν σίγουρο ότι τα μοντέλα του 2023 θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά τον Snapdragon, αλλά μια μεταγενέστερη αναφορά ισχυρίστηκε ότι το Exynos δεν είναι ακόμα εκτός πλάνου.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.