Samsung Galaxy S24: 1 στους 4 λέει πως αυτός είναι ο λόγος που το αγόρασε

Samsung Galaxy S24, Samsung Galaxy S24: 1 στους 4 λέει πως αυτός είναι ο λόγος που το αγόρασε

Η σειρά Galaxy S24 της Samsung είναι αρκετά επιτυχημένη, με το στοίχημα της ενσωμάτωσης τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές να είναι κερδισμένο.

Σύμφωνα με την εταιρεία πληροφοριών Kantar Worldpanel, η μεγάλη εστίαση της Samsung στην τεχνητή νοημοσύνη επηρεάζει ήδη τη συμπεριφορά των καταναλωτών. Ο τεχνολογικός κολοσσός συνήθως διαφημίζει τα δυνατά σημεία hardware των τηλεφώνων του, όπως η ζωντανή οθόνη και οι κάμερες υψηλής ανάλυσης, για να τα πουλήσει, αλλά με το Galaxy S24, τα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης είχαν προτεραιότητα.

1 στους 4 αγοραστές Galaxy S24 επέλεξαν το τηλέφωνο λόγω των δυνατοτήτων AI

Σύμφωνα με στοιχεία που συλλέχθηκαν στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία, την Ισπανία, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, η τεχνητή νοημοσύνη ήταν ο κύριος λόγος για το ένα τέταρτο των αγοραστών του Galaxy S24 να επιλέξουν το τηλέφωνο.

Από αυτούς τους αγοραστές, το 28% εντυπωσιάστηκε από τις λειτουργίες μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο του Galaxy S24, το 24% ενδιαφέρθηκε για τις δυνατότητες της κάμερας και το 17% ήθελε τη λειτουργία Circle to Search.

Η αναφορά δεν παραλείπει το γεγονός ότι το Google Pixel 8 έρχεται επίσης με πολλές λειτουργίες που υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη. Λέει ότι πολλοί αγοραστές Pixel 8 αγόρασαν το τηλέφωνο λόγω ακριβώς αυτών των λειτουργιών.

Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε εάν η τεχνητή νοημοσύνη θα αυξήσει σημαντικά τις αποστολές smartphone.

Καθώς περισσότεροι κατασκευαστές smartphone αναπτύσσουν, ενσωματώνουν και πείθουν με επιτυχία τους πελάτες για τα οφέλη της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, θα αρχίσουμε να βλέπουμε μια αλλαγή στην ευαισθητοποίηση και τη συμπεριφορά των καταναλωτών. Το αν η τεχνητή νοημοσύνη θα οδηγήσει σε μεγαλύτερους όγκους πωλήσεων δεν είναι ακόμη σαφές, αλλά οι καταναλωτές που παρακινούνται από τη λειτουργικότητα της τεχνητής νοημοσύνης θα συμπεριφέρονται διαφορετικά όταν αγοράζουν μια νέα συσκευή. Αυτό που θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να βλέπουμε είναι οι κατασκευαστές να συσκευάζουν αποκλειστικές λειτουργίες AI σε προσφορές συνδρομής, να χρεώνουν τους καταναλωτές για να έχουν πρόσβαση σε αυτές και να δημιουργούν μια νέα ροή εσόδων.” – Jack Hamlin, Διευθυντής Global Consumer Insights της Worldpanel

Η Apple δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει ένα τηλέφωνο που βάζει την τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο και η Kantar επισημαίνει ότι η εταιρεία κατάφερε και να πουλήσει περισσότερα τηλέφωνα από άλλες εταιρείες. Αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι οι καταναλωτές βλέπουν τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης ως επιπλέον οφέλη και δεν είναι οι κύριοι λόγοι για την αγορά ενός τηλεφώνου για τους περισσότερους από αυτούς.

Η εκπαίδευση των καταναλωτών σχετικά με τα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης και τα οφέλη που θα μπορούσαν να αποφέρουν μπορεί να επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων. Αλλά το ερώτημα είναι εάν οι καταναλωτές θα αγόραζαν τη συσκευή τους ούτως ή άλλως, και οι λειτουργίες AI προσφέρουν μόνο ένα έξτρα όφελος; Με τις πωλήσεις iPhone σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ στις περισσότερες αγορές, η απόφαση της Apple να μην βιαστεί στην τεχνητή νοημοσύνη δεν φαίνεται να επηρεάζει ακόμη τις πωλήσεις.” – Jack Hamlin

Δημοσιεύματα, ωστόσο, αναφέρουν ότι η Apple πανικοβάλλεται και παίρνει απεγνωσμένα μέτρα για να διατηρήσει τη δυναμική της, όπως να προσφέρει τεράστιες εκπτώσεις στην Κίνα και να πείσει τους σημερινούς κατόχους iPhone ότι χάνουν τη δυνατότητα να μην αναβαθμίσουν σε νέο μοντέλο.

Όπως και η Samsung, η Apple μπορεί να βασίζεται στη μηχανή AI της Google για να τροφοδοτήσει τις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στο iPhone 16.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews featured Hands-on TCL

TCL 50 SE Greek review: Η καλύτερη εισαγωγή

Το TCL 50 SE ταιριάζει απόλυτα σε όσους αναζητούν μια ολοκληρωμένη εμπειρία smartphone με υψηλής ανάλυσης οθόνη FHD+ NXTVISION 6,8″ και ρυθμό ανανέωσης 90Hz.

Smartphones Android featured Google

Android 15: Αυτά είναι τα smartphone που θα πάρουν την ενημέρωση

Η Google ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Android 15 φέτος και η πολυαναμενόμενη γιγάντια ενημέρωση θα φέρει σημαντικές καινοτομίες.

Gear Apple Apple Pencil featured

Apple Pencil: Μεγάλες αναβαθμίσεις στο νέο μοντέλο – Έρχεται με απτική ανάδραση

Η Apple εργάζεται πάνω σε ένα νέο Apple Pencil, το οποίο μάλλον θα έρθει με μερικά συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά.

Gear Apple featured iPad

iPad Pro: Τα επερχόμενα μοντέλα θα έχουν τα καλύτερα πάνελ OLED στην αγορά

Τα επερχόμενα μοντέλα iPad Pro της Apple θα διαθέτουν “μακράν τα καλύτερα πάνελ OLED για tablet στην αγορά”, σύμφωνα με την DSCC.