Samsung Galaxy S24 Ultra: Επίσημο με νέα 5x κάμερα και SD 8 Gen 3

Samsung Galaxy S24 Ultra, Samsung Galaxy S24 Ultra: Επίσημο με νέα 5x κάμερα και SD 8 Gen 3

Η Samsung παρουσίασε επίσημα τη νέα της σειρά Galaxy S24 στην εκδήλωση Galaxy AI στον San Jose της Καλιφόρνια.

To πιο premium Galaxy S24 Ultra φαίνεται να είναι το καλύτερο τηλέφωνο της Samsung μέχρι σήμερα.

Η συσκευή έρχεται με οθόνη 6.8″ QHD και υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Ο επεξεργαστής είναι ο Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.

Samsung Galaxy S24 Ultra, Samsung Galaxy S24 Ultra: Επίσημο με νέα 5x κάμερα και SD 8 Gen 3

Το νέο τσιπ έχει ενεργοποιήσει μια ολόκληρη σειρά από λειτουργίες AI στο Galaxy S24 Ultra. Η Ζωντανή Μετάφραση, ο Διερμηνέας και η Βοήθεια συνομιλίας επιτρέπουν την αμφίδρομη μετάφραση φωνής και κειμένου σε πραγματικό χρόνο. Το Live Translate είναι μέσα στην εγγενή εφαρμογή τηλεφώνου, το Interpreter είναι μια εφαρμογή χωρισμένης οθόνης που μεταγράφει ζωντανές συνομιλίες μεταξύ δύο ατόμων σε δύο διαφορετικές γλώσσες. Το Chat Assist βοηθά να γίνουν οι μεταφρασμένες συνομιλίες φυσικές και ζωντανές μέσα στο πληκτρολόγιο Samsung. Αυτές οι λειτουργίες λειτουργούν σε 13 γλώσσες κατά την κυκλοφορία.

Το Android Auto θα συνοψίζει τα εισερχόμενα μηνύματα και θα προτείνει απαντήσεις.

Μέσα στο Samsung Notes, το Note Assist θα συνοψίσει σημειώσεις, θα δημιουργήσει πρότυπα και εξώφυλλα και θα βελτιώσει τις σημειώσεις με προκατασκευασμένες μορφές.

Το Transcript Assist θα μεταγράψει, θα συνοψίσει και θα μεταφράσει εγγραφές χρησιμοποιώντας AI και Speech-to-Text.

Το Circle to Search είναι μια λειτουργία που βασίζεται σε gestures και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Google. Απλώς πατήστε παρατεταμένα το κουμπί αρχικής οθόνης και θα μπορείτε να κάνετε κύκλους, να επισημάνετε, να γράψετε ή να πατήσετε οτιδήποτε στην οθόνη για να λάβετε αποτελέσματα αναζήτησης.

Samsung Galaxy S24 Ultra, Samsung Galaxy S24 Ultra: Επίσημο με νέα 5x κάμερα και SD 8 Gen 3 Samsung Galaxy S24 Ultra, Samsung Galaxy S24 Ultra: Επίσημο με νέα 5x κάμερα και SD 8 Gen 3

To σύστημα της κάμερας είναι αξιοζήλευτο. Το S24 Ultra διαθέτει κύριο αισθητήρα 200 MP, ultrawide 12 MP, telephoto 10 MP με 3x οπτικό ζουμ και telephoto 50 MP με 5x οπτικό ζουμ, με οπτική σταθεροποίηση και φακό f/3.4. Ο αισθητήρας είναι μια μονάδα 1/2,52 ιντσών (πιθανώς ο IMX854), η οποία είναι μια αξιοσημείωτη βελτίωση σε σχέση με τη συσκευή απεικόνισης 10MP 1/3,52 ιντσών πίσω από την κάμερα 10x του Galaxy S23 Ultra. Η Samsung λέει ότι η νέα κάμερα 5x μπορεί να κάνει καλύτερες λήψεις 10x από την παλιά κάμερα. Μπροστά έχουμε μια selfie κάμερα 12 MP.

Νέο φέτος είναι το ProVisual Engine και ένα αποκλειστικό μπλοκ ISP για μείωση θορύβου. Το ProVision Engine είναι μια συλλογή εργαλείων που τροφοδοτούνται με AI – μπορείτε να διαγράψετε αντικείμενα και να αφήσετε το AI να γεμίσει τον κενό χώρο με το Generative Edit. Το Instant Slow-mo μπορεί να δημιουργήσει πρόσθετα καρέ για να επιβραδύνει ομαλά τις στιγμές σε ένα βίντεο.

Το Nightography έχει αναβαθμιστεί χάρη στην καλύτερη οπτική γωνία σταθεροποίησης εικόνας και τη βελτιωμένη αντιστάθμιση του κραδασμού του χεριού.

Τέλος, το Super HDR θα εμφανίσει μια προεπισκόπηση HDR στο σκόπευτρο της εφαρμογής της κάμερας προτού τραβήξετε τη φωτογραφία και εμφανίσει φωτογραφίες και βίντεο σε HDR στη Συλλογή.

Η μνήμη RAM είναι 12 GB ενώ ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης έχει επιλογές 256GB/512GB/1TB.

Η σειρά Samsung Galaxy S24 θα λάβει 7 γενιές ενημερώσεων λειτουργικού συστήματος και 7 χρόνια ενημερώσεων κώδικα ασφαλείας. Τρέχουν Android 14 και One UI 6.1.

Η συσκευή υποστηρίζει συνδεσιμότητα Bluetooth 5.3, Wi-Fi 7 και UWB. Η μπαταρία έχει μέγεθος 5,000 mAh με υποστήριξη Super Fast Charging 2.0 και Fast Wireless Charging 2.0/Wireless PowerShare.

Samsung Galaxy S24 Ultra, Samsung Galaxy S24 Ultra: Επίσημο με νέα 5x κάμερα και SD 8 Gen 3

Το Galaxy S24 Ultra θα είναι διαθέσιμο σε αποχρώσεις Titanium Black, Titanium Gray, Titanium Violet, Titanium Yellow.

Η τιμή του ξεκινά από 1.300 $/1.250 £ για το μοντέλο 12 GB/256 GB και 1.450 € στην Ευρώπη αλλά για 8 GB μνήμης RAM με τα 256 GB αποθηκευτικού χώρου.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Φώτης

Τιμούλες 😂

Νικος

Κάποτε κράζατε κάποιοι την sony για το σχεδιασμό της με τις γωνίες οτι ειναι τετράγωνο άσχημο, τώρα με το samsung ultra που ξεκίνησε από το s22u και έως τωρα το s24u με τον ίδιο σχεδιασμό κάνεις δεν μιλάει. Όλοι λένε είναι όμορφο. Xperia 2017 παρόμοιο σχεδιασμό.

Δημήτρης

Με μία διαφορά. Πως η Apple και Samsung δημιουργούν τη μόδα στα κινητά και όχι η Sony

Vladimiros

Ακριβως μοιαζει παρα πολυ με παλιες συσκευες τις Sony,και εννοειται οτι δεν κραζουν αφου ειναι samsung

Γιάννης

Δεν νομίζω ότι την έκραζαν γοα το τετράγωνο σχήμα, αλλά για τα τεράστια bezels.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη στις εφαρμογές Ημερολόγιο, Ειδοποιήσεις κ.α.

Η Apple είναι έτοιμη να αποκαλύψει μια λειτουργία αυτόματης σύνοψης για ειδοποιήσεις ως μέρος μιας σειράς νέων λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης που θα ενσωματωθούν στο iOS 18.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A15: Παίρνει την ενημέρωση One UI 6.1 αλλά όχι τις λειτουργίες τεχνητής νοημοσυνής

Οι συσκευές Galaxy μεσαίας κατηγορίας της σειράς A της Samsung προσφέρουν συνήθως καλή σχέση ποιότητας τιμής και αυτό ισχύει και για το Α15.

Smartphones Apple featured iPad Pro

iPad Pro 13″ & Apple Pencil Pro γίνονται φύλλο και φτερό από το iFixit

Ο δημοφιλής ιστότοπος επισκευών iFixit μοιράστηκε ένα βίντεο με τα teardown του νέου iPad Pro 13 ιντσών και του Apple Pencil Pro.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Σε αυτά τα χρώματα θα είναι – μάλλον – διαθέσιμη η σειρά

Ο έγκυρος αναλυτής Apple της TF International, Ming-Chi Kuo, προέβλεψε σε tweet σε ποια χρώματα θα είναι διαθέσιμη η επερχόμενη σειρά iPhone 16.