Samsung Galaxy S25: Φήμες ότι θα χρησιμοποιεί και chipset MediaTek

Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25: Φήμες ότι θα χρησιμοποιεί και chipset MediaTek

Μια φήμη από την Κορέα υποστηρίζει ότι η εταιρεία σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τσιπ MediaTek Dimensity για τη σειρά Galaxy S25 που πρόκειται να κυκλοφορήσει τον επόμενο Ιανουάριο.

Kάνουν λόγο συγκεκριμένα για τσιπ MediaTek Dimensity (προφανώς το Dimensity 9400) μαζί με το Snapdragon 8 Gen 4 και το Exynos 2500 της Samsung. Έτσι, αν αυτή η φήμη βγει αληθινή, τότε θα μιλούσαμε για τρία διαφορετικά SoC διαθέσιμα στις αγορές.

Το σκεπτικό πίσω από μια τέτοια κίνηση έχει να κάνει με τη συχνά φημολογούμενη αύξηση της τιμής της Qualcomm για το Snapdragon 8 Gen 4 σε συνδυασμό με τις όχι και τόσο μεγάλες αποδόσεις του Exynos 2500. Αλλά πρόκειται για μια φήμη που δεν είναι τόσο σίγουρη.

Το Snapdragon 8 Gen 3 φημολογείται ότι κοστίζει περίπου $190-200, ενώ το 8 Gen 4 μπορεί να κοστίζει έως και $260 ανά μονάδα. Η απόδοση του Exynos 2500 είναι αυτή τη στιγμή περίπου στο 40%, αλλά χρειάζεται 60% για να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή. Ωστόσο, η Samsung σχεδιάζει να το βελτιώσει μέχρι τον Αύγουστο.

Εάν οι αποδόσεις του Exynos παραμείνουν χαμηλές και λαμβάνοντας υπόψη πόσο ακριβό θα είναι το επόμενο τσιπ υψηλής ποιότητας της Qualcomm, μπορεί κάλλιστα να χρησιμεύσει στη Samsung να προσθέσει τη MediaTek στο παιχνίδι ή τουλάχιστον να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει μια τέτοια “απειλή” ως διαπραγματευτικό όπλο στις συζητήσεις με την Qualcomm.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple featured

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικρίνει την Apple επειδή δεν έφερε τις λειτουργίες Apple Intelligence στην ΕΕ

Περίπου η μισή κεντρική ομιλία της Apple στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της αυτόν τον μήνα ήταν αφιερωμένη στις λειτουργίες AI.

Smartphones Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Unpacked: Διέρρευσαν εικόνες όλων των συσκευών που θα παρουσιαστούν

Ο Evan Blass (@evleaks) μοιράστηκε μια σειρά εικόνων που φαίνονται επίσημες για τις συσκευές που αναμένονται στο Galaxy Unpacked.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S25 Ultra: Tέλος ο ορθογώνιος σχηματισμός – Επανέρχονται οι στρογγυλεμένες γωνίες

Το Galaxy S24 Ultra της Samsung έχει μια αρκετά εντυπωσιακή σχεδίαση με το πολύ ορθογώνιο σχήμα του και τις μη στρογγυλεμένες γωνίες.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Fold6 & Z Flip6: Επίσημες εικόνες με τις θήκες επιβεβαιώνουν το σχεδιασμό

H Samsung θα ανακοινώσει τα νέα της αναδιπλούμενα, τα Galaxy Z Flip6 και Galaxy Z Fold6 , στις 10 Ιουλίου στην εκδήλωση Unpacked.