Samsung Galaxy S5, 40% λιγότερες πωλήσεις από τις προβλέψεις της Samsung

Γνωρίζαμε ότι τον τελευταίο καιρό η Samsung δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά με τις πωλήσεις των συσκευών της, μια εκ των οποίων είναι η φετινή ναυαρχίδα Samsung Galaxy S5 που δεν μπόρεσε να πουλήσει όσο ήταν το αναμενόμενο. Ωστόσο, η ίδια η Samsung δεν μας έχει δώσει αριθμούς για το πόσο κάτω είναι οι πωλήσεις.

Ένα νέο report από την Wall Street Journal σήμερα, αναφέρει ότι οι πωλήσεις του Samsung Galaxy S5, δεν είναι απλά κάτω από τις προσδοκίες της εταιρείας. Κατάφερε να πουλήσει 12 εκατομμύρια κομμάτια τους τρεις πρώτους μήνες κυκλοφορίας που σημαίνει 4 εκατομμύρια λιγότερα από τον προκάτοχό του και γύρω στο 40% λιγότερα από τον στόχο που είχε θέσει η Samsung. Οι πωλήσεις λέγεται ότι είναι πεσμένες κατά 50% στην Κίνα και οι ΗΠΑ είναι η μόνη αγορά όπου παρατηρήθηκε αύξηση πωλήσεων.

Η Samsung λέγεται ότι υπερεκτίμησε το stock που θα χρειαζόταν και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αυξήσει τη διαφημιστική δαπάνη για να ξεφορτωθεί τα αποθέματα. Τον προηγούμενο μήνα κορυφαία στελέχη της Samsung επιβεβαίωναν την αλλαγή στρατηγικής με πολύ λιγότερα smartphones στο portfolio της μετά τη συρρίκνωση εσόδων και κερδών.

Η WSJ αναφέρει επίσης ότι η Samsung θα κάνει αλλαγές και σε επίπεδο ηγεσίας με τον επικεφαλής του τμήματος mobile και co-CEO JK Shin, να παραχωρεί το ρόλο του στον έτερο co-CEO που είναι υπεύθυνος για το τμήμα TV και οικιακών συσκευών. Μένει να δούμε τι θα κάνει η Samsung για να αναστρέψει το δυσχερές κλίμα και σίγουρα στο μέλλον θα δούμε αλλαγές.

samsung galxy s5 sales down 40%, Samsung Galaxy S5, 40% λιγότερες πωλήσεις από τις προβλέψεις της Samsung

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikos

λογικα η lg, και ισως οι αντιχειρες που ξαφνικα μεγαλωσαν ευθυνονται για τις “χαμηλες”πωλησεις

Λιγούρας Αριστερός

ας γίνει μάθημα ώστε να βελτιώσει τα smartphone. ευτυχώς το κοινό του Android όταν είναι να δώσει μάθημα σε κάποια εταιρεία το πράττει.

Kostas

Αυτό το περιμέναμε όλοι από την πρώτη στιγμή που είδαμε την συσκευή σε φωτογραφίες. Δηλαδή συγγνώμη, σπουδαγμένοι designers, marketing promoters, και όλοι αυτοί που είπανε το ναι για να το κυκλοφορήσουν έτσι, στο καθένα από τα πιο σημαντικά τμήματα της Samsung, δεν το περιμένανε;

inblx

Όντος, δεν μπορούσαν να παραμείνουν τα πραγματα όπως είχαν. Δλδ ενα ωραία designατο s5 και απλα ας έβγαζαν ενα πιο ωραίο active…

Giannis

Δηλαδή τζάμπα πήρα s5

Giannis

Τσάμπα πήρα το s5 δηλαδή

Miko

“Σπουδαγμένοι designers” χαχαχα έγραψες! 🙂
Αυτό που λέει ο απο πάνω + το γεγονός οτι οι Κινέζοι σιγά σιγά ανεβάζουν επίπεδο… δεν θέλει και πολύ. Τώρα θα πρέπει να σκύψουν κεφάλι και να βγάλουν το επόμενο τούμπανο.

vladimiros

Ενταξη το s5 δεν τα πηγε κ τοσο καλα που ηθελαν..αλλα τα αλλα πιο φθηνα κινητα που βγαζουν τα παιρνει ο κοσμος..π.χ η μιση ελλαδα εχει Samsung αυτο βλεπω εγω,μην πω κ εκτος ελλαδος τι κανουν..αντε να μην κλαινε κ τοσο!!

mitsaras

Ήταν καιρός νομίζω, σαν ξαναζεσταμενο φαΐ έχει καταντήσει. Μετά το s2 όλα τα μοντέλα είναι τα ίδια εμφανισιακά……

Iordanis

απο τα πιο αποτυχημενα κινητα ever!

Dabadabadoo

Μετά λέτε για τους Ιάπωνες χαχαχα!

jonjon

Το τηλέφωνο είναι μια χαρά! Οι περισσότεροι σχολιάζουν μόνο την εμφάνισή , δεν τα πήγε καλά γιατί όλοι περίμεναν κάτι διαστημικό.

mouta

Εγω παντως που εχω το S5 δεν εχω το παραμικρο παραπονο το κινητο ειναι τουμπανο με τα κορυφαια χαρακτηριστηκα και το μονο που το ξεπερναει ειναι το Note 4 που σημαινει …πρωτη ηταν πρωτη ειναι…τι καθεστε και κοπανιεστε τσαμπα χανεται τα λογια σας

Βασίλης

Ρε παιδιά….συγγνώμη τωρα αλλα επειδή προκειται να αγοράσω το εν λογω κινητό , πρεπει τωρα να κάμω πισω; Αφου σαν δυνατοτητες επεξεργαστή , καμερα κλπ φυσάει!! Η οθόνη του τα σπάει! Ανθεκτικό ειναι…τι δηλαδή;;; Επειδή δεν ειναι αλουμίνιο;; Τα δαμε και αυτα…ποσο ωραια ειναι! Και στο κατω κατω εμενα προσωπικα μου αρεσει παρα πολυ σαν αίσθηση στο χέρι και σαν σχέδιο το καπάκι πισω ειναι μια χαρά!!! Εκτος και αν κάποιος γνώστης ξερει να μου πει μηπως το note 3 αξίζει παραπάνω;;

tiamat

τον ΗΠΙΕ η samsung…γιατι να το κρυψομεν αλλωστε!..
τον ΗΠΙΕ !…

το S5 απογοητευσε οχι γιατι ειναι κακο κινητο,αλλα απλα γιατι ηταν πολυ κατωτερο των προσδοκιων και της παραδοσης της σειρας S.

ακουγονταν για μεταλλο,32γιγα ρομ, snap 805, 2Κ οθονη,οιs, 3γιγα ραμ και μολις εσκασε μυτη μας επιασε κρυος ιδρωτας!

αποδειχτηκε οτι το android δεν εχει πολλα sheeps. ΕΥΤΥΧΩΣ…

με την κινα να ανεβαζει standards η κατασταση δειχνει μη αναστρεψιμη, αλλα σιγουρα επιδεχεται βελτιωσης …

Wolf

Παιδιά μια χαρά είναι το s5…! Ακόμα και εγώ που είμαι fan της σειράς και είχα όλα τα galaxy s έλεγα ότι είναι απογοήτευση, ότι δεν αξίζει να αλλάξω το s4 με αυτό και σιγά τις διαφορές που έχουν κτλπ… κτλπ…! Πέρα από αυτό όμως, το τελευταίο διάστημα πήρα την απόφαση να αλλάξω συσκευή, οπότε άρχισα να ψάχνω κάτι έτσι διαφορετικό να ξεφύγω λίγο από τη Samsung που μας ταΐζει όλο τα ίδια και τα ίδια(λεμε τώρα…!!). Κοίταξα προς HTC m8… εντάξει τι να λέμε τώρα κούκλα η συσκευή, αλλά μόνο αυτό..! Κοίταξα και προς LG g3…. ωραία τα μικρά περιθώρια και η μεγάλη οθόνη.. αλλά μόνο αυτό..! Τα ζυγισα από εδώ… τα ζυγισα από εκεί και κατέληξα στο ότι το s5 παρόλο που φαινομενικά δεν είναι κάτι το φοβερό η το σούπερ ουαου σε σχέση με τον προκάτοχό του(λόγο design βασικά), παραμένει η κορυφαία και η πιο ολοκληρωμένη πρόταση στη κατηγορία αυτή…!! Ειδικά η οθόνη του ρε παιδιά,τι να πω…..!!! Απλά πηγαίνετε σε ένα πλαίσιο και δείτε την δίπλα στων υπολοίπων…. δεν συγκρίνεται…!!! Ο λόγος που δεν έχει πάει καλά πιστεύω είναι το στάσιμο design…!

Darth

@tiamat το μονο καλο πραμα που διάβασα μέχρι τώρα…….. οτι στο οικοσύστημα του android δεν υπάρχουν τόσα πρόβατα οσο αλλού……. (ευτυχώς δλδ) και απο οτι φαίνεται τα πολυ καφρα λαθητα τιμωρει……. μονο που εχασε η samsung με το knox 95%+ των power users και σχεδων όλη την κοινοτιτα αρκεί…………

Γιάννης

Εξαιρετικό κινητό αλλά αδικείται από το σχεδιασμό που είναι σαν facelift του S4 (για να μην πω και χειρότερο του S4 καθώς είναι πιο χοντρό). Επίσης δέχεται έντονο συναγωνισμό από τους Κινέζους και από την LG (αν και το G3 εκτός από την οθόνη στα άλλα είναι μέτριο).

dionisis

Μην επικεντρώνεστε στο s5 είναι γενικά η πολιτικη που ακολούθησε η samsung στις αναβαθμίσεις και στο hardware όπως και η htc παλιότερα ναυαρχίδες να τις αφήνουν στην αφάνεια και αυτό είναι ενα καλό μήνυμα οτι οι (περισσότεροι) android fans δεν είναι πρόβατα και απαιτούν το κατι παραπανω.

Solon

Απόλυτα λογικά τα νούμερα. Ελπίζω μόνο να η Samy να μάθει από τα λάθη της. Ας προσλάβει επιτέλους κάποιον καλό σχεδιαστεί, ας περάσει σε μεταλλικό σώμα και ας κρατήσει τις ναυαρχίδες της στις 4.7-5.1 ίντσες.

Μιχάλης

Αλήθεια, δεν καταλαβαίνω γιατί θέλετε ντε και καλά σώμα αλουμινίου??? Μπορει να είναι ποιο ωραίο αισθητικά, αλλά έχει και μειονεκτήματα. Κρυο στην αφή, κάνει το φαινόμενο της βροχής στο εσωτερικό του οταν το πας απο το πολυ ζεστο στο πολυ ψυχρό (και στο service επιμένουν οτι το έχεις βρεξει), στραβώνει σε καταπόνηση κτλ. Το S5 (που το έχω) είναι φοβερή συσκευή απλά δεν είναι το διαστημικό που όλοι περίμεναν. Και είναι μάλλον άσχημο πλέον ή όχι κάτι ιδιαίτερο. Προσωπικά πιστεύω οτι η Samsung με τόσες συσκευές που βγάζει θα πρεπει να έχει και την επιλογή του αλουμινίου χωρίς όμως να είναι μονόδρομος, όπως αλλού…

X

Δεν έχει αρκετούς πυρήνες και θέλει και περισσότερη μνήμη το καημενούλι….

vasilis

Παιδιά ας μην υπερβάλουμε… ναι σαν σχεδιασμός δεν είναι και κόσμημα αλλα σαν ταχύτητα και spec είναι τούμπανο.Τα 2 gb ραμ apo 3 που περίμενε ο κόσμος η τα 16 ρομ και όχι 32 η ο s801 και όχι 805 δεν επηρεάζουν καθόλου την απόδοση.
Ασε που έχει τρελή υποστήριξη από developers έχω περάσει τόσες ρομ και εδώ και 2 εβδομάδες είμαι με lollipop πολύ σταθερή, με το μειονέκτημα ότι δεν δουλεύει το fingerprint scanner.
Και off topic ελπίζω το official Android 5 lollipop της Samsung να μην είναι τόσο άσπρο και φωτεινό όσο το κανονικό, μου θυμίζει το to iPhone 5s που πούλησα, πολύ πιο γρήγορο και fluid το lollipop με ωραία animation αλλά πολύ φωτεινό.

Darth

να μην λέμε βλακειες 3 λάθη έκανε η Samsung και της κόστισαν πολύ
1. έβαλε knox counter διωχνωντας όλους τους power users και χάνοντας έτσι μια μεγάλη μερίδα χρηστών που προτείνει σε άλλους τη συσκευή να πάρουν και έκαναν και αρκετή δυσφιμηση.

2. αργά αλλά σταθερά ανεβάζει τημες(πάνε εποχές του s2/s3 που ήταν σχεδόν vfm και τώρα Apple ποιο φθηνή άρχισε να καταντάει από την Samsung.

3. σχεδιασμός και κατασκευή ( 1 στους 20 μόνο άρεσει η συσκευή οπός και εμφανισιακά έτσι και σαν αίσθηση στο χέρι) αυτό δεν ήταν τόσο θέμα όσο κόστισαν λιγότερο και δεν είχαν περιορισμούς (έκανα στραβά μάτια)

μετά έρχονται κάτι θέματα στο λογισμικό κλπ κλπ αλλα αυτά είναι δευτερεύοντα (τουλάχιστον στα ακριβά μοντέλα)

Argyris

Παιδιά δεν ξέρω τι λέτε αλλά έψαχνα 1 μήνα για να δω τι παίζει στα κινητά και το S5 βάσει επιδόσεων και χαρακτηριστικων είναι το καλύτερο που υπάρχει. Από που να ξεκινήσω? Από οθόνη? Έχω δει ολόκληρες σεζόν game of thrones σε αυτήν την οθόνη. Απίστευτα χρώματα φωτεινότητα κλπ. Τρέχει πάνω από 20 εφαρμογές μαζί χωρίς να κολλάει γρι. Η κάμερα του δοκιμάστε την εσείς και πείτε μου αν έχει καλύτερη ανάλυση κάποιο άλλο τηλέφωνο… αδιάβροχο είναι, δακτυλικο αποτύπωμα έχει, τι άλλο θέλετε δηλαδή εσείς? Είναι πλαστικό συγνώμη έπρεπε να είναι αλουμίνιο να ζυγίζει 5 κιλά στη τσέπη ναι έχετε δίκιο… ήθελα να ήξερα τι κινητά έχετε εσείς που κραζετε… φιλικά πάντα! 🙂

Βασίλης

Argyris συμφωνώ απολυτα
Επίσης θέλω ένας να μου πει σας παρακαλώ ένας να μου πει πιο κινητό είναι καλύτερο αυτή τη στιγμή από το Samsung S 5στις ίδιες διαστάσεις ,έτσι μη μου πείτε τώρα για κάποιο note…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Σύντομα διαθέσιμο και στη σειρά Galaxy S22 της Samsung;

Σύντομα το Galaxy AI θα είναι διαθέσιμο σε περισσότερες συσκευές της Samsung, με την εταιρεία να μοιράζεται πληροφορίες για την κυκλοφορία.

Smartphones featured Samsung Android Smartphones Samsung Galaxy S24

Galaxy S24 Series: Με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης

Τα νέα Galaxy S24, S24+ και S24 Ultra είναι εδώ και η Samsung φέρνει ένα νέο φρέσκο αέρα στην εμπειρία χρήσης των ναυαρχίδων της, μιας και η τεχνητή νοημοσύνη, ήρθε στη νέα σειρά της Samsung.