Samsung Galaxy S5, Με 64-bit επεξεργαστή και μνήμη RAM 4GB;

Από την Κορέα συνεχίζονται οι φήμες και οι πληροφορίες για το επόμενο Samsung Galaxy S5 αναφέροντας ότι ο επεξεργαστής που θα φοράει ο Exynos 64-bit βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της ανάπτυξής του και λίγο πριν ξεκινήσει η μαζική παραγωγή με την μνήμη RAM του smartphone να αγγίζει τα 4GB. Το Galaxy S5 έχει ακουστεί ότι θα παρουσιαστεί στις αρχές του επόμενου έτους για να απαντήσει στα νέα μοντέλα του ανταγωνισμού Xperia Z1 και LG G2.

Samsung Galaxy S5 64-bit 4GB RAM, Samsung Galaxy S5, Με 64-bit επεξεργαστή και μνήμη RAM 4GB;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Ωραία να το κάνουμε dual boot να τρέχει Windows 8 🙂

Giorgos

Σε τι να χρειαστεί 4gb ram??? BF4 θα τρέξει?

Tasos

Για να δούμε τι θα δούμε…. Αν και για μένα G2 είναι κορυφή αυτή τη στιγμή.
Αυτό που εύχομαι στη σαμμυ είναι να μη βιαστεί να το βγάλει και να βγει το S5 ολοκληρωμένο. Καλύτερα υλικά, πρακτικότητα (κυρίως στις εφαρμογές), αντοχή, και προσιτή τιμή. Και θα σκίσει.

Δημήτριος

Εδω λενε οτι η εκδοση 4.4 θα τρεχει απροβληματιστα σε 512 Ram και μιλαμε για 64-bit και 4GB Ram..?!?! Νομιζω οτι κατι απο ολα αυτα δεν στεκει…

Τομας

Αυτο θα το παρω. Εχω GS3 και πηδηξα το GS4 γιατι ειναι πολυ παρομοιο εξωτερικα, αλλα και απο οτι εχω δει δεν ειναι και τοσο πιο γρηγορο σε πραγματικη χρηση. Ειναι αλλα οχι τοσο, δεν μιλαω για benchmarks εκει σκοτωνει. Το GS5 θα το παρω γιατι θα εχει παλιωσει το δικο μου οταν βγει.

Νίκος

Μωρέ, ας το βγάλει και αύριο… Απλώς μου την δίνει που στην ουσία αναιρεί τις προηγούμενες ναυαρχίδες με διάφορους τρόπους.
Αρχικά δεν τους δίνει αναβαθμίσεις και όταν το κάνει είναι μισες. Λείπουν πάρα πολλά features καθώς φοβούνται μην μειώσουν τις πωλήσεις του νέου κινητού. Αλλά δεν είναι σωστή σκέψη αυτή…
Γιατί δεν είναι δυνατόν ολόκληρο s3 και note 2 να έχουν αυτή τη τραγική υποστήριξη.
Εγώ πλέον που έμαθα τι κάνει, δεν ξαναγοραζω κινητό της.
Να το πάρω με αυτή την υποστήριξη;;; Με τίποτα!

ΥΓ: Να ναι καλά η cyanogenmod! 😛

john

εγω πισστεβω πως μετα απο δυπιρινο τα κηνιτα τρεχουν τις εφαρμογες μια χαρα τωρα οι τετραποιρινοι ειναι μονο για μοστρα

Δομήνικος

@Δημήτριος Το stock android 4.4 μπορεί να τρέχει σε 512mb ram αλλά το touchwiz της samsung επιβαρύνει και επιβραδύνει πολύ το κινητό γιαυτό πολλά gb ram θα δίνουν πλεονέκτημα.

xristos

Νικο ομως να ξέρεις οτι η Samsung κάνει αναβαθμίσεις ενω εταιρίες σαν τη sony kai tin lg ειναι ανυπαρκτες

Lefteris

@Νικος Καταρχήν να πω ότι και εμένα με έχει απογοητεύσει η σαμμυ… αλλά να είμαστε ακριβείς σε αυτά που λέμε!

Ειχα το σ3 και την 4.1.2 ότι έδωσε στο Note2 έδωσε και στο 3!Τώρα χωρίς να έχει βγει η 4.3 για το σ3 λες ότι δεν δίνει όλα τα features του s4 και αν μιλάμε για την beta του Note 2 δεν είναι και πάλι τελική έκδοση οπότε ας το πούμε όταν βγει καλύτερα, δηλαδή το Νοέμβρη! Ότι αργεί να τις βγάλει εκεί το δέχομαι.

Τέλος πριν πει κάποιος για τις 1000+1 εκδόσεις του s4 να πούμε ότι είναι 3! Οι 2 κυκλοφορούν σε ελάχιστες αγορές και δεν πρόκειται να τις δούμε σε παραπάνω χωρες από ότι κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή! Αν και η Google edition δε νομίζω να χάλαγε κανένα αν κυκλοφορούσε σε παραπάνω! Τα υπόλοιπα που φέρνουν το όνομα s4 δεν είναι ναυαρχίδες!

Το ξενερωμα για μένα θα είναι που θα κυκλοφορήσει το 5 τον Γενάρη! Αν και προσωπικά δεν μπορώ να επιλέξω άλλη ναυαρχίδα καθώς δεν έχει κανένα native videoκληση, ούτε καν τα iphone, κάτι που είναι απαραίτητο για μένα.

MANOS 27

Η αρχιτεκτονική των 64-μπιτ σε επεξεργαστές χρειάζεται από 4γίγα ραμ και πάνω για να μπορέσει να εκμεταλλευθεί αλλιώς δεν…βλέπε ιφοουν 5ς

Darth

@Δομήνικος pure android τρεχει χαλαρα στα 512 και ακομια και 418 (καποια παλια κινιτα)

το σοβαρο προβλιμμα ειναι μετα στις εφαρμογες…………..

πχ ενα απραδειγμα

nexus s (512 mb ram 395 real τα υπολιπα περνει καρτα γραφκον)
το os καταναλονει 170 180 mb (4.2)
μεχρι τωρα ολα τρέχουν σφαιρα και εχουμε και 220 mb ελευθερη ram

πες οτι τώρα χρήστης πάει να βάλει εφαρμογές, βάζουμε μερικές βασικές εφαρμογές
viber (τρέχει μόνιμα στην μνήμη και καταναλώνει ~60 mb)
whatsup (τρέχει μόνιμα στην μνήμη και καταναλώνει ~55 mb)
facebook (τρέχει μόνιμα στην μνήμη και καταναλώνει ~50 mb)
βάζουμε και ενα widget για καιρό ( τρέχει μόνιμα στην μνήμη καταναλώνει 10 15 mb)
έχουμε και λέμε 40 mb ελεύθερη μνήμη (εδώ κάπου ενεργοποιείτε low memory killer του android)
και εγενεθετο το lag και force close εφαρμογών κλπ κλπ

Μάνος Π.

Τα 64-μπιτ για να εκμεταλλευθούν σωστά χρειάζονται από 4 γίγα ραμ και πάνω αλλιώς δεν..βλέπε το μηλαράκι 5ς

tiamat

lefteris μη ξενερωνεις χωρις λογο. το s5 θα βγει οποτε βγηκε και το s4 ,το μαρτη. μη ψαρωνετε με τις φημες, οι μονες που ειναι αληθινες ειναι τα leaks που βγαινουν 2-3 μηνες πριν τη κυκλοφορια για τα χαρακτηριστικα και φωτο απο τα δοκιμαστικα μοντελα.

τωρα ολα τα features του s4 δε γινεται εκ των πραγματων να τα παρει το s3. δεν εχει ουτε τους ιδιους αισθητηρες για τα gestures ,ουτε για το fitness με βαρομετρα ,θερμοκρασιες,επιταχυντη κλπ στο hardware του

Μιχάλης

Για μένα είναι καλό που θα βγει τον Γενάρη γιατί το καλοκαίρι που θα πάρω καινούριο τηλέφωνο θα έχει πέσει η τιμή του στα σκρουτσομαγαζα. Αναμένω πως και πως το event. Ελπίζω να μας εκπλήξει όπως έκανε με το note 3

hankies

Πρέπει να σταματήσει αυτό το αστείο με τον 64-bit επεξεργαστή και τα 4GB μνήμη.

Άγγελος

Ποια features λεμε τώρα για το S3 …. εδω δεν εχει δωσει την 4.2 και μιλαμε για στοιχεια απο S4;;; Η Σαμσουνγκ εχει κλ@σει κανονικα το S3 εδω και τοσο καιρο και αν βγαλει και το S5 bye bye 4.4 στο S3 . Ενω η HTC που δεν λεω τα ιδια και χειροτερα εχει κανει στο παρελθον το τιμαει το One. Ετσι ειναι αυτα καβαλανε καλαμι και ξεχνανε τον καταναλωτη οταν ομως πεσουν οι πωλησεις αρχιζουν τα συχνα update

Teo

@Άγγελος..είσαι βλάσφημος ρε φίλε..
Όταν μια εταιρία ξεκινάει το Galaxy S2 με 2.3 και το έχει φτάσει σε 4.1.2 και σε 1 μηνα θα πάρει και την 4.2.2 ….
Όταν έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα αναβαθμίσει τον Νοέμβριο Galaxy Note 2 & Galaxy S3 σε 4.3 …και όλες οι άλλες ακόμα και τώρα παρουσιάζουν κινητά με 4.2 και ουδείς λόγος για update..μου πετάγεσαι και μου λες για υποστήριξη..ΕΛΕΟΣ !!!
Το ότι αργεί λίγο να δώσει τα update στις συσκευές της είναι γιατί της προσαρμόζει στο touchwiz για να τρέχουν απροβλημάτιστα.

~Όσο για το ONE που λες..πες μου σε παρακαλώ πότε ανακοινώθηκε η συσκευή,με τι λειτουργικό κυκλοφόρησε και πριν πόσες μέρες ξεκίνησε η αναβάθμιση του..και βάλε στην άλλη μεριά της ζυγαριάς το S4(που είναι ο καθαρός του αντίπαλος).
Άντε καλο ξημέρωμα σε όλους

lebron21

Η Samsung οδηγει τις εξεληξεις και απλα οι αλλοι σκανε απο το κακο τους…ξυδακι

μακης ο guru

Καλυτερα να δουν πιο πρακτικα το θεμα, πρεπει οπωσδηποτε να δωσουν βαση στα υλικα κατασκευης. Αλλα εχω μια απορια ρε παιδια. Υποτιθεται οτι οταν ο επεξεργαστης ειναι 64-bit υποστηριζει ram 4 gb +. Αυτο διαβασα στο net. Ωραια ως εδω. Το iphone 5s ομως γιατι εχει επεξεργαστη 64-bit και εχει μονο 1 gb ram? Ειναι πραγματικα περιεργο… ή οντως η apple δουλευει κοσμο ή εμεις δεν κατανοουμε τον τροπο με τον οποιο λειτουργουν πραγματικα τα κινητα-υπολογιστες κλπ.

Stelina

Ρε παιδιά ότι το μηλαράκι δουλέυει κόσμο δεν χρειάζεται πολλές γνώσεις ούτε πολύ ψάξιμο. Καταρχήν από την αδερφή μου με το 4ς βλέπω πως κολλάει πως δεν είναι καθόλου ανθεκτικό πως με την τελευταία αναβάθμιση είναι μία μικρή τύπου αντιγραφή του αντρόιντ και πολλά άλλα….και το συγκρίνω με το δικό μου Σ3 που το μόνο που μου έχει εμφανίσει σε σχεδόν 1,5 χρόνο είναι μικροκολλήματα (αλλά με 100 εφαρμογές το λιγότερο συνεχεί χρήση και πεσιματάκια λόγο του ότι είμαι άμπαλη ) είναι από τα δε μπεστ οφ δε μπεστ κινητά … Και ίσως να είναι καλύτερο για την δική μου χρήση που δεν κάνανε το συγκεκριμένο μοντέλο με πολυτελή υλικά και διαμάντια και χρυσό χαχαχαχαχ ( βλέπω παντού παράπονα στο ότι είναι από πλαστικό και ότι φαίνεται φτηνιάρικο και και και..) αα και επίσης 2 προσωπικά θεματάκια που έχω είναι ότι πολύ αργεί η αναβάθμιση να γίνει και ότι από την τιμή που το πήρα τώρα έχει μέινει η μισή…. Τώρα δεν ξέρω πως θα είναι το Σ5 ελπίζω να είναι κάτι ακραία καλό γιατί και μένα το καλοκαίρι αάμα πέσει η τιμή θα με ενδιέφερε..ιδίως η φωτογραφική που αναμένεται πολλά μέγκα πίξελ…και φυσικά ΚΑΛΥΤΕΡΗ μπατάρια για εμάς τους σμαρτφόουν… Συνέχεια »

makis o guru

Σκεφτομαι και γω να το γυρισω σε android λογισμικο.πειραματιζομαι φυσικα αλλα σε ταμπλετα οχι σε κιν.βλεπω πολλα συν που δεν εχει το ios και πολλα πλην ομως οπως το browsing γενικα που μοιαζει πολυ χαοτικο στο android. Ρε παιδια οσοι εχετε samsung galaxy s3 ,s4 δεν σας φαινεται λιγο μεγαλη η οθονη?

Nipenthis

Το θέμα με τα υλικά κατασκευής και με την “αίσθηση φθηνού” που χαρακτηρίζει τα Galaxy έχει καταντήσει γελοίο. Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάω ή να κλαίω πλέον καθε φορά που το διαβάζω. Λες και το αλυμίνιο είναι πιο λειτουργικό από το πλαστικό. Από την προσωπική μου εμπειρία το πλαστικό είναι πολύ πιο ανθεκτικό από το αλουμίνιο, το οποίο χαράσεται πανεύκολα. Απ’ όσους ξέρω με iphone και με HTC One, κανείς τους δεν έχει το κινητό του χωρίς θήκη. Τι το θέλουν δηλαδή το αλουμίνιο, βγάζουν τη θήκη κάθε βράδυ πριν κοιμηθούν και το χαϊδεύουν; Είπαν κάτι Αμερικανάκια δημοσιογράφοι fanboys της Apple ότι το πλαστικό είναι φθηνό και ξαφνικα το κάναμε καραμέλα. Έγινε ξαφνικά θεός το αλουμίνιο. Όταν η Apple έφτιαχνε κινητά με γυάλινη την πίσω επιφάνεια, κανείς δεν είχε πρόβλημα που το κινητό ήταν 50γρ. βαρύτερο απ’ ότι θα ‘πρεπε και που εκτός από μπροστά έπρεπε να το προσέχεις κι από πίσω, την αίσθηση του πλαστικού όμως δεν την αντέχει κανείς ξαφνικά. Όσο για την υποστήριξη από άποψη λογισμικού, όπως πολύ σωστά είπαν κι άλλοι πιο πριν από μένα, η Samsung είναι από τις ελάχιστες αν όχι η μόνη εταιρία που τηρεί και με το παραπάνω μάλιστα τη δέσμευση… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Φήμες για ακόμα μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη και προστασία Gorilla Glass Armor

Μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη φημολογείται ότι θα έχει το επερχόμενο Galaxy Z Flip 6 της Samsung που περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Gear Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Ring: Τον Αύγουστο και με περιορισμένες λειτουργίες

Το Samsung Galaxy Ring παρουσιάστηκε επίσημα αλλά η εταιρεία δεν το έχει ακόμα κυκλοφορήσει, ούτε έχει ανακοινώσει τις προδιαγραφές.