Samsung Galaxy S5, Από ανοξείδωτο ατσάλι, και όχι αλουμίνιο το σασί;

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες -και φήμες- η Samsung θα προτιμήσει το… ανοξείδωτο ατσάλι από το θαυμάσιο αλουμίνιο, που αποτελεί και εξαιρετικό θερμοαπαγωγικό μέσο για την κατασκευή του Samsung Galaxy S5. Πριν πάει πάντως ο νους σας στα… κατσαρολικά και στα μαχαιροπήρουνα ή στα ρολόγια χειρός, να σας πούμε ότι το συγκεκριμένο ανοξείδωτο ατσάλι, θα έχει προσμείξεις νανοσωματιδίων άνθρακα (carbon nanoparticles).

Κάποιοι για λόγους “ωραιοποίησης” κάνουν λόγο για προσμείξεις με διαμάντι -και ενδεχομένως να έχουν και δίκιο- ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα οξείδωσης (σκουριά), και να είναι ανθεκτικό (το σασί από ανοξείδωτο ατσάλι θα “ψεκαστεί” με νανοσωματίδια άνθρακα και θα “ψηθεί” σε υψηλές θερμοκρασίες). Λένε, ότι το ίδιο υλικό χρησιμοποιείται στην Ρωσική αεροναυπηγική και σε προγράμματα αεροδιαστημικής.

Η Samsung πάντως έκανε δοκιμές με σασί από αλουμίνιο αλλά και με σασί από κράμα μαγνησίου, ωστόσο κάνενα από τα δύο υλικά δεν θα την βοηθούσε να παράγει το κινητό στις ποσότητες που θέλει η εταιρεία, και για αυτό τα εγκατέλειψε. Επιπλέον, δεν ήθελε να βασιστεί σε συγκεκριμένους προμηθευτές, όπως στον Ταϊβανό κατασκευαστή Catcher, που είναι υπεύθυνος για ορισμένες αλουμινένιες κατασκευές της Apple και της HTC ή σε κάποιους Κινέζους κατασκευαστές.

Επιστρέφοντας στις φήμες για το Samsung Galaxy S5, να πούμε ότι η εταιρεία σκέφτεται μία προσέγγιση που έχει ομοιότητες με αυτή της HTC όσο αφορά στη σχεδίαση του HTC One. Έτσι, το μεταλλικό σασί από ανοξείδωτο ατσάλι, θα συνοδεύεται από πλαστικά τμήματα χρησιμοποιώντας τεχνολογία NMT (Nano Molding Technology).

Το Samsung Galaxy S5 που φημολογείται ότι θα διαθέτει eye scanner, θα κυκλοφορήσει παράλληλα με το Samsung Galaxy Gear 2 τον ερχόμενο Απρίλιο.

Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S5, Από ανοξείδωτο ατσάλι, και όχι αλουμίνιο το σασί;

Σημείωση: Στην εικόνα βλέπετε ένα concept για το Galaxy S5.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giorg

100% πλαστικό θα είναι θα δείτε. Δεν υπάρχει περίπτωση να το ρισκάρει η Samsung.

antonis

εγω νομιζω απο το galaxy s5 θα ειναι πλαστικο και το galaxy j η f 5, απο την premium, νεα σειρα, θα ειναι απο μεταλλο με αλλη τιμη βεβαια, και τα ιδια specs και τα δυο..

ahilleas

Σωστοί και οι δύο..

Darth

ζήλεψαν την oppo? :p

Λευτέρης

Αντε ρε Samsung βουλωσε μερικά στόματα!

Αποστόλης Ρόδος

Αν και είμαι ξενερωμένος με τη Sammy τη βλέπω πολύ θετικά, μια τέτοια εξέλιξη. Για να δούμε.
Συμφωνώ με τα πρώτα σχόλια…. και εγώ δεν βλέπω το S5 να είναι έτσι αλλά κάποια άλλη σειρά.
Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις. Μακάρι επισης να αρχίσουν και οι κλωνοποιήσεις με αυτό το υλικό.

gt77

απλα τα πραγματα οποιος γουσταρει το παιρνει εγω επειδη γουσταρω samκ με τα καλα κ με τα κακα της θα κανω τις οικονομιες μου (αφου πουλησω το s4) να το παρω.

Prototype

έχουμε πολύ γέλιο!!

nikos

εγω πιστευω οτι θα ειναι απο ανοξειδωτο ατσαλι

jim

Ego pisteuo pos einai pio pithano na einai ftiagmeno apo kruptoniti gia na skotonei k ton superman..

Χρήστος Παπαβασιλείου

Μη σου πω τιτάνιο

Δημήτρης Μ

Από Αδαμάντιο θα είναι Για να μη μπορεί να σας το γρατζουνήσει ούτε ο wolverine.με απίστευτο design που θα μαγνητίζει τα βλέμματα.Αν καταφέρει και το δει ποτέ κανείς γιατί για καλό και για κακό θα του έχετε βάλει μια απ τις κλασσικές χοντροειδεστατες πλαστικες θήκες και απλά θα σκέφτεστε πόσο λεπτό στυλατο και αθραυστο είναι χωρίς αυτη τη θήκη.ταυτόχρονα θα ποσταρετε όλο καμάρι κραζοντας τους υπόλοιπους που προτιμάνε πλαστικουρες….όντως έχουμε πολύ γέλιο. Καλά κάνει και μας γλεντάει η samsung και η κάθε samsung

Beowolf

Εγω παλι ειμαι βεβαιος οτι θα εχει σασί απο…κάρμπον με ενισχυση στις γωνιες απο εποξικες ρητινες. Το αμαξωμα θα ειναι 60% Νεοδύμιο και 40% δυσπρόσιο..
Ο δε κινητήρας θα ειναι o κλασικος Boeing με επικεφαλεις εκκεντροφορους απο την Rolls Royce…

+100 στην τελευταια προταση του . Και το “ΚΑΘΕ” με κεφαλαια.

Beowolf

+100 στον Δημήτρης Μ, εννούσα αλλά,…το πεδίο εδω ειναι “εχθρικο” με τα μονά εισαγωγικα,…και σβηνει ο,τιδηποτε γραφει εκει μεσα 🙂

True

As to kanei me titanio r paidia!oyte thikes plwon tha xreiazontai kai tha aggizeis kai metallo polytelias afou kapioi apexthanontai to plastiko.Etsi ki alliws 800-900 tha to kostologisei to S5..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.