Samsung Galaxy S7: Νέα έκδοση με MediaTek Helio X20 και X25 [Geekbench]

Τα Samsung Galaxy S7 και Samsung Galaxy S7 edge κυκλοφορούν ήδη σε δυο εκδόσεις με δυο διαφορετικούς επεξεργαστές, τον τετραπύρηνο Snapdragon 820 για ΗΠΑ και Κίνα και οκταπύρηνο Exynos 8890 για Ευρώπη και λοιπές αγορές.

Τα benchmarks δείχνουν ότι μπορεί να δούμε νέες εκδόσεις με MediaTek Helio X20 ή X25. Στο Geekbench μπήκε μια συσκευή με κωδική ονομασία SM-G930W8. Το G930 είναι για το Samsung Galaxy S7, ενώ το γράμμα “W” συνήθως χρησιμοποιείται για τις εκδόσεις που κυκλοφορούν στον Καναδά.

Τα αποτελέσματα του Geekbench δείχνουν οκταπύρηνο επεξεργαστή Exynos 8890 ή δεκαπύρηνους MT6797 ή MT6797T, η οποίοι είναι ευρέως γνωστοί ως MediaTek Helio X20 και X25. Και τα δυο chipsets είναι σχεδόν ίδια, αλλά το X25 είναι η overclocked έκδοση που είναι πιο κοντά στην επίδοση της CPU του Exynos ενώ ο X20 είναι λίγο πιο πίσω.

Να σημειωθεί επίσης ότι η έκδοση με Helio X20 έχει μνήμη RAM 3G ενώ η Helio X25 ενσωματώνει μνήμη RAM 4GB.

samsung galaxy s7 mediatek, Samsung Galaxy S7: Νέα έκδοση με  MediaTek Helio X20 και X25 [Geekbench]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Μονο exynos….

Νίκος Z3c

Αν έχει κάνα 100 ευρώ κάτω από την exynos έκδοση μια χαρά είναι, έτσι και αλλιώς και το helio είναι δυνατό και στην καθημερινή χρήση κάνει τα πάντα.

Ilias

Καλησπέρα παιδιά…. Ήθελα να ρωτησω κάτι άσχετο σε σχέση με το θέμα αυτό.
Σήμερα πήγα στα public κ έβαλα δίπλα δίπλα το s6 με το s7 για να συγκρινω τις κάμερες τους, κ είδα μεγάλη διαφορά στο να υπερτερεί το s7.
Είδα μία θολούρα θα έλεγα από την μεριά του s6( παίζει να είχε πειράχθει κάποια ρύθμιση?) κ του s7 μία απίστευτη εικόνα…
Είναι τόσο μεγάλη η διάφορα όντως?

Νίκος Z3c

Έχει όντως μεγάλη διαφορά η κάμερα. Ειδικά σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό.

Ilias

ΝικοςZ3c
Ξέχασα να γράψω πως ήταν μέρα στο κατάστημα όταν τις είδα, επειδή ξέρω για την διάφορα στον χαμηλό φωτισμό

Darth

@Ilias κατσε θελεις να μου πεις έκατσες τράβηξες φωτογραφίες μέσα στο μαγαζί και της μετέφερες σε κάποιο φλασακη και μετα τα συνγρινες σπίτι σε καποιο deskptop me 24+ ips οθονη? πολυ κοπος για το τπτ…. εκτός και αν έβαλες δυο οθονες δίπλα δίπλα και συγκρινες το τι βλέπεις στιν οθονη του κινητού … κατι το οποίο το λιγότερο είναι λάθος….

στην πράξη διαφορά και στης δυο cameres ειναι ελαχίστη… διαφέρει στα σημείο και αυτό πρέπει να κάτσεις να πάρεις μαζί σου την συσκευη νύχτα κλπ κλπ σε ειδικές συνθήκες να συνγρινεις σε ένα σοβαρό desktop pc αργοτερα κλπ

και μην παίρνεις σοβαρά μηχανήματα που εχουν για κινι θεα (εκθεσιακά) τα περισσότερα ειναι βιασμένα απο πολλά ατομα που τα κανουν οτι να ναι

tech21man

Μπορει να ειναι το mini η το active.

JohnWave

@ilias, έβγαλες λάθος συμπέρασμα. Το λόγο δεν μπορώ να τον γνωρίζω. Ίσως στο s6 κάποιος χρήστης να είχε μπει στις ρυθμίσεις και να είχε βάλει κάποιο φίλτρο. Δες το παρακάτω video που συγκρίνει τις κάμερες των δύο συσκευών : Θα δεις ότι την ημέρα υπερτερεί ελαφρώς το S6 ενώ σε χαμηλό φωτισμό το S7.

Eπειδή δεν μπορώ να ποστάρω το link εδώ , γράψε στο youtube :
Samsung Galaxy S7 vs Samsung Galaxy S6 Camera Test Comparison
Θα σου βγει 1ο αποτέλεσμα το συγκριτικό του εξαιρετικού supersaftv

Katsi90

Έχει όντως διαφορα στην καμερα. Σκεψου μόνο πως τα pixel ειναι πιο ανοιχτά οπου και σημαίνει πως περναει πιο πολυ φως (διπλη φωτοδιοδος) και ετσι οι φωτογραφίες βγαίνουν με πολυ πιο μεγάλη ευκρίνεια. Οπως επίσης και μεγαλυτερο διαφραγμα f 1.7 αντι για for 1.9 που έχει το s6. Ολα αυτα σε συνδιασμο με το dual pixel sensor που φοραει πανω και κανει 4 φορές πιο γρήγορα εστιαση την κανει μια κάμερα που δεν έχει κανενα αλλο smartphone. Απλα τα σπαει

Chris

Όντως φιλε έχει μεγάλη διαφορά. Βράδυ πάρα πολύ έντονη αλλά και τη μέρα ένας κανονικός χρήστης θα δει διαφορά ειδικα λόγω της ταχυτατης εστίασης. Τώρα εντάξει μπορεί υπό συνθήκες και σε κάποια crops και σε φως πολύ να υπερτερεί το s6. Γενικώς στο s7 η ήδη πολύ καλή κάμερα του s6 βελτιώθηκε στα πολύ “δύσκολα” σημεία. Εστίαση και χαμηλος φωτισμός.

Γιώργος

Σε χαμηλό φωτισμό υπερτερεί το S7 , με καλό φωτισμό όμως υπερτερεί το S6 γιατί εκτός των άλλων έχει και περισσότερα mp και δείχνει καλύτερα τις λεπτομέρειες της εικόνας. Δηλαδή με λίγα λόγια περίπου ισοδύναμες είναι (και το DXOmark μόνο 1 πόντο διαφορά δίνει στην βαθμολογία υπέρ του S7) Δες και το συγκριτικό του Supersaf που λέει και ο άλλος φίλος.

Geo

@Ilias (ή και άλλοι)

Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις σε ποιο κατάστημα πήγες και τι χρώμα είχε το S7;
Θέλω να αγοράσω αλλά θα ήθελα πρώτα να δω ζωντανά το άσπρο και το ασημί κυρίως (ή και τα άλλα χρώματα) για να διαλέξω.

Kosrasb16b

Αν κρίνουμε από την έκδοση με τον snapdragon που ενώ είναι τρομερός έχει χαοτική διαφορά σε ram managment και ταχύτητα λόγο κακής υλοποίησης της Samsung καλύτερα να πάρει κανείς με exynos γιατί είτε λίγο καλύτερα είτε λίγο χειρότερα τα κάνει η Samsung να φαίνεται χαοτική η διαφορά ενώ με το περσινό exynos το s6 τρέχει ίδια με το S7 δεν μπορεί ο 820?

giorgos1978

θα ηθελα να ρωτησω για οποιον γνωριζει αν το ηχειο του s7 ειναι αδυναμο σε σχεση με το πολυ δυνατο του s6…σε πολλες κριτικες αναφερουν οτι το ηχειο του s7 ειναι το αδυναμο σημειο της συσκευης..σκεφτομαι να κανω την αλλαγη απο s6 σε s7 και το θεμα ηχος με ενδιαφερει πολυ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.