Smartphones

Samsung Galaxy S8: 28% πιο ακριβό το κόστος κατασκευής από το Galaxy S7

Σε μια αγορά όπως αυτή των smartphones όπου ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος, κάθε χρόνο οι κατασκευαστές (μεγάλοι και μικροί) προσπαθούν να ενσωματώσουν νέες τεχνολογίες. Σκοπός είναι να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό και να κάνουν πωλήσεις.

Ωστόσο το να βάλουν νέα κομμάτια και χαρακτηριστικά στα smartphones τους, δεν είναι καθόλου φθηνή υπόθεση. Για παράδειγμα, στο παρελθόν έχει ακουστεί ότι κάθε φορά που η Apple αποφασίζει να αλλάξει το design του iPhone, δεν είναι καθόλου απλό για τους συνεργάτες της να ανταπεξέλθουν στην συναρμολόγησή του.

Το ίδιο φαίνεται πως συμβαίνει και με τη Samsung, η οποία σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες από την Κίνα θα πρέπει να βάλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για το Samsung Galaxy S8. Αναφέρεται ότι η κατασκευή του Galaxy S8 θα κοστίζει περισσότερα από τα προηγούμενα Galaxy S και σε αυτό θα παίξει ρόλο και η ενσωματωμένη μνήμη 256GB.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκτιμάται ότι το S8 θα κοστίσει στη Samsung 28% περισσότερο από τις προηγούμενες ναυαρχίδες. Τα καλά νέα είναι πως αυτό δεν θα σημαίνει και αύξηση την τελική τιμή. Η Samsung αναμένεται να κρατήσει την ίδια τιμολόγηση, κάτι που σημαίνει ότι η ίδια θα έχει ελαφρώς μειωμένο ποσοστό κέρδους.

Δεδομένου ότι με το Samsung Galaxy S8 θα θελήσει να κερδίσει πίσω την χαμένη εμπιστοσύνη των χρηστών λόγω του Note 7 και να εντυπωσιάσει, δεν θα ήταν εύκολα αποδεκτή μια αύξηση στην τιμή της νέας ναυαρχίδας. Βέβαια δεν αποκλείουμε τίποτα, μιας και οι παραπάνω πληροφορίες δεν έρχονται από την ίδια.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 28 Νοεμβρίου 2016 10:52

Σχόλια

  • Όταν ακούω για κοστος κατασκευης γελάω. Ενα Samsung ή ενα iPhone απο την στιγμή που κατασκευάζεται στην Κίνα το κόστος των υλικών δεν ξεπερνα μερικα ψωροδολλάρια. Ούτε 10 δολλάρια για την ακρίβεια. Ολα τα άλλα είναι υπερκέρδη και φόροι. Τα κόστη μίας εταιρίας smartphone δεν είναι στις συσκευές και τα υλικά, αλλά στην έρευνα και την διαφήμιση. Ψάξτε το για του λόγου το αληθές.

  • @Versavel σε βρίσκω λίγο υπερβολικό.
    Να ξέρεις οτι το κόστος μιας συσκευής είναι κάτι λίγο παραπάνω απο την τελευταία τιμή που το βρίσκεις στην αγορά. Σκέψου οτι το S5 σταμάτησε η εμπορική του διάθεση γύρω στα 310€. Επίσης οι Κινέζοι με τις ναυαρχίδες των 300€ γιατί δεν βγάζουν κανένα κέρδος το έχεις σκεφτεί (οχι μερίδιο αγοράς);
    Ενα άλλο αποδεικτικό των όσων λέω είναι οτι αυτό το τρίμηνο μόνο η Apple έβγαλε λεφτά με το 97,5% των κερδών να πηγαίνουν σε αυτήν (105%* σε αλλα report), το άλλο 2,5% το πήρε η Huawai καθώς η Samsung που έχει συνήθως το 15% μπήκε μέσα με το Note 7. Ενα άλλο κόστος είναι το κόστος του R&D, Marketing και αλλα κόστη του δεν φαίνονται στο κόστος κατασκευής.
    Η Samsung με την συγκεκριμένη κίνηση θέλει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και ενα τρόπος είναι να δώσει μια πιο Value for Money συσκευή.

    *105% λόγω ζημιών πολλών όλων άλλων εταιρειών.

  • "... με το Samsung Galaxy S8 θα θελήσει να κερδίσει πίσω την χαμένη εμπιστοσύνη των χρηστών λόγω του Note 7 και να εντυπωσιάσει, ..."

    Τι σχέση έχει το S8 με το Note7; θα έπρεπε να το συγκρίνουμε με το S7 edge και εκεί η εμπιστοσύνη είναι δεδομένη.

  • @aptalikos
    Για σένα δεν έχει επειδή ξέρεις ότι το πρόβλημα υπήρξε στα Note και μόνο.
    Η πλειοψηφία του κόσμου που δεν ασχολείται με την τεχνολογία ξέρει ότι ανατινάχτηκαν Samsung κινητά. Γι'αυτούς έχει σχέση.

  • Εγω ξεκινησα να αγοραζω απο 4 μετα πηρα το 5 μετα 6 τωρα εχω κ το 7 οταν βγει το 8 θα το αγορασω οτι κ να βγαλει οι samsung στα galaxy εγω θα το αγοραζω ειμαι θανατηκος της samsung ποτε δεν χωνεψα τα i phone

  • @Gvirginia αυτό ακριβώς
    Όταν σε κάποιον είπα ότι έχω samsung s7 edge αμέσως μου είπε 《αυτό που κάνει μπαμ;》 ο κόσμος που δεν ξέρει από τεχνολογία και δεν το ψάχνει έχει την εντύπωση πως τα samsung γενιμά σκάνε, οπότε ακόμα και το s8 όταν βγει όλoι θα είναι σε φάση 《 ανατινάζεται και αυτό; ή να το πάρω;》

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.