Samsung Galaxy S7: Φήμες για επιστροφή σε Qualcomm επεξεργαστή

Στα φετινά Samsung Galaxy S6 και S6 Edge η εταιρεία αποφάσισε να μην συνεργαστεί με την Qualcomm, αλλά έβαλε δικό της Exynos επεξεργαστή. Σε αυτό θεωρήθηκε ότι έπαιξε ρόλο η υπερθέρμανση της ναυαρχίδας Snapdragon 810, αλλά ίσως και να ήταν μια πολύ καλή αφορμή για την Samsung να δοκιμάσει και τις δικές της δυνάμεις.

Αν και είναι νωρίς ακόμη να μιλάμε για την επόμενη ναυαρχίδα, τη στιγμή που ακόμη δεν έχει ανακοινώσει το Samsung Galaxy Note 5, ξεκίνησαν να ακούγονται φήμες για το Samsung Galaxy S7. Σύμφωνα με αναφορές από την Κορέα το Galaxy S7 θα φοράει και πάλι επεξεργαστή της Qualcomm.

Οι πληροφορίες υποστηρίζουν ότι θα υπάρξουν δυο εκδόσεις, η μια θα έχει Exynos chipset και η άλλη επεξεργαστή της Qualcomm. Ωστόσο, δεν εξηγείται γιατί θα ήθελε η Samsung να επιστρέψει στη συνεργασία της με την Qualcomm, από την στιγμή που ο δικός της Exynos τα έχει πάει πολύ καλά σε απόδοση.

Ένας από του λόγους μπορεί να είναι οικονομικός ενώ η Samsung μπορεί να δοκιμάζει και τους δυο επεξεργαστές και στο τέλος να επιλέξει μόνο τον έναν.

Ωστόσο, ακόμη τίποτα δεν είναι βέβαιο και μέχρι την επίσημη ανακοίνωση του Samsung Galaxy S7 το 2016, έχουμε μπροστά μας πολλούς μήνες διαρροών. Θα θέλατε όμως την επιστροφή στην Qualcomm;

Samsung Galaxy S7: Φήμες για επιστροφή σε Qualcomm επεξεργαστή, Samsung Galaxy S7: Φήμες για επιστροφή σε Qualcomm επεξεργαστή

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tech21man

Γιατι οχι. Το εχει ξανακανει και στο παρελθον με επιτυχια. Απο τη στιγμη που δεν ηθελε τον 810 και ειχε κατι καλυτερο στα χερια της, τοτε καλα εκανε και χρησιμοποιησε το exynos.

Απο την αλλη τα qualcomm ειναι πλεον πανταχου παροντα το οποιο σημαινει οτι απλα…ολα (apps games κτλ) πρεπει να δουλευουν (θα επρεπε τουλαχιστο) καλα με αυτα…φοριουνται απο χαμηλα κινεζικα μεχρι (οκ κινεζικα ξανα η taiwan κτλ!) πανακριβα τυπου s6 κτλ…

Αν της qualcomm τα νεα τσιπακια ειναι καλυτερα τοτε, γιατι οχι.

Και ας θυμηθουμε και την περιπτωση s3 που για χαρη του modem ηταν διπυρηνο qualcomm στην αμερικη (χωρις να χανει και τιποτε ιδιαιτερο τοτε σε αποδοση).

prankster

όταν έχεις exynos τι στον @@ να κανεις τον qualcomm. Exynos ftw με κλειστά ματια

tasos

Tι ακριβώς θέλει να δοκιμάσει, τι είναι δηλαδή οι καταναλωτές……πειραματόζωα.

Darth

@prankster με των exynos αυτόματα χάνει όλη την κοινότητα(και οτι προωθήσει δεχετε απο αυτην σε κάθε site και forum)…… + για την samsung ειναι ποιο φτηνά (και γρυγορα) να πάρει έτοιμο cpu παρά να παράγει το δικό της…….

prankster

@Darth αλήθεια τώρα σοβαρά με κοροϊδεύεις? κανένας δεν θέλει πλέον snapdragon με τον exynos τον φετινό, η διαφορα τους σε δύναμη και στα πάντα είναι τρομαχτική, μην λέμε ότι μας κατεβει μονο και μονο από μισος προς σε κάποια εταιρεία. προσωπικά όσους γνώριζα και ήταν φανατικοί με snapdragon (το ίδιο και εγώ λάτρευα τον μικρό αυτόν δράκο αφάνταστα) τώρα πλέον μονόδρομος εχίνος πραγματικά δεν έχει νόημα ότι έγραψες το μονο που είπες σωστό λόγο οικονομικόν τίποτα άλλο δεν θα έκανε την samsung να ξαναγύρισε σε snapdragon αν ισχύουν τα οποια λέγονται μπορεί απλά να είναι μια απλά βλακεία κάποιου θα δείξει. ήδη ο 7422 από τι φανερώθηκε αν είναι βεβαια πάντα όπως τα λένε darth τότε θα τσακίσει κόκαλα

One

Εγω το θεωρω σιγουρο ότι θα επιστρεψει στη Qualcomm αλλα θα πρεπει να μας εξηγησουν γιατι τοση σπεκουλα φετος εναντιον του snapdragon 810 για την υπερθερμανση, τη στιγμη που ο exynos εχει τα ιδια προβλήματα.

Solon

Αυτό με την υπερθέρμανση του 810 είναι υπερβολή και δυσφήμηση. Αυτές τις ημέρες δοκιμάζω το Elephone p7000 με τον οκταπύρηνο Mediatech MT 6752. Το κινητό με το που ανοίξεις ένα βαρύ παιχνίδι (Asphalt 8, Modern Combat 5) ζεσταίνεται για να βράσει αυγό! Και η πλάκα είναι ότι σύμφωνα με διεθνή forums τρώει και throttle μέχρι και 50%! Έχω δοκιμάσει και το HTC με τον 810, στα ίδια παιχνίδια, ζεσταινόταν αλλά σαφώς λιγότερο και όχι στο ενοχλητικό σημείο του Mediatech. Και όμως πουθενά δεν είδα να γράψει κάποιος για τα προβλήματα υπερθέρμανσης του MT 6752! Αντίθετα τον 810 τον θάψανε και παραμένει ένα μεγάλο “μυστήριο” γιατί αν έχει τόσα πολλά προβλήματα υπερθέρμανσης τον επιλέξαν τόσες εταιρίες για να τον τοποθετήσουν στις ναυαρχίδες τους. Η γνώμη μου είναι ότι οι Κορεάτες θέλανε να κόψουνε την φόρα στην Qualcom που κοντεύει να γίνει η Intel των ARM και για αυτό σαμποτάρανε τον 810. Θυμίζω ότι μόνο οι δύο μεγάλες κορεάτικες δεν βάλανε τον 810 στις ναυαρχίδες τους, οι υπόλοιποι δεν είχαν πρόβλημα. Όσο για τις αναφορές υπερθέρμανσης κάντε μια βόλτα στα διεθνή forums να δείτε τι γίνεται. Γεμάτα από αντίστοιχες αναφορές χρηστών για τους High End επεξεργαστές της κάθε εταιρίας. Απλά για τον… Συνέχεια »

Darth

εγω ειπα τα υπερ του sd………… παρε το οπος θελεις (τώρα η αντίδραση σου δεν την καταλαβαινω καν………)

Darth

@Solon βρικες και εσυ τι να δωκιμασεις…… την ποιο αναξιόπιστη κινεζκη εταιρεία……

Antonis

@Darth, αν αναφερεσαι ως κινεζικη εταιρεια στην Mediatek απλως να σου πω οτι ειναι ταϊβανεζικη. Αν παλι αναφερεσαι στην Elephone, τοτε συμφωνω μαζι σου. Η ενσταση και παραλληλα αντιρρηση μου εγκειται στο οτι συγκρινεται ανομοιας δυναμικης επεξεργαστες, Ο MT6752/6753 ειναι μεσαιας κατηγοριας επεξεργαστης και ως εκ τουτου ειναι εξ ορισμου (αρκετα) υποδεεστερος του 810 για αυτο ζοριζεται και δεν ανταποκρινεται το ιδιο απαιτητικα σε απαιτητικες διεργασιες. Επειδη ασχολουμαι απο το 2011 με κινεζικα τηλεφωνα και εχω δει την πληρη εξελιξη των επεξεργαστων της Mediatek, οφειλω να πω οτι αν θελουμε να ειμαστε το ιδιο αντικειμενικοι σε αυτον τον τομεα, θα επρεπε να συγκρινουμε τον MT6595Τ με τον οποιο εξοπλιζεται το Meizu MX4 και το οποιο κατεχω, εχω να πω οτι θερμαινεται κατα πολυ λιγοτερο του 805-810 και αποδιδει εξ’ ισου καλα στις ιδιες διεργασιες.

Πασχάλης

Φυσικά και ΟΧΙ!!! O Exynos 7420 έσκισε κάθε άλλη ναυαρχίδα φέτος! Το Meizu Mx5 PRO θέλει να φοράει exynos 7420! Ποιός ο λόγος; To octa-core exynos Note 4 ήταν πολύ πιο γρήγορο από το quad core Snap.805.Ποιός ο λόγος; Βασικά αποκλείεται να το κάνει…

Darth

@Antonis για την Elephone μιλάω όχι για την mtk….. αλλο mtk που μας εχει διξει πολλα αξιοπιστα προιοντα και αλλο Elephone που για να πάρεις και να δουλεύει κάτι καλά ειναι κάτι σαν joker στην Ελλάδα……. πολλα στα χατρια ανυπαρξία στην πραξη

Antonis

@Darth, Συμφωνω μαζι σου, βεβαια σε αυτες τις δευτερο/τριτοκλασατες κατασκευαστριες εταιρειες κινητων που ξεπηδουν σαν τα μανιταρια, πρεπει νομιζω να δινεται μια πιστωση χρονου οπως και περιοδος χαριτος για να δειξουν αν εχουν τη δυναμη να σταθουν απεναντι στον ανταγωνισμο και δη να βελτιωνονται συνεχως. Επι προσωπικου, αγοραζω πλεον μονο κινεζικα και μονο “επωνυμα” κινητα τροπον τινα με ευγνωσμενη ιστορια και αξιοπιστη υποστηριξη.

παπ

Πο όσο εγώ θυμάμαι, πρώτη φορά υπερθέρμανση είχα με το onex.Υστερα γενικευτικε σε πολλές μάρκες κ συσκευές ως τα z3,4 , m9 κ.α . Κοινή συνισταμενη η μεταλλική κατσκευης. 801 802 805 808 810. Όσο περισσότερο μέταλλο και πυρηνες, τόσο μεγαλύτερη θερμοκρασία.

Olethron

Εγώ παιδιά με το Μ9, ακόμα και μετά από αρκετό καιρό βαριάς χρήσης, δεν έχω παρατηρήσει κάτι. Το κινητό τρέχει σφαίρα, η θερμοκρασία πάντα στα χαμηλά επίπεδα, μόνο τις ζεστές μερες οταν ανοίγω το data κάτω από τον ήλιο θερμαίνεται αρκετά. Ο κολλητός μου, με iPhone 6 και Wi-Fi ανοικτό και όχι 4G (γιατι παντα εγω κάνω tethering….) έχει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα.

Το όλο αυτο θέμα με την υπερθέρμανση υπήρχε πάντα, απλά λίγο το Marketing, λίγο η Samsung βγήκε ή μ@λ@κι@ με την θέρμανση. Όπως κάθε χρόνο έχουμε και ένα νέο θέμα, όπως μπαταρία, software features, Bloatware, Bezel, OIS, Manual Modes στην κάμερα έτσι και ή “υπερθέρμανση” φέτος. Του χρόνου θα ακούμε άλλα.

Solon

@Darth
Σε πληροφορώ ότι το p7000 είναι εξαιρετική πρόταση για τα λεφτά που κοστίζει. Το παρήγγειλα για φίλο που δεν ψωνίζει από το web με την συμφωνία να το δοκιμάσω πρώτα 15 μέρες πριν του το δώσω. Το πρόβλημα με τα βαριά παιχνίδια είναι το μόνο καθαρό μειονέκτημά του. Η συσκευή δεν κολλάει, έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, πολύ καλή και φωτεινή 5.5 FHD οθόνη, πολύ γρήγορο browsing (ποιο γρήγορο από το Galaxy S4 μου), πολύ καλή αυτονομία και μέτρια κάμερα.
Τα συστήματα ασύρματης επικοινωνίας δουλεύουν τέλεια και είναι και δίκαρτο. Για 190 ευρώ που το πήρα (μπορείς να το βρεις και ποιο φτηνά) είναι μάλλον κελεπούρι.
Το μόνο που της λείπει είναι μια σωστή ROM που να ομαλοποιεί την λειτουργία του hardware. Πιστεύω ως η Elephone κάποια στιγμή θα την βγάλει καθώς με το p7000 και το p8000 επιχειρεί να ανέβει κατηγορία σαν εταιρία και έχει ρίξει πολλά λεφτά στην διαφήμιση.

Ωστόσο αυτό που κράτησα τελικά από την συσκευή όπως έγραψα και παραπάνω είναι η ενοχλητική θέρμανση του ΜΤ 6752 που είναι πολύ χειρότερη από του Snapdragon 810 και που παραδόξως δεν την έχω δει να αναφέρεται σε κανένα site του χώρου.

Torfan

@Solon Το προβλημα του MT 6752 το εχω αναφερει εγω καποιες φορες σε κατοχους του Lenovo K3 Note του οποιου κατοχος ειμαι και εγω… Οι υπολοιποι με διεψευσαν αλλα εγω ακομη το πιστευω οτι υπαρχει θεμα… Throttling κανει απο τους 60°C και μετα… Ωστωσο ενω ευκολα φτανει πανω απο 50 μπορει να δυσκολευτει να φτασει 60… Δεν λεω οτι δεν φτανει αλλα αργει… Ωστωσο για 160€ και με αυτες τις επιδοσεις δεν το μετανιωνω…

dimitris

Φυσικά όχι

Λευτερης

Αν δεν κάνω λάθος, η qualcomm ζήτησε απο τη samsung να κατασκευάσει τον 820 απλα θα αναλάβει η ίδια η qualcomm ενα μέρος του σχεδιασμου. Οποτε ουσιαστικά μιλάμε για ενα μείγμα exynos snapdragon κατασκευασμένο απο τη samsung:

https://www.androidauthority.com/qualcomm-use-samsung-build-snapdragon-820-chip-602699/

https://www.techtimes.com/articles/64486/20150629/qualcomm-reportedly-taps-samsung-to-manufacture-snapdragon-820-chipset.htm

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.