Samsung Galaxy S7: H Samsung θέλει την κάμερα του Xperia Z5;

Το πρώτο τρίμηνο του 2016 (ίσως και τέλη Ιανουαρίου) αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του Samsung Galaxy S7, για το οποίο έχουν ακουστεί πολλές φήμες και πληροφορίες. Μια από αυτές είναι ότι θα φορά κάμερα 20 Megapixel με τον νέο ISOCELL αισθητήρα, σημαντική αναβάθμιση από τα 16 Megapixel του Samsung Galaxy S6.

Σύμφωνα με σημερινές (ανεπιβεβαίωτες) πληροφορίες η Samsung φαίνεται να εντυπωσιάστηκε με τον IMX300 αισθητήρα της Sony, και θέλει να τον βάλει στο Samsung Galaxy S7, ταυτόχρονα με τον ISOCELL. Δεν είναι ξεκάθαρο αν η Samsung θα χρησιμοποιήσει τους δυο αισθητήρες εναλλάξ, αλλά είναι πολύ πιθανό να δούμε μερικά Galaxy S7 με ISOCELL και μερικά με Sony IMX300, ανάλογα την περιοχή και το μοντέλο.

Ο IMX300 έχει μπει στα νέα Sony Xperia Z5, τα οποία διέπρεψαν στο DxOMark κατακτώντας την πρώτη θέση στη λίστα των mobile καμερών. Το πρόβλημα είναι πως η Sony ήθελε να κρατήσει την κάμερα αποκλειστικά για την δική της σειρά, αλλά οι πληροφορίες λένε ότι η Samsung βρίσκεται σε σκληρές διαπραγματεύσεις για να μπει ο αισθητήρας στο Galaxy S7. Δεδομένου του τεράστιου αριθμού που θα πουλήσει η ναυαρχίδα της Samsung, η Sony είναι πολύ πιθανό να υποκύψει και να υπογράψει το deal.

O IMX300 έχει 192-point hybrid autofocus σύστημα, που επιτρέπει στα Sony Xperia Z5 να έχουν τους πιο γρήγορους χρόνους εστίασης 0.03 δευτερόλεπτα. Ο 20 Megapixel ISOCELL αισθητήρας της Samsung είναι κατασκευασμένος με την ενεργειακά αποδοτική διαδικασία των 28nm, νέο RWB color pattern για ενισχυμένη ευαισθησία στο φως και καλές φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Samsung Galaxy S7: Ίδιο αισθητήρα κάμερας με το Xperia Z5;, Samsung Galaxy S7: H Samsung θέλει την κάμερα του Xperia Z5;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κωνσταντίνος Δ.

Με κάμερα, μπαταρία και αδιαβροχοποίηση της Sony πιστέυω θα κάνει τρελές πωλήσεις.

Gvirginia

Αν βγάλει S7 με δύο διαφορετικές κάμερες, χωρίς διαφορά στο όνομα, τότε είναι μέγα λάθος για μένα. Αν βγάλει πχ S7 με Sony και Edge με ISOCELL τότε είναι εντάξει.

One

Σας τα λεγα εγω με τον imx300. Αλλα και η Σαμυ δεν γινεται τη μια να κανει προπαγάνδα εναντια στη Sony και μετα να θελει τους αισθητήρες της. Δεν είναι επαγγελματική νοοτροπία αυτή. Οι Ιάπωνες μπορει να κανουν τους χαζούς για τα λεφτα, αλλα και οι καταναλωτές δεν σημαίνει ότι εχουν μνήμη χρυσοψαρου.

thod

Και στο s6 το ίδιο έχει κάνει. Τίποτα το καινούργιο

Sotiris

Οι αισθητήρες Sony είναι πολύ καλοί, απλά η ίδια η Sony δεν… μπορούσε να γράψει software της προκοπής. Με το Z5 φαίνεται οτι έχει γράψει επιτέλους Software της προκοπής αν και δεν έχω προσωπική εμπειρία.

NtinosMD

Αν τον παρει να τον βαλει σε ολα οχι σε μερικα s7… ελεος πια με αυτη την ηλιθιοτητα που κανει η samsung. Οπως και με το s6 η ιδια ιστορια με τον αισθητηρα. Τα καταντησαμε τα κινητα πλεον kinder εκπληξη.

Γιώργος

Αισθητήρες η Sony έχει καλούς οπότε θα βάλει και το δικό της software η Samsung και Optical stabilization και θα κάνει θαύματα γιατί στο Z5 το software είναι σάπιο και υπάρχουν τα προβλήματα με την θολούρα και την κακή σταθεροποίηση.

Nick

Πραγματικά μερικοί δεν παιζεστε όταν κάτι έχει να κάνει με Sony. Αντί να πάρετε – ή έστω να τσεκάρετε – το Z5 και τα τελευταία της σειράς Z σε κάποιο κατάστημα να δείτε το αποτέλεσμα ποιο είναι στην φωτογραφία, σχολιάζετε με βάση το γεγονός ότι είναι Xperia και όχι Galaxy που ενδεχομένως να σας αρέσει περισσότερο. Αυτά τα περί τραγικου software στην κάμερα πάνε τελειωσανε, είναι μπαγιατικες μύγες πλέον, βρείτε κάτι πιο φρέσκο να χαψει εκ νέου ο κόσμος.

Tsagarogiorgis

Παιδια ξερουμε αν η fv5 camera δινει καλες φωτο στο ζ5?? Και αν δινει εξτρα δυνατότητες.. πχ φουλ ρυθμισεις στην καμερα hdr στα 23 mp και τετοια

NLS

Το παραδέχομαι, μπήκα μόνο για τα σχόλια.

Nick

Ούτε η Qualcomn ούτε η Sony δεν πρέπει να τους δώσει τίποτα μετά από τέτοια προπαγάνδα.

Γιώργος

@Tsagarogiorgis
Στα χαρτιά είναι 23 mp , χάρη στο τραγικό software της sony ουσιαστικά είναι 8 mp:

Εven though Sony is boasting that the Xperia Z5 is a 23 megapixel camera, that should really mean 8. Yes, the Z5 is capable of shooting in 23 megapixels but for whatever reason, the camera software is not optimized for it, so when comparing a 23 MP shot to an 8 MP shot, the 8 MP shot will often times look undoubtedly better.

https://www.androidauthority.com/sony-xperia-z5-review-651101/

Βέβαια μην περιμένεις απο τα sonysheep να το παραδεχθούν.

MANOS

Πάω στοίχημα 1 προς 100 ότι με τον ίδιο ακριβώς αισθητήρα θα έχει αρκετά καλλίτερα αποτελέσματα από την ίδια την Sony

Max91

@Γιώργος
Επειδή είδα το Ζ5 και έπαιξα καμιά ώρα μαζί του ή κάμερα του επιτέλους είναι πολύ καλή. Επιτέλους έχει και full υποστήριξη των mp με το auto δηλαδή 23mp ή και 20mp και όχι όπως τα προηγούμενα ήταν 20,7 αλλά το auto μόνο 8. Οπότε πρώτα δοκίμασε και μετά κράξε.Εγώ τώρα έχω Ζ3+ και κράζω αβερτα για τις θερμοκρασίες. 😉

george

η sony λέει θελει να τον χρησιμοποιησει μονο στις συσκευες της αλλα το γκοτζιλα της βιομηχανιας κ στα σταξει θες δε θες θα πουλησεις.

Koukoz

@Γιώργος Φίλε μου η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Εδώ και καιρό σε παρακολουθώ να γράφεις αυτό με τα 8MP στο auto. Πραγματικά ”κλαίω” με το οπαδιλίκη σου (στην καλύτερη) ή με τον ορισμό της ηλιθιότητας (στην χειρότερη). Στο χέρι σου είναι να διαλέξεις πού θες να κατατάξεις τον εαυτό σου.

Olethron

Superior Auto: 8mp 16:9

Manual Mode: Full ανάλυση 4:3

Και αν παίξεις λίγο με το Manual, και ως Manual δεν εννοω αυτό που έχουν Manual τα πάντα, μόνο το Exposer, ISO και τον φωτισμό να αλλαξεις, τίποτα τρομερό δηλαδή, μπορείς να έχεις υπερβολικά καλά αποτελέσματα.

Και αυτό πια με το Software καταντάει κουραστικό. Το software της Samsung το μόνο που κάνει είναι Sharpening και Smoothing εκεί που χρειάζεται και να ανεβαζει το Saturation και το Contrast. Αυτό τις Sony τα κάνει αυτά μόνο με το Superior Auto. Όταν πας Manual, που και εκεί μπορείς να βάλεις αυτόματο exposer και ISO, οι φωτογραφίες βγαίνουν όπως πρέπει, αν θες τις φτιάχνεις αργότερα.

Το Superior Auto είναι για αυτούς που δεν θα προσέξουν ούτε την διάφορα ανάλυσης ούτε τα υπολοιπα. Για τα παλικάρια τις καφετέριας, που θα φορτώσουν το κινητό με Snapchat και Instagram και η ανάλυση θα πέσει στα 720×720 έτσι και αλλιώς…

Olethron

Yes, the Z5 is capable of shooting in 23 megapixels but for whatever reason, the camera software is not optimized for it, so when comparing a 23 MP shot to an 8 MP shot, the 8 MP shot will often times look undoubtedly better.

Χαχαχαχαχαα. @Γιωργο, Επειδή είμαι subscribed στο Androidauthority και είδα το βίντεο πριν λίγες μέρες μπορώ να σου πω πως αυτή η χαζή αμερικάνα που τι έγραψε αυτό δεν ξέρει που τις πάνε τα 4. Για αυτούς είναι το Superior Auto που έγραψα στο προηγούμενο σχόλιο.

Gvirginia

@Olethron Εγώ αυτό που καταλαβαίνω, από αυτό που παρέθεσες, είναι ότι το software της Sony κάνει τις φωτογραφίες των 23 MP (που τραβάς με το Z5) να δείχνουν χειρότερες από αυτές των 8 MP (που τραβάς με το Ζ5).

Μάλιστα συνεχίζει λέγοντας “Sony seems to know this as well as 8 megapixels is enabled by default. But there are times where 23 megapixels look better, so it just makes things a little confusing. If you don’t want to have to mess around with these settings, just stick to 8.”

Δηλαδή, δεν είναι στα χαρτιά τα 23 MP όπως λέει ο Γιώργος αλλά ούτε σημαίνει ότι το software εκμεταλλεύεται πλήρως αυτά τα 23 MP.

Nick

Έχει δει κανείς σε τι μεγέθη παίζουν οι φωτογραφίες στα 23MP ;

One

@Olethron με κάλυψες απολυτα φιλε. Και εγω παιζω με manual mode αλλα τα παραπανω megapixel χρειαζονται μονο για cropping ή για να βγάλεις αφίσα. Τα 8mp είναι ιδανικα στις περισσότερες περιπτώσεις πιστευω.

@Gvirginia Στα 8mp κανει supersampling από τα 23mp και μπορει σε λιγοτερα megapixel ετσι να χωρέσει περισσότερες λεπτομεριες, καλύτερα χρωματα και λιγότερο θόρυβο από ότι σε full resolution. Παντως σε καλες καιρικές συνθήκες μπορείς ανετα να βγάλεις φωτογραφία στα 23mp και να φαίνεται το ιδιο καλα με τα 8mp.

John

Σωστή κίνηση , μόνο από την Samsung μπορεί να γίνει πλήρης εκμετάλλευση του συγκεκριμένου αισθητήρα. Η Sony δίνει παντού αισθητήρες αλλά η ίδια δεν μπορεί να τους αξιοποιήσει σωστά όπως έγινε και με το Z5.

At full resolution, phones like the iPhone 6s, S6 and G4 will look a lot cleaner. Even in bright daylight shots can look somewhat noisy. So don’t buy this because of its increased image detail. The Sony Xperia Z5 also lacks proper optical image stabilisation, which is what makes getting good low-light photos with a phone possible. It moves the sensor to match your movements, letting a phone use longer exposures without image blur. This in turn means it can use lower ISO sensitivity, resulting in less noise. Simple.

https://www.stuff.tv/sony/xperia-z5/review#VgShPvBXm0dGJaVy.99

Olethron

Ρε παιδιά, να σας το πω με λίγα λόγια. Γιατί αυτό “το software εκμεταλλεύεται” μου την δείνει λίγο.
Το λογισμικό “εκμεταλλεύεται” μια χαρα τα mp. Απλά σε Superior Auto ( 8mp δηλαδή ) κάνει edit ας πούμε την φωτογραφία για να φανεί πιο ωραία.

Όταν πάμε σε Manual Mode, εκεί που επιλέγουμε εμείς τις ρυθμίσεις της κάμερας σε αφήνει να βάλεις μέχρι 23mp ανάλυση σε full κανδρο 4:3 και όχι Cropped 16:9 και μικρή ανάλυση.

Και μην ακούτε Manual Mode και τρελενεστε. Ακόμα και εκεί από default είναι όλα αυτόματα, ISO, Exposer, Light conditions.

Gvirginia

@Olethron Άρα όταν στα 8 MP κάνει “edit” (ή supersampling όπως λέει ο One) σημαίνει ότι πειράζει τη φωτογραφία μέσω software, κάτι που όπως λες δεν κάνει για τα 23 MP. Δηλαδή το software δεν – αναδεικνύει (αν θες) – τα 23 MP. Μάλιστα, αυτό πάει και ως απάντηση στον One, ανέφερα και ότι “But there are times where 23 megapixels look better”.

ΥΓ: Δεν έχω πιάσει Z5 στα χέρια μου, παρά μόνο έχω διαβάσει 1-2 reviews. Δε λέω ότι δε βγάζει καλές φωτογραφίες (καθώς ένα 70+% δε θα έβλεπε διαφορά) απλά σχολιάζω τα άρθρα / απόψεις. Μάλιστα το Ζ5 έχει την καλύτερη κάμερα μέχρι στιγμής (σύμφωνα με τα reviews), η οποία μπορεί να γίνει καλύτερη με updates.

Κωστας

Ε λοιπον ελεος η sony παιδια τα κινητα της καταρχας ειναι μπαρμπεκιου και η καμερα καλη ειναι αλλα ενταξει εχω ζ5 εχ σ6 και προτυμω σ6 εχει πολυ μαζεμενω λογισμικο απο τη σονυ και το συστημα ειναι πολυ ελαφρη αντιθετως η σονυ που κανει το αντιθετο και κολλαει το ζ5 το λεω

κωστας

Παιδια ελεος εχω και τα δυο κινητα ζ5 και σ6 και πρωτιμο το σ6

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.