Samsung Galaxy S7 vs OnePlus 3: Ποιο έχει ταχύτερη φόρτιση

Η OnePlus έδωσε στη δημοσιότητα video στο οποίο παρουσιάζει το OnePlus 3 δίπλα στο Samsung Galaxy S7 συγκρίνοντας τους χρόνους φόρτισης των δύο smartphone θέλοντας έτσι να μας δείξει πόσο ταχύτερη είναι η δική της τεχνολογία.

Το Video είναι timelapse και παρατηρούμε ότι σε χρόνο 30 λεπτών το OnePlus 3 έχει φτάσει στο 64% του μέγιστου φορτίου της μπαταρίας του, το Galaxy S7 βρίσκεται στο 50%. Η διαφορά είναι μεν υπέρ του OnePlus 3 αλλά είναι μικρή. Παρόλα αυτά το προβάδισμα του OnePlus 3 συνεχίζεται μέχρι την πλήρη φόρτιση.

Στο δεύτερο κομμάτι της δοκιμής η φόρτιση γίνεται με ενεργοποιημένες τις οθόνες των δύο smartphone και εκεί η τεχνολογία Dash Charge της OnePlus “δείχνει τα δόντια της” στην αντίστοιχη Adaptive Fast Charging της Samsung. Ενώ το OnePlus 3 έχει καταφέρει να φτάσει το 67% της πλήρης φόρτισης, το Galaxy S7 έχει φορτίσει μόνο κατά 23% σε διάστημα 30 λεπτών, ξεκινώντας και τα δύο με μπαταρία 5% του μέγιστου φορτίου.

Η διαφορά στις δύο τεχνολογίες γρήγορης φόρτισης έχει να κάνει με το ότι η Adaptive Fast Charging της Samsung χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή για να φορτίσει γρήγορα την μπαταρία και έτσι αυτό συμβαίνει μόνο όταν δεν χρησιμοποιούμε το smartphone μας και δεν έχουμε ανοικτή την οθόνη του για μπορεί να εκμεταλλευτεί τους διαθέσιμους πόρους του συστήματος. Αντίθετα η τεχνολογία Dash Charge της OnePlus δεν χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή για την γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας και δεν απαιτεί πόρους του συστήματος. Αν λοιπόν ο χρήστης λειτουργεί το smartphone του η γρήγορη φόρτιση δεν επηρεάζει ούτε το σύστημα, ούτε όμως και το χρόνο φόρτισης της μπαταρίας.

Samsung Galaxy S7 vs OnePlus 3, Samsung Galaxy S7 vs OnePlus 3: Ποιο έχει ταχύτερη φόρτιση

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ioannis

Επιτέλους. Και ένα σημείο που το one plus 3 έχει να δείξει κάτι στην κατηγορία τους μιας και το s7 σε όλα τα άλλα αποτελει μονόδρομος

VasiliS7edge

Το One Plus είναι τελικά flagship killer.. στην γρήγορη φόρτιση όταν η οθόνη είναι ανοιχτή.

lsantas

…και στην τιμή και στην ομορφιά..όσο για την μπαταρία πόσες φορές πας να ξεμεινεις και έχεις ας πούμε ένα τέταρτο για φόρτιση… Εκεί μετράει..

Πέτρος Π

@Ioannis, VasliS7edge : Καλά είστε στον κόσμο σας ε? Φέτος η Oneplus τους έκανε σκόνη και εσείς ακόμα λέτε για το S7…. H Oneplus έφερε φέτος όλα τα χαρακτηριστικά των υπόλοιπων ναυαρχίδων, και ακόμα παραπάνω, με την μισή τιμή! Δείτε και κανένα review από όλα τα μεγάλα site (gsmarena, phonearena, verge κλπ κλπ) και πείτε μου που ακριβώς υστερεί το Oneplus3! Μόνο κάτι μούφες video speed test είχαν βγει στο youtube πριν καν να κυκλοφορήσει το Oneplus, που και πάλι δεν έλεγαν τίποτα…

tachitiitta

Στην τελική όμως η γρήγορη φόρτιση γενικά είναι καταστροφική για τις μπαταρίες. Αυτό που θέλουν οι μπαταρίες είναι όσο πιο αργή φόρτιση γίνεται και για αξιοπιστία για το μέλλον αλλά επίσης εαν το φορτίσεις αργά θα κρατήσει παραπάνω μέχρι να αδειάσει από το να το φορτίσεις γρήγορα. Τώρα άμα αλλάζεις κινητό κάθε 3 και λίγο αυτό δεν σε πειράζει αλλά αν θες να το διατηρήσεις όσο μπορείς τότε ναι. Εγώ ας πούμε παρ’ότι έχω fast-charger το φορτίζω σε USB 2.0 (ούτε καν USB 3.0) που βγάζει 5V στα 500mA. Αργεί το ξέρω αλλά αξίζει. Στην τελική άμα βιάζομαι βάζω έναν φορτιστή του 1A. Άμα δείτε πόσο καίει μετά απο γρήγορη φόρτιση στα 2 και 2,1A θα τα λυπηθείτε. Αα, και ξέχασα, η θερμότητα είναι ο εχθρός των μπαταριών.

vasilist

Όσοι πάρετε το s7 δεν θα χρειαστεί να φορτίσετε το τηλέφωνο να στην ημέρα αλλά αυτοί που θα πάρουν το One plus 3 θα χρειαστεί, και πιο αργό είναι και χειρότερη μπαταρία έχει και χειρότερη οθόνη έχει και δεν είναι αδιάβροχο και πιο αργό read /Wright speed Έχει και… Και.. αλλά είναι πιο φθηνό ΟΚ…..
και εγώ ψάχνω πάντα το value for money Και σε αυτό τον τομέα είναι καλό το One plus 3 αλλά μόνο εκεί γιαυτό μην το συγκρίνετε με το s7 έλεος.
Με 400 ευρώ πήρα το G5 που για μένα αυτό είναι το value for money αυτή την στιγμή.
Με λίγα λόγια ναι είναι καλό το One plus 3 για τα λεφτά του αλλά μην υπερβάλουμε και ολας πετώντας ότι νάνε γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κανένα Kill ούτε στο s7, G5, HTC 10,Iphone 6s, mate 8,p9 κτλ κτλ. Που θεωρούνται flag ship.

aggelos

πετρο ρε φιλε μαλλον δεν εχεις χειριστει τα 2 κινητα γι αυτο μιλας ειναι πολυ απλα τα πραγματα.οταν θα τα παρεις στα χερια σου ξανασχολιασε.

Ιωάννης jb

Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους λιγάκι….
Πρώτον… Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό καταναλωτών στη χώρα μας αγοράζει από internet…
Εκεί δλδ στο skroutz και τα δύο τηλ βρίσκονται στα 5 κατοσταρικα…
Όσοι υποτίθεται ψαγμενοι αγοράζουν από ξένα site το πολύ να πάρουν το one plus 100 ευρώ λιγότερα…
Άρα για το μεγαλύτερο ποσοστό καταναλωτών ή διάφορα στη τιμή είτε δεν υπάρχει είτε είναι πολύ μικρή…
Τα περί μισής τιμής του one plus μόνο γέλιο προκαλούν σε ψαγμενα άτομα…

Δεύτερον… Θα έλεγα ότι και τα δύο είναι στο ίδιο επίπεδο σε πολλά…
Τα περι πολύ καλύτερου και οι ισχυρισμοι καποιων οτι βρίσκεται σε άλλο επίπεδο το s7 είναι χαζομαρες…
Άρα για τον καταναλωτή όποιο του κάνει κλίκ στο design αυτό θα προτιμήσει…

Anakin

Προτιμώ να γυρίσω στη Sony πάρα για one plus που θα μου βγάλει 4 μήνες μετά τέλος πάει αυτό ήταν! Το s7 και το note 7 είναι κτηνοι δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιος που τα συγκρίνει μεταξύ τους

tolkien

@Ioannis μαλλον δεν το εχεις το Oneplus 3 και πεταξες κοτρονα.
Ειναι το καλυτερο κινητο μεχρι στιγμης για android.
Τωρα πως σου ηρθε και το ειπες αυτο ακομη γελαω.

Nio

Tachtititta μπες και διάβασε ότι η τεχνολογία Dash charge δεν εκπέμπει καθόλου θερμότητα. Ότι σου έρθει στο κεφάλι γράφεις χωρίς να ξέρεις τίποτα. Είναι τόσο δύσκολο να γκουγκλαρετε ή απλά δεν θέλετε να είστε αντικειμενικοι??
Μόνο το S7 EDGE συγκρίνεται με το oneplus 3 και αυτό λόγω κυρτοτητας μεγαλύτερης μπαταρίας και οθόνης.
Το απλό S7 αντικειμενικα είναι σαβούρα μπροστά στο oneplus 3 και με 100 ευρώ παραπάνω.
Πρώτο φάουλ 32 gb μνήμη όχι 64.
Δευτερο φάουλ single Sim όχι double Sim
Τρίτο φάουλ είναι πλαστικουρα. Μια ζωή τα υλικά της Samsung είναι από ανακυκλωση πλαστικών. Καμία σχέση με τη κατασκευή του oneplus 3.
Στο Dash charge κολλήσατε εσείς???
Μεγαλύτερη μνήμη και πλέον βελτιωμένη.
Σε όλα τα νέα συγκριτικά τεστ τρώει σκόνη το s7.
Οθόνες και οι δύο amoled και για μένα καλύτερα full HD. Περισσότερη αυτονομία από την άχρηστη 2Κ.
Και όπως λέει ο Tus….
Μήπως θέλεις κι άλλα???……..

anergos13

Φιλε μου αναμενουμε να μας πεις ποια σημεια του s7 ειναι ο πλαστικο……

vasilist

@Nio
Τα 32gb γίνονται 232gb απλά με μια Micro sd Άκυρο το πρώτο σημείο.
Υπάρχει s7 duos με dual sim πάει και το δεύτερο σημείο.
Πλαστικούρα το S7? Τι να πω χαχα και μόνο που το λες με αφήνεις άφωνο… Καρα Άκυρο αυτό
Για την μπαταρία που λες το s7 κρατάει περισσότερο και ας είναι πιο μικρή και η οθόνη είναι αίσχος καμιά σχέση με του s7 αν γκούγκλαρες όπως λες θα τα ήξερες όλα αυτά που αναφέρεις πως δεν ισχύουν και θα ήξερες πως το One plus 3 έχει θέμα με την μπαταρία που με το ζόρι βγάζει μέρα η με την οθόνη που τα χρώματα είναι για γέλια και κράζουν όλοι όσοι το πήραν να την φτιάξει με update αν γίνεται.
Απλά πες είναι 100 ευρώ πιο φθηνό δεν υπάρχει λόγος να πετάς πατάτες.
Όπως λέω πιο πάνω ναι είναι καλό αλλά μάλλον για midrange συσκευή η cpu μόνο δεν κάνει την διαφορά η Η φθηνή ram που κλείνει τα apps και τρώει την μπαταρία.

KostasB

Έχει πλάκα που έχετε χωριστεί σε 2 στρατόπεδα (S7 & OP3) και μπαίνετε και σχολιάζετε ότι σας κατέβει.
Λέτε 2-3 πράγματα σωστά και λάθος για την συσκευή που υποστηρίζετε και άλλα τόσα για την “αντίπαλη”.
Δηλαδή έλεος.. πόσα να αντέξουμε;
Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και στις 2 συσκευές. Μην τα βλεπετε όλα ρόδινα για την συσκευή που υποστηρίζετε.

Μήτσος ζ

Ρε παιδιά τι χωρητικότητα μπαταρίας έχει το ένα και τι το άλλο του s7 η μπαταρία είναι 3600mha στο oneplus πόσο είναι; άσε που η μπαταρία στο s7 κρατάει άνετα μια μέρα οπότε στο oneplus αν κρατάει μισή λογικό που φτιάξανε και τόσο γρήγορη φόρτιση και επίσης η μπαταρία στο oneplus θα πεθάνει πολύ γρήγορα σαν την φόρτιση του.

Γιώργος

Για τα λεφτά του το 1+3 είναι καλό αλλά δεν έχει ούτε την κορυφαία οθόνη ούτε την κορυφαία κάμερα του S7. Μια αναζήτηση στο youtube “OnePlus 3 vs Samsung S7 Camera Test” αρκεί.

vasilist

Ακριβώς αυτό λέω, καλό είναι το One plus 3 για τα λεφτά του αλλά μέχρι εκεί δεν μπορεί να συγκριθεί με flagship παρόλο που έχει τον 820 και 6 gb ram η καλή έκδοση.
Όπως ξέρουμε μόνο αυτά δεν κάνουν το τηλέφωνο υπάρχει και η κάμερα, το αδιάβροχο, υποστήριξη software, πόσο κρατάει η μπαταρία ασχέτως το μέγεθος της και το εξαρτήματα έχει μέσα πχ άλλη η ram του s7 και άλλη του One plus 3 που είναι πιο φθηνή και καταναλώνει πιο πολύ μπαταρία και δεν σου βγάζει την ημέρα, δεν είναι τυχαίο που στην original rom πριν το update δεν κρατούσε τίποτα ανοιχτό το One plus 3 και το έκραξαν όλοι και μετά το update ανέβασαν τον αριθμό apps που κρατάει στην ram αλλά σκότωσαν την μπαταρία.
Καλό και φθηνό αλλά μέχρι εκεί ας μην υπερβάλουμε με συγκρίσεις με πραγματικά flagship.

Prankster1000

@Nio λες για αντικειμενικοτητα αλλα μιλας για πλαστικουρα οτι ποιο fail εχω δει αχαχαχαχαχα….. μιλας για αντικειμενικοτητα και πετας πατατα.

ge0kas

Διαθετω το oneplus3 εδώ και 3μερες, έρχομαι από HTC One M8.
Dash Charge: ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ
Αυτονομία: ΚΑΚΗ
Οθόνη: ΚΑΚΗ
CPU,RaM: πάει ΣΦΑΙΡΑ, &έχει και μπόλικο χώρο.
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ: Τρομερή
interface: ψεύτικο, χωρίς φανφάρες μεν, χωρίς γούστο δε
ήχος: ΚΑΚΟΣ και πολύ κακώς όμως .

Δεν θα έδινα πάνω από 350eur για αυτό.
Τελικά έδωσα 399

Ioannis

εγω απλα εκανα το σχολιο επειδη εδω και 3 μηνες εχω το s7 edge με συμβολαιο telecom και το κινητο δεν υπαρχει. Το εχω δοκιμασει με One plus 3 και ναι μεν το oneplus3 ειναι πολυ γρηγορο αλλα το s7 ειναι ακομα ποιο γρηγορο ( και εχω αυτο με τον exynos ισωs με sd820 να ειναι ακομα πιο σφαιρατο) απο οθονη ομως και απο καμερα και απο ui το oneplus3 δειχνει φτωχο. Βεβαια ολα ειναι θεμα γουστου κ οτι πληρωνεις παιρνεις οκ καλο το oneplus3 ειδικα στην τιμη του παει καλα αλλα δεν γινεται ειναι σαν να συγκρινεις πχ Hyundai με Audi οκ τιμιο ναι μεν αλλα αλλη κατηγορια …

lsantas

@vasilist κάμερα και αδιάβροχο να συμφωνησω , αλλα software update δεν νομιζω οτι το s7 εχει καλυτερο … η oneplus εχει πηγη για bugs τα forum (μιας και ειμαι μελος και εχω και opo) και τα updates γενικα ειναι πολυ συχνα… ασε που εχουν βγει ενα καρο ROM με τα συν και τα πλην.. οποτε υπαρχει μεγαλη ελευθερια οσο αναφορα το software κλπ.. τωρα για την μπαταρια οπως προειπα ειναι πολυ σημαντικο να φορτιζει γρηγορα.. οτι θα κρατησει λιγοτερο ισως, αλλα δεν νομιζω να μην ξεπερασει διαρκεια ζωης τα 2-3 χρονια.. μεχρι τοτε θα εχουμε αλλαξει κινητο το 90% των χρηστων…για 4 κατοσταρικα το οπ3 ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει αυτη τη στιγμη μαζι με το g5.. Προσωπικα παντα θα εδινα 2 κατοσταρικα πανω για unlocked s7 active απο ebay.. 🙂

marios

Το One+ 3 είναι ένα πολύ καλό κινητό για την τιμή του. Μόνο αυτό. Σίγουρα συγκρίνεται με το S6, (εκτός της οθόνης που προφανώς είναι καλύτερη στο S6) αλλά σε καμία περίπτωση με το S7. Επίσης το ότι πληρώσατε 300 ευρώ λιγότερα δεν σας κάνει αυτόματα εξυπνότερους, οπότε σταματήστε να λέτε άκυρα

menelaos

Έχετε πιάσει το op3 στα χέρια σας ή απλά έχετε μετανιώσει για την επιλογή σας και βγάζεται χολή; Το op3 είναι κτήνος με παραμετροποίηση (rom, mods κ.τ.λ που το κάνουν ακόμα πιο κτήνος) κι όχι απλά καλό για την τιμή του όπως έχει αναφερθεί πιο πάνω. Τώρα οι κόντρες περί καλύτερου κινητού είναι απλά αστείες. Για μένα s7 op3 iphone 6 note7 είναι τα κορυφαία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S: Μία ιστορική αναδρομή στη σειρά που ξεκίνησε το 2010

Από το πρώτο Galaxy S μέχρι τα νεότερα Galaxy S21 series, πάμε να κάνουμε μία ιστορική αναδρομή στο παρελθόν της σειράς και πως φτάσαμε στο σήμερα.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7 series: Λαμβάνουν νέα ενημέρωση λογισμικού

Όσο και να ακούγεται περίεργο, η σειρά Samsung Galaxy S7 λαμβάνει νέα ενημέρωση λογισμικού, μαζί με το security update Σεπτεμβρίου.

Smartphones featured OnePlus OnePlus 2

Έχετε OnePlus συσκευή; Έτσι θα ελέγξετε την υγεία της μπαταρίας σας!

Μέσω της εφαρμογής OnePlus Diagnostic οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση και τη θερμοκρασία της μπαταρίας τους, σε ένα εύχρηστο UI.

Software Android Smartphones featured Samsung

Samsung Galaxy S7: Έλαβε νέα αναβάθμιση 4 χρόνια μετά την κυκλοφορία του

Τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία τους, τα Samsung Galaxy S7 και S7 Edge αναβαθμίζονται, με το νέο Security Patch να φέρνει τις συσκευές στο επίπεδο ασφαλείας του Μαρτίου.