Samsung Galaxy S8: Με 10nm Exynos 8895 chip και ARM Mali-G71 GPU;

Στην Ν. Κορέα στέλεχος της Samsung LSI προσπάθησε να πουλήσει εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία κατασκευής 14nm και 10nm των chips της, σε αντίπαλο κατασκευαστή από την Κίνα. Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί και να μηνυθεί από τη Samsung.

Από τα νομικά έγγραφα όμως προκύπτουν κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την επερχόμενη ναυαρχίδα του τεχνολογικού γίγαντα. Προκύπτει ότι το Samsung Galaxy S8 μπορεί να φορά επεξεργαστή ο οποίος είναι κατασκευασμένος με τη διαδικασία των 10nm ενώ το SamMobile έρχεται να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες (που δεν αναφέρεται αν έρχονται από τα έγγραφα ή από άλλη πηγή).

Έτσι λοιπόν, το Samsung Galaxy S8 μπορεί να φορά επεξεργαστή 10nm Exynos 8895 μαζί με την τελευταία ARM Mali-G71 κάρτα γραφικών. Η νέα GPU λέγεται ότι είναι δυο φορές πιο ισχυρή από την Mali-T880 του Samsung Galaxy S7. Επιπλέον, αναφέρεται ότι είναι πιο γρήγορη από την GPU στο 10nm chipset της Qualcomm, που δεν είναι άλλος από τον Snapdragon 830 ο οποίος θα έρθει στις ναυαρχίδες του 2017.

Η Mali-G71 χρησιμοποιεί μια νέα αρχιτεκτονική που ονομάζεται Bifrost και έχει σχεδιαστεί ως end-to-end λύση για 4K περιεχόμενο και VR εμπειρία. Επιπλέον, υποστηρίζει τεχνολογίες όπως Vulkan, OpenGL ES 3.2, GPU Computer και Android RenderScript. Είναι χρονισμένη στα 850MHz και προσφέρει διπλάσια απόδοση από την Mali-T880 GPU.

Με τόσο δυνατά γραφικά η Samsung ίσως σκέφτεται να βάλει στην οθόνη του Samsung Galaxy S8 4K οθόνη βελτιώνοντας την VR εμπειρία και videos υψηλής ανάλυσης. Ακόμη μένει να ανακοινώσει επίσημα τις 4K mobile OLED οθόνες, αλλά όπως και να έχει για το S8 θα θα μάθουμε ακόμη περισσότερες πληροφορίες μέσα στους επόμενους μήνες.

samsung galaxy s8, Samsung Galaxy S8: Με 10nm Exynos 8895 chip και ARM Mali-G71 GPU;

samsung galaxy s8, Samsung Galaxy S8: Με 10nm Exynos 8895 chip και ARM Mali-G71 GPU;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

34 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bezilys

Με λίγα λόγια τούμπανο θα είναι το κινητό αν ισχύουν πράγματι αυτά που λέει αλλά αν είναι πάλι να βιαστεί όπως έκανε με το note 7 άστο καλύτερα τα θέλουμε τα σπιτάκια μας!!

Kostas

Άσε τους άλλους να δίνουν 1000αρικά για το κονσερβοκουτι…

VasiliS7Edge

Αυτή η QHD με “αγχώνει” για το κατά πόσο θα κρατάει σε χαμηλά επίπεδα την θερμοκρασία. Αν καταφέρει χαμηλη κατανάλωση λογικά θα έχει επιτύχει και την χαμηλή θερμοκρασία. Όπως και να χει τούμπανο θα είναι και έτσι πρέπει να είναι μιας και το χρωστάει στους πιστούς της εταιρείας.

Nick

Bam boom ❎

Kostas

4k θα είναι η οθόνη, 4096*2160 διπλάσια ανάλυση από qhd..

Thanoslam

Από ότι άκουσα θα εχει και αισθητήρα καπνού για να πετάς το κινητό πριν σε κάψει από την έκρηξη

VasiliS7Edge

Kostas σωστά UHD ήθελα να γράψω, όπως την ονομάζει η Samsung .

bezilys

@Thanoslam χαχαχαχα

aptalikos

@Thanoslam, για αυτό καλύτερα να μην ασχολείσαι με τέτοια προιόντα υψηλής τεχνολογίας. Καλύτερα με ένα μηλόφωνο και να έχεις σίγουρο το κεφάλι σου. Μόνο να του βάλεις μία θήκη γιατί όπως λέει η apple γρατζουνιέται, επίσης να μην το βάλεις στο νερό γιατί μπορεί να είναι αδιάβροχο αλλά δεν το καλύπτει η εγγύηση, να του πάρεις επίσης και ασύρματα ακουστικά των $159 που έβγαλε η apple γιατί κατάργησε την υποδοχή αλλά το κυριότερο να μην το βάλεις στην τσέπη σου γιατί λυγίζει.

Mary

4K οθόνη; Μάλιστα… Αν μετά βγει στα τεστ πιο αργό και απ τις ναυαρχίδες του 13 μην αρχίσετε να παραπονιέστε για το ότι τ αλλά κινητά έχουν χαμηλότερη ανάλυση! Ο καθένας πληρώνει τις επιλογές του…

ChristosT

G71…νέα αρχιτεκτονική και Vulkan, OpenGL ES 3.2, GPU Computer και Android RenderScript…στα 850Mhz.
Θέλω να το δώ στην πράξη. Τα υπόλοιπα δεν με ενδιαφέρουν καθώς απο το Note 3 τα Samsung έχουν τα πάντα. Με 2K οθόνη είμαστε υπέρ πλήρης. Τζάμι όλα. VR δεν με ενδιαφέρει προσωπικά.

ChristosT

Το 4K αναγκαστικά πάει πακέτο με VR. Όταν κάποιος το πάρει για αυτό δεν τον ενδιαφέρει η απόδοση κλπ που σχολιάζουμε.
Σε Desktop πάίζω games με 2K ανάλυση και στα 55-60 fps. Άν ρίξω την ανάλυση στα 1080 πάει 90’αρια. Δεν με απασχολούνε όμως διότι η 2K ανάλυση είναι όλα τα λεφτά. Πάνω απο 20-22 fps οποιδήποτε Game είναι στρωτό. Όποιος πάρει 4Κ είναι για την εμπειρία και γνωρίζει. Δεν παραπονιόμαστε για την απόδοση γιατί το ξέρουμε.
Παραπονιόμαστε για την ANIΣΗ σύγκριση.
Αυτά.

Agnostos13

Πάμε να πάρουμε όλοι 4K για το VR μας…
Μπορεί να σέρνεται και να θέλει μπαταρία αυτοκινήτου αλλά στο VR θα είναι τζάμι!

Αλέξανδρος

Ρε παιδιά καλό είναι ότι παει σε 4k ανάλυση μιας και η 2k είναι μια χαζομάρα και μισή ( καταρχάς “νεκρή” ανάλυση ).
Το θέμα δεν είναι μόνο η θερμοκρασία ( που δεν νομίζω να υπάρχει με αυτό το κτήνος επεξεργαστή αλλά και με το ίδιο το panel, η Sony πως τα κατάφερε δηλαδή και με επεξεργαστή που “ζεματάει”; ) ΑΛΛΑ Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ. Αν κάνει το λάθος και την αφήσει by default την ανάλυση στα 4k εκεί να δεις κράξιμο. Ούτε 3 ώρες δεν θα βγάζει.
Το πιο “σοφό” είναι αυτό που έκανε η Sony, 1080p σε όλα ΕΚΤΟΣ από Vr και ταινίες αν θέλετε και φώτος ( αλλά τις λεπτομέρειες για να τις εντοπίσετε πρέπει να έχετε μεγεθυντικό……… φακό ).
Έτσι έχει νόημα η αυτή η ανάλυση.
Μακάρι να είχαμε μπαταρίες που δεν θα μας ένοιαζε ακόμη και η 8k ανάλυση, αλλά για προφανής λόγους πρέπει να κάνουμε “περικοπές” στο πιο σημαντικό, την ΜΠΑΤΑΡΙΑ.

ChristosT

Με την παρούσα τεχνολογία στις μπαταρίες το κινητό θα είναι είτε πολύ παχύ είτε πολύ ψηλό ή πλατύ. Π.χ…Oukitel K10000.
Δείτε τις διαστάσεις του. Η Sony έβαλε 4K σε 810. Με 8895 και G71 όπως το βλέπω θα πετάει.
Το θέμα είναι Οι μπαταρίες αλλά δυστυχώς δεν έχουν εξελιχθεί ακόμη παράλληλα με cpu και gpu.
Οπότε, όταν παίρνει κάποιος κάτι γνωρίζει τα υπέρ και τα κατά. Μέχρι 4500mha παλέυετε η κατάσταση σε διαστάσεις. Μετά αλλάζει όλο το Design.
Μεταξύ μας…δεν θα ήθελα βαρύ κινητό και τέρας. Οπότε υπομονή στο θέμα μπαταρίας.
Άν ‘εχει 4K και σε μέτριες καταστάσεις βγάζει 3 -4 ώρες θα είναι τζάμι.

GS

Θα είναι υπέρτατη τηλεφωνάρα όταν βγει όχι σαν τα μηλοτηλέφωνα που τα εξαρτήματα κάνουν από 4-117 δολάρια και το πουλάνε 900 δολάρια λες και είναι από χρυσάφι.

panos

Θα έχει ενσωματωμένη περόνη? ή θα ανατινάσσεται αυτόματα?

Κώστας Ζ.

@ChristosT, οχι και δεν σε νοιαζουν τα fps!

Στα 60 ειναι το perfect, αντίστοιχα και η Full HD Perfect ανάλυση! (εκτός και αν παίζεις σε καμία 45αρα,που το 4Κ,παλι,δεν είναι απαραίτητο, αλλα είναι απόλαυση!

kostasb16b

Κάνα fm radio θα βάλουν;

bezilys

@Kostasb16b χλομό το βλέπω

gio

@Mary
συμφωνω οτι ειναι παραλογο να πανε σε 4Κ
Για εμενα μια μεγαλη αλλαγη που περιμενω απο τη σαμυ ειναι να βαλει επιτελους μεταλλικη πλατη και να μην ισχυσουν οι φημες που θελει να καταργει την flat οθονη

Γιωργος

Αν στην αμερικη το vr εχει πιασει η δειχνει να πιανει τελος,η sammy θα κυνηγησει την υλοποιηση που να προυποθετει ομαλη χρηση vr.η ελλαδα δεν ειναι κ τοσο μπροστα στις τασεις,δεν ειμαστε κ πισω αλλα η αμερικανικη αγορα δειχνει παντα τον δρομο.κ αν καποιος κατασκευαστης κανει το βημα για vr χρηση αυτη θα ειναι η samsung καθοτι διαθετει ολο το πακετο απο κατασκευη ερευνα παραγωγη.

Apostolos

Εκεί που έχουμε 4 ώρες sot τώρα θα έχουμε 2. Ναι αλλά θα έχουμε 4Κ.
Όπως καταλαβαίνετε τα λεφτά από τα 600αρια που δίνουμε δεν πάνε στο r&d, αλλά αυτούσια στις τσέπες των μετοχών.
Αφού είμαστε πρόβατα καλά να πάθουμε.

vasilist

Για να δούμε και το S8 γιατί το s7 αν και καλό το G5 είναι καλύτερο σαν over all συσκευή και κάνει μόνο 370 ευρώ.
Πριν πείτε κάτι blind fans σας προειδοποιώ ότι τα είχα για δύο εβδομάδες και τα δύο καθώς μου έκατσε το s7 και δεν ήξερα πιο μα κρατήσω και έκανα speed test, μπαταρία, οθόνη τα πάντα, μπορώ ακόμα να σας πω ποιες εφαρμογές ανοίγουν ποιο γρήγορα και σε πιο.

Ska|Bo0m

Χμμ με το ζορι οι συσκευες μας βγαζουν 1 μερα και θα βαλουν και 4κ ; Μηπως να διναν βαση στο προβλημα της μπαταριας; να βαζαν καμια 5000 mAh να μπορουμε να απολαυσουμε τις συσκευες διχως να την εχουμε μονιμα κουμπομενη στο power bank!

Παμπης

Τι λες τωρα ακομα 4κ στο pc μου δεν εχω ..α ρε σαμυ παλι ψαχνεις εκρηκτικους συνδιασμους μου φαινεται

Panos

Ναι έχει και περόνη και πυροσβεστήρες πάρτε και εσείς σιγαστήρα για το μηλαρακι μην ξυπνήσεις την γειτονιά

Ευάγγελος

Επιτέλους κατάλαβε η Samsung πόσο απαίσια είναι η Qualcomm και χρησιμοποιεί τα δικά της chips. Εύγε.

One

Πιστεύω να μη δουμε παλι του χρόνου τον πόλεμο Exynos vs Qualcomm και τα γνωστά τρολαρισμα κάποιων…

Πάντως σε Amoled οθόνη στις 5,1 ιντσες το βλέπω πολυ δυσκολο να μπει 4Κ οθόνη, γι΄αυτο κρατάτε μικρο καλάθι. Αν μπει 4Κ οθόνη θα ειναι στο επόμενο Note με παραπάνω ίντσες. Και λογικά 4Κ θα παίζει μονο για multimedia περιεχόμενο για VR headset και για εξυκονομηση ενέργειας θα γυρνάει σε μικρότερη ανάλυση, αλλιώς η μπαταρία δε θα κρατά πανω απο 4 ώρες.

Nikos

@vasilist
Ποσο τυχερος ρε φιλε να χεις και τα δυο 😜

cht

αν υπάρξει όντως 4k στο s8 θα πρέπει ν γίνεται upscale όπως στο note 7 στην ανάλυση. πχ αν θεωρείς πως δν σ χρείάζεται να είσαι σε 4k και ν καταναλώνεται μπαταρία, να κατεβαινεις σε FHD ανάλυση.

Γιάννης

ολα ωραια ολα καλα ολα τουμπανα με τις μπαταριες τι θα γινει ομως..? Καλες οι νεες δυνατοτητες αλλα χωρις καλη μπαταρια που να διαρκει αρκετα

enki

μια φορα δεν βγηκε τις βγηκε και το κανατε ολοκληρο θεμα να πουμε.ποτε δεν ειχε θεματα με τους επεξεργαστες της και αμα θελει τοσο ψηλα που οι αλλοι θα κοιτανε με τα κυαλια.αλλα ειπαμε…μην το παρατραβαμε!!ουτε a10 fusion,ουτε kirin 960,ουτε snap 830..

enki

μια φορα δεν τις βγηκε και το κανατε ολοκληρο θεμα να πουμε.ποτε δεν ειχε θεματα με τους επεξεργαστες της και αμα θελει τοσο ψηλα που οι αλλοι θα κοιτανε με τα κυαλια.αλλα ειπαμε…μην το παρατραβαμε!!ουτε a10 fusion,ουτε kirin 960,ουτε snap 830..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.