Smartphones

Samsung Galaxy S8: Με 90% αναλογία οθόνης-συσκευής;

Μια από τις πιο έντονες φήμες που έχει ακουστεί για το 2017, είναι ότι η Apple θα φέρει μια νέα “edgeless” οθόνη στο iPhone. Τα όσα ακούγονται για την Apple είναι απλές φήμες, όχι όμως και το Xiaomi Mi Mix.

Ο Κινέζος κατασκευαστής κατάφερε να εντυπωσιάσει τους πάντες με την σχεδόν bezelless οθόνη του Xiaomi Mi Mix, το οποίο αναφέρθηκε ότι έχει 91.3% αναλογία οθόνης-συσκευής.

Οι σημερινές πληροφορίες μιλούν για τη Samsung και την επερχόμενη ναυαρχίδα της Samsung Galaxy S8, που λέγεται ότι θα έρθει με 90% screen-to-body ratio. Αυτό σημαίνει ότι τα περιθώρια γύρω από την οθόνη θα υπάρχουν, αλλά θα είναι τόσο λεπτά που θα μοιάζουν σχεδόν ανύπαρκτα.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι η νέα οθόνη και το design θα επιτρέψουν στη Samsung να ενσωματώσει τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη. Στις υπάρχουσες συσκευές της, ο αισθητήρας βρίσκεται στο κεντρικό κουμπί. Οι αναφορές αυτές συμφωνούν με τα όσα έχουν ακουστεί ότι η Samsung θα αφαιρέσει το κεντρικό κουμπί από το S8.

Οι αναφορές έρχονται από τον αρχιμηχανικό της Samsung Display, Park Won-sang. Ο ίδιος δεν ανέφερε ότι η οθόνη προορίζεται για το Galaxy S8, όμως μιας και είναι η επόμενη ναυαρχίδα, το μυαλό μας πηγαίνει εκεί. Η ίδια η Samsung είπε πρόσφατα ότι το Samsung Galaxy S8 θα έρθει με βελτιωμένο design και κάμερα.

Πηγή

Σχόλια

  • Δεν υπαρχει περιπτωση να γινει αυτο για λογους μαρκετινγκ... Ισως σε επομενα μοντελα να αλλα οχι ακομη... Πιστευω πως θα ειναι 80% στο σ8

  • Μετά το ρεζίλι με το Note 7, επιβάλλεται να παρουσιάσει κάτι εντυπωσιακό.
    Συνεπώς δεν θα μου φαινόταν και απίθανο.

    Αργησανε όλοι τους 2-3 δρομάκια βέβαια. Κάλλιο αργά παρά ποτέ... Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Sharp! Πολύ μπροστά οι Γιαπωνέζοι!!!

  • Για οσους χαιρονται με αυτα τα νεα δεν μπορω να καταλαβω το λογο.Επιασα,στα χερια μου το s7 edge και το βρηκα αρκετα πιο αβολο απο το s7.Τα περιθωρια γυρω απο την οθονη,βοηθανε στο να κρατας το κινητο χωρις να ακουμπας κατα λαθος την οθονη,αλλα και να μην χτυπαει η οθονη οταν ακουμπας το κινητο καπου.Εγω προσωπικα με μεταξυ 70%-75% screen to body ratio ειμαι ευχαριστημενη,το 90% ειναι overkill και φανταζομαι και αρκετα αβολο.

  • Σωστή η ελεονορα τέτοιες υπερβολές δείχνουν το ότι ξεμένουν από ιδέες κ κάνουν την μία χαζομαρα μετά την άλλη!!!
    Ουσία πουθενά!!!
    Ας κοιτάξουν να βάλουν τίποτα στέρεο ηχεία και να δώσουν βάση σε σημαντικά θέματα κ να τα τελειοποιήσουν παρά τέτοιες βλακείες που μοναδικό στόχο έχουν να εντυπωσιάσουν τους άσχετους κ να παν σαν τα πρόβατα για άλλη μία φορά να το πάρουν!!

    Γνωστός μου με xperia xa έχει θέμα με την θήκη που του τρώει οθόνη!!!
    Τραγικό!!!!
    Δε βολευουν τέτοιες συσκευές!!!
    Το να είναι μία συσκευή 2-3 χιλιοστά μεγαλύτερη στα πλάγια δεν είναι κακό!!!
    Ακόμα και στο μάκρος δεν ενοχλεί ίσα ίσα βολευει!!!!

  • ELEONORA ε τοτε παρε iphone η οτιδηποτε αλλο δεν ειναι για ολους το edge ;) αναμενουμε s8 πως κ πως! Θελω να παρω κινητο και ο λογος π δεν αγοραζω κατι ειναι το s8

  • Πολυ καλό αυτό αν και δύσκολο να γίνει.
    Βέβαια παίζει ρόλο και η τιμή.
    Θα δείξει.

  • α κ μην ακουω ειναι αβολο κλπ ετσι κ αλλιως τα νεα κινητα με τα 2 χερια τα πιανεις γιατι αν το εχεις στο 1 κ εισαι πχ στο δρομο ειναι ρισκο μη σε κουνισει κανενας κ σου φυγει απ τα χερια το κινητο εκτος αν εχεις πλοκαμια για χερια οποτε το 70-75% screen to body για μενα ηταν καλο σε εποχες περασμενες.... απλα πλεον αμα εχεις ενα κινητο της ταξης των 5.3+ ιντσων κ εχει screen to body 70-75 θα ειναι σαν να κουβαλας ενα τουβλο μαζι σου

  • Άλλο το Edge της Samsung , άλλο τα ελάχιστα bezels.
    Το Edge για εμένα είναι fail, τα ελάχιστα bezels είναι must.
    Αν κάνει η Samsung τέτοια συσκευή, μακάρι να μην είναι και Edge.

  • Μετά το κάζο του ΝΟΤΕ 7 είναι ικανοί να παρουσιάσουν το S9 για να ρεφάρουν.....

  • @petros, ατελείωτες φορές, απίστευτα δυσχρηστο,άσχημο κάτω απο τον ήλιο και εκνευριστικό όταν βλέπεις βίντεο.
    Στο galaxy note edge αντιθέτως, μου αρέσει πολύ περισσότερο και υπάρχει λόγος ύπαρξης!
    Ελπίζω να σε κάλυψα.

  • petros εδω και 1 χρονο εχω το s6 edge plus και εχω πιασει κ στα χερια μ το s7 edge οποτε καταλαβαινεις μαλλον αλλοι δεν το εχουν πιασει π το κραζουν

  • Σοβαρά ρε παιδιά τώρα, είναι υπερβολή να έχεις μια μαζεμένη συσκευή να χωράει παντού? Και δεν είναι υπερβολή να κρατάς ένα τούβλο για να έχεις παραπάνω ηχεία?
    Ότι ηχεία και να βάλεις σε ένα κινητό, δεν θα ακούσεις αξιοπρεπή μουσική.
    Το κινητό πρέπει να είναι μικρό. Κινητό = φορητή συσκευή = μικρή για να είναι εύχρηστη.
    Τι άλλο θα ακούσω από τους γκασμαδες.
    Hello....

  • @Ιωάννης jb: Μάλιστα μια 6,4 ιντσες οθοναρα σε διστάσεις ενός συμβατικού 5,5ιντσου smartphone είναι ανούσιο. Αν η φορητότητα δεν είναι σημαντική για μια φορητή συσκευή, ΟΚ, τι να πω.... Περι ορέξεως στερεοφωνικά-ηχειόπιτα που λεει και η παροιμία.
    Μήπως ο φίλος σου δεν έχει την επίσημη θήκη για το ΧA του; Γιατί της κοπέλας μου μια χαρά κομπλέ είναι.

  • τα σχολια για το s7 edge , ολα τραγικα, ψαχνετε να κραξετε, ενω το κινητο επιβεβαιωνεται απο μονο του , ολοι ξερουμε οτι ηταν το καλυτερο και πιο επιτυχημενο, φανηκε γι'αυτο το προτιμησαν. Ακου αβολο , δυσχρηστο, εκνευριστικο , μηπως ειναι χαλια η οθονη και ασχημο απο που και ως που , καταρχην ειναι πολυ πιο βολικο απο το plus και πιο μαζεμενο και δευτερον ειχε τη μανα του και τον πατερα του , που ακομα κινητα δεν τα εχουν . Ακομα συμφερει με 540 , ας μην εχει snap 830, dual camera, 6 gb ram , ios και κουραφεξαλα. Η 2K amoled , η αδιαβροχοποιηση και η καμερα εμενα με καλυπτουν , ακομα και τωρα αξιζει , ποσο μαλλον τοτε που βγηκε, χωρια την SD, που βολεψε απιστευτα μετα απο καιρο

  • Εσείς όλοι που μιλάτε για φορητότητα τι θήκες έχετε στα τηλ σας???
    Είμαι σίγουρος ότι έχετε τις θήκες πορτοφόλι που κάνουν διπλάσια σε μέγεθος την συσκευή!!!
    Εκεί δεν σας ενοχλεί το μέγεθος ε;;;;
    Εκεί η φορητότητα πρέπει να χάνεται ε;;;;
    Τουλάχιστον εγώ βάζω μονάχα θήκες πλάτης... Όπως κ ο γνωστός μ με το xa που γράφω παραπάνω αλλά οι περισσότερες δεν είναι μόνο στην πλάτη αλλά πιάνουν κ από τα πλάγια το κινητό...
    Μία τέτοια θήκη που είναι πολύ βολική λόγο του ότι δεν μεγαλώνει πολύ τον όγκο, στο s7 edge θα δημιουργεί πρόβλημα!!!
    Αν δεν μπορείτε μερικοί να κατανοησετε αυτά που λέω σίγουρα έχετε πρόβλημα!!!
    Κοιτάξτε το όσο προλαβαινετε

  • Ιωαννης jb

    Πλακα μας κανεις ετσι? τρολαρεις απλα ή τα πιστευεις αυτα που γραφεις?
    Μια χαρα βολευει η θηκη στο S7 Edge ειδικα αν διαλεξεις της spigen. Και σε βοηθαει να το πιανεις καλυτερα το κινητο και δεν το πιανεις απο την edge οθονη και προστατευει παρα πολυ καλα και ειναι και πολυ λεπτη αναδεικνυοντας την edge οθονη. Λες πιο πανω οτι βολευει να ειναι στο μακρος πιο μεγαλο? Αν εχεις 1 μετρο τσεπη στο παντελονι σου ναι δεν παιζει ρολο. Σε λιγα χρονια που θα βλεπεις ολο και μεγαλυτερο ποσοστο οθονης στα κινητα και θα το εχουν κανει ολες οι εταιρειες θα δουμε αν εχεις δικιο ή οχι. Η Samsung θα κανει αυτο που θελει ο περισσοτερος κοσμος. Μεγαλυτερη οθονη στις μικροτερες δυνατες διαστασεις. Ολοι προς τα εκει οδευουν. Τωρα αν μερικοι εχετε συνηθισει στα μεγαλα περιθωρια γουστο και καπελο σας. Επισης αυτο που λες με τα ηχεια μην το θεωρεις απιθανο να το κανει η samsung γιατι ηδη το ειχε κανει στο Note 7 οπου το ηχειο σε συγκριτικο βιντεο ειχε καλυτερη ενταση απο αυτο της sony που τοσο εχεις λατρεψει.

  • S7 edge με χρυσή /μαύρη CASEOLOGY και είναι απίστευτα όμορφο και χρηστικό. Πάνω και κάτω εξεχει λίγο και προστατεύει την οθόνη.
    Το s8 θα βγει νωρίς για εμένα να αλλάξω. Ίσως το s9 αργότερα. Δεν αλλάζω κινητά κάθε χρόνο. Κάθε 3 και ναυαρχίδα όσο και να στοιχίζει.

  • Θα είναι μια επιτυχία για την Samsung να καταφέρει να φτιάξει ένα τηλέφωνο με μεγάλη οθόνη και ταυτόχρονα ελάχιστα μπεζελ και μέγεθος. Προσωπικά αυτό που βλέπω μου αρέσει ...εξάλλου είνα και θέμα υποκειμενικό η ομορφιά.
    Τώρα για τις θήκες δε ξέρω αν βγαίνουν μεγεθών τούβλου...αλλά στα τηλέφωνα που έχω Xperia και άλλων εταιριών φίλων μια χαρά λεπτές και πανέμορφες είναι χωρίς ίδιαίτερα να αυξάνουν το μέγεθος. Άμα δε θέλεις δε βάζεις αυτό είναι θέμα προσωπικό και έχει σχέση κατά πόσο σου πέφτει το τηλ ή είσαι σε περιβάλλοντα που χρειάζεται προστασία.
    Πάντως, S7 που το είδα από κοντά πράγματι είναι πολύ όμορφο και επίσης σειρά Α επίσης όμορφη ....η Samsung έχει βελτιωθεί στο θέμα ντιζαιν αρκετά σε σχέση με παλιά.

  • Ποτέ μα ποτέ δεν έχω βάλει θήκη σε οποιοδήποτε κινητό κι αν είχα όλα αυτά τα χρόνια, από συμβατικό μέχρι smartphone και ποτέ δεν χρειάστηκε να στείλω ούτε ένα για service (τυχερός θα πεις, μπορεί, προσεκτικός ωστόσο θα πω εγώ). Εξάλλου όταν αγοράζω κινητό παίζει ρόλο στην αγορά μου και το design, η ποιότητα των υλικών και η υφή. Δεν ζητάω μεταλλικά κινητά για δήθεν premium αισθηση στο χέρι και θα το κουκουλώσω σε πλαστικές/σιλικονάτες/δερμάτινες θήκες. Το αγοράζω για να το χαίρομαι όπως είναι!
    Ο φίλος σου να πάει από οποιά λαϊκή ή κινέζικο μαγαζί αγόρασε τη θήκη των 3€ που έχει και να τους την πάει πίσω. Ξαναλέω έχω αυτή τη στιγμή το ΧΑ της κοπέλας μου δίπλα μου που φοράει την αυθεντική της Sony και δεν έχει κανένα θέμα με το να καλύπτει οθόνη.

    Παρόλα αυτά, μάλλον εσύ Ιωαννης jb πρέπει να κοιταχτείς. Bezellessphobia πρέπει να έχεις. Ενας καλός ψυχολόγος σε μερικές συνεδρίες θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

  • Ελεονορα αν ειχες πιασει στα χερια σου το s6 edge plus που ειναι και μεγαλυτερες ιντσες θα εβλεπες οτι δεν υπάρχει κανένα θεμα με το pulm rejection. Τωρα εχω το s7 edge και απορω γιατι δεν το εχουνε διορθωσει το προβλημα εδω. Η ουσια ειναι οτι μπορει να λειτουργήσει σωστα. Αν είναι το s8 ετσι οπως τα λενε θα σκισει αυτό είναι το μόνο σιγουρο και ναι θα ξαναμπουμε σε εξοδα δυστυχώς.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.