Samsung Galaxy S8 και Galaxy S8+: Σημειώνουν άνοδο στις πωλήσεις

galaxy s8 sales, Samsung Galaxy S8 και Galaxy S8+: Σημειώνουν άνοδο στις πωλήσεις

Τα Samsung Galaxy S8 και S8+ ήταν από τις συσκευές που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον τους πρώτους μήνες της χρονιάς. Αν και έχουν περάσει περίπου έξι μήνες από την ανακοίνωση τους, τα δύο smartphones δεν παύουν να κατατάσσονται στις κορυφαίες Android προτάσεις.

Παρά το ανανεωμένο design, την υπέροχη Infinity Display με μειωμένα bezels και τα εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, τα Galaxy S8 / Galaxy S8+ δεν έπεισαν αρχικά το κοινό, με τις πωλήσεις να σημειώνουν μικρότερη επιτυχία συγκριτικά με εκείνη των S7 και S7 Edge.

Οδεύοντας όμως στο τέλος της χρονιάς, φαίνεται πως οι φετινοί εκπρόσωποι της σειράς Galaxy S κάνουν δυναμική επιστροφή και κερδίζουν όλο και περισσότερο τις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά την παρουσίαση του Galaxy Note 8, παρατηρήθηκε μια αισθητή αύξηση στις πωλήσεις των δύο Galaxy S8 μοντέλων. Μάλιστα, σε αρκετές αγορές τα S8 καταλαμβάνουν μεγαλύτερο κομμάτι των συνολικών Android smartphones από ότι στην Νότια Κορέα που διαχρονικά η Samsung έχει την τιμητική της. Αναλυτικά, στην… μητέρα πατρίδα της Sammy τα Galaxy S8 και S8+ κατέχουν το 4.8% του μεριδίου αγοράς Android συσκευών. Από εκεί και πέρα, οι Η.Π.Α. με το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν το ίδιο ποσοστό 5.4%, στην Σουηδία με την Νορβηγία τα δύο Galaxy καταλαμβάνουν τα 6.3% και 6.5% (αντίστοιχα), για την Αυστραλία ο αριθμός σκαρφαλώνει στο 7.6% και τέλος, η χώρα με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς Galaxy S8 από το συνολικό των Android smartphones είναι η Ελβετία με 8.2%.

Η συγκεκριμένη αύξηση στις πωλήσεις μπορεί να οφείλεται κυρίως στην απογοήτευση εκατοντάδων χιλιάδων καταναλωτών που περίμεναν κάτι παραπάνω από το Galaxy Note 8. Επιπλέον, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έμειναν ανικανοποίητοι με τις φετινές προτάσεις της Apple, αφού τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus σχεδόν δεν ξεχωρίζουν από τους προκατόχους τους, ενώ το iPhone X είναι πολύ ακριβό και ίσως αργήσει να διατεθεί μαζικά. Όπως και να έχει, η Samsung δεν μπορεί να είναι απογοητευμένη, αλλά φυσικά θέλει να δεi μια εξίσου κερδοφόρα πορεία για το νέο Note μοντέλο της. Στο τέλος της χρονιάς θα έχουμε μια καλύτερη άποψη για τις συνολικές πωλήσεις των φετινών Android ναυαρχίδων και πως αυτές θα σταθούν απέναντι στα νέα iPhones.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
sera

Για αυτο ειναι ανοδική η πορεία τιμής τους στο skroutz…πριν το iPhone X ειχαν πέσει γυρω στα 540 και τωρα εφτασάν στο 570 παλι.

Νικ τ

Η πιο υγιής αντίδραση.αυτό που πρέπει να κάνουμε πάντα. Κι αν το κάνουν έξω, φανταστείτε πόσο πρέπει εμείς.
Βλέπεις πανάκριβο note και iPhone 6? Πας 6 μήνες πίσω και γλυτωνεις τα μισά λεφτά παίρνοντας συσκευαρα. Αν το κάνουμε πολλοί, μπορεί να βάλουμε ένα φρένο στις τιμές. .

Χρήστος τ

Γιατί στην Ελλάδα τα παίρνουν
First day ;

Giannaras69

Διαβαζοντας το αθρο εχω να πω οτι μετα απο το s8 plus πηγα στο note 8 και υπαρζουν διαφορες οχι πολλες με σημαντοκοτερη η πενα που ειναι πραγματικα μαγικη αναρωτιεμαι βεβαια ποσο σημαντικη εξελιξη απο δω και περα να περιμενουμε αραγε

One

Απλα ο κόσμος προτιμάει περισσότερο τη μεγαλύτερη μπαταρία παρά το πενάκι.

Kassandros

Λογικό είναι να πέφτουν οι τιμές και να ανεβαίνουν οι πωλήσεις! Δεν ήμαστε μόνο εμείς που περιμένουν να πέσουν…. Έχει καταντήσει αηδία πια με τις αρχικές τιμές, σε λίγο θα πάνε στα 1500! Ας τα κρατάνε στις αποθήκες μέχρι να ρίξουν τις τιμές λοιπόν

Georgerapp

Φυσικό τό βρίσκω.εφαρμοζει επιθετική πολιτική βγάζοντας γρήγορα μέσα στον χρόνο τις συσκευές στεροντας τον δυνατό qc απο τον ανταγωνισμό και πλέον τίς δίνει σε συμφέρουσα τιμή.
Καλα κάνει και μπράβο τής.
Τα βλέπεις κιολας παντού,σε 10 σημεία στον δήμο μου θα δω το s8.

Nikos

Παιδια ακυρο! Ξερει κανεις γιατι εχουν ανεβει τοσο που οι τιμες στα σκρουτζομαγαζα;

Nikos

*πολυ

bezilys

@Nikos εγώ δεν έχω παρατηρήσει πάντως καμία τεράστια αλλαγή στις τιμές!

Nikos

@bezilys Για παραδειγμα στο kaizershop το s8 απο 570 εχει ανεβει στα 638

Darth

@Nikos λογο νεας νομοθεσίας στο φπα

Nikos

@Darth ξερεις περαιτετω πληροφοριες; Μπορεις να μου εξηγησεις; Δηλαδη δεν θα ξαναφτασπυν σε εκεινα τα χαμηλα επιπεδα που ηταν;

Βασίλης

Ναι και το S8+ που κοιτάω για Χριστούγεννα ,ανέβηκε από τα 638 στα 664.

Petros

Το S8 plus καταρχήν ειναι ενα κοσμημα απο εμφάνιση, οθονη εκπληκτική, φωτο κορυφη, δυνατο brand name κλπ εχει ολο το πακέτο να πρωταγωνιστή και στα 650 ευρώ τώρα ακόμα περισσότερο

Darth

@Nikos Ωχι δεν θα ξανά πέσουν το αντίθετο σύντομα διαφορά skrutz και μεγάλων καταστημάτων θα είναι ελάχιστη και θα δεις τα σκρουτζομαγαζα να λιγοστευουν
Τσέκαρε το νέο νόμο για απόδοση του ΦΠΑ και θα καταλάβεις

χρηστος

To καλο με τα Samsung, lg κτλ ειναι οτι ο,τι τιμη και αν τα κοστολογησουν, στο τελος (μετα απο κανα 6μηνο) θα εχουν πεσει εως και 300-350 ευρω σε σκρουτζομαγαζα, προσφορες, εξωτερικο κτλ. Εν αντιθεσει, τα iphone τα κοστολογουν 1000 και μετα απο ενα εξαμηνο να βρισκεις 1000, μετα απο ενα χρονο 800. Αυτο λεει πολλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.