Samsung Galaxy S8: Αναφορές για κοκκινωπή απόχρωση στην οθόνη

galaxy s8 redish display, Samsung Galaxy S8: Αναφορές για κοκκινωπή απόχρωση στην οθόνη

Το Samsung Galaxy S8 έσπασε κάθε ρεκόρ παραγγελιών στην πατρίδα του την Κορέα, με τις τελευταίες αναφορές να κάνουν λόγο για 1 εκατ. παραγγελίες. Οι πρώτοι τυχεροί ξεκίνησαν να το παραλαμβάνουν, αλλά μεταξύ αυτών υπάρχουν κάποιοι που δεν είναι τόσο τυχεροί.

Για την ακρίβεια υπάρχουν αναφορές χρηστών που λένε ότι η οθόνη του Samsung Galaxy S8 έχει μια κοκκινωπή απόχρωση. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι το πρόβλημα δεν βελτιώθηκε ούτε μετά την διόρθωση των ρυθμίσεων της οθόνης.

H Samsung δηλώνει πως δεν πρόκειται για πρόβλημα στην ποιότητα του Samsung Galaxy S8 και μπορεί να ρυθμιστεί μέσα από το κινητό. Αν το χρώμα συνεχίσει να είναι κοκκινωπό, οι χρήστες μπορούν να πάνε σε κάποιο κέντρο εξυπηρέτησης όπου και θα γίνει η προσαρμογή.

“It is not a quality problem and it can be adjusted with the phone itself. If the color still appears to be reddish, customers can change it at the service center”, δήλωσε η Samsung

Ωστόσο, υπάρχουν και οι αναφορές εκείνων που λένε ότι δεν μπορούν να προσαρμόσουν το χρώμα, επειδή το panel της οθόνης ήταν ήδη βελτιστοποιημένo.

Ειδικός εκτιμά πως η κοκκινωπή απόχρωση μπορεί να προκαλείται από το πρόβλημα που υπάρχει στην ισορροπία χρώματος, αφού η Samsung χρησιμοποίησε “deep red AMOLED” προκειμένου να ενισχύσει το κόκκινο. Σε αντίθεση με ένα LCD panel που χρησιμοποιεί τρία subpixels: κόκκινο, πράσινο και μπλε – το OLED panel του Samsung Galaxy S8 έχει δυο subpixels – κόκκινο-πράσινο και μπλε-πράσινο. Αυτό ενδέχεται να προκαλεί πρόβλημα στην ισορροπία των χρωμάτων, επειδή υπάρχουν δυο πράσινα. Έτσι, η Samsung ανέπτυξε “deep red OLEDs” για να ενισχύσει το χρώμα και η κοκκινωπή απόχρωση μπορεί να είναι το αποτέλεσμα.

Βεβαίως πρόκειται για μια υπόθεση, την οποία κάνουν οι ειδικοί και η Samsung δεν έχει αποδεχτεί. Αναμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί το θέμα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mitsaras

Άρχισαν τα προβλήματα……..

Georges

Αφού βιάζονται να βγάλουν γρήγορα κινητό καλά να πάθουν …
“Η καλύτερη οθόνη σε smartphone” γελάνε και οι πέτρες με την Sammy

vaggos

Μου φαίνεται να τα επιστρέφουν παλι και αυτά σαν τα Note 7 και να τους δινουν ανταλλαγή το s7 edge

VasiliS7edge

Ναι και μετά θα επιστρέφουν τα Note 8 για το S7… και κάπως έτσι το S7 θα πιάσει τα 100 εκατομμύρια συσκευές! Τώρα εντάξει αυτό είναι κάτι που διορθώνεται με software update.

Νίκος Z5

Δεν μπορώ να το πιστέψω!Πως είναι δυνατόν να πάθει κάτι τέτοιο η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο με τα τελειοτερα κινητά (κατά τα λεγόμενα πολλών). Λοιπόν πέρα από την πλάκα αυτό το πρόβλημα το έχουν πάρα πολλά Samsung από την πρώτη μέρα που έβαλε η Samsung SUPER amoled οθόνες. Δεν είναι κάτι καινούργιο μόνο εγώ προσωπικά έχω δει πάρα πολλά με αυτό το πρόβλημα. Βέβαια δεν είναι τυχαίο το ποτε βγηκε αυτή η είδηση χρονικά. Έχω δει από την εποχή του s4 Samsung κινητά με αυτό το πρόβλημα. Γενικά αυτές οι οθόνες έχουν πρόβλημα με το λευκό χρώμα. Σπάνια έχω δει κάποια με πραγματικά λευκό χρώμα και όχι κάτι που να κοκκινιζει

Vai

Το ιδιο χρωμα θυμαμαι καποτε το παρουσιαζε και στο Galaxy S2, αλλα εκει το προβλημα ηταν στην καμερα με τις ροζ αποχρωσεις. Γενικα το εχει με τα ροζ :p

bezilys

Αυτή είναι μόνο η αρχή!

JohnWave

Λατρεύω τις super amoled οθόνες ( απίστευτο μαύρο και σωστά χρώματα βάσει του πρότυπου RGB) και δεν μου έχουν βγάλει ποτέ προβλήματα ( είτε burn in είτε σαν αυτό που έβγαλαν κάποια τεμάχια του S8). Ελπίζω το συγκεκριμένο πρόβλημα στο S8 να αφορά κάποιες ελαττωματικές παρτίδες.

Φωτης

George @ συμφωνω απόλυτα!!!Αυτο οι amoled το είχαν απλα Τωρα το έκαναν πιο έντονο;Δεν ξερω αλλα γενικα η κατα τα αλλα η καλυτερη οθονη (δεν λεω σε κάποιους τομείς,το μαυρο) που τα χρωματα ακομα κ Τωρα ΔΕΝ ειναι φυσικα κ τα μπουσταρει πολυ η Samsung..Αυτα ειναι γουστα αλλα Εγω προτιμώ τις οθόνες σε κινητά LCD..Των mate 8,9 κ του htc 10 για μενα ειναι καλυτερες..Ειπα αυτα ειναι κ γουστα..Παντος σε hands on ελληνικο το παλικάρι το λέει κ φαινεται οτι στο s8 η οθονη ειναι κίτρινη σαν μανταρίνι..Μπροστα στο s8+ που δειχνει το λευκό καλυτερα..Τα εχει διπλα διπλα..

Ιωάννης jb

Κ εδώ πολύ εύκολα καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος της κοροϊδίας!!
Προσπαθούν να ενισχύσουν το κόκκινο χρώμα..
Χρησιμοποιεί λιγότερα subpixels..
Τη να συγκρίνει κανείς!?? το καλό με το μέτριο που εξαιτίας της δουλειάς 10 χιλιάδων κορεατων έγινε κ αυτό καλό..
Μπράβο έκανε μία τρύπα στο νερό που με μάρκετινγκ κ πολλούς άσχετους έπιασε τόπο..

The Phantom of the Opera

Και τελικά αυτοί που λέγανε οτι οι IPS είναι καλύτεροι…επιβεβαιώνονται!
“Η καλύτερη οθόνη σε smartphone” γελάνε και οι πέτρες με την Sammy…κάπως έτσι.
Όταν λέμε δεν βιαζόμαστε…υπάρχει λόγος.
Οι καλύτερες οθόνες μετά τις δοκιμασμένες και ρεαλιστικές IPS θα είναι οι OLED. Της AMOLED δεν τις γούσταρα ποτέ. Η samsung απλά ενισχύει τα χρώματα πρός εντυπωσιασμό ακόμη και στην φωτογραφία. Δεν κάνει κάτι ιδιαίτερο…αυτό είναι γνωστό.

One

Αντε να εμπιστευτείς τις Amoled με ολα αυτά που βλέπεις. Καλύτερα Ips και να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο μέχρι να βρεθεί κατι καλύτερο.

forneverarrow

Πίστευα ότι οι AMOLED είναι καλύτερες μέχρι που δούλεψα το LG G5… Η Quantum IPS της LG απλά δεν έχει αντίπαλο. Η AMOLED αν δεν είναι QHD ανάλυση είναι απλά χάλια. Θυμάμαι όταν ειχα το S5 στα 1080p και απορούσα γιατι η εικόνα ήταν λιγότερο καθαρή ακόμα και απο το Meizu M2 Note! Τελικά κατάλαβα, μιας και το Meizu είχε IPS! Ακόμα και το μαύρο που υποτίθεται είναι το βασικό πλεονέκτημα της AMOLED έχει φτάσει σε εξαιρετικό επίπεδο στις νεότερες IPS (βασικά μόνο στο σκοτάδι βλέπεις κάποια διαφορά). Και κάτι ακόμα που παρατήρησα: τα Edge μοντέλα έχουν εξαιρετική οθόνη, τα απλά S6/S7 δείχνουν πολύ κατώτερα. Δεν ξέρω γιατι, ίσως η καμπύλες στο πλάι να λειτουργούν σαν εφέ. Παντως, όταν είδα το σκέτο S7 δίπλα σε iPhone 6s δεν μπορούσα να πιστέψω ότι το iPhone έχει τέσσερις φορές λιγότερα pixels απο το S7!!

Όσο για το κοκκίνισμα, δεν το έχω ξαναδεί σε κανένα μοντέλο της Samsung που ειχα (S3 mini, S4 mini, S5), ούτε στο S6 του κολλητού μου. Μάλλον θα έχει να κάνει με το Software ή με κάποια μεμονωμένα κομμάτια.

George

Ποτε κινητό γρήγορα.
Όχι beta testers.
Αγορά μετα το 3μηνο κ καλύτερα μετά το 6μηνο για να το πάρεις κ στην σωστή τιμή του.

JohnWave

@forneverarrow, για να καταλάβεις πόσο διαφορετικά αντιλαμβάνεται ο καθένας μας τα πράγματα, δούλεψα και εγώ πρόσφατα το G5 και η οθόνη του μου φάνηκε άθλια στο μαύρο. Υπόψιν ότι ο ίδιος το πρότεινα στον κολλητό μου γιατί το εκτιμώ για άλλα πράγματα ( πχ κάμερα + τιμή) . Όλη η παρέα που μας είμασταν μαζί είδαμε πόσο πιο μάπα φαινόταν στο G5 ένα μαύρο abstract wallpaper που βάλαμε και στις δυο συσκευές. Ούτε ένας δεν διαφώνησε γιατί η διαφορά ποιότητας των οθονών ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Μιλάω πάντα για την απόδοση του μαύρου που είπες ότι έχει φτάσει σε εξαιρετικό επίπεδο. Πιο εξαιρετικό…χάλια “μαύρα”.

TheoAlex

Για αυτό δεν αγοράζεις ποτέ κινητό των 1000€, και ας το καταλάβουν και οι πιο “εξυπνοι” εδώ μέσα…

Γιάννος

Θα κλαίνε πολλοί τα λεφτά τους, ας το σκεφτούν έστω και τώρα, ότι δεν αξίζει με τίποτα τόσα χρήματα το συγκεκριμένο smartphone.

forneverarrow

@JohnWave: με το wallpaper με το κόκκινο λουλούδι σε μαύρο φόντο, απο τα default, το έχω εδώ και δυο μηνες και σε πληροφορώ ότι είναι η πρώτη φορά όλα αυτά τα χρονια που βάζω μαύρο φόντο σε smartphone. Μπορεί να είχε πρόβλημα το G5 που είδες ή εγώ να στάθηκα τυχερός! Παντως, είναι τόσο μαύρο που δεν το ξεχωρίζεις απο το πάνω bezel που είναι μαύρο.

Φωτης

johnWave@ του g5 οντος δεν ειναι τοσο καλη αλλα δες του htc 10 κ μετα πες μας..Φοβερο μαυρο κ ρεαλιστικα χρωματα..Για μενα τα samsung ειναι υπερκτιμημενα σε καποιυς τομεις οπως αυτο της οθονης..Η καλυτερη ever δεν ισχυει..Ειναι σαν να βλεπω nickelodeon απο το πολυ cartoon χρωμα..

nikosar

@JohnWave
Δηλαδή για να καταλάβουμε …. το άρθρο μιλάει για την κόκκινη απόχρωση του Samsung S8+ Κι εσυ μας αντιπαραβάλλεις το μαύρο το LG G5 ως παράδειγμα ;

JohnWave

@forneverarrow, είτε του πούλησαν μούφα, είτε στο δικό σου δεν έχεις τέρμα τη φωτεινότητα οπότε τα βλέπεις όλα πιο σκούρα. Για να φτάσει το μαύρο του galaxy, έπρεπε να θέσουμε τη φωτεινότητα στα 2/5 περίπου αλλά έτσι χανόταν φυσικά όλο το θέμα του abstract αφού σκούραιναν τα πάντα. Aπάντησε μου αν μπορείς σχετικά με το που είχες τη φωτεινότητα όταν σύγκρινες ώστε να πω στον φίλο μου να το ψάξει το θέμα. Έχει το LG G5 SE αλλά βάσει LG φορά ακριβώς την ίδια οθόνη με το G5.

@Φωτη, μόνο σε κατάστημα μπορώ να συγκρίνω με το HTC 10 γιατί δεν το έχει κανένας γνωστός μου. Μόλις μου δοθεί η ευκαιρία θα το δω γιατί μου κίνησες την περιέργεια.

@nikosar, μάλλον δεν διάβασες το post του forneverarrow, σε ένα κομμάτι του οποίου αναφέρθηκα. Για το κόκκινο σε ορισμένα τεμάχια του S8+ είχα απαντήσει πιο πάνω σε άλλο post.

Agnostos13

Μηπως πρεπει να συγκρινουμε τις οθονες στην εικονα που δειχνουν (χρωματα, διαυγεια κλπ) και οχι στην εικονα που δεν δειχνουν (μαυρο); Λεω τωρα εγω…

JohnWave

@Agnostos13, στα πάντα πρέπει να συγκρίνονται. Απλά για όσους τους αρέσει το μαύρο και χρησιμοποιούν μαύρα θέματα στον launcher , στα backgrounds και στις εφαρμογές, είναι ιδανικές οι amoled. Επίσης όσο αφορά την πιστότητα των χρωμάτων, οι οθόνες της Samsung αποδίδουν πιο σωστά τα χρώματα με βάση τα πρότυπα RGB. Δες μετρήσεις στα αναλυτικά reviews. Είναι άλλο θέμα το έντονο contrast που ενοχλεί κάποιους από εσάς και άλλο θέμα η πιστότητα των χρωμάτων. Πολλοί το μπερδεύετε το πράγμα. Άλλο το πόσο σωστό κόκκινο πχ αποδίδουν δυο οθόνες ( πχ σε κάποια οθόνη μπορεί να κιτρινίζει και να αποκλίνει από το πρότυπο ) και άλλο το πόσο έντονα το αποδίδουν. Το έντονο είναι θέμα γούστου. Η πιστότητα RGB είναι θέμα ποιότητας.

forneverarrow

@JohnWave: Τώρα που το βλέπω είναι στο 72% με αυτόματη φωτεινότητα και είμαι στο σαλόνι χωρίς φώτα αναμμένα. Στο μαύρο δεν βλέπω κάποιο γκριζάρισμα ούτε καταλαβαίνω τον οπίσθιο φωτισμό. Όταν το βάζω όμως χειροκίνητα στο 85% και πάνω όντως ξεχωρίζει το μαύρο από τα bezels, γίνεται πιο γκρίζο. Αλλά σπάνια φτάνει σε τέτοιο επίπεδο φωτεινότητας και όταν το κάνει, είναι συνήθως έξω με ήλιο οπότε πάλι δεν το καταλαβαίνεις. Το αν φταίει το SE δεν ξέρω, πάντως το ίδιο panel έχουν από όσα διάβασα. Το μόνο παράξενο με την οθόνη του G5 είναι όταν δουλεύει το always on στο σκοτάδι… η οθόνη είναι ξεκάθαρα φωτεινή ακόμα και σε 0% φωτεινότητα και μοιάζει σκούρο γκρι το μαύρο σε όλο το panel (όχι μόνο πάνω που είναι η ώρα και οι ειδοποιήσεις). Όταν όμως το ξεκλειδώσω στο σκοτάδι και πάλι με 0%, το μαύρο γίνεται πιο έντονο! Πρέπει κάτι να έκανε η LG με τον δεύτερο controller για το allways on και τα έκανε πατάτα!

Όσο για το HTC 10, δεν το είδα από κοντά. Έχω δει όμως το M9 και ξέρω πόσο καλές LCD βγάζει. Ακόμα και σε 1080p έδειχνε το ίδιο καθαρή με το S6 και το G4!!

JohnWave

@forneverarrow, σε ευχαριστώ για το feedback.Νομίζω πάντως πως το σωστό είναι οι συγκρίσεις να γίνονται στην υψηλή φωτεινότητα όσο αφορά το μαύρο ( έτσι τεστάρονται και στις μετρήσεις και το βρίσκω πολύ λογικό). Τέλος πάντων, έχουμε βγει εκτός θέματος οπότε το συνεχίζουμε σε κάποιο άλλο θέμα σχετικό με lcd ips vs oled.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.