Smartphones

Samsung Galaxy S8 vs LG G6: Speed test video

Δυο από τους μεγαλύτερους αντιπάλους στην αρένα του Android είναι LG G6 και Samsung Galaxy S8 και πολύ σύντομα θα τους δούμε να αναμετρώνται στα ράφια των καταστημάτων. Πριν από αυτό όμως, βλέπουμε τις δυο ναυαρχίδες να μετράνε τις δυνάμεις τους σε speed test video.

Να θυμίσουμε ότι το LG G6 φορά τον περσινό επεξεργαστή Snapdragon 821, ενώ το Samsung Galaxy S8 τον ολοκαίνουριο Snapdragon 835 ή Exynos 8895. Oι πληροφορίες έλεγαν πως η LG αναγκάστηκε να πάει σε 821 διότι η Samsung ήθελε να κρατήσει όλα τα αρχικά κομμάτια του Sd835.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε το Galaxy S8 με Exynos 8895, και το S8 φαίνεται πως είναι πιο γρήγορο από το G6. Bέβαια υπάρχουν και στιγμές που το LG G6 είναι πιο γρήγορο.

Ενδεικτικά να πούμε ότι η ταχύτητα στο άνοιγμα της κάμερας και τα δυο είναι σχεδόν ίδια. Όσον αφορά στους browsers, το LG G6 περνά μπροστά ανοίγοντας Wikipedia και Apple.com. Σχετικά με τη μνήμη RAM, τα LG G6 και Galaxy S8 είναι επίσης πολύ κοντά στις επιδόσεις με το reloading των apps είναι σχεδόν ίδιο.

Δείτε το video:

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 7 Απριλίου 2017 16:42

Σχόλια

  • Οι διαφορές στην καθημερινή χρήση έιναι ελάχιστες. Προσωπικά ο επεξεργαστής δεν θα έπαιζε τοσο σημαντικό ρόλο στην επιλογη μου. Περιμένω να δω camera test και κυρίως πως θα κάθονται στο χερι μου. Παντως απο τ8 βίντεο η οθονη του g6 φαίνεται σαν μεγαλυτερη με καλυτερη αναλογία αλλα λίγο πιο σκοτεινή.

  • Οι διαφορές στις περισσότερες εφαρμογές είναι κλασματα δευτερολεπτου και να φανταστείτε ότι το LG έχει τον περσινό επεξεργαστή και κοστίζει και αρκετά λιγότερο οπότε για εμένα ο νικητής είναι το LG g6

  • @Taz_de, δυστυχώς το G6 μας τα χάλασε στην κάμερα. Ο θόρυβος είναι αυξημένος σε σχέση με το G5 ( μιλώ για την κύρια κάμερα χωρίς wide angle ) και επίσης έκανε ( εσκεμμένα ) το ίδιο λάθος με τη Samsung ( S7 ) αυξάνοντας άνω του φυσιολογικού το sharpening. Eίναι το νέο τρικ φαίνεται ώστε με το υπερβολικό sharpening να βλέπει ο χρήστης στην οθόνη του κινητού του μια τάχα πιο καθαρή φωτογραφία. Δες αν θες το review στο gsmarena και άνοιξε σε full screen στον υπολογιστή σου τη φωτογραφία με τους φοίνικες. Δες εκεί τα φύλλα στους φοίνικες. Αυτό το ψεύτικο που θα δεις είναι ακριβώς το υπερβολικό sharpening.

    Όσο για τις διαφορές στην ταχύτητα νομίζω πως πρέπει αυτοί που κάνουν τα συγκριτικά tests να επικεντρώνονται μόνο σε πολύ βαριές εφαρμογές ( πχ βαριά παιχνίδια ). Είναι παντελώς άχρηστο να γίνονται tests σε ελαφρές εφαρμογές με διαφορές 1 δευτερολέπτου.

  • Η διαφορά είναι κυρίως στην θερμοκρασία που παράγει ο επεξεργαστής με το S8 να υπερέχει με τον νέο επεξεργαστη. Τώρα για τα Speed test όντως είναι ανούσια. Οποίος θέλει να ανοίγει 1 κλάσμα πιο γρήγορα τις εφαρμογές ας πάρει iPhone. Εγώ είχα την τύχη να πιάσω στο χέρι μου το S8+ και απαθής πλάκα. Είναι λίγο μεγάλο αλλά βλέποντας την οθόνη νομίζεις ότι έχεις ένα laptop στην παλάμη σου.

  • Taz dev φίλε μου όλες οι οθόνες φαίνονται μεγαλύτερες.του s7 1+ iphone κ πάει λέγοντας.
    Ο λόγος είναι απλός κ λέγετε φάρδος κ το μάτι μας αγαπάει το φάρδος.
    Καλή χρυσή υπέροχη οθόνη αλλά όσοι νομίζετε ότι είναι μεγάλη κ ότι θα κάνετε κ εργασίες ή θα ευχαριστιεστε παιχνίδι πάνω της γραφτε λάθος.
    Η sammy έπαιξε ένα ύπουλο παιχνίδι που δε το συμπαθώ.διαφημισε το τρομερό bodyratio ενώ ουσιαστικά είναι απλά 5,2 κ 5,5 οθόνες τραβηγμένες στο μήκος με ένα αποτέλεσμα μη χρηστικό.
    Ο ίδιος youtuber έχει βάλει το 8+ δίπλα στο mix της xiaomi, δείτε το,θα σας πέσουν τα σαγόνια κάτω κ θα νιώσετε τραγικά απατημενοι από την κομπίνα της sammy με αυτή την διάσταση έκτρωμα.

  • @JohnWave
    Ρε συ τι κολλημα εχεις φαει με το sharpening..τις φωτογραφιες που βγαζεις τα κανεις ολα σε αφισα? γιατι απο την οθονη του κινητου δεν φαινεται ευκολα αυτο που λες..στην οθονη του pc αντε ναι..εγω την καμερα του G6 μεχρι τωρα που εχω πιστευω κοντραρει χαλαρα του S8,ενω περσι με το G5 ηταν πισω απο το S7

  • @vladimiros, ναι έχω κόλλημα γιατί με ενδιαφέρει πολύ το θέμα. Ακριβώς για αυτό που ανέφερα βλέπεις φέτος το G6 να κοντράρει το S8 και για τον ίδιο λόγο που έβλεπες πέρυσι καλύτερη του S7 έναντι του G5. Σας προσθέτουν υπερβολικό sharpness και νομίζετε ότι βλέπετε καλύτερο αποτέλεσμα ( στην οθόνη του κινητού ). Προσωπικά πέρα από το κινητό, μου αρέσω να βλέπω τις φωτό που τραβώ στον υπολογιστή μου και στην ΤV μου, οπότε εξού και το κόλλημα. Δες και εσύ στην οθόνη του υπολογιστή σου τη φωτό με τους φοίνικες στην πλατεία στο review του gsmarena για το G6 και το ξανασυζητάμε. Όταν πατήσεις τη φωτό, πάτα στη συνέχεια το εικονίδιο με το μεγενθυτικό φακό για να τη δεις σε πλήρη ανάλυση και δες τους φοίνικες. Επειδή το θέμα εδώ αφορά τις ταχύτητες, το ξανασυζητάμε σε κάποιο πιο σχετικό θέμα για να μη βγαίνουμε εκτός. ( εγώ απάντησα απλά στο φίλο πιο πάνω).

  • Πολυ συζήτηση για της κάμερες σε ένα άρθρο που δεν ειναι σχετικό.. Οποιος θελει κάμερα σε smartphone π να γ*****ει παίρνει το 1020... Η κάμερα απλα ειναι από αλλο πλανήτη...προσωπικά πιστεύω πως θέλουν αρκετά χρονια για να τ πιάσουν εταιρείες όπως Samsung lg aple κτλπ.. Κάθε χρόνο κατεβάζουν κ από 2-3 megapixel.. Κ μην πεταχτητε τωρα οι σχετικοί με σχόλια του τύπου.. "δεν παίζουν ρόλο τα megapixel" ανοίξτε μια φοτο από 1020 σε μια οθόνη της προκοπής και τα λεμε ... Κ π εισαι μιλαμε για ένα τηλέφωνο του 2013 ...

  • Ειδα αυτο με τους φοινικες και στεκεσαι μονο εκει εσυ..επισης ειδα οτι εκει στην μεση χτυπαει ηλιος στα δεντρα,για δες και τον φοινικα δεξια που ειναι..μια χαρα εχει βγει..ειδες μια φωτο και εκρινες την καμερα του G6..
    Τεσπα ισως τα ξανα πουμε σε αλλο θεμα εχεις δικιο δεν το συνεχιζω! καλο απογευμα!

  • Ο ιδις ειχε κανει speed test και με One Plus 3T και οι διαφορες ηταν απειροελαχιστες.
    Σε πολλα σημεια μαλιστα το One Plus ηταν γρηγοροτερο.

  • @vladimiros, οι αναλυτές του GSMArena συμφωνούν μαζί μου οπότε δεν είναι κάτι που βλέπω μόνο εγώ :
    "It resolves a lot of detail, but does have a rather heavy-handed approach to sharpening. Sure, you can see each and every tile and brick's outline, but it's a touch too much."

    @Techblog sorry για το off topic, απλά δεν θέλω να με βγάζουν τρελό :-)

  • @Vai δίκιο έχεις. Μόλις είδα το test αποφάσισα να πάρω το oneplus 3T. Μόνο στο bootάρισμα και στο instagram ήταν ανώτερο to S8.

  • https://www.youtube.com/watch?v=ne4SJjcTST8
    η κάμερα του s8 είναι ίδια με του s7 απλά με βελτιώσεις στο software.
    Άν δεί κανείς τις λεπτομέρειες το G6 έχει ένα μικρό προβάδισμα στην φυσικότητα των χρωμάτων, στην σταθερότητα του βίντεο (όταν στο s8 νομίζεις υπάρχει τρικυμία) και αντάξιο στην ανάλυση του s8. Στο s8 παρατηρείται over saturate, & δεν αποδίδει σωστά στις αναταράξεις. Μερικές φορές αυξάνει την φωτεινότητα αφύσικα. Και τα δύο κινητά στο σύνολο έχουν τα υπέρ και τα κατά, εγώ θα διάλεγα LG. Θέμα γούστου είναι.

  • Μηδαμινές διαφορές, τελικά απ' ο,τι φαίνεται ο νεότερος επεξεργαστής που φοράει το Samsung δεν προσφέρει το κάτι παραπάνω... Πολύ κακό για το τίποτα... Έξυπνη η κίνηση της LG να το βγάλει με τον περσινό επεξεργαστή και με χαμηλότερη τιμή! Εμένα γενικά από το video άλλο είναι αυτό που μου έκανε εντύπωση... Η Samsung μας έχει ζαλίσει πραγματικά με την οθόνη της, και το μέγεθός της και τα τα bezels που δεν έχει κλπ κλπ, και όμως στην πράξη η οθόνη του G6 φαίνεται πολύ μεγαλύτερη (δείτε πχ subway surfers...)!! Αυτό το φορμά μάλλον πατάτα θα αποδειχτεί, αλλά θα το δείξει και ο καιρός...

    @Michael: Απολύτως σωστός φίλε μου!! Το 1020 κυκλοφόρησε τόσα χρόνια πριν και ακόμα είναι έτη φωτός μπροστά στο θέμα της κάμερας... Ούτε Samsung, ούτε τίποτα! Μόνο τα lumia 950 πλησιάζουν σε ποιότητα κάπως νομίζω, αλλά το 1020 παραμένει ο βασιλιάς!

  • και να σκεφτουμε οτι το lg g6 τρεχει τον περσινο επεξεργαστη τον 821 αν ετρεχε τον 835 θα ανοιγε πολυ πιο γρηγορα τις εφαρμογες παει το βαρυ υι της lg που ηταν ολο κολληματα

  • @michael υπάρχει συγκριτικό βίντεο κάμερας με 1020, s7, z5 και το Nokia μένει πίσω στις περισσότερες φώτο. Δεν κάνουν τα πιξελ την φωτογραφία αλλά κυρίως ο φακός. Αυτό είναι γεγονός. Τα πιξελ ευθύνονται κυρίως για το μέγεθος στην εκτύπωση της φωτο

  • Για να μην τσακωνόμαστε για τις κάμερες απλά σας λέω ότι το LG G5 μου έχει την καλύτερη κάμερα από όλα :)
    Όσο για την ταχύτητα ανοίγματος εφαρμογών ρε παιδιά δεν παίζει ρόλο μόνο η cpu αλλά και η ταχύτητα ανάγνωσης της Nand μνήμης, γιατί ενώ ο exynos μπορεί να είναι καλύτερος σε multitask από τον SD820\1 η ανάγνωση για να ανοίξει η εφαρμογή είναι σχεδόν ίδια δηλαδή το read είναι 400mb\s π.χ και με exynos και με SD αφού χρησιμοποιούν ufs 2.0 με αποτέλεσμα και οι δύο cpu να περιμένουν την ανάγνωση από την μνήμη, άσε που δεν χρησιμοποιούν στο άνοιγμα και τους 8 πυρήνες οι εφαρμογές.
    Άρα σχόλια τύπου ότι ανοίγουν σχεδόν με την ίδια ταχύτητα οι εφαρμογές άρα ο exynos δεν είναι καλός είναι άκυρα.

  • Τα καινούρια κινητά έχουν και άλλα προβλήματα στην κάμερα και δυστυχώς δεν είναι μόνο το "oversharpening" που είναι το πιο κλασσικό κόλπο (για wow effect). Στην τελική λένε υποστηρίζουν raw άρα λογικά αυτο το ελέγχεις (πόσο οξύτητα θα έχεις)

    Το άλλο πρόβλημα είναι οι πολύ ευρυγώνιοι φακοί που έχουν. Στην καλύτερη παίρνεις κάτι σε 28mm (ισοδύναμο FF) και δυστυχώς και περισσότερο.

    Λέω δυστυχώς γιατί μπορεί από την μία να είναι βολικοί (δεν χρειάζεται να πας πολύ πίσω να χωρέσεις πολύ κόσμο) αλλά έχουν φοβερές παραμορφώσεις στις άκρες λόγω της προοπτικής που έχουν αυτοί οι φακοί (η "διόρθωση" που επιχειρείται μεσω AI κάνει απλά τα πράγματα χειρότερα). Παλαιότερα είχαμε 33-35mm (ελαφρύς ευρυγώνιοι) κατάλληλοι για street photography και γενικά general purpose lens. Μία λύση είναι να κάνεις crop στο κέντρο (ψηφιακό ζουμ το λένε χωρίς over sampling) αλλά έτσι χάνεις το όποιο πλεονέκτημα σου έδιναν τα πολλά mp.

    Μία προσέγγιση που σώζει κάπως τα πράγματα είναι η επιλογή διπλού φακού με τον δεύτερο όχι ευρυγώνιο (πχ κάπου κοντά στο 50mm) όπως κάνει το iphone. Ομως το lg g6 που έχει δύο κάμερες το κάνει "ανάποδα" και έχει έναν ευρυγώνιο (26mm 76°) και έναν υπέρ-ευρυγώνιο (νομίζω περί τα 10mm 125° κύρια και 16mm 100° εμπρός σε 16:9). Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα! GoPro τα κάναμε όλα!

    Κοινώς απογοήτευση για όποιον δεν συμπαθεί τους ευρυγώνιους (που για μένα μόνο για landscape κάνουν το οποίο έκανα και με panorama αν ζοριζόμουν). Σαν παλιός φωτογράφος των 50mm (normal) απογοητεύομαι από σχεδόν όλα τα καινούρια κινητά.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.