Samsung Galaxy S9 Plus: Η κάμερά του παίρνει την πρωτιά στο DxOMark

Samsung Galaxy S9 Plus κάμερα, Samsung Galaxy S9 Plus: Η κάμερά του παίρνει την πρωτιά στο DxOMark

Στην κορυφή πέρασε η κάμερα του Samsung Galaxy S9 Plus στο DxOMark, ξεπερνώντας το Google Pixel 2 που προηγουμένως βρισκόταν στην πρώτη θέση.

Η τελευταία ναυαρχίδα της Samsung κατάφερε να σκοράρει 99 βαθμούς, ξεπερνώντας τους 98 του Google Pixel 2.

Σύμφωνα με το review του DxOMark, η συσκευή κατάφερε να ανταποκριθεί σε όλα τα σενάρια χρήσης, διαχειριζόμενο με ευκολία τον θόρυβο της εικόνας σε όλες τις περιστάσεις, διατηρώντας ταυτόχρονα υψηλό επίπεδο λεπτομερειών και χωρίς αυτό να επηρεάζει το σύστημα αυτόματης εστίασης.

Η προσθήκη του μεταβλητού διαφράγματος προσφέρει ευελιξία σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αν και οι περισσότεροι χρήστες δεν θα επιλέξουν τη χειροκίνητη ρύθμιση, ενώ η συσκευή από μόνη της φαίνεται ότι «προτιμά» να μεταβαίνει στην επιλογή f/1.5.

To review αναφέρει ότι το οπτικό ζουμ 2x είναι εξαιρετικό, ενώ και το ψηφιακό 4x παρουσιάζει πρωτοφανή ποιότητα.

Όσον αφορά στο βίντεο, η συσκευή μπορεί να πραγματοποιεί εύκολα και γρήγορα μετάβαση σε διαφορετική έκθεση ενώ και η αυτόματη εστίαση είναι απρόσκοπτη χωρίς θόρυβο. Και οι δύο φακοί της υποστηρίζουν οπτική σταθεροποίηση εικόνας κι έτσι ακόμη κι αν τα χέρια κάποιου τρέμουν δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Η αδυναμία του Galaxy S9, όπου εκεί υπερτερεί το Pixel 2 με 95 βαθμούς έναντι 91 είναι ότι όταν ο χρήστης πραγματοποιεί πολλαπλές λήψεις της ίδιας σκηνής, παρατηρείται μικρή διακύμανση έκθεσης.

Αυτό βέβαια ίσως διορθώνεται με κάποια ενημέρωση του λογισμικού, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί και ίσως πριν την κυκλοφορία του.

Samsung Galaxy S9 Plus κάμερα, Samsung Galaxy S9 Plus: Η κάμερά του παίρνει την πρωτιά στο DxOMark

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Christos

Άμα ελέγξετε τις φωτογραφίες στο dxomark που συγκρίνει το s9+ με το google pixel 2 και το iphone X θα καταλάβετε ότι όντως αξίζει το σκορ του και πατάει σχεδόν σε όλους τους τομείς και τα 2. Το ίδιο δείχνουν και κάποια reviews στο youtube. Άριστες επιδόσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ακόμα περισσότερο βελτιμένο bookeh effect και ελάχιστος θόρυβος με το optical zoom. Επίσης φαίνεται να διαχειρίζεται καλύτερα το exposure, τα χρώματα δεν είναι υπερκορεσμένα και είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Βέβαια περιμένουμε την επίσημη έκδοση με την κυκλοφορία του για να κρίνουμε με σιγουριά.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

πραγματικα δε βρισκω καλυτερο απο το s9 plus αλλα γιατι να το παρω??

εγω θελω το 5.8 γιατι με βολευει! το μεγαλο μεγεθος κουραζει !

μου βαλανε 4 γιγα ραμ και στις μελλοντικες αναβαθμισεις της samsung θα ναι αχρηστο!

το note 8 με τα 6 γιγα ραμ ειχε απειρως καλυτερη συμπεριφορα απο το s8 plus με τα 4 γιγα

επιπλεον στο τεστ το dxo επιβαβευουν το οπτικο ζουμ της samsung ! δεν εχουν ξαναδει τετοιο πραγμα! !εγω λοιπον αν παρω το 5.8 ιντσων s9 ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ !

nokia η xiaomi η οτιδηποτε βρω σε καλη προσφορα θα παρω !
SAMSUNG GO FUC YOuRSELF

!!!

Chris_BMW

Παπαροκα να χαμε να λέγαμε ..
έτσι λέω κ εγώ για το Χ και στο τέλος το Χ θα πάω να πάρω ..
Η μόνη ένσταση μου σε αυτές τις δυο εταιρίες πλέον ειναι η τιμολογιακή τους πολιτική ..
Απο κει και πέρα ολα τα αλλα είναι ιστορίες για άγριους …

Flagship killer

Υπομονή…. 27 /03 /2018….
I need… Mooore

techgeek

Εκεί στην Samsung νομίζουν ότι το ανθρώπινο χέρι μέσα σε 5 χρονια εξελίχτηκε και μεγάλωσε τόσο πολλά που οι 6 ίντσες είναι normal. Όχι Samsung μου δεν είναι normal τα κινητά σου, ο περισσότερος κόσμος αντέχει ως τις 5.5 ίντσες το πολύ και εκεί δύσκολα. Τα χερια μας σε μέσο ορο είναι για 5 ίντσες κινητά. Ευτυχώς μια δυο άλλες εταιρίες ακόμη βγάζουν flagships σε λογικά μεγέθη. Άντε γεια.

vladimiros

Χαλαστηκε ο tiamat με την σαμη χαχαχα,καλα λεω εγω φτιαξε ενα κινητο για τον εαυτο σου..σαμη εισαι σιγα μην σε δωσει ολα τα χαρακτηρηστικα του μεγαλου στο μικρο..εμ πως θα πουλησει και τα 2…
Οσο για την καμερα του S9+ εχει το καλυτερο ζουμ απο ολα τα κινητα,και λιγο ακομα πιο βελτιωμενω σε χαμηλο φωτισμο απο το S8,αλλα απο τα βιντεο που εχω δει,δεν εχει παρα πολυ διαφορα απο ενα Χ,η το Pixel 2 σε φωτογραφιες,σε βιντεο το κοντραρουν χαλαρα αυτα τα 2 που ειπα,μιας και το Χ εχει καταγραφη 4Κ σε 60fps οπως επισης και το S9+..θα μπορουσε και η sony να βαλει αυτο το χαρακτηρηστικο αλλα……..

JohnWave

Από όσα πρώτα συγκριτικά έχω δει μέχρι στιγμής :
1) Πολύ μικρή βελτίωση στο χαμηλό φωτισμό σε σχέση με το S8.
2) Ομοίως για τις συνθήκες καλού φωτισμού.
3) Βελτίωση exposure σε ορισμένες ιδιαίτερες συνθήκες λήψης.
4) Mεγάλη βελτίωση στο zoom και στο bokeh (S9 Plus)

Συμπέρασμα (αρχικό) : Είναι όντως η καλύτερη κάμερα σε κινητό σήμερα. Όσοι δεν έχουν στην κατοχή τους τα S8/S8+, Note 8, iphone X και Pixel 2/2XL θα μείνουν πάρα πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Από την άλλη, οι κάτοχοι των προαναφερθέντων συσκευών δεν έχουν κανένα λόγο να αγοράσουν τα S9/S9+ από θέμα κάμερας εκτός αν τους ενδιαφέρει πολύ το bokeh εφέ, το zoom και το slow motion video.

Ioannis

επιτελους η samsung εκανε την υπερβαση μετα την στασιμοτητα στο θεμα καμερας απο το s7 στο s8. Τωρα επιτελους η καμερα τα σπαει και εχει πολλες δυνατοτες η καμερα του. Ειδα ενα ριβγιου και επαθα πλακα. με κανενα αλλο κινητο δεν κανεις οτι μπορεις να κανεις με το s9 ειδικα το +!

giorgosgek

εχουν βελτιωθει και αλλα που ειναι αρκετα αισθητα , για εμενα πιο σημαντικο ειναι οτι σε συνθηκες καλου φωτισμου πλεον τραβαει καλυτερες με περισσοτερη λεπτομερεια , γιατι με το f 1.7 εχανε αρκετα κατω απο τετοιες συνθηκες , πλεον τα εχει ολα σχεδον, μακαρι να δουμε εξελιξη σε καμερες κι αλλων κινητων , με καλυτερα ακομα χαρακτηριστικα

Petros

Στην κάμερα samsung και iPhone παίζουν μπάλα μόνοι τους

Stamatis21

Εκανε απλα το καλο καλυτερο.τελεια κ παυλα.δεν εκανε κατι το σουπερ αφου τα αλλα τα εχει ηδη τι ναλλαξει δηλ.αυτα που ηταν αναλαξει τοα αλλαξε κ τον καλυτερο τροπο.εκανε την καλυτερη καμερα της αηορα.τελος.κ αυτα τα συμπερασματα johnwave δεν εχουν λογικη.λιγο εκει λιγο εδω.τι λιγο;υπαρχει λιγο;εχει καλυτερη καμερα σε ολες τις συνθηκες απο s8 ; εχει.τελος.εχει διπλο διαφραγμα που δεν εχει το s8;εχει.αρα ειναι καλυτερο.οπως κ η δευτερη καμερα.καλυτερο ζουμ κ οπτικο κ ψηφιακο.κ το ζουμ ειναι συμαντικη λειτουργεια γιατι αλλιως ουτε κ οι φωτογραφικες θα ειχαν.αρα θελεις καλο ζουμ.που πριν δεν ειχε.για μενα ειναι αλλαγη κ για οσους εχουν κ οσους δεν εχουν s8.κ εγω πρωτος που εχω.θα παει για φουντο για s9+.για να εχω το καλυτερο.δεν υπαρχει λογος αγορα s10.γιατι τι θα κανει καλυτερα δεν προκειται ναλλαξει καμερα η ιδια θα μεινει.θαλλαξει την οθονη.σιγα τα ωα.εκει δεν θελει κατι αλλο.ηδη η οθονη του s8 k s9 ειναι η καλυτερη.οποτε οτι κα ναβαλει δεν μου λεει κατι.οπως κ ο σχεδιασμος ειναι σουπερ.δεν θελω κατι αλλο.οποτε.μενεις για παρα πολλα χρονια με s9+ κ δεν αλλαζεις κινητο οπως θα γινει με s8.γιατι απλα το s9 τα εχει ολα δεν του λειπει τιποτα.καμερα οθονη σχεδιασμο ηχο 3.5mm mini jack.καρτα εξωτερικη κ καινουργιο… Συνέχεια »

Rizo

Η αλήθεια είναι οτι με την διπλή κάμερα και τα stereo ηχεία νομίζω οτι πλέον δεν υπάρχει κάτι που λές οτι λείπει. Ή απο τα καλύτερα θα είναι ή το καλύτερο. xD
Πωλείται S8+ xD

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

ειναι αληθεια οσα λεει ο σταματης. εδω το s8 και λεγαν ολοι οτι ειναι το πιο πληρες κινητο, φανταστειτε το s9….

το προβλημα μου ειναι που ξεκινησε την υπουλη πουστι@ να παμε σωνει και καλα στο μεγαλο οπως κανει apple πετσοκοβοντας το μικρο!

οχι ρε! δε παω! σαλτα και….

Ironman mark 43

Lumia 950 με triple led rgb flash. Εκεί τελειώνει το “παραμύθι” για καλύτερη φωτο ή νυκτερινή λήψη. Για να μη συζητάμε για lumia 1020 και Nokia 808 με αισθητήρες dslr και xenon flash…. Γατάκι s@ms#ng….

John

@techgeek
To S8 με τις 5.8″ μπορείς να το πιάσεις με το χέρι σου πιο άνετα από το S6 που ήταν 5.1″ γιατί έχει λόγω οθόνης 16:9 και edge μικρότερο πλάτος. Αν θέλεις να μιλήσουμε με νούμερα το S8 έχει 68.1mm πλάτος και το S6 70.5 mm.
Ουσιαστικά σε 18:9 οι 5.8″ αντικαθιστούν τις 5.1″ και οι 6.2″ τις 5.5″.

Chris_BMW

Λοιπόν είδα αρκετά συγκριτικά μεταξύ των τριών τηλεφώνων (Χ ,P2 XL & S9 plus ) και πλέον μπορω να πω πως την ημέρα το Χ ειναι πρώτο με διαφορα . Το dynamic range του I phone ειναι απίστευτο. Επίσης η απόδοση των χρωμάτων θεωρώ οτι ειναι καλύτερη στο Χ και το Pixel . Μάλιστα σε ένα συγκριτικό (σε χιονισμένο τοπίο αν θυμάμαι καλα ) νομίζεις οτι η φωτό στο s9 ειναι τραβηγμένη άλλου . Νυχτερινές λήψεις ξεκάθαρα ποιο φωτεινές στο S9 πλην όμως πολλές φορές φαίνονται σαν «ξεπλυμένες» . Λιγότερο θόρυβος όμως και γενικά περισσότερο λεπτομερής . Πορτραίτο. Πάλι θεωρώ πως καλύτερο ειναι το Pixel με μικρή διαφορα ακολουθεί το Χ ενω στο S9 κόβονται πολλές λεπτομέρειες ειδικά στα μαλλιά οταν ανεμίζουν .. Εκει που υστερεί το Χ έναντι των άλλων δυο ειναι η μπροστά κάμερα σε όλες τις συνθήκες με εξαίρεση πάλι τη λειτουργία πορτραίτου όπου θεωρώ οτι το Χ κάνει καλύτερη δουλειά (ίσως και γιατι το εύρος λήψης του ειναι μικρότερο ) Βίντεο δεν μπορω να βγάλω καλο συμπέρασμα καθότι στο YouTube το 4K χάνει αρκετά παρόλα αυτά φαίνεται οτι το s9 τραβάει πιο πολλές λεπτομέρειες ,οταν περπατάς γράφοντας παράλληλα βίντεο ,αλλα οταν σταματάει το περπάτημα αυτός που… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.