Samsung Galaxy S9 και S9+: Επίσημα με βελτιωμένη κάμερα [MWC 2018]

Samsung Galaxy S9 S9 Plus specs, Samsung Galaxy S9 και S9+: Επίσημα με βελτιωμένη κάμερα [MWC 2018]

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε ήρθε με τη Samsung να ανακοινώνει τις ναυαρχίδες της Samsung Galaxy S9 και Galaxy S9 Plus στο MWC 2018, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες της νέας κάμερας.

Παρόλο που τα χαρακτηριστικά των δύο συσκευών αλλά και εικόνες τους είχαν διαρρεύσει εδώ και αρκετό καιρό, η ανυπομονησία ήταν μεγάλη απ΄όλους. Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί, οι δύο συσκευές φέτος διαφέρουν και σε κάποια χαρακτηριστικά κι όχι μόνο στο μέγεθος.

Samsung Galaxy S9 S9 Plus specs, Samsung Galaxy S9 και S9+: Επίσημα με βελτιωμένη κάμερα [MWC 2018]

Ξεκινώντας από τα κοινά, τα Samsung Galaxy S9 και Samsung Galaxy S9 Plus έχουν τον ίδιο σχεδιασμό όσον αφορά στην πρόσοψη και ενσωματώνουν το Exynos 9810 Octa ή το Snapdragon 845 για SoC, αποτελώντας έτσι τις πρώτες συσκευές που ανακοινώνονται με το νεότερο τσιπ της Qualcomm. Επιπλέον, για πρώτη φορά ο αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος μεταφέρεται κάτω από την κάμερα κι όχι δίπλα τους, κάτι που σίγουρα θα ευχαριστήσει τους οπαδούς της σειράς που ζητούσαν κάτι τέτοιο. Εκτός από τον αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος, ο χρήστης μπορεί να ξεκλειδώσει τη συσκευή του μέσω του Intelligent Scanning, το οποίο συνδυάζει αναγνώριση ίριδας και αναγνώριση προσώπου.

Samsung Galaxy S9 S9 Plus specs, Samsung Galaxy S9 και S9+: Επίσημα με βελτιωμένη κάμερα [MWC 2018]

Εμφανισιακά μοιάζουν αρκετά με τους προκατόχους τους κι έχουν πάνελ από γυαλί στο μπροστινό και στο πίσω μέρος. To Samsung Galaxy S9 έρχεται με οθόνη Super AMOLED 5,8 ιντσών, ανάλυσης 1440 x 2960 pixels και αναλογίας 18.5:9. Η RAM του είναι στα 4GB και ο αποθηκευτικός του χώρος στα 64 GB με δυνατότητα επέκτασης μέσω κάρτας MicroSD χωρητικότητας μέχρι 400GB. Στην πλάτη του υπάρχει κάμερα 12 MP και η κάμερα selfie έρχεται στα 8MP με διάφραγμα f/1.7. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 3.000mAh.

Samsung Galaxy S9 S9 Plus specs, Samsung Galaxy S9 και S9+: Επίσημα με βελτιωμένη κάμερα [MWC 2018]

Samsung Galaxy S9 S9 Plus specs, Samsung Galaxy S9 και S9+: Επίσημα με βελτιωμένη κάμερα [MWC 2018]

Samsung Galaxy S9 S9 Plus specs, Samsung Galaxy S9 και S9+: Επίσημα με βελτιωμένη κάμερα [MWC 2018]

Το Samsung Galaxy S9 Plus διαθέτει οθόνη Super AMOLED 6,2 ιντσών, ανάλυσης 1440 x 2960 pixels και αναλογία 18.5:9. Η RAM του είναι στα 6GB και προσφέρει 64GB αποθηκευτικό χώρο, ενώ επίσης υπάρχει δυνατότητα επέκτασης μέσω κάρτας MicroSD χωρητικότητας μέχρι 400GB. Στην πλάτη του έχει διπλή κάμερα με αισθητήρες 12MP έκαστος με τον έναν να είναι ευρυγώνιο και τον άλλο τηλεφακό. Η εμπρόσθια κάμερα έρχεται στα 8MP με διάφραγμα f/1.7. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 3.500mAh.

Samsung Galaxy S9 S9 Plus specs, Samsung Galaxy S9 και S9+: Επίσημα με βελτιωμένη κάμερα [MWC 2018]

Samsung Galaxy S9 S9 Plus specs, Samsung Galaxy S9 και S9+: Επίσημα με βελτιωμένη κάμερα [MWC 2018]

Στην παρουσίαση η Samsung έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην κάμερα των Galaxy S9 και S9 Plus, η οποία έρχεται με δυνατότητα καταγραφής βίντεο σε super slow motion στα 960fps σε ανάλυση 720P. Η κάμερα μπορεί να αλλάξει ανάλογα τις συνθήκες από διάφραγμα σε f/1.5 σε f/2.4. Το f/1.5 επιτρέπει 28% περισσότερο φως από αυτό του Galaxy S8, ενώ το f/2.4 αναμένεται να βοηθά την υπερέκθεση σε συνθήκες με υψηλή φωτεινότητα (για παράδειγμα σε μια ηλιόλουστη μέρα). Η κάμερα μπορεί να αλλάζει το διάφραγμα είτε αυτόματα είτε χειροκίνητα. Ο δεύτερος φακός του Galaxy S9 Plus δεν έρχεται με την ίδια δυνατότητα στο διάφραγμα, αλλά διαθέτει f/2.4 και οπτικό ζουμ 2x.

Στην εφαρμογή της κάμερας βρίσκεται το AR Emoji, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να δημιουργήσει emojis βασισμένα στο πρόσωπό του. Η εφαρμογή δημιουργεί 18 κινούμενα “αυτοκόλλητα” GIF, τα οποία ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει όταν στέλνει μηνύματα. Μάλιστα, μπορεί να τα τροποποιήσει, αλλάζοντάς τους ρούχα, κουρέματα κλπ. Ακόμη, η Bixby έρχεται με βελτιωμένα χαρακτηριστικά όσον αφορά στην κάμερα. Για παράδειγμα, αν ο χρήστης στρέψει την κάμερα σε κάποιο φαγητό, θα δει την ονομασία το φαγητού καθώς και διατροφικές πληροφορίες. Σε κάποιες χώρες (όχι στην Ελλάδα), οι χρήστες μπορούν μέσω augmented reality να δοκιμάζουν προϊόντα (όπως make up) και να τα αγοράζουν απευθείας, χάρη στη συνεργασία της Samsung με τα Sephora και Cover Girl.

Samsung Galaxy S9 S9 Plus specs, Samsung Galaxy S9 και S9+: Επίσημα με βελτιωμένη κάμερα [MWC 2018]

Τα Galaxy S9 και S9 Plus είναι συμβατά με το Gear VR που λανσαρίστηκε με το Galaxy Note 8, με το Google Daydream View και με το DeX (το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να «μετατρέψει» το smartphone του σε desktop). Επιπλέον, η Samsung ανακοίνωσε και το DeX Pad, το οποίο δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το Samsung Galaxy S9 σαν trackpad ή πληκτρολόγιο.

Να σημειωθεί ότι και οι δύο συσκευές έρχονται με πιστοποίηση IP68 για ανθεκτικότητα στο νερό και στη σκόνη και διαθέτουν είσοδο 3,5 χιλιοστών για τα ακουστικά. Οι νέες συσκευές έρχονται με ηχεία στέρεο συντονισμένα από την AKG και με Dolby Atmos. Σύμφωνα με τη Samsung, ο ήχος των νέων smartphone είναι 40% δυνατότερος από τους προκατόχους του. Για λειτουργικό θα φοράνε το Android 8.0 Oreo. Οι δύο συσκευές θα είναι διαθέσιμες σε μαύρο, μωβ, μπλε και γκρι.

Samsung Galaxy S9 S9 Plus specs, Samsung Galaxy S9 και S9+: Επίσημα με βελτιωμένη κάμερα [MWC 2018]

Τα Samsung Galaxy S9 και S9 Plus θα είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία από σήμερα και θα διατεθούν στην αγορά στις 16 Μαρτίου. Η τιμή τους αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gusvos

Καμία αλλαγή, μηδέν καινοτομία! Ελπίζω να πέσει και άλλο η τιμή του s8 να το τσιμπήσω επιτέλους.

Stelios

Σιγά το ωα για μια καλύτερη κάμερα να σκάσεις 899 και 999 για το s9 plus με τίποτα γιατί κατά τα άλλα τίποτα το ενδιαφέρον

Nick

Ως δια μαγείας από δω και πέρα το Super slow-motion @960fps θα είναι τρομερα χρήσιμο για την πλειοψηφία (παγκοσμίως, όχι μόνο στην Ελλάδα φυσικά) και θα πάψει να “είναι gimmick”, όπως συνέβη και με την αδιαβροχοποίηση στο S7. Με το καλό και για τα στερεοφωνικά ηχεία.

Chris

Απογοήτευση. Νέο μοντέλο για μια αναβάθμιση στην κάμερα και καλύτερα ηχεία.

Blats

Με τετοιες αλλαγες που εχει το καινουριο s9( ελαχιστες δηλαδη) βλεπω να μην πεφτει και τοσο η τιμη στο s8…..

Βασιλης

Ελατε γραψτε και καποιος δεν ειναι ομορφο για να ειμαστε κομπλε.Ενα εξαιρετικο smartphone για οποιον θελει να χει ποιοτητα κι αιχμη της τεχλογιας.Εξαιρετικη καμερα,στερεο ηχεια akg με dolby,ip 68,headphone jack,που πολλοι το πεταξαν εξω κι αλλα πολλα.Αν ψυρισουμε την μαιμου θα βρουμε αρνητικα,και ποιο δεν εχει? Για οποιον θελει μια ναυαρχιδα ειναι εξαιρετη επιλογη.

vaskor

Μηδέν κίνητρο για να αλλάξω το S7 edge…..

Mixalis

Ηχεία samsung tuned by akg*

Jo

Το ιδιο κ το αυτο ειναι με το 8αρι δεν αξιζει να το αλλαξεις.

DimitrisT

@vaskor ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕς ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ενημερωτικα εχω και τα δυο s7 & s8 και πιστεψε με αξιζει το καθε ενα ευρω…ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ SAMSUNG αλλη μια χρονια μας καλυπτει σε ολα και σε τιμη κατω απο 1000 ευρω για να λεμε και του στραβου το δικιο οποτε οποιος τα θελει να τα αποκτησει τοτε ειναι μια εξερετη επιλογη!!!

Ιωάννης jb

Καλά κάνει!! Αφού οι καταναλωτές μόνο να γράφει Samsung θέλουν..
Slow motion και emotions ε;; Τα έχουμε από πέρυσι στο xzp…
4k οθόνη;; μπαα.. Άλλωστε ποιος ο λόγος να βάλει αφού οι ψαγμένοι καταναλωτές θα το προτιμήσουν και έτσι

drlove

Κάμερα χωρίς portrait mode!Deal breaker!

antonis

Δηλαδη αυτο σας αρεσει σαν ντοζαιν ενω οτι βγαζει η sony ειναι ασχημο.Καλα οτι πειτε….πεταει ο γαιδαρος …πεταει.

@tito

Οτι θα ειναι δυνατο,με σουπερ καμερα κ οθονη το ξέρουμε.Αυτο το 18.5:9 εδω μου κάθεται,σαν χαρακας ειναι,απορω πως σας βολεψαν τα s8,γουστα ειναι αυτα βεβαια.
Τωρα θυμήθηκε να βαλει στερεο ηχεία,slow motion κτλ κτλ..σε 2-3χρονια ισως βαλει κ 4κ οθόνη

Chris_BMW

Κινούμενα emoji.. Ar δυνατότητες ..
Αλήθεια το VR τι απέγινε ;;

Σας χορεύει στο ταψί η άλλη ..
Οτι θέλει κάνει .. Και αυτό που μου τη δίνει ειναι οτι δεν μπορει ολόκληρη Samsung να υποστηρίξει αυτό που αυτή πίστευε πως ειναι το μέλλον . Και εννοώ το πολυδιαφημισμένο της VR …

alekos

4k οθόνη σε οθόνη κινητού έχει νόημα μόνο για τη VR,όλα τα άλλα είναι χάρη εντυπωσιασμού.Πρέπει να ξέρεις πότε θα λανσάρεις μία τεχνολογία για να είναι εφαρμόσιμη άρτια.

Γιατί τόσο απαγόρευση βρε παιδιά;

hayate

Εξαιρετική συσκευή και το selling point της είναι φυσικά η κάμερα. Απίστευτα ακριβή όμως όπως όλες όσες ξεπερνούν τα 600 ευρώ. Μπαταρία ακόμη ίδια, απαράδεκτη.

Για μερικούς που πετάτε καρφιά απλά για να πείτε κάτι, ή 4Κ οθόνη είναι απλά για το VR αφού και με 2Κ πάλι έχει τις καλύτερες οθόνες της αγοράς. Δεν παίζει ρόλο η ανάλυση όπως και στην κάμερα δεν παίζουν ρόλο τα megapixels, πότε θα το καταλάβετε και θα προχωρήσετε στη ζωή σας επιτέλους; Επίσης για το slow motion είναι εντελώς αχρείαστο και μόνο για εντυπωσιάσμο όπως είπε πιο πάνω ένας λογικός άνθρωπος και να αγιάσει το πληκτρολόγιο του. Απλά τουλάχιστον η Samsung δεν το έκανε να γράφει μόνο 5 δευτερόλεπτα που έγραφαν τα κινητά της Sony κι έχανες συχνά το σημείο που ήθελες αλλά το s9 καταλαβαίνει από μόνο του ποτέ πρέπει να κάνει χρήση του slow mo.

ΔΗΜΉΤΡΗΣ Ν

Δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει για κάποιον να μεταβεί από το 8 στο 9 οι διάφορες είναι ελάχιστες για να δικαιολογηθούν πλέον τα διπλάσια σχεδόν χρήματα από ότι έχει τώρα το 8,σίγουρα η κάμερα θα κάνει παπάδες με F 1.5 και ειδικά του plus που έχει δύο φακούς όσο για το στερεό ηχείο οκ καλό αλλά έπρεπε να είχε Μπέι από το 8. Όσο για το slow motion είναι απλά για να λες ότι έχει στην πράξη θεωρώ πως σε πολύ ελάχιστους ίσως χρειαστεί όσο για το emoji θα το χρησιμοποιήσεις μια δυο φορές μετά θα το βαρεθείς.

andrew cat

@Hayate φιλε η διάρκεια στο slow motion είναι η ίδια με τα sony. Και προφανώς την κατασκευή της κάμερας την ανάλαβε η sony.

Antonis

Διαβάζοντας τα σχόλια, όχι μόνο σε αυτό το θέμα, αλλά και σε πολλά ακόμα που αφορούν κινητά από το ”επάνο ράφι”, είναι ξεκάθαρο ότι η πιο ”υποτιμημένη” εταιρία, είναι η SONY…

ΥΓ. Λόγο κάποιων συγκεκριμένων αναγκών σε software, έχω iphone… 🙁

Thorn

Λιγότερες διαφορές και από το S3 με το S4 ! Θα περιμένω το 10 :))

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.