Samsung Galaxy Z Flip6: Επίσημο με αναβαθμισμένη κάμερα 50MP και SD 8 Gen 3

Samsung Galaxy Z Flip6, Samsung Galaxy Z Flip6: Επίσημο με αναβαθμισμένη κάμερα 50MP και SD 8 Gen 3

Το Samsung Galaxy Z Flip6 είναι πιο λεπτό, ελαφρύτερο, πιο ανθεκτικό και πιο έξυπνο από τον προκάτοχό του του 2023 ενώ αναβαθμίζεται και το σύστημα κάμεράς του. Δυστυχώς, υπάρχει και μια αύξηση τιμής 100 $.

Το τηλέφωνο τροφοδοτείται από το Snapdragon 8 Gen 3 για Galaxy, ανεξάρτητα από την αγορά που βρίσκεστε. Η επεξεργαστική ισχύς του chipset αξιοποιείται για μια ποικιλία εργασιών τεχνητής νοημοσύνης και, για πρώτη φορά σε ένα Z Flip, η θερμότητα περιορίζεται από ένα θάλαμο ατμών.

Samsung Galaxy Z Flip6, Samsung Galaxy Z Flip6: Επίσημο με αναβαθμισμένη κάμερα 50MP και SD 8 Gen 3

Επιπλέον, το τηλέφωνο έρχεται τώρα με 12 GB RAM (από 8 GB πέρυσι) και 256 GB ή 512 GB αποθηκευτικού χώρου.

Η κύρια κάμερα έχει αναβαθμιστεί σε αισθητήρα 50MP (φακός f/1,8 85° με OIS), ο οποίος παρέχει 2x ζουμ στον αισθητήρα. Μπορείτε να πλησιάσετε ακόμα πιο κοντά με το AI zoom, το οποίο φτάνει έως και 10x μεγέθυνση. Η ultrawide κάμερα 12 MP (123°) παραμένει αμετάβλητη, το ίδιο ισχύει και για την κάμερα selfie 10 MP (1,22 μm, 85°).

Η κύρια οθόνη είναι τώρα ένα πάνελ LTPO (1-120 Hz), αλλά διατηρεί την ίδια διαγώνιο 6,7″ και ανάλυση FHD+. Η οθόνη Flex έχει το ίδιο μέγεθος και ανάλυση με πριν, 3,4” 720 x 748 px και εξακολουθεί να λειτουργεί στα 60 Hz. Μπορεί να φτάσει τα 1.600 nits σε λειτουργία υψηλής φωτεινότητας.

Samsung Galaxy Z Flip6, Samsung Galaxy Z Flip6: Επίσημο με αναβαθμισμένη κάμερα 50MP και SD 8 Gen 3

Το Auto Zoom είναι μια λειτουργία με τεχνητή νοημοσύνη για Flex Mode. Η λειτουργία μεγεθύνει και σμικρύνει αυτόματα για να έχετε το καλύτερο καδράρισμα για λήψη, επιτρέποντας ομαδικές φωτογραφίες hands-free. Το Nightography έχει επεκταθεί για να υποστηρίζει βίντεο HDR. Οι προηγμένες λειτουργίες επεξεργασίας εικόνας είναι διαθέσιμες μέσα από την εφαρμογή Instagram.

Samsung Galaxy Z Flip6, Samsung Galaxy Z Flip6: Επίσημο με αναβαθμισμένη κάμερα 50MP και SD 8 Gen 3

Άλλες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιούν επίσης την Flex Display, π.χ. Οι Προτεινόμενες Απαντήσεις αναλύουν τα πρόσφατα μηνύματά σας και προτείνουν μια απάντηση στα εισερχόμενα μηνύματα, ώστε να μην χρειάζεται να ανοίγετε το τηλέφωνο ή να πληκτρολογείτε με κλειστό. Μπορεί επίσης να εμφανίζει ειδοποιήσεις από το Samsung Health. Έχουν προστεθεί νέα widgets για ακόμη μεγαλύτερη προσαρμογή και μπορείτε να έχετε ενεργά πολλαπλά γραφικά στοιχεία ταυτόχρονα.

Η Samsung έχει βελτιστοποιήσει περαιτέρω τον μεντεσέ για να επιτύχει ένα πιο λεπτό προφίλ όταν το τηλέφωνο είναι κλειστό. Το Galaxy Z Flip6 έχει διαστάσεις 85,1 x 71,9 x 14,9 mm όταν είναι κλειστό και 165,1 x 71,9 x 6,9 mm όταν ανοίγει και ζυγίζει 187 g. Το Z Flip5 ήταν 15,1 mm όταν ήταν κλειστό (αλλά το ίδιο 6,9 mm όταν ήταν ανοιχτό). Οι υπόλοιπες διαστάσεις παραμένουν αμετάβλητες, συμπεριλαμβανομένου του βάρους.

Samsung Galaxy Z Flip6, Samsung Galaxy Z Flip6: Επίσημο με αναβαθμισμένη κάμερα 50MP και SD 8 Gen 3

Τα Z Flip6 και Z Fold6 είναι τα πρώτα πτυσσόμενα με προστασία εισόδου σωματιδίων – IP48. Αυτό δεν εμποδίζει την είσοδο της σκόνης, αλλά θα πρέπει να εμποδίζει τα μεγαλύτερα σωματίδια. Η προστασία του νερού είναι στο ίδιο επίπεδο με πριν και μπορεί να επιβιώσει σε ύψος 1,5 μέτρου κάτω από το νερό για 30 λεπτά. Το τηλέφωνο χρησιμοποιεί βελτιωμένες εκδόσεις του Armor Aluminium και του Gorilla Glass Victus 2, καθιστώντας το το πιο ανθεκτικό Z Flip μέχρι σήμερα. Ακολουθώντας τα βήματα της σειράς S24, η συσκευή διαθέτει ανακυκλωμένο κοβάλτιο και στοιχεία σπάνιων γαιών, καθώς και ανακυκλωμένα πλαστικά, αλουμίνιο και γυαλί. Η συσκευασία είναι κατασκευασμένη από 100% ανακυκλωμένο χαρτί.

Επίσης, όπως το S24, το Galaxy Z Flip6 (και το Z Fold6) θα λάβει 7 χρόνια ενημερώσεων λειτουργικού συστήματος και ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας. Αυτό θα συμβάλει πολύ στη μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων. Το τηλέφωνο ξεκινά με Android 14 και One UI 6.1.1, επομένως το Android 15 και το One UI 7 θα είναι η πρώτη σημαντική αναβάθμιση.

Η χωρητικότητα της μπαταρίας έχει αυξηθεί στα 4.000 mAh, μια αξιοπρεπή αναβάθμιση σε σχέση με τα 3.700 mAh του Z Flip5. Η φόρτιση παραμένει η ίδια με 25W ενσύρματη (50% σε περίπου 30 λεπτά) και 15W ασύρματη.

Η συνδεσιμότητα περιλαμβάνει 5G και ορισμένες εκδόσεις του τηλεφώνου συνδυάζουν φυσική SIM με eSIM. Επιπλέον, υπάρχει Wi-Fi 6E και Bluetooth 5.3.

Samsung Galaxy Z Flip6, Samsung Galaxy Z Flip6: Επίσημο με αναβαθμισμένη κάμερα 50MP και SD 8 Gen 3

Το τηλέφωνο είναι διαθέσιμο σε Silver Shadow, Yellow, Blue και Mint, ωστόσο, η Samsung.com έχει μερικές αποκλειστικές επιλογές: Crafted Black, White και Peach.

Οι προπαραγγελίες για το Samsung Galaxy Z Flip6 ξεκινούν σήμερα, η γενική διαθεσιμότητα ξεκινά στις 24 Ιουλίου. Το βασικό μοντέλο 12/256 GB κοστίζει 1.100 $. Για σύγκριση, το Z Flip5 (8/256 GB) ήταν 1.000 $ κατά την κυκλοφορία.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Δείτε το επερχόμενο smartphone σε τέσσερα χρώματα

Η Samsung είναι έτοιμη για την κυκλοφορία του Galaxy S24 FE και τις τελευταίες εβδομάδες μαθαίνουμε πολλά γι’ αυτό.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung One UI

Samsung One UI 6.1.1.: Έρχεται σε παλαιότερες συσκευές Galaxy την επόμενη εβδομάδα

Μετά την κυκλοφορία του One UI 6.1.1. στο Galaxy S24, η Samsung ανακοίνωσε ότι θα επεκταθεί σε περισσότερες συσκευές την επόμενη εβδομάδα.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Fold Special Edition: Αυτή είναι – μάλλον – η πρώτη του εικόνα που βλέπουμε

Το Galaxy Z Fold Special Edition της Samsung το περιμένουμε εδώ και καιρό και τώρα φαίνεται πως έχουμε την πρώτη του εικόνα.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S24 Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung Galaxy S24: Αποκτά τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης του Z Fold 6

Η σειρά Galaxy S24 της Samsung έχει λάβει αρκετές ενημερώσεις από την κυκλοφορία, ωστόσο περιμένουμε μια σημαντική αναβάθμιση για την κάμερα.