Samsung Galaxy Z Fold6: Λεπτότερο, ελαφρύτερο και με φουλ δυνατότητες Galaxy AI

Samsung Galaxy Z Fold6, Samsung Galaxy Z Fold6: Λεπτότερο, ελαφρύτερο και με φουλ δυνατότητες Galaxy AI

Η Samsung παρουσίασε το Galaxy Z Fold6 στην εκδήλωση Unpacked στο Παρίσι, αποκαλύπτοντας ένα λεπτότερο, ελαφρύτερο τηλέφωνο με νέες αναλογίες διαστάσεων για τις οθόνες του.

Η νέα αναδιπλούμενη ναυαρχίδα έχει chipset Snapdragon 8 Gen 3 και διαθέτει One UI 6.1.1, με τα πιο πρόσφατα καλούδια Galaxy AI από τα εργαστήρια της εταιρείας.

Η πιο σημαντική αλλαγή που έφερε το Galaxy Z Fold6 είναι αναμφισβήτητα η νέα, ελαφρώς διαφορετική αναλογία διαστάσεων της εξωτερικής οθόνης. Η αναλογία 22,1:9 είναι σημαντικά καλύτερη από την αναλογία 23,1:9 του απερχόμενου μοντέλου.

Samsung Galaxy Z Fold6, Samsung Galaxy Z Fold6: Λεπτότερο, ελαφρύτερο και με φουλ δυνατότητες Galaxy AI

Η διαγώνιος της εξωτερικής οθόνης αυξήθηκε ελαφρώς στα 6,3″, σημειώνοντας μια αξιοπρεπή αύξηση μεγέθους σε βάρος των πλαισίων.

Το Galaxy Fold6 είναι 1,5 mm πιο κοντό και 2,9 mm φαρδύτερο όταν ξεδιπλώνεται (1 mm σε λειτουργία αναδίπλωσης) σε σύγκριση με το Galaxy Fold5. Είναι επίσης 0,5 mm πιο λεπτό όταν ξεδιπλώνεται (1,3 mm όταν είναι διπλωμένο), αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι είναι 14 g ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του. Στην πραγματικότητα, στα 239 g, πλησιάζει τα ελαφρύτερα αναδιπλούμενα που υπάρχουν και είναι επίσης μόλις 7 g βαρύτερο από το Galaxy S24 Ultra.

Samsung Galaxy Z Fold6, Samsung Galaxy Z Fold6: Λεπτότερο, ελαφρύτερο και με φουλ δυνατότητες Galaxy AI

Ο μεντεσές έχει επανασχεδιαστεί επίσης και η Samsung τοποθέτησε ακόμη και έναν 1,6x μεγαλύτερο θάλαμο ατμού, σε σύγκριση με το Fold5, για να βελτιώσει περαιτέρω την απαγωγή θερμότητας. Το Fold6 διαθέτει επίσης πιστοποίηση IP48 –  μια πρωτιά μεταξύ των αναδιπλούμενων στην προστασία από τη σκόνη. Σίγουρα, εγγυάται προστασία μόνο από στερεά σωματίδια μεγέθους άνω του 1 mm, αλλά και πάλι πρόκειται για βελτίωση.

Εσωτερικά υπάρχει μια αναδιπλούμενη οθόνη 7,6″ (ή Infinity Flex, όπως την αποκαλεί η Samsung) με όψη 20,9:18. Τόσο η κύρια όσο και η εξωτερική οθόνη είναι Dynamic AMOLED 2X με προσαρμοστικό ρυθμό ανανέωσης 120 Hz. Η εξωτερική οθόνη και το πίσω μέρος του τηλεφώνου διαθέτει προστασία Corning Gorilla Glass 2.

Οι πέντε κάμερες στο Galaxy Z Fold6 δεν προσφέρουν πολλά όσον αφορά τις αναβαθμίσεις υλικού. Έχει μια κύρια κάμερα 50 MP f/1.8 με OIS στο πίσω μέρος, μαζί με μια μονάδα τηλεφακού 10 MP f/2.4 με οπτικό ζουμ 3x και μια λήψη 12 MP f/2.2 ultrawide με οπτικό πεδίο 123 μοιρών.

Samsung Galaxy Z Fold6, Samsung Galaxy Z Fold6: Λεπτότερο, ελαφρύτερο και με φουλ δυνατότητες Galaxy AI

Μια selfie κάμερα 10 MP υπάρχει μέσα σε μια οπή διάτρησης στην εξωτερική οθόνη, ενώ μια βιντεοκάμερα συνομιλίας 4 MP βρίσκεται κρυμμένη κάτω από την αναδιπλούμενη οθόνη.

Samsung Galaxy Z Fold6, Samsung Galaxy Z Fold6: Λεπτότερο, ελαφρύτερο και με φουλ δυνατότητες Galaxy AI

Για τρίτη συνεχόμενη γενιά, η ναυαρχίδα της Samsung έρχεται με με μπαταρία 4.400 mAh, που υποστηρίζει ενσύρματη φόρτιση 25 W, ασύρματη 15 W και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση 4,5 W. Ωστόσο, η εταιρεία υπόσχεται ότι η βελτιωμένη απόδοση του Galaxy Fold6 θα το βοηθήσει να διαρκέσει περισσότερο μεταξύ των φορτίσεων.

Η Samsung μίλησε εκτενώς για τις εξελίξεις του Galaxy AI, προωθώντας την παραγωγικότητα της μεγάλης οθόνης του Z Fold6. Μεταφέρει το Note Assist και το Circle to Search, αλλά οι νέες δυνατότητες One UI 6.1.1 που βασίζεται σε Android 14 αξιοποιούν τον αναδιπλούμενο παράγοντα μορφής. Η λειτουργία διερμηνέα επιτρέπει και στα δύο μέρη να προβάλλουν μεταφράσεις στην κύρια οθόνη και στην εξωτερική οθόνη, ενώ το Sketch to Image επιτρέπει στην τεχνητή νοημοσύνη να δημιουργεί εξελιγμένα έργα τέχνης από σκίτσα που γίνονται στην οθόνη Gallery ή Note.

Samsung Galaxy Z Fold6, Samsung Galaxy Z Fold6: Λεπτότερο, ελαφρύτερο και με φουλ δυνατότητες Galaxy AI Samsung Galaxy Z Fold6, Samsung Galaxy Z Fold6: Λεπτότερο, ελαφρύτερο και με φουλ δυνατότητες Galaxy AI

Το Galaxy Z Fold6 διαθέτει τρεις επιλογές αποθήκευσης — 256 GB, 512 GB και 1 TB — όλες σε συνδυασμό με 12 GB μνήμης RAM. Οι κύριες χρωματικές επιλογές περιλαμβάνουν το Silver Shadow, το Pink και το Navy, με αποκλειστικές επιλογές Crafted Black and White που διατίθενται μόνο μέσω της Samsung.com.

Samsung Galaxy Z Fold6, Samsung Galaxy Z Fold6: Λεπτότερο, ελαφρύτερο και με φουλ δυνατότητες Galaxy AI

Η τιμή ξεκινά από 1.899,99 $, με τις προπαραγγελίες να ανοίγουν τώρα και τη γενική διαθεσιμότητα να ξεκινά στις 24 Ιουλίου.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Δείτε το επερχόμενο smartphone σε τέσσερα χρώματα

Η Samsung είναι έτοιμη για την κυκλοφορία του Galaxy S24 FE και τις τελευταίες εβδομάδες μαθαίνουμε πολλά γι’ αυτό.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung One UI

Samsung One UI 6.1.1.: Έρχεται σε παλαιότερες συσκευές Galaxy την επόμενη εβδομάδα

Μετά την κυκλοφορία του One UI 6.1.1. στο Galaxy S24, η Samsung ανακοίνωσε ότι θα επεκταθεί σε περισσότερες συσκευές την επόμενη εβδομάδα.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Fold Special Edition: Αυτή είναι – μάλλον – η πρώτη του εικόνα που βλέπουμε

Το Galaxy Z Fold Special Edition της Samsung το περιμένουμε εδώ και καιρό και τώρα φαίνεται πως έχουμε την πρώτη του εικόνα.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S24 Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung Galaxy S24: Αποκτά τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης του Z Fold 6

Η σειρά Galaxy S24 της Samsung έχει λάβει αρκετές ενημερώσεις από την κυκλοφορία, ωστόσο περιμένουμε μια σημαντική αναβάθμιση για την κάμερα.