Samsung: Διστάζει να κατασκευάσει smartphone με foldable οθόνη;

Παρόλο που έχουν ακουστεί αρκετές φήμες ότι η Samsung δουλεύει πάνω σε ένα smartphone με foldable οθόνη (μόλις πρόσφατα κατέθεσε και μια νέα πατέντα), οι νέες αναφορές δείχνουν ότι ο Νότιο Κορεάτικος γίγαντας είναι αρκετά διστακτικός στο να το κάνει.

Για την ακρίβεια, η Samsung σκέφτεται ότι ίσως δεν υπάρχει αρκετά μεγάλη ζήτηση για μια τέτοια συσκευή. Άλλωστε, αυτός ίσως είναι και ο λόγος που άλλες εταιρείες δεν έχουν ασχοληθεί θερμά με την κατασκευή μιας foldable συσκευής.

Ένα foldable smartphone σίγουρα θα είναι μια μοναδική συσκευή και μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάποιο στοιχείο που να δείχνει πως θα αντιδράσουν οι καταναλωτές. Θα είναι απογοητευτικό για την Samsung, εφόσον κυκλοφορήσει μια τέτοια συσκευή, να μην κάνει τις αναμενόμενες πωλήσεις.

Μια άλλη πηγή από τον χώρο της βιομηχανίας, κάνει λόγο ότι η Samsung είναι αρκετά διστακτική λόγο της περιπέτειας που είχε με το Samsung Galaxy Note 7. Μια συσκευή με εντελώς νέα τεχνολογία hardware που δεν έχει δοκιμαστεί μαζικά, είναι αρκετά ριψοκίνδυνη κίνηση, η οποία αν οδηγούσε και σε άλλη ανάκληση θα κατέστρεφε εντελώς την εικόνα της Samsung.

Mόνο ο χρόνος θα δείξει αν η Samsung εμπιστευτεί τον εαυτό της ξανά και κυκλοφορήσει μια συσκευή με foldable οθόνη μέσα στο 2017. Άλλωστε, μια καλή υλοποίηση της ιδέας αυτής, μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στον χώρο των smartphones.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 11 Νοεμβρίου 2016 21:17

Σχόλια

  • Πολλές φορές η τεχνολογία ενώ υπάρχει φαίνεται να είναι άχρηστη προς το παρόν. Σίγουρα υπάρχει χρόνος για την σωστή υλοποίηση της. Καλά κάνει η Samsung και δυσταζει. Μπορεί να φέρει ουαου τεχνολογία και με flat οθόνη ούτε καν edge.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λάμπρος Κοσμόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.