Samsung ISOCELL Slim GH1: Αισθητήρας 43.7 Megapixel 0.7μm-pixel

ISOCELL Slim GH1, Samsung ISOCELL Slim GH1: Αισθητήρας 43.7 Megapixel 0.7μm-pixel

Η Samsung Electronics παρουσίασε τον πρώτο αισθητήρα εικόνας 0.7-micrometer (μm)-pixel στη βιομηχανία, τον 43.7 Megapixel ISOCELL Slim GH1. Χάρη στην προηγμένη ISOCELL Plus τεχνολογία, ο νέος, εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης, αισθητήρας εικόνας GH1 διαθέτει 43.7 εκατομμύρια pixels, μεγέθους 0.7μm, αποτελώντας την βέλτιστη λύση για λεπτές συσκευές με full-screen οθόνες.

Ο ISOCELL Slim GH1 είναι ο πρώτος αισθητήρας εικόνας για κινητές συσκευές στη βιομηχανία που ενσωματώνει το μικρότερο μέγεθος pixel στη βιομηχανία, στα 0.7μm. Αξιοποιώντας την ISOCELL Plus, την τελευταία τεχνολογία απομόνωσης pixel της Samsung που ελαχιστοποιεί την ανάμιξη χρωμάτων και την απώλεια λεπτομερειών στην προβολή, τα μικροσκοπικά 0.7μm pixels μπορούν να απορροφήσουν περισσότερη πληροφορία φωτός για την παραγωγή φωτεινών, ζωηρών φωτογραφιών. Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ο GH1 χρησιμοποιεί την Tetracell τεχνολογία που συγχωνεύει γειτονικά pixel και εξασφαλίζει μεγαλύτερη φωτοευαισθησία, ισοδύναμη με εκείνη ενός αισθητήρα εικόνας 1.4μm-pixel.

Για εγγραφή βίντεο σε 4K (3,840×2,160) ανάλυση, ο ISOCELL Slim GH1, διαθέτοντας υψηλή ανάλυση στα 7,968×5,480, είναι σε θέση να καταγράψει 4K βίντεο με ελάχιστη απώλεια στο οπτικό πεδίο (FoV), ενώ οι περισσότεροι αισθητήρες εικόνας υψηλής ανάλυσης περικόπτουν ή μειώνουν τις αναλύσεις πλήρους εικόνας, με συνέπεια μικρότερο οπτικό πεδίο. Βασιζόμενος σε Tetracell τεχνολογία, ο GH1 υποβαθμίζεται σε 3,984×2,740, καλύπτοντας επαρκώς τις απαιτήσεις της 4K (3,840×2,160) ανάλυσης κι επιτρέποντας στους χρήστες να αιχμαλωτίσουν περιβάλλοντα πιο λεπτομερώς κατά την εγγραφή βίντεο ή selfie υψηλής ανάλυσης, στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps).

Για ακόμα πιο ευκρινείς φωτογραφίες και βίντεο, ο GH1 υποστηρίζει ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας βασισμένη σε γυροσκόπιο (EIS) και τεχνολογία αυτόματης εστίασης υψηλής αναγνώρισης φάσης, Super PD, επιτρέποντας γρήγορη και λεπτομερή αυτόματη εστίαση. Επιπλέον, η λειτουργία υψηλού δυναμικού εύρους σε πραγματικό χρόνο (HDR) προσφέρει ακόμα πιο ισορροπημένη έκθεση και πλούσιο χρώμα, ακόμα σε περιβάλλον με μεικτό φωτισμό.
Η μαζική παραγωγή του Samsung ISOCELL Slim GH1 αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2019.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ghad21

Μαλλον φωτογραφιζει το αρθρο την μπροστινη καμερα στα s11!

Κώστας Βλαχάκης

Αυτό καταλαβαίνουμε και εμείς…!

forneverarrow

Τελικά νομίζω οτι τα πολλά megapixel είναι καλή λύση για mid range συσκευές, εφόσον σε συνθήκες καλού φωτισμού (το ζητούμενο στην κατηγορία) κάνουν παπάδες! Ειδικά αν έχεις εφαρμογή που τραβάει RAW και με το VSCO ή το Photoshop μπορείς να βάλεις κάτω ακομα και φτηνές DSLR. Άσε που στα 48 megapixel και άνω έχεις καλύτερο zoom απο τους telephoto (με cropping έχεις 4x zoom στα 12mp με καλύτερη λεπτομέρεια απο ένα 12αρι 2x telephoto f/2.4). Θα προτιμούσα μάλιστα στα νέα iPhone 11 Pro να είχε ένα τρίτο φακό στα 40 megapixel για digital zoom παρά αυτή την αηδία τον telephoto.

Άλεξ

Το παν στην φωτογραφία είναι το μέγεθος του αισθητήρα. Αυτές οι αλχημείες που κάνουν οι εταιρείες δεν μπορούν να αντικατασταθούν από τους αισθητήρες FULL FRAME KAI APC-S. Ο αισθητήρας full frame αντίστοιχοι σε φόρμα 35mm του παραδοσιακού φιλμ. Το μέγεθος παίζει ρόλο στο κοπιαρισμα των φωτογραφιών και στην εκτύπωση τους. Εάν βέβαια τυπώνει κάνεις φωτογραφίες από κινητό. Αλλά αφού οι κατασκευαστές κινητών έγιναν τόσο καλοί γιατί δε κατασκευάζουν μόνο φωτογραφικές μηχανές ώστε να τρώνε την πίκρα που τρώνε οι φωτογραφικές εταιρείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones vivo vivo Android smartphones

Vivo X100 Ultra: Τeaser δείχνει καινοτόμες λειτουργίες κάμερας

Το πρώτο επίσημο teaser της επερχόμενης ναυαρχίδας της vivo, του X100 Ultra, είναι επιτέλους εδώ και αποκαλύπτει πολλά.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.