Samsung: Κατέχει το 74% της παγκόσμιας αγοράς των 5G smartphones

Samsung, Samsung: Κατέχει το 74% της παγκόσμιας αγοράς των 5G smartphones

Φέτος κυκλοφόρησαν τα πρώτα 5G smartphones και όπως είναι λογικό αποτελούν τη μειοψηφία μεταξύ των έξυπνων τηλεφώνων της αγοράς, ακόμη και στη high-end κατηγορία. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι καταναλωτές υποδέχθηκαν ιδιαίτερα θερμά τη νέα τεχνολογία, και σύμφωνα με νέα έρευνα η Samsung κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς των 5G smartphones.

Τα δεδομένα για την αγορά των 5G smartphones

Η IHS Markit σημειώνει ότι η Samsung κατέχει το 74% της αγοράς των 5G smartphones, έχοντας πουλήσει 3.2 εκατομμύρια συσκευές, από τα 4.3 εκατομμύρια 5G έξυπνα τηλέφωνα που πουλήθηκαν παγκοσμίως, το τρίτο τρίμηνο του έτους. Αυτό αποτελεί μία ιδιαίτερα μεγάλη άνοδο, από το 1.5 εκατομμύρια κομμάτια που είχε πουλήσει η εταιρεία το προηγούμενο τρίμηνο.

Αυτή τη στιγμή, η Samsung διαθέτει στην αγορά πέντε 5G smartphones, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή. Το Samsung Galaxy Note 10 5G είναι το πιο δημοφιλές 5G smartphone της αγοράς, έχοντας πουλήσει 1.6 εκατομμύρια κομμάτια.

Κοιτάζοντας τα νούμερα των υπολοίπων κατασκευαστών, διαπιστώνει κανείς εύκολα ότι η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια δεν έχει ανταγωνιστή. Η LG κατάφερε να πουλήσει 700.000 5G smartphones συνολικά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του έτους.

Από την άλλη, οι Vivo, Huawei, Oppo και Xiaomi, πούλησαν όλες μαζί 700.000 κομμάτια το τρίτο τρίμηνο του 2019, έχοντας στην κατοχή τους το 17% της αγοράς.

Παρά το γεγονός ότι οι κινέζοι κατασκευαστές κατέχουν πάνω από το 50% της παγκόσμιας αγοράς smartphones, δεν τα έχουν καταφέρει ιδιαίτερα καλά στον τομέα των 5G έξυπνων τηλεφώνων.

Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι οι καταναλωτές επιλέγουν να επενδύσουν σε περισσότερο αναγνωρίσιμα brand και κυρίως σε high-end 5G smartphones. Η Oppo, και οι υπόλοιπες κινέζικες κατασκευάστριες λανσάρουν 5G smartphones στις mid-range και low-end κατηγορίες.

Καθώς τα δίκτυα 5G επεκτείνονται, όλοι οι κατασκευαστές θα αυξάνουν το μερίδιο τους στην αγορά. Επίσης, η Samsung δεν αποτελεί βασικό προμηθευτή της κινέζικης αγοράς, έτσι οι τοπικοί κατασκευαστές έχουν μεγαλύτερα περιθώρια επέκτασης.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.