Samsung: Κορυφαία εταιρεία smartphones στην Ευρώπη το Q3 2020

Samsung, Samsung: Κορυφαία εταιρεία smartphones στην Ευρώπη το Q3 2020

Η Canalys είναι μία από τις εταιρείες αναλύσεων οι οποίες, μεταξύ άλλων, παρακολουθούν την αγορά των smartphones. Μία από τις τελευταίες αναφορές της εταιρείας έχει σχέση με τις πωλήσεις έξυπνων τηλεφώνων στην Ευρώπη. Η εταιρεία αναλύσεων παρουσιάζει ως κυρίαρχο τη Samsung.

Κυριαρχεί στην Ευρώπη με τις πωλήσεις να αυξάνονται

Στο πρώτο από τα γραφήματα που παρουσίασε η Canalys παρατηρούμε ότι η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια διατηρεί την πρώτη θέση παρουσιάζοντας αύξηση χρόνο με το χρόνο 3%, ενώ το μερίδιο της σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή αγορά είναι 34%. Στη δεύτερη θέση βρίσκουμε την Apple η οποία κατέχει το 19% της αγοράς και παρουσίασε άνοδο της τάξεως του 9%.

Samsung, Samsung: Κορυφαία εταιρεία smartphones στην Ευρώπη το Q3 2020

Την πεντάδα κλείνουν η Xiaomi με άνοδο ανά έτος 91% και συνολικό μερίδιο 19%, η Oppo η οποία μόλις κατέκτησε την πέμπτη θέση με αύξηση ανά έτος 396% και το μερίδιο της στην αγορά να διαμορφώνεται στο 3%, και η τέταρτη θέση ανήκει στη Huawei η οποία είδες τις πωλήσεις smartphones ανά έτος να μειώνονται 31% και το μερίδιο της να αγγίζει το 14%.

Η Canalys ανέλυσε επίσης τις πωλήσεις smartphones στη Δυτική Ευρώπη. Σε αυτό το σημείο της ηπείρου, η Samsung κατέχει το 36% των πωλήσεων και είδε το μερίδιο της να αυξάνεται 6% ανά έτος. Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζει η Apple με μερίδιο 25% και άνοδο χρόνο με το χρόνο 13%.

Samsung, Samsung: Κορυφαία εταιρεία smartphones στην Ευρώπη το Q3 2020

H Xiaomi κατέλαβε την τρίτη θέση με άνοδο 107% και μερίδιο 14%, ενώ η Huawei έπεσε στην τέταρτη θέση με μερίδιο μόνο 12% τη στιγμή που οι πωλήσεις της είδαν πτώση ανά έτος 32%. Τέλος, στην πέμπτη θέση βρίσκουμε και στη Δυτική Ευρώπη την Oppo που κάνει την είσοδο της με αύξηση ανά έτος 942% και σχετικά μεγαλύτερο μερίδιο στο 4%.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.

Smartphones featured

Ulefone Armor Pad 3 Pro: Tablet με μπαταρία 33.280 mAh που δε νιώθει τίποτα

Η Ulefone θα αποκαλύψει ένα νέο ανθεκτικό tablet με το όνομα Armor Pad 3 Pro το οποίο θα έρχεται με εκπληκτική μπαταρία 33.280 mAh.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.