Samsung, Θα αντικαταστήσει τις AMOLED στα Galaxy με PLS-LCD οθόνες;

Σύμφωνα με αναφορές, είναι πιθανό η Samsung να αντικαταστήσει την τεχνολογία AMOLED, που φέρει την “υπογραφή” της, και που χρησιμοποιεί στα κορυφαία smartphones και phablets της, και να την αντικαταστήσει μελλοντικά με την τεχνολογία PLS-LCD. Η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται να μειώσει εώς και κατά 20% το κόστος ενός smartphone, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει κάποιο ιδιαίτερο αντίκτυπο στον τελικό χρήστη, σε ποιότητα εικόνας.

Κορεατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Samsung εξετάζει σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο, εξαιτίας της πίεσης που δέχεται στην αγορά από τις ανερχόμενες δυνάμεις OPPO, Xiaomi και Vivo, για να μην αναφερθούμε και στις άλλες Κινέζικες, αλλά καταξιωμένες εταιρείες του χώρου, όπως οι Huawei και Lenovo. Όλες αυτές οι εταιρείες πωλούν “πρώτης γραμμής” κινητά, σε πολύ χαμηλές τιμές.

Κυκλοφορούν φήμες, ότι η Samsung αναμένεται να παρουσιάσει μία νέα σειρά smartphones (Samsung Galaxy F) που θα διαθέτει κορυφαία χαρακτηριστικά και “premium” look & feel. Ίσως να είναι και η μοναδική σειρά smartphones που θα διαθέτει οθόνες τεχνολογίας AMOLED από όλες αυτές που θα κατασκευάζει η Samsung στο μέλλον. Όλες οι υπόλοιπες σειρές λέγεται, ότι θα διαθέτουν PLS-LCD panels (plane-to-line-switching LCD). Να αναφέρουμε ότι το Nexus 10 έχει οθόνη 10 ιντσών ανάλυσης 2560 x 1600 pixels (300 ppi, WQXGA) True RGB Real Stripe PLS οθόνη.

Samsung AMOLED PLS-LCD, Samsung, Θα αντικαταστήσει τις AMOLED στα Galaxy με PLS-LCD οθόνες;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
teotsi21

θελουμε review στο MI3 της Xiaomi!

Κώστας Βλαχάκης

Αν τύχει να πέσει στα χέρια μας… Όπως ξέρεις δεν υπάρχει αντιπροσωπεία στη χώρα μας για να το ζητήσουμε..

Darth

τόσο καιρό κάνει πάνω μας beta testing τα amoled και τώρα δεν άντεξε τον ανταγονισμο?………. καλά πάει βλέπω… τέρμα άπληστη εταιρεία……

tech21man

Ετσι ειναι ο ανταγωνισμος. Καλες και οι amoled παντως.

Darth

@tech21man αν ολοκληρωθεί η ανάπτυξη τους θα είναι καλές τώρα ακομι έχουν δρόμο (χρώματά φωτεινότητα, χρόνος ζωής, burn outs κλπ)

dark_master

Στο καλό η Amoled. Προσωπικά δεν θα μου λείψει. Εντυπωσιακή μεν οθόνη αλλά με μη ρεαλιστικά χρώματα και κακή απόδοση κάτω από το φως του ήλιου.

Πάνος

Αμήν και πότε. Πάντως αυτό που μου έκανε εντύπωση, είναι η (υποτιθέμενη) μείωση 20% στις τιμές.
Δηλαδή ένα σημερινό 750άρι, θα γίνει 500 ευρώ αν αλλάξει την τεχνολογία οθόνης; Κάτι τέτοιες ανάλογες δηλώσεις μου προξενούν πονοκέφαλο…:/

Darth

@Πάνος όπα όπα εσύ κατάλαβες οτι μείωση τιμής κινητού θα εχεις? ούτε καν…… μείωση στο κόστος παραγωγής πουλώντας στην ίδια τιμή = μεγαλύτερο κέρδος…

tedd

Mακαρι αλλα δεν το βλεπω.
Εδω υπαρχει μεριδα αγοραστων που αγοραζει samsung μονο για την amoled.

konstantine73

Μια χαρά βλέπω με το νοτε2 μου Και υπό το φως του ήλιου, με την φωτεινότητα στο αυτόματο….

tiamat

τα μονα καλα που διατηρει η samsung ειναι η αμολεντ και η αποσπωμενη μπαταρια, αν τα χασει και αυτα ας παει να βγαζει κομποστες καλυτερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Φήμες για ακόμα μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη και προστασία Gorilla Glass Armor

Μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη φημολογείται ότι θα έχει το επερχόμενο Galaxy Z Flip 6 της Samsung που περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι.

Gear Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Ring: Τον Αύγουστο και με περιορισμένες λειτουργίες

Το Samsung Galaxy Ring παρουσιάστηκε επίσημα αλλά η εταιρεία δεν το έχει ακόμα κυκλοφορήσει, ούτε έχει ανακοινώσει τις προδιαγραφές.

Smartphones Apple featured Galaxy

Ακόμα και στην Κορέα αρχίζουν να προτιμούν τα iPhone από τα Samsung Galaxy

Για χρόνια, τα smartphone της Samsung ήταν οι συσκευές με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Νότια Κορέα, όπου έχει την έδρα της από το 1938.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy A55 & A35: Όλα τα επίσημα promo βίντεο για τις συσκευές

Τα Samsung Galaxy A55 και Α35 έγιναν επίσημα και λίγο αργότερα δημοσιεύθηκαν μερικά προωθητικά βίντεο για το δίδυμο μεσαίας κατηγορίας.