Samsung: Ειρωνεύεται την Apple για την αφαίρεση της θύρας ακουστικών

Εχθές η Samsung έκανε την επίσημη ανακοίνωση του πολυαναμενόμενου Samsung Galaxy Note 7 και η επόμενη μεγάλη ανακοίνωση θα είναι από την Apple, τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus, για τα οποία όπως κάθε χρόνο έχουν ακουστεί πάρα πολλές φήμες.

Μια από αυτές είναι η αφαίρεση της 3.5 χλστ. υποδοχής ακουστικών και ότι θα κυκλοφορήσει ασύρματα ή Lightning ακουστικά. Αν και τίποτα δεν είναι επιβεβαιωμένο, κατά την παρουσίαση του Samsung Galaxy Note 7 η Samsung δεν θα μπορούσε να μην κάνει μια μικρή αναφορά στην “αγαπημένη” της Apple.

Για την ακρίβεια ο Justin Denison, marketing VP της Samsung, ανέβηκε στη σκηνή και μιλώντας για το Samsung Galaxy Note 7 είπε “Want to know what else it comes with? An audio jack. I’m just saying”. Προφανώς πρόκειται για χιούμορ, το οποίο απευθύνεται στην Apple, κάτι που αντιλήφθηκε και το κοινό που δεν μπορούσε να μην γελάσει.

Αν θεωρούμε ότι ο σαρκασμός έχει αποδέκτη την Apple και αν τα iPhone 7 δεν έχουν τελικά την υποδοχή ακουστικών, δεν θα είναι τα πρώτα κινητά της αγοράς. Ήδη έχουμε δει τo LeEco Le Max 2 χωρίς υποδοχή ακουστικών, το Moto Z και το Oppo R5 από το 2014.

Το ερώτημα είναι αν τελικά θα προχωρήσει η Apple στην αφαίρεση της υποδοχής 3.5 χλστ., αν θα ακολουθήσουν κι άλλοι και πόσοι θα είναι αυτοί.

Δείτε το video:

samsung apple 3.5 mm, Samsung: Ειρωνεύεται την Apple για την αφαίρεση της θύρας ακουστικών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Γιατι το αλλο ; Που επισημαινει πως το πενακι θα κυκλοφορησει μαζι με τη συσκευη; Γελοιο; Οχι αν σκεφτει κανεις οτι το ipad pro δεν ηταν bundled με το pencil…

vasilist

Και εγώ το θεωρώ γελοίο που την αφαιρούν όχι μόνο για την Apple αλλά γενικά.
Υπάρχουν χρήστες όπως εγώ με ακριβά και καλά ακουστικά γιατί να θέλω ανταπτορα για να ακούσω η να μην μπορώ να το έχω στην φόρτιση ενώ ακούω μουσική

Ιωαννης

Ποσό θα ήθελα να παρουσιάζει το iPhone αυτός ξέρει (is no good)

giannogeorge

Ελπίζω 1 με 2 Note μετά, να μην λείπει το audio jack…

azriel84

Καλά, 2 χρονάκια το πολύ του δίνω να το βγάλει και αυτός από τις συσκευές του…

giorgosgek

κοιταξτε , γενικα η samsung καινοτομει , αλλα δεν κανεις αποτομες αλλαγες , τις φοβαται , για να μη χασει πελατες , δεν ηθελε να ξεφορτωθει πχ. το παλιο usb , γιατι πιστευε οτι ηταν πολυ νωρις, δεν νομιζω να κανει τετοια αλλαγη συντομα , το φοβαται , να βγει μια κινηταρα αλλα χωρις 3.5mm jack, θα το κραξουν ολοι , οσο καλη και αν ειναι αυτη η τεχνολογια , πανω που συνηθισαμε σε αυτο και ειχαν ολες οι συσκευες το ιδιο. Κοιταει τους πελατες γιαυτο εκανε σχεδον ριζικη αλλαγη απο το s6 . Ισως να αποτυχει αυτο με τα ακουστικα και να γλιτωσουμε και ας εχουμε χειροτερο ηχο ξερω γω . Καλη χρυση η samsung αλλα αν κανει αυτα που κραζει ειναι για πετρες και αυτη , καλυτερα να μην πει τιποτα , γιατι υπαρχει πιθανοτητα , αν και ειναι πολυ σημαντικη αλλαγη . Τωρα η apple εχει το κοινο , εχει τους λεφταδες , το καλο marketing , δεν νοιαζει ουτε αυτη ,ουτε τους φανς, θα το επιβαλλει και θα το κανει μοδα και το χειροτερο πραγμα να ειναι, ολοι στον δρομο που χαραξε και θα μεινει στην ιστορια ως το πρωτο κινητο χωρις 3.5mm jack ( moto… Συνέχεια »

tech21man

Η έννοια καλός ήχος και android είναι το λιγότερο αστείο να είναι στην ίδια πρόταση. Bit perfect αναπαραγωγή δεν έχεις με κανένα player πρακτικά. Και να προσπαθεί το player το android μπορεί να κλειδώσει τη δειγματοληψία στην έξοδο και να καταστρέψει δυναμικό εύρος πρίμα κτλ… Ακόμη και με usb out χαλάει ο ήχος. Μόνο στα xperia z είδα κλείδωμα στα 44.1 και πάλι καλά αντί για το αηδία 48 που επιβάλλει η google και αν βάλεις άλλη rom πάει και αυτό. Το latency σε sound apps ξεκινάει από 200 ms η samsung έκανε δικά της drivers και παραμένει τραγικό ενώ με ένα iphone μπορείς πρακτικά να το δώσεις κονσόλα και να παίξεις κιθάρα real time από αυτό και με καλό ήχο. Μαρεσει η samsung και η αφαίρεση του jack από την apple είναι αρπαχτη για μένα αλλά μιλάμε για δυο διαφορετικούς κόσμους στον ήχο. Μη μιλήσουμε καν για τα dac που βάζει η μια και για τα κονσέρβα της qualcomm που χρησιμοποιεί αναγκαστικά η samsung. Και στα exynos δεν είναι ιδιαίτερα καλύτερα. Ακριβά και καλά ακουστικά στο android…χαραμίζονται. Δεν είναι περίεργο ότι καλά dap στην αγορά είτε αγνοούν το android είτε χρησιμοποιούν παλαιότερη περίεργη έκδοση; Πάντως το καρφακι ήταν spot… Συνέχεια »

John

Εδώ είμαστε σε 1 με 2 χρόνια το πολύ και η Samsung θα έχει βγάλει το 3,5 .Για να μην πούμε πόσες άλλες αντιγραφές έχει κάνει. Όπως γυάλινη Επιφάνια απο την πλαστικούρα ,την θύρα κάρτα μνήμης

ΛΛ

Κορυφαίος ο ήχος στα android κινητά και γενικά στα αντίστοιχα χρήματα με τα iPhone είναι σαφώς καλύτερα σε όλα τα επίπεδα τα Android.Το βασικό πλέον πλεονέκτημα iPhone είναι η τεράστια διαφήμιση που κάνει, γιατί πλέον δεν καινοτομει η Apple δυστυχώς.
Τώρα αν θα έχει…. Είναι θέμα επιλογής και φαίνεται ότι εξελικτικα οδηγουμαστε στην αφαίρεση της. Στην παρούσα τεχνολογία είναι λάθος για λόγους υγείας, γιατί με τη χρήση ακουστικών ενσύρματων μηδενίζεται η ακτινοβολία του κινητού. Ενώ αντίθετα με τα ασύρματα ο χρήστης δέχεται αυξημένα ποσοστά. θα πρέπει να είναι υποχρεωτική υποδοχή και να υπάρχει ενημέρωση πόσο σημαντική για την υγεία μας είναι η χρήση ενσύρματων ακουστικών.

Manolis

@tech21 συμφωνώ!!! και χωρίς να έχω γνώσεις για μουσική/ήχο/κτλ κτλ βλέπω ότι ο ήχος του Note 3 (2013) είναι αίσχος σε σχέση με το iPhone 4 (2010)..

John

@ΛΛ ποιος σου είπε ρε φίλε ότι δεν θα μπορείς να βάλεις ενσύρματα ακουστικά στο iPhone 7 ? θα έχει ανταπτορα μέσα στο κουτί .

Πέτρος Π

@tech21man : Δεν έχω δοκιμάσει τον ήχο σε android και iphone για να μπορώ να εκφέρω άποψη, αλλά μπορώ να πω οτι σε κινητό lumia με windows phone ο ήχος είναι σε καταπληκτικό επίπεδο… Ειδικά με το tidal που χρησιμοποιώ , το οποίο έχει lossless ποιότητα, το αποτέλεσμα δεν υπάρχει… Με δύο καλά ακουστικά μένεις με το στόμα ανοικτό! 🙂

mixalis

Μηλαναι η κλεφτες που τα κλέβουν ολα τα χαρακτιριστικα και κανουν ενα κινιτο αντε απι εδω ρε samsung

LeoTsap

Υπάρχει κι άλλο κινητό χωρίς υποδοχή ακουστικών. Το Turbox G1!
😂😂😂😂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.