Samsung: Νέα πατέντα για εύκαμπτη οθόνη, αλλά πότε βγαίνει στην αγορά;

Η συζήτηση για τα φουτουριστικά smartphones που θα διπλώνουν σαν χαρτί και θα μπαίνουν στην τσέπη μας, υπάρχει εδώ και καιρό. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε κάτι παραπάνω από απλές συζητήσεις, οι κατασκευαστές κατοχυρώνουν πατέντες και δημιουργούν prototypes με την ελπίδα να βγουν στην αγορά.

Έντονη δραστηριότητα στο συγκεκριμένο κομμάτι έχει η Samsung, μιας και έχει κατοχυρώσει αρκετές πατέντες και έχει δείξει τα concept των εύκαμπτων οθονών. Έχουμε δει το λεγόμενο Project Valley, ενώ ακούστηκαν πολύ έντονα οι φήμες για ανακοίνωση του foldable smartphone στην MWC 2017 και κυκλοφορία μέσα στο 2017.

Ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα από αυτά στην αγορά, αλλά η Samsung κατοχύρωσε νέα πατέντα για τεχνολογία εύκαμπτης οθόνης. Η πατέντα δόθηκε στην Samsung Display και περιγράφει ένα αναδιπλούμενο panel, αλλά αυτή τη φορά η τεχνολογία περιγράφεται με περισσότερες λεπτομέρειες.

Αυτό που μπορούμε να καταλάβουμε είναι ότι η Samsung Display έχει καταφέρει να ενσωματώσει μια εύκαμπτη ουσία σε ένα από τα στρώματα του panel. Στο έγγραφο γίνεται αναφορά για ναφθαλικό πολυαιθυλένιο (ΡΕΝ), πολυανθρακικό (PC), polyarylate (PAR), πολυαιθέρα ιμίδιο (PEI), πολυαιθεροσουλφόνης (PES), και / ή πολυιμίδιο (PI), αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα πλέγμα που μπορεί να διατηρήσει τη δομική ακεραιότητα όταν καμφθεί.

Επιπλέον, η Samsung χρησιμοποιεί ένα dielectric elastomer film (διηλεκτρικό ελαστομερές φιλμ), το οποίο αποκαλείται “smart material system” και μπορεί να μετατρέψει την ηλεκτρική ενέργεια σε μηχανικό έργο. Με λίγα λόγια, η Samsung αναπτύσσει (ή πιο σωστά πατεντάρει) ένα panel, που θα μπορεί να λυγίζει μόνο του χωρίς την ανάγκη εξωτερικής δύναμης.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 27 Νοεμβρίου 2016 12:21

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.