Samsung Nexus S, Μια πρώτη γεύση και αναμένουμε [video]

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και παίρνουμε μια πολύ πρώιμη γεύση από το Samsung Nexus S το πρώτο smartphone με το λειτουργικό σύστημα Android 2.3 Gingerbread. Το κομμάτι που έχω στα χέρια μου είναι developers demo και δεν φοράει τίποτα πάνω του. Το ξέρω δεν θα καταλάβουμε και πολλά, αλλά ήθελα να το δούμε πρώτοι μαζί και να το σχολιάσουμε.

Το Samsung Nexus S ακούγεται ότι θα κυκλοφορήσει και στη χώρα μας, με τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του να μην έχουν οριστικοποιηθεί.

Κατεβάστε το podcast της παρουσίασης σε MP3 από εδώ (Μέγεθος 8MB).

, Samsung Nexus S, Μια πρώτη γεύση και αναμένουμε [video]
, Samsung Nexus S, Μια πρώτη γεύση και αναμένουμε [video]
, Samsung Nexus S, Μια πρώτη γεύση και αναμένουμε [video]
, Samsung Nexus S, Μια πρώτη γεύση και αναμένουμε [video]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannis

Ρε Κώστα παίζει να το δούμε μέχρι 1η Μαρτίου που παίζει επιδότηση? Αλλά διευκρινίζω ότι πρέπει να είναι με samoled αλλιώς τρώει πόρτα

kostas

προτιμω το desire μου αντε να παρουμε και την 2.3

Manitu

Κωστα επειδη ειμαι εκτος μηπως το εχεις σε podcast που βολευει οταν εισαι εν κινησει;

vwgolf16

Δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθεί κανείς μαζί του όταν το μόνο που προσφέρει σε σχέση με το Galaxy S είναι το φλας και το NFC..Συγουρα θα έχει καλύτερη υποστήριξη πιστεύω επειδή η Google έβαλε το όνομα τις άλλα από την στιγμή που θα παρουσιαστεί σε λίγες βδομάδες απο τώρα το Galaxy S2 με 2πυρινο δεν αξίζει η αγορά του..

Zafiris

Αν είναι να κυκλοφορήσει με Super LCD αντί για Super Amoled καλύτερα να μην έρθει καθόλου.

kostas_falcon

Καθαρο μποικοταζ της Samsung! δεν παιρνει καν καρτα μνημης και θα ερχεται με LCD οθονη. Ε πως θα πουληθει το galaxy 2s???

mainboardER

samoled φοραει και επειδη η οθονη του εχει καμπιλη δεν νομιζω πως μπορουν να βγαλουν αντιστιχο μοντελο με lcd.οντος ειναι ενοχλιτικο που δεν περνει καρτες μνιμης ομως η nand ενσωματομενη μνιμη του λενε πως ειναι αρκετα γριγορη

symmetryboy

Παλι οι κατασκευαστες ακολουθησαν την εκνευριστικη λογικη οτι κανενα κινητο δεν πρεπει να ειναι “all in one” αλλιως δε θα πουληθουν τα αλλα. Προσθετουμε nfc, gyro-sensor και led φλας, πρεπει να αφαιρεσουμε micro sd και ραδιοφωνο…

nakos

Ετσι ρε kostas,desire for ever τι να λεμε τωρα?

alex

Δεν καταλαβαίνω την ψύχωση με super amoled οθονες,όταν είδα το gallaxy s τα χρώματα ήταν τόσο ψεύτικα σαν να έχει γίνει μοντάζ.το ροζ φαινόταν φούξια έλεος!! Photoshop και με τη βούλα της Samsung τα χρώματα.

Zafiris

@mainboardER Στην Ιταλία που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα θα έρθει με S-LCD.

Όσο για τη σύγκριση μεταξύ LCD και Super AMOLED απλά δεν χρειάζεται να το συζητάμε.

Η Super AMOLED δεν συγκρίνεται με οτιδήποτε άλλο σήμερα.Η καλύτερη ευκρίνεια και τα πιο ζωντανά χρώματα.
Είμαι περίεργος τί περαιτέρω βελτίωση θα γίνει με τις καινούργιες Super AMOLED Plus…

alex

Ζωντανα χρώματα δεν είναι το ροζ να φαίνεται φούξια και το λευκό με κίτρινη απόχρωση.Ζωντανα ναι αλλά ψεύτικα,καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Thanos

Φίλε άλεξ…. εξαρτάται πάντα τι έβλεπες και τι επεξεργασία είχε επάνω της η εικόνα που έβλεπες. Πιθανόν να ήταν υπερκορεσμένη η εικόνα….

Όμως επειδή έχουμε συνηθίσει με τα μάλλον “ξεθωριασμένα” χρώματα πολλών LCD (όχι όλων), δεν είναι απαραίτητο να προσπαθούμε να ισοπεδώσουμε την Super Amoled. Έχω το Γαλαξία εδώ και πάνω από 4 μήνες, και με όσα κινητά και να το έχω συγκρίνει…. απλά δεν συγκρίνεται. Και συμφωνούν μαζί μου και όλοι οι κάτοχοι των άλλων κινητων. Και ότι φωτογραφία και να έχω βγάλει με το κινητό σε φως ημέρας, τα χρώματα είναι πάρα πολύ κοντά σε αυτό που λέμε ρεαλιστικό.

Τα χρώματα βέβαια έχουν να κάνουν με την προσωπική αισθητική του καθένα. Άλλος τα θέλει πιο έντονα, άλλος όχι.

Το θέμα είναι οτι θα είναι πολύ άσχημο να βγαίνουν δύο διαφορετικές εκδόσεις της ίδιας συσκευής…. η μία με την κορυφαία οθόνη της αγοράς και η άλλη με υποδεέστερη. Απλά δεν είναι δίκαιο.

sdaoulas

παιδια σε αλλο forum ενας τυπος το πουλαει στα 550€. Το πηρε λεει απο Αγγλια πρις 2 βδομαδες. Δλδ βγηκέ το κινητο στην αγορα? Ο Κωστας γιατι μας εδειξε ενα προ προ παραγωγης?

νεστορας

και γα.. τα κλεισιματα.!!μονο για τον τροπο που κλεινει αξιζει να το παρεις…

Zafiris

Δεδομένου ότι πλέον ανακοινώνονται διπύρινα smartphones και δεδομένης της παρουσίας του galaxy s, πιστεύω ότι το nexus s αξίζει μόνο για developers.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΑΧΟΣ

Κώστα στο ricardo το είδα στην τιμή τον 640 Ευρώ το nexu s

REDODIN7

Ποιος ο λόγος να το πάρεις και το Galaxy S 1 GHz επεξεργαστή και 512MB RAM δεν έχει ???

theo

Πως γινεται να εχει Ελληνικο Μενου αφου δεν κυκλοφορει επισημα στην Ελλαδα?

bill1989

Παιδια κατεβασα τ podcast ,το εκανα extract κ μ παιζει μονο ηχο κ τ βλεπει ως mp3 …σωστα τ εκανα??

theo

Nice…. ευχαριστω για την απαντηση….κριμα που δεν υπαρχουν λεφτα.

fred

απο την στιγμη που θα βγει το νεο galaxy s,δεν θα το αγοραζα!!
cVlachakis απο κοντα η οθονη τι ελεγε???

Παναγιώτης

Κωστα σαν ποιοτητα κατασκευης πως το ειδες?

michalis-mclaren

παιδιά όπως όταν θα πάτε να δείτε στα καταστήματα τηλεοράσεων και θα δείτε πόσο μεγάλη διαφορά έχει μια ακριβή οθόνη της samsung με μια απλή tv άλλης εταιρίας έτσι ακριβώς γίνεται και με το galaxyS έχει μακράν τα καλύτερα χρώματα απο όλα τα κινητά και κυρίως το απόλυτο μαύρο είτε με ανοιχτό είτε με κλειστό το κινητό και την ίδια τεχνολογία έχει στις καλές τηλεοράσεις αν τις χαζέψετε κλειστές. Όσον αφορά τις SuperAmoled Plus η διαφορά θα είναι τα περισσότερα pixels και γιαυτό μεγαλώσανε και τις οθόνες. Σε μία 4άρα δεν θα δείτε καμιά διαφορά!!!!

axinos

https://www.expansys.com.gr/google-nexus-s-eu-black-207203/

Αυτο ειναι ???Καλο φαινεται!Ακριβο ρε γαμωτο ομως…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.