Samsung: Δίνει τέλος στις φήμες για εύκαμπτο smartphone στο προσεχές μέλλον

samsung folbable smartphone, Samsung: Δίνει τέλος στις φήμες για εύκαμπτο smartphone στο προσεχές μέλλον

Το ενδιαφέρον που δείχνουν οι κατασκευαστές στις εύκαμπτες οθόνες είναι γνωστό εδώ και μερικά χρόνια. Τόσο η Samsung όσο και η LG έχουν καινοτομήσει με ανακοινώσεις smartphones που ενσωμάτωναν κυρτά panels, όπως οι σειρές Galaxy Edge και G Flex (και φυσικά τα S8 / S8+).

Το κύριο ενδιαφέρον όμως στρέφεται στην κυκλοφορία αναδιπλούμενων συσκευών, με κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να υποδείκνυαν πως η Sammy θα κάνει το μεγάλο βήμα στα τέλη του 2017.

Φαίνεται όμως πως απέχουμε μερικά χρόνια ακόμη από την εμπορική διάθεση smartphones με εύκαμπτες οθόνες, όπως αναφέρει στέλεχος της Samsung.

Συγκεκριμένα, ο κύριος μηχανικός του τμήματος οθονών της Samsung, Kim-Tae Woong, δήλωσε κατά την διάρκεια του Display TechSalon στην Σεούλ πως η τεχνολογία συσκευών με αναδιπλούμενη οθόνη αναμένεται να είναι ώριμη αρκετά για να διατεθεί στο κοινό κατά το 2019. Ο ίδιος τόνισε πως οι bezel-free οθόνες πουλάνε καλά, οπότε η εταιρεία δεν έχει λόγο να βιάζεται, αλλά θα χρησιμοποιήσει τον χρόνο για την καλύτερη ανάπτυξη της προαναφερθείσας τεχνολογίας. Επίσης, παραδέχτηκε στην εφημερίδα Korea Herald πως υπάρχουν ακόμα τεχνικά ζητήματα που πρέπει να λυθούν μέχρι η foldable display να φτάσει σε σημείο μαζικής κυκλοφορίας.

Μαζί με τον Kim-Tae Woong συμφώνησε και ο Chung Won-Seok, αναλυτής της HI Investment and Securities, σημειώνοντας πως η Samsung δεν έχει λόγο να κυκλοφορήσει ένα εύκαμπτο smartphone λόγω της εξαιρετικής πορείας που φαίνεται να σημειώνουν στην αγορά τα κινητά με bezel-free οθόνες. Όταν το ενδιαφέρον των καταναλωτών για αυτά κορεστεί, κάτι το οποίο και εκείνος υπολογίζει πως θα γίνει μέσα στο 2019, τότε θα έχει έρθει η ώρα για την Sammy να παρουσιάσει μια φουτουριστική (για τώρα) πρόταση με ευλύγιστο panel.

Τελικά θα χρειαστεί να περιμένουμε τουλάχιστον δυο χρόνια μέχρι την επίσημη ανακοίνωση ενός εύκαμπτου / αναδιπλούμενου smartphone. Προς το παρόν θα πρέπει να αρκεστούμε με τις κυρτές οθόνες των Galaxy S8 και S8+, οι οποίες βέβαια αποτελούν μια σημαντική καινοτομία, άσχετα αν αρκετοί δεν βολεύονται όταν τις χρησιμοποιούν. Όπως και να έχει, είμαστε πιο κοντά από ποτέ στην νέα αυτή γενιά συσκευών που κάποτε υπήρχε μόνο στις φαντασίες μας και όχι στα άμεσα πλάνα κορυφαίων κατασκευαστών.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.