Η Samsung δεν θεωρεί πια αντίπαλό της την LG στα κινητά

Samsung LG μερίδιο αγοράς, Η Samsung δεν θεωρεί πια αντίπαλό της την LG στα κινητά

H Samsung δεν θεωρεί πλέον την LG ανταγωνιστή της στον τομέα των κινητών, σύμφωνα με το Android Headlines που επικαλείται εκπρόσωπο της εταιρείας στο πλαίσιο του MWC 2018.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι τα Samsung Galaxy S9 και S9 Plus έρχονται με λιγότερες προεγκατεστημένες εφαρμογές από τον ανταγωνιστή τους, κάποιος ανέφερε την LG, ο ίδιος απάντησε: «δεν τους βλέπουμε σαν ανταγωνιστές μας, εννοούσα την Apple». Από τη μία η φράση αυτή από μόνη της δεν είναι απόλυτη από την άλλη, ο ίδιος ο Hwang Jeong-hwan, επικεφαλής του τομέα κινητής της εταιρείας της LG πρόσφατα είχε αναφέρει ότι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Μάλιστα, βάσει των στοιχείων της IDC, η LG πλέον δεν φιγουράρει καν στην πεντάδα των κορυφαίων κατασκευαστριών smartphone, όπου η Samsung βρίσκεται πρώτη ακολουθούμενη από την Apple. Η LG βρίσκεται στην κατηγορία «Άλλοι». Με δεδομένο ότι την πεντάδα κλείνει η Xiaomi με μερίδιο αγοράς 6,3%, η LG έχει χαμηλότερο μερίδιο. Πάντως το 2013, το μερίδιο της ήταν ήδη στο 4,8%.

Samsung LG μερίδιο αγοράς, Η Samsung δεν θεωρεί πια αντίπαλό της την LG στα κινητά

Αυτό όμως που είναι αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η LG πιθανότατα δεν έχει χάσει το μερίδιό της λόγω Samsung, αλλά λόγω της ανόδου των κινέζικων κατασκευαστριών όπως οι OPPO και η Xiaomi.

Απομένει να δούμε αν με τα LG V30S ThinQ και την επερχόμενη ναυαρχίδα της που αναπτύσσεται υπό την ονομασία «Judy» θα καταφέρει να κάνει ένα δυναμικό comeback που θα την εντάξει ξανά στην πεντάδα από την «Αφάνεια» του «Άλλοι».

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

31 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giannaras69

Και καλά κάνει

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

στο 0,8% – 1% μαζι με sony ειναι ,.τι αντιπαλο να τη θεωρει

να πω κατι λιγο σχετικο- ασχετο,

αυτο που σκεφτομουν ειναι ποσο ανικανους προυσταμενους διαθετουν οι εταιρειες. εντελως ανικανους να πιασουν τον παλμο του κοσμου.

διαβαζα ενα πρωτο review για τα s9 και σημειωνε ο συντακτης τα θετικα και αρνητικα της συσκευης. στα θετικα λοιπον σημειωσε το jack για ακουστικα! Εκει συνειδητοποιησα οτι εγω που θελω jack για την δικη μου ευκολια δεν εχω καμια εναλλακτικη εκτος του s9 πια…

htc,sony,huawei,xiaomi,nokia και λοιπα γιουσουφακια της apple ,το αφαιρεσαν αυτο το χαρακτηριστικο…

τοσο μ@λ@κες ειναι οι ceo αυτων των εταιρειων που δε σκεφτηκε κανεις τους να το αφησει για να παρει ολο το κοινο που δε γουσταρει να φορτιζει και bluetooth ακουστικα εκτος του κινητου!!?
μονο η samsung το σκεφτηκε….?
τι να πω πια για την ανικανοτητα των στελεχων των εταιρειων κινητης…

το ιδιο συμβαινει και με το notch που το υιοθετησαν ολοι οι αλλοι μαζι σαν τα προβατα!!

και να γιατι η samsung δεν εχει αντιπαλο κανεναν πια !!!

John

Αντιπαλος της Samsung ειναι μονο ο εαυτος της. Οσο και αν ακουγεται ακραιο ετσι ειναι γιατι οι συσκευες που παρουσιαζει δεν εχουν σαν συνολικο πακετο αντιπαλο. Το μονο που τα εχει χαλασει ειναι στις τιμες που θα μπορουσαν να ξεκιναν πιο χαμηλα αν και στην συνεχεια πεφτουν αρκετα.

Κλεανθης Νελτσενλης

Εχει ως εξης
1 apple-samsung
2 one plus, huawei,
3 motorola, lg,
4(ολοι οι υπολοιποι)
5 htc, sony, zte

bezilys

@Κλεανθης Νελτσενλης ναι γιαυτό το xzp τους άφηνε όλους πίσω!

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

να!… κι αλλο παραδειγμα του ποσο πολυ δικιο εχω σε αυτα που λεω !!

διαβαζω τωρα το review για το LG V30 του business insider . στον συντακτη δεν αρεσει συνολικα το κινητο αλλα κοιταξτε τι λεει:

It does have a headphone jack, however, and it’s probably the only reason you should buy this phone.

ΟΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗN ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ JACK ΩΣ ΚΑΤΙ
ΘΕΤΙΚΟ ! ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ !ΓΙΑΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΛΗΝ ΤΗΣ SAMSUNG ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΕΣ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΑΥΤΟ !???

ΦΤΑΙΩ ΓΩ ΠΟΥ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΟΙ ΣΕ ΚΑΙΡΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ?…..

alekos

+ 1 Παπαροκας
+ 1 John

Legend

@bezilys από το δεξί πλευρό τα βλέπεις αυτά ή από το αριστερό?? Έχω μεγάλη απορία!!!

vladimiros

@Παπαροκας μην λες οτι ναναι βραδιατικα..και η σαμυ παλια ειχε κανει λαθη..να σου θυμισω με το S6?? που δεν ειχαν βαλει επεκτασιμη μνημη δηλαδη καρτα sd,τοτε δεν ηθελε ο κοσμο sd?? αφου εφαγε κραξιμο το ξανα εβαλε…
Οσο για το jack βαζουμε και στοιχημα αν θες οτι το S10 η πως κ να το πουν δεν θα εχει jack

mech.al.

Παιδιά ξεκολλήστε με το τζακ, αργά ή γρήγορα θα το καταργήσουν όλοι… Και καλά θα κάνουν, όταν δίνει χώρο για μεγαλύτερη μπαταρία της τάξης 350-400mha παραπάνω γιατί όχι;; Μια χαρά είναι το ανταπτοράκι, μια και τα μπλουτουθ ακουστικά, διαλέγεις και παίρνεις…

dark_master

Ακούω για Jack και σκέφτομαι. Αλήθεια πόσο το χρειάζεστε αφότου έχει αφαιρεθεί το ραδιόφωνο από τη πλειονότητα των ναυαρχιδων? Πόσοι ακούνε μόνο mp3,η streemάρουν (αστείο για την Ελλάδα και τα δεδομένα που δίνουν οι παροχοι) η μιλάει μόνο στο τηλέφωνο? Γιατί για μένα το χειρότερο δεν είναι ο ανταπτορας που δίνουν μέσα σαν δώρο. Τη δουλειά μου τη κάνω και με τον ανταπτορα και μην ακούσω βλακείες…. Η έλλειψη ραδιοφώνου είναι που με ενοχλεί προσωπικά.

Στο θέμα μας τώρα.
Η Samsung δε λογαριάζει την LG και λογικό είναι. Ο κύριος ανταγωνιστής της είναι η Apple και δευτερευόντως η Huawei. Η Apple είναι που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό εσόδων από τη πώληση κινητών.
Η Huawei συνέχεια κερδίζει μεριδια.

Καλώς ή κακώς όμως πλέον η Samsung δεν θα πρωτοτυπεί αλλά θα υιοθετεί λύσεις που έχουν παρουσιαστεί όταν θεωρεί ότι αποδίδουν καλά (αλα Apple και καλά…).
Ήδη βάδισε στα χνάρια της δεύτερης, με το να υποβαθμίσει το “μικρό” S9 όπως έκανε τόσο καιρό η Apple με τις “μικρές εκδόσεις” των 8,7,7S κτλ. Δυστυχώς σε λίγο καιρο θα το δούμε και στις υπόλοιπες εταιρίες από ότι υποπτεύομαι…

Κώστας Ζ.

Εγώ ξενέρωσα που η Samsung σταμάτησε τη σειρά Mini…

Petros

Φαντασου να λεγε για Sony, θα κλαιγαν απ τα γέλια

χρηστος

Πραγματι, οταν μια εταιρεια εχει μηδαμινες πωλησεις κι εσυ ειναι ο πρωτος, πως να την θεωρεις πια ανταγωνστικη; Αν δεν αλλαξει κατι δραματικα, προβλεπω οτι Sony & LG θα κλεισουν το τμημα smartphone σε 2-3 χρονια. Εκτος αν καταφερουν να παρουσιασουν παπαδες, ειναι στο χερι τους βεβαια

Asos206

Πόσοι πελάτες μαζί με εμένα έμειναν μπουκάλα όταν για motherboard ελατοματικα δεν αναλάμβανε η εταιρία της ευθύνες? Αυτά πληρώνει τώρα, σφυρίζε αδιάφορα τότε… Τώρα ω lg mou τραγούδα…

JohnWave

Λογικό η Samsung να μη θεωρεί αντίπαλο της την LG και οποιαδήποτε άλλη εταιρία έχει τόσο χαμηλό μερίδιο αγοράς και μάλιστα με πτωτική πορεία. Ο σημαντικότερος αντίπαλος της είναι η Apple ενώ στο μέλλον φαίνεται ότι θα αποκτήσει αντιπάλους από Κίνα πλευρά. Ο κυριότερος όμως αντίπαλος που θα αποκτήσει στο μέλλον είναι η Google. Για να μη γράφω ολόκληρη ανάλυση εδώ, όσοι ενδιαφέρεστε δείτε αυτό το video:
https://youtu.be/2_L9j6mDJBg

Σιμος

Η lg από βλακεία της τα παθαίνει… Τους είχε χαζεψει όλους με το g2 τότε… Ποια ασχολήθηκε πρώτη με στενά περιθώρια οθόνης; Ποια ασχολήθηκε με 3d πρώτη; Ποιο ήταν το πρώτο διπηρινο τηλέφωνο; Ποια έφερε 2κ ανάλυση πρώτη σε smartphone? Η lg … Απλά έκανε πολλές αστοχίες από το g4 και μετά…. Εγώ είχα από το ĝ ως και το g6 πρόσφατα …με κούρασε όμως… samsung αν και είχα δε τα προτιμώ…την έχουν δει πολύ και καλό είναι να υπάρχει ανταγωνισμός… Πλέον ειμαι με nokia 8 δύο μήνες και είναι το ποιο γρήγορο android του 2017 και ας μη το λένε πουθενά και ας βάζουν κ ψεύτικα μπενχαρξ ….πιστεύω στα επόμενα χρόνια η πεντάδα θα είναι …samsung…apple..huawei…xiaomi κ nokia ..

Δημήτρης Ν

Δυστυχώς ειναι αλήθεια πλέον η lg εχει πέσει για τα καλα και όπως είπε ο @Σιμος είχε φέρει κάποιες καινοτομίες πριν χρόνια αλλα απο εποχές G3 αρχισε να πέφτει είδη πολλά κινητά της έβγαζαν πρόβλημα στα καλα καθούμενα όπως και του αδερφού μου G3-G4.
Πλέον Samsung apple ειναι κορυφή μέχρι στιγμής και όλο ενα σιγά σιγά ανεβαίνει και η huawei η οποία εχει κανει τρομερή πρόοδο όπως και η xiaomi αν και θελει περισσότερη δουλειά όπως η κάμερα αλλα πιστεύω δεν αργή και αυτή να μπει δυναμικά κι εκει.

ironman mark 44

οσοι εχουν παρει το lg g6 εδω ελλαδα απο σκρουτζομαγαζα (και ειναι παρα πολλοι), ειναι ευχαριστημενοι και χωρις προβληματα. ειναι παρα πολυ καλη αγορα για τα λεφτα που κοστιζει τωρα! μακαρι η lg να αναθεωρησει τη τακτικη της για την Ελλαδα.

Σιμος

Ναι φίλε ironman σχεδόν άψογο το g6 σε σχέση με το παρελθόν…ένα μιον μόνο που ενώ έβαλε τον 821 του έβαλε κ κατηγορία με 32 γιγα ενώ η samsung απ ευθείας 64… Και δεύτερο φάουλ η 5αρα σελφι… τραγική… Κατά τα άλλα στην τιμή που είναι ..είναι άψογο.. εγώ το έδωσα γιατί όταν το συνδεσα στο αυτοκίνητο κολλούσε τρέλα…με το νοκια δεν έχω ούτε εκεί θέμα…άσε που με δεδομένα στο χωριό μου πιάνει 200 megapps ταχύτητα… Στις 4 ώρες οθόνη έχω 50% μπαταρία με 3090ma.

ironman mark 44

φιλε σιμο, να υποθεσω εχεις το nokia 8; απο καμερα τι λεει; εχω το lumia 950 και βασικα nokia μια ζωη και οι υπολοιπες καμερες (android-apple) δε μου λενε κατι. θα πηγαινα σε ενα nokia με android μονο εαν η καμερα ηταν ανταξια των παλιων nokia με zeiss optics τυπου lumia 950, 1020, κτλπ….

Σιμος

Φιλέ ironmike λόγω στοκ εφαρμογής μπορεί να υστερεί λίγο έναντι του ανταγωνισμού σε σκοτάδι …έχω κατεβάσει κ τη google camera και είμαι οκ… Η σελφι δε παίζεται.. κάποια στιγμή σε κάποια ενημέρωση θα πάρει κ τις ρυθμίσεις των lumnia απ ότι λένε .. μπες στο facebook στο Nokia Fun Greece και δες φωτό που έχω τραβήξει .. κατά τ αλλά είναι τέλειο…δε κολαει ούτε για πλάκα …είναι πολύ φινετσατο κ λεπτό από κοντά…οθόνη με τέλεια ανάλυση …στα μπενχμαρξ χτυπάει άνετα 212 χιλιάδες με το android 8.1 oreo… Έχω πάθει πλάκα..

Σιμος

Ironmike αν και στο facebook τις κατεβάζει ποιότητα απ ότι έχω δει…δεν έχει το ζουμ που έχουν κανονικά στη συσκευή μου..

ironman mark 44

Φιλε Σιμο, θα σου δωσω ενα παραδειγμα. στην παρελαση ο γιος μου ειναι τερμα αριστερα και πισω, εγω τραβαω απο δεξια βιντεο και φωτο με pureview mode. μετα στο ζουμ εχω μια πεντακαθαρη εικονα του. σε αντιστοιχη σκηνη φιλος πατερας με samsung s8 , τα χαρακτηριστικα της κορης του δυσκολα διακρινονται… δυστηχως-ευτυχως;, με κοινωνικα δικτυα δεν ασχολουμαι , ουτε με τετοιου ειδους εφαρμογες! θελω το κινητο να το δουλευω οπως θελω εγω και οχι οπως θελει η google – apple για αυτο μενω και στο 950. μακαρι η nokia/android να φερει ενα nokia 9 με… lumia pureview camera, και πινελιες απο παλια ,καλη nokia (fm radio σε offline mode, themes, ξυπνητηρι ενω ειναι κλειστο,κτλπ), και βλεπουμε…. thanks anyway!

Legend

Ironman δεν ξέρεις τι λες μου φαίνεται. Από 950 πήγα σε 7 plus και η κάμερα δεν συγκρίνεται για πλάκα. Έφερες ένα άτοπο παράδειγμα για να μας δείξεις τι? Ότι το 950 έχει καλύτερη κάμερα από ένα Samsung? Τεσπα. Δεν αξίζει να ασχοληθώ παραπάνω.

Legend

Ironman ξυπνητήρι που είναι κλειστό? Εντάξει τι γράφεις, μου φαίνεται δεν διαβάζεις. Τεσπα όχι τεχνολογικό επίπεδο. Κουβέντα στη Συγγρού 3 τα ξημερώματα το κάνετε εδώ μέσα.

ironman mark 44

δεν γνωριζεις; τα κινητα , ειδικα τα νοκια , οταν εβαζες αφυπνιση και το εκλεινες , το πρωι χτυπαγε κανονικα. τωρα στα “συγχρονα” κινητα δε χτυπαει το ξυπνητιρι πρεπει να ειναι ανοιχτα ολη νυχτα. καποιοι απο εμας δε “γουσταρουν” να εχουν ολη νυχτα ανοιχτα τα κινητα , εστω και σε λειτουργια πτησης. υπαρχουν εξαιρεσεις , νομιζω καποια zte το κανουν. οσο για την καμερα τι συγρινεις; 20mp με pureview mode , triple rgb flash, (κανει τη νυχτα , ημερα) με πιο …. 7 plus; iphone; sumsung; εαν δεν θες να “πιστεψεις” εμενα, υπαρχει και το allaboutwindowsphone, και τελικα τι εισαι δικηγορος της samsung; και δευτερον μη κανεις προσωπικες επιθεσεις , ουτε να μειωνεις ανθρωπους. να σεβεσαι το σαιτ που σε φιλοξενει.

Σιμος

Iron mike έχεις δίκιο ….και η κάμερα λόγω των megapixel έκανε καλό ζουμ κ στο f μια χαρά ήταν το lumnia …1.9…

Legend

Ironman ζήσε με το τέλειο Windows Nokia phone που βλέπω έχεις θεοποιήσει. Δεν θα βγάλεις τις παρωπίδες σου, ούτε είμαι εγώ εδώ για να στις βγάλω. Αυτό που γράφεις για τα ξυπνητήρια δεν ισχύει προφανώς. Τεσπα ζήσε με ψέμματα που έχεις φτιάξει για το πόσο καλό είναι το 950. Εξάλλου έχει πεθάνει η Microsoft. Για Nokia δεν συζητώ μια χαρά πάει. Αλλά μην διαβάζουμε αηδίες εδώ μέσα.

ironmanmark 43

ειπαμε οχι χαρακτηρισμους. δε θα πεσω στο επιπεδο σου.

NikosAr

Στην αρχή
– δεν τον βλέπεις ως αντίπαλο
– μετά τον κοροϊδεύεις
– προσπαθείς να τον εξαγορασεις
Και τέλος τον αντιγραφεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Φήμες για ακόμα μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη και προστασία Gorilla Glass Armor

Μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη φημολογείται ότι θα έχει το επερχόμενο Galaxy Z Flip 6 της Samsung που περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι.

Gear Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Ring: Τον Αύγουστο και με περιορισμένες λειτουργίες

Το Samsung Galaxy Ring παρουσιάστηκε επίσημα αλλά η εταιρεία δεν το έχει ακόμα κυκλοφορήσει, ούτε έχει ανακοινώσει τις προδιαγραφές.

Smartphones Apple featured Galaxy

Ακόμα και στην Κορέα αρχίζουν να προτιμούν τα iPhone από τα Samsung Galaxy

Για χρόνια, τα smartphone της Samsung ήταν οι συσκευές με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Νότια Κορέα, όπου έχει την έδρα της από το 1938.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy A55 & A35: Όλα τα επίσημα promo βίντεο για τις συσκευές

Τα Samsung Galaxy A55 και Α35 έγιναν επίσημα και λίγο αργότερα δημοσιεύθηκαν μερικά προωθητικά βίντεο για το δίδυμο μεσαίας κατηγορίας.