Samsung: Πατέντα για smartphone με πλήρως αναδιπλούμενη οθόνη και αισθητήρα αποτυπωμάτων

Εδώ και καιρό ακούμε για την κυκλοφορία ενός φουτουριστικού smartphone με πλήρως αναδιπλούμενη οθόνη από την Samsung. Η συσκευή υποτίθεται πως θα ονομάζεται “Galaxy X” και αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στο 2018. Όμως, μέχρι στιγμής έχουμε δει τόσες σχετικές πατέντες από τους Κορεάτες που πλέον δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα για το κινητό.

Πριν από μερικά χρόνια η Samsung είχε παρουσιάσει ένα σύντομο διαφημιστικό βίντεο μέσω του οποίου έδινε στους καταναλωτές μια γεύση από το μέλλον. Κατά την διάρκεια του βίντεο βλέπουμε την ύπαρξη μιας συσκευής με αναδιπλούμενη οθόνη που διπλώνει σαν ρόλο μέσα σε μια μικρή κυλινδρική στήλη. Επρόκειτο για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον προϊόν που όμως δεν είδαμε ποτέ υλοποιημένο. Σύμφωνα με όμως με μια πατέντα που κατέθεσε το καλοκαίρι η Samsung και ανακάλυψε το letsgodigital.org, τελικά η προαναφερθείσα συσκευή… επιστημονικής φαντασίας ενδέχεται να γίνει πραγματικότητα.

Samsung πατέντα smartphone αναδιπλούμενη οθόνη αισθητήρα αποτυπωμάτων, Samsung: Πατέντα για smartphone με πλήρως αναδιπλούμενη οθόνη και αισθητήρα αποτυπωμάτων

Συγκεκριμένα, η πατέντα απεικονίζει ένα «smartphone» του οποίου η οθόνη μπορεί να τυλίγεται μέσα σε μια στήλη, κυλινδρική ή τετραγωνισμένη. Το panel θα είναι κολλημένο πάνω σε μαγνήτες οι οποίοι θα συμβάλλουν στις διαδικασίες τυλίγματος και αντίστροφα. Ενα επιπρόσθετο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι η ύπαρξη αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων στο κάτω μέρος του στέρεου σώματος. Βέβαια, η συγκεκριμένη υλοποίηση προκαλεί ερωτηματικά αναφορικά με την ευκολία κρατήματος και συνολικής χρήσης, εφόσον προφανώς η συσκευή θα είναι αρκετά ευαίσθητη αλλά και φαινομενικά δύσκολη στην αλληλεπίδραση.

Αν όντως η Samsung ετοιμάζει την κυκλοφορία ενός smartphone με αναδιπλούμενο panel μέσα στο 2018, η παραπάνω πατέντα θα μπορούσε όντως να παρουσιάζει το φημολογούμενο Galaxy X. Μένει να δούμε αν όντως επισημοποιηθεί ένα φουτουριστικό τέτοιο κινητό και το κατά ποσό θα διατεθεί στο ευρύ καταναλωτικό κοινό ως high-end πρόταση η σε περιορισμένο απόθεμα ως concept phone.

Samsung πατέντα smartphone αναδιπλούμενη οθόνη αισθητήρα αποτυπωμάτων, Samsung: Πατέντα για smartphone με πλήρως αναδιπλούμενη οθόνη και αισθητήρα αποτυπωμάτων

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
alekos

Προσωπικά δεν μου αρέσει.Αλλά όπου υπάρχει προσφορά υπάρχει και ζήτηση και ειδικά για μία τέτοια καινοτομία.Ένα αναδιπλούμενο κινητό/ταμπλετ/λαπτοπ μου αρέσει σαν ιδέα καλύτερα.Αλλά μπορεί να τα δούμε και τα δύο στο μέλλον.Αναμένουμε..

ΚΝ

Εξέλιξη με καινοτόμες ιδέες & σε χώρους που δε φαντάζεσαι. Μηδενίζει το μέγεθος αλλα ταυτοχρονα μεγαλώνει τις οφελειμες διαστάσεις μονο οταν τις χρειαζεσαι….. ενδιαφερον! Θα ήθελα να το δω απο κοντα.
Πιο ενδιαφερον ακομη θα ηταν ενα tablet 8-12ιντσων…. ανατρεπτικό που θα χωράει ακομα και στη τσέπη ενος μπουφάν ή σακάκι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.