Samsung: Εγκρίθηκε η πατέντα για αισθητήρα αποτυπωμάτων στην οθόνη

Samsung πατέντα αισθητήρα αποτυπωμάτων οθόνη, Samsung: Εγκρίθηκε η πατέντα για αισθητήρα αποτυπωμάτων στην οθόνη

Η τεχνολογία ενσωμάτωσης του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη βρίσκεται, σύμφωνα με δεκάδες αναφορές τους τελευταίους μήνες, σε στάδιο υλοποίησης από κορυφαίους κατασκευαστές όπως η Samsung. Ο Κορεάτης κολοσσός είχε καταθέσει την πατέντα και ανέμενε για την έγκριση της.

Συγκεκριμένα, η Sammy περίμενε το “οκ” από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO) ώστε να προχωρήσει την διαδικασία παραγωγής οθονών με ενσωματωμένο αναγνώστη αποτυπωμάτων. Αυτό τελικά έγινε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα. Σύμφωνα με την πατέντα, το panel ενός smartphone θα μπορούσε να έχει μέχρι και 12 σημεία πίεσης που να αντιλαμβάνονται το δάχτυλο του χρήστη, θέτοντας νέα δεδομένα στον συγκεκριμένο βιομετρικό τρόπο ασφαλείας και φυσικά καθιστώντας την ανάγνωση του αποτυπώματος πολύ πιο εύκολη από πλευράς χρήστη.

Samsung πατέντα αισθητήρα αποτυπωμάτων οθόνη, Samsung: Εγκρίθηκε η πατέντα για αισθητήρα αποτυπωμάτων στην οθόνη

Η πατέντα υποδεικνύει πως η επίστρωση του αισθητήρα θα είναι τοποθετημένη κάτω από το γυαλί και πάνω από τον σένσορα που αντιλαμβάνεται την επαφή με την οθόνη. Ακολουθεί το panel, ουσιαστικά το κυριότερο και βασικότερο μέρος, ενώ τέλος έχουμε τους αισθητήρες πίεσης που αποτελούνται από τρία στρώματα. Όταν η δομή της οθόνης τελειώσει, πίσω της είναι κρυμμένος ο ενεργοποιητής haptic δόνησης. Φαίνεται πως οι επόμενες γενιές Galaxy S / Note μοντέλων δεν θα έχουν μόνο αναγνώστη αποτυπωμάτων πίσω από την οθόνη, αλλά και ολόκληρη την επιφάνεια ευαίσθητη στην πίεση, όπως το 3D Touch της Apple.

Ο λόγος που η αρχιτεκτονική της οθόνης είναι δομημένη σύμφωνα με την παραπάνω σύντομη περιγραφή δικαιολογεί τον επικρατέστερο τρόπο λειτουργίας που έχει ως εξής: Αν, για παράδειγμα, ο χρήστης πατήσει με το δάχτυλο του το εικονίδιο των μηνυμάτων, των φωτογραφιών, του καταστήματος εφαρμογών ή οποιασδήποτε άλλης ανακατεύθυνσης έχει περιορίσει ο κάτοχος της συσκευής, ο αισθητήρας αποτυπωμάτων θα ελέγχει το δάχτυλο πάνω από το εκάστοτε εικονίδιο, ώστε αν ταυτίζεται με το αποθηκευμένο, να επιτρέπει την πρόσβαση.

Samsung πατέντα αισθητήρα αποτυπωμάτων οθόνη, Samsung: Εγκρίθηκε η πατέντα για αισθητήρα αποτυπωμάτων στην οθόνη

Το μεγαλύτερο ερώτημα είναι αν η Samsung αποφασίσει να τρέξει έναν αγώνα δρόμου με μόνο αντίπαλο τον χρόνο, ώστε να ενσωματώσει την πολυσυζητημένη τεχνολογία στα επερχόμενα Galaxy S9 και S9+. Μέχρι στιγμής, οι διαρροές του σχεδιασμού των πολυαναμενόμενων high-end smartphones μαρτυρεί την τοποθέτηση του αναγνώστη αποτυπωμάτων στην πλάτη, κάτω από το module της κάμερας. Θα καταφέρουν οι Κορεάτες να παρουσιάσουν τους νέους εκπροσώπους της σειράς Galaxy S με fingerprint scanner κάτω από την οθόνη ή θα την κρατήσουν για το Note 9; Θα μάθουμε στο άμεσο μέλλον.

Samsung πατέντα αισθητήρα αποτυπωμάτων οθόνη, Samsung: Εγκρίθηκε η πατέντα για αισθητήρα αποτυπωμάτων στην οθόνη

Samsung πατέντα αισθητήρα αποτυπωμάτων οθόνη, Samsung: Εγκρίθηκε η πατέντα για αισθητήρα αποτυπωμάτων στην οθόνη

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Theo

Προφανώς και δεν θα μπει. Αυτο από μόνο του θα αποτελέσει διαφήμιση σε όποιο μοντέλο μπει οπότε μαντεύω θα μπει στο s10 ή s11. Μπορεί και αργότερα.

xarisgru

Περαν τουτου, πιστευω οτι θα υπαρχει αντικειμενική δυσκολία αναγνωρισης του αποτυπωματος σε περιπτωση χρήσης tempered glass! Οπως επισης η αντικατάσταση της οθονης θα ειναι οικονομικα ασύμφορη

Αγγελος

Αιντε βρε samsung παμε λιγο.καλυτερα να αργησει να βγαλει ενα μηνα ή δυο το s9 αλλα να εχει πραγματα να παρουσιασει παρα να το βγαλει τον ιανουαριο οπως θελουν οι φημες αλλα με καμια φοβερη καινοτομια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.