Τρίτη
03/12/2013

Samsung, Πατένα για ευκολότερη χρήση μεγάλων κινητών με τον αντίχειρα

Μία νέα πατέντα κατοχύρωσε η Samsung, όπου στοιχεία του γραφικού περιβάλλοντος του λειτουργικού θα μετακινούνται σε μία «ζώνη άνεσης» όπου ο χρήστης θα μπορεί να αλληλεπιδράσει μαζί τους με ένα μόνο αντίχειρα. Ο λόγος φυσικά της πατέντας δεν είναι άλλος από την όλο και αυξανόμενη τάση της μεγέθυνσης της οθόνης των κινητών τηλεφώνων.

Αρκετές εταιρίες έχουν κάνει βήματα στα μεγάλα τους κινητά, για να βελτιώσουν την δύσκολη κατάσταση χρήσης του κινητού με δύο χέρια όπως η LG, Huawei και φυσικά η Samsung. Ενώ το έχουμε δει και σε μερικές εφαρμογές όπως το TouchPal Contacts, Swiftkey Keyboard κ.α

Η Samsung συγκεκριμένα εισήγαγε στο Samsung Galaxy Note 3 την επιλογή Λειτουργία με ένα χέρι όπου ο χρήστης έχει την επιλογή με ένα σύρσιμο στην οθόνη να μειώσει την όλη οθόνη σε ένα πλαίσιο, περισσότερα μπορείτε να δείτε στο σχετικό hands-on βίντεο του Κώστα που δείχνει την λειτουργία με ένα χέρι.

Φυσικά η Κορεάτικη εταιρία δεν σταμάτησε εκεί και από τι φαίνεται το πάει ένα βήμα παραπέρα, μετακινώντας στοιχεία του γραφικού περιβάλλοντος πιο κοντά στον αντίχειρα του χρήστη. Μερικά παραδείγματα είναι η οθόνη κλειδώματος, ο media player αλλά και το πληκτρολόγιο όπως μπορείτε να δείτε και στις εικόνες από την κατάθεση της πατέντας.

Αυτή η πατέντα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην επόμενη έκδοση του TouchWiz για Android γιατί όμως όχι και για το λειτουργικό σύστημα Tizen; Δυστυχώς όμως οι πατέντες δεν είναι καθαρός δείκτης για μελλοντικά προϊόντα καθώς οι εταιρίες καταθέτουν πολλές φορές πατέντες χωρίς κάποιο πλάνο για πρακτική χρήση. Λέτε να έχουμε εκπλήξεις στην επόμενη έκδοση του TouchWiz;

Samsung patent big one hand

Samsung patent big one hand

Πηγή

Συντάκτης: .

2 Σχόλια

  1. Ο/Η dimos λέει:

    Καλά το πάει, θα πατεντάρει και το τηλεκοντρολ σε κινητά όπου ναναι..

  2. Ο/Η Vasilis λέει:

    Το ξεφτιλίσανε με τις πατέντες… Αν κκάποιος κάνει κάτι πρώτος ο άλλος απαγορεύεται να το κάνει.
    Ευτυχώς που ο Αδάμ δεν κατοχύρωσε το περπάτημα γιατί η θα πληρώναμε η θα σερνομασταν σαν τα σκουλήκια… αν δεν το είχαν κατοχυρώσει τα σκουλήκια και αυτό χάχα.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.