Samsung: Πατέντα για περιορισμένο in-screen αισθητήρα αποτυπώματος

Samsung αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος, Samsung: Πατέντα για περιορισμένο in-screen αισθητήρα αποτυπώματος

Μια πατέντα για έναν ακόμη in-screen αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος κατοχύρωσε η Samsung στον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Η διαφορά του εν λόγω αισθητήρα είναι ότι είναι αρκετά μικρότερος σε μέγεθος από αυτούς που βρίσκονται στην πλάτη ή από αυτούς που βρίσκονται μπροστά και χρησιμεύουν και σαν Home Key και δεν καλύπτεται απ’όλη την άκρη του δακτύλου.

Λόγω αυτού του περιορισμού, η Samsung εμπνεύστηκε μια λύση λογισμικού, η οποία θα δέχεται επιμέρους δακτυλικά αποτυπώματα και θα ζητά από τον χρήστη να σύρει το δάχτυλό του (swipe) προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση (πάνω, κάτω, δεξιά ή αριστερά) προκειμένου να γίει πλήρη ταύτιση του αποτυπώματος.

Στην πράξη, ο χρήστης θα αγγίζει τον αισθητήρα, ο οποίος θα του δείχνει προς ποια κατεύθυνση θα πρέπει να σύρει το δάχτυλό του προκειμένου να πραγματοποιηθεί σάρωση ολόκληρου του άκρου του δακτύλου.

Η Samsung ανέφερε ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να ενσωματωθεί τόσο σε smartphones, όσο και σε οικιακές συσκευές. Όταν δεν θα χρησιμοποιείται, ο αισθητήρας θα είναι αόρατος και δεν θα επηρεάζει την εικόνα.

Ο εν λόγω αισθητήρας αποτελεί μια λιγότερο βολική λύση σε σχέση με τις λύσεις που προτείνουν οι Vivo και Huawei. Βέβαια, προηγουμένως και η Samsung έχει κατοχυρώσει παρόμοια ευρεσιτεχνία που δεν είναι τόσο περιορισμένη.

Το πιθανότερο πάντως είναι ότι η λύση αυτή δεν θα ενσωματωθεί στο Samsung Galaxy Note 9 αλλά σε πιο mid-range συσκευές. Όσο για το Galaxy Note 9, οι πληροφορίες διίστανται, με κάποιους να λένε ότι το Galaxy Note 9 θα έρχεται με in-display αισθητήρα κι ότι η Samsung απλά εξετάζει το ακριβές μέρος της οθόνης που θα βρίσκεται, ενώ κάποιες αναφέρουν ότι δεν προλαβαίνει να τον ενσωματώσει.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
spirios1992

Όπως και με το S5…δηλαδη ξεκιναει με σαρωτη δαχτ. συρομενο και τον “τελειοποιει” 2 γενιες μετα.. εννοειται μη μας τα δωσει απο τωρα ολα, να εχουμε και του χρονου να παρουσιασουμε κατι

I am

Πάνω από όλα καινοτόμα εταιρία. ΧΑΧΑ τα μόνα κινητά που δεν θα αγόραζα

Theo

Πως γίνεται οι κολοσσοί της βιομηχανίας και καλά να μην προλαβαίνουν να τοποθετήσουν καινούργιες τεχνολογίες και να μπορούν να το κάνουν οι μικρότερες κινεζικές εταιρείες και με μεγάλη επιτυχία μάλιστα, δεν μπορώ να το καταλάβω.

Agnostos13

@Theo:
Η Synaptics δεν είναι μικρη κινέζικη εταιρεία… και η παραγωγή της αυτή τη στιγμή δεν φτάνει να καλύψει μεγάλη ζήτηση…

χρηστος

@theo υπαρχει λογος: οι μικροτερες εταιριες θα πουλησουν λιγοτερα κομματια, οποτε αφενος η παραγωγη της νεας τεχνολογιας θα ειναι περιορισμενη αρα και ικανη για την πρωτη φουρνια, αφετερου – κι εδω ειναι πολυ σημαντικο- οι μικρες εταιριες που θα πουλησουν λιγα κομματια, θα εμφανισουν και λιγα προβληματα στην τεχνολογια. Αντιθετα, αν πχ η Samsung ή η Apple κανουν μαζικη παραγωγη μιας νεας τεχνολογιας και υπαρχει θεμα, τοτε λογω των μεγαλων πωλησεων, τα προβληματα θα φανουν πολλα.

Rizo

@Theo
Το βάζουν αυτοί πρώτοι γιατι είναι beta testers 😉.
Δεν είναι απαραίτητα κακό ή θα έχει προβλήματα αλλα πάντα υπάρχουν διορθώσεις..

giorgosgek

περιορισμενο…μαλιστα , αστο samsung καληνυχτα , μη το βαζεις καθολου αν ειναι , σε προλαβαν αλλοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.