Samsung SDI: Επενδύει 128 εκατ. δολ. για μεγαλύτερη ασφάλεια στις μπαταρίες

Μετά την ανακοίνωση της Samsung για την αιτία της ανάφλεξης των Samsung Galaxy Note 7, ήταν η σειρά της θυγατρικής Samsung SDI, που έχει ως αντικείμενο την παραγωγή μπαταριών, να ανακοινώσει τα μέτρα τα οποία έχει ήδη λάβει ώστε να μην ξανασυμβούν τέτοιες περιπτώσεις.

Η Samsung SDI επενδύει επιπλέον 128 εκατομμύρια στην επέκταση των εγκαταστάσεων με σκοπό να ενισχύσει την ασφάλεια των μπαταριών. Η εταιρεία έχει ήδη δημιουργήσει ένα χώρο για επείγουσες καταστάσεις στο εργοστάσιο της πόλης Cheonan και μια ειδική ομάδα η οποία θα αντιμετωπίζει αντίστοιχα προβλήματα όσο το δυνατόν πιο άμεσα. Η ειδική ομάδα περιλαμβάνει 100 άτομα από τρία διαφορετικά τμήματα (Ανάπτυξης, Παραγωγής και Τεχνολογίας, Ποιότητας και Επαλήθευσης).

Τα μέτρα ασφαλείας ξεκινάνε από την διαδικασία της ανάπτυξης, όπου ο σχεδιασμός θα είναι πλέον πιο προσεκτικός ώστε να αποφευχθεί η “συμπίεση” των ηλεκτρολυτών. Στο κομμάτι της παραγωγής θα υπάρχει έλεγχος των μπαταριών με ακτίνες Χ ώστε να εξασφαλιστεί 1 στο εκατομμύριο πιθανότητα αποτυχίας των υλικών. Στο επόμενο στάδιο θα γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος στα προϊόντα, ωστόσο ο αριθμός των δειγμάτων θα γίνει 1000 φορές μεγαλύτερος.

Αυτές οι κινήσεις της Samsung SDI φαίνεται να πείθουν τους άλλους κατασκευαστές, οι οποίοι έχουν αυξήσει τις παραγγελίες τους ξανά στα επίπεδα προ της κρίσης με το Samsung Galaxy Note 7. Τέλος, λογικά τα επόμενα smartphone της Samsung θα χρησιμοποιούν μπαταρίες από την Samsung SDI.

samsung battery

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ντ

Mονη της δημιούργησε θέμα εκεί που δεν είχε με τις αποσπώμενες μπαταρίες. Δημιούργησε η ίδια το πρόβλημα και τώρα πληρώνει να το λύσει. Μου θυμίζει τη δεκαετία του 60 πριν πάνε Αμερικανοί και Ρώσοι στο φεγγάρι, που η μια πλευρά έδινε εκατομμύρια σε έρευνες για στυλό που γράφουν με έλλειψη βαρύτητας στο διάστημα , η άλλη δε μπήκε καν στον κόπο γιατί έγραφε με μολύβι.

NikosAr

Βλέπω σε καθημερινή βάση άρθρα από την μαμά Samsung για να αποκαταστήσει τη ζημιά και να πείσει τον κόσμο να εμπιστευτεί το προϊόν της … νομίζω ότι υπερβάλει … εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν θυμόμαστε ποιο κόμμα ήταν πέρυσι …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Xiaomi Xiaomi Android smartphones

Xiaomi Redmi Note 10: Κυκλοφόρησαν Ελλάδα με δώρο το Mi Smart band 5

Η Redmi Note 10 σειρά επικυρώνει τη δέσμευση της Xiaomi να μοιράζεται με όλους την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα smartphones.

Smartphones Lenovο Lenovo Legion smartphone

Επίσημα αποκαλυπτήρια για το Lenovo Legion Phone Duel 2

Ήρθε η ώρα της επίσημης παρουσίασης του Lenovo Legion Phone Duel 2 που της δίνει ακόμα ένα όπλο στη μάχη του gaming ανταγωνισμού.

Smartphones Huawei

Ένα πρωτότυπο Huawei P50 εμφανίζεται ξαφνικά

Οι εικόνες του Huawei P50 που έκαναν την εμφάνισή τους στο Διαδίκτυο κεντρίζουν το ενδιαφέρον για το επερχόμενο μοντέλο.

Smartphones Samsung

Samsung: Αναπτύσσει νέα 5G τεχνολογία στο φάσμα ζώνης μεσαίων συχνοτήτων

Η νέα τεχνολογία της Samsung διπλασιάζει την υποστήριξη ευρυζωνικότητας στα ραδιοκύματα στη ζώνη μεσαίων συχνοτήτων.