Samsung: Επίδειξη 4Κ την ημέρα κυκλοφορίας του iPhone 6s

Η Samsung διάλεξε την ημέρα κυκλοφορίας των νέων iPhone για να διαφημίσει τις δυνατότητες των Samsung Galaxy S6 Edge+ και Samsung Galaxy Note 5 όσον αφορά το 4Κ βίντεο. Μια κίνηση σαφέστατα πολύ επιθετική για να αναδείξει τα μειονεκτήματα των iPhone έναντι των ναυαρχίδων της.

Η χτεσινή ημέρα όπως γνωρίζουμε περιελάμβανε την επίσημη κυκλοφορία των iPhone 6s και iPhone 6s Plus τα οποία για πρώτη φορά μπορούν να καταγράψουν βίντεο 4K (Ultra HD), κάτι το οποίο συμβαίνει σε αρκετές Android συσκευές εδώ και καιρό.

Η Samsung ανέβασε βίντεο ανάλυσης 4Κ το οποίο τραβήχτηκε με τα Galaxy S6 Edge+ και Galaxy Note 5 και το οποίο πραγματικά είναι εντυπωσιακό στη λεπτομέρια και τη συνολική του ποιότητα, θέλοντας πιθανόν να δείξει στην Apple πως είναι τα πραγματικά ποιοτικά 4Κ βίντεο τα οποία απολαμβάνουν οι χρήστες των ναυαρχίδων της Samsung καιρό τώρα.

Αυτό που η Samsung δεν αναφέρει, για ευνόητους λόγους, είναι το ότι όταν το S6 Edge+ και Note 5 φτάνουν κοντά στα 5 λεπτά συνεχόμενης καταγραφής 4Κ βίντεο, αρχίζουν και υπερθερμαίνονται υπερβολικά και οι χρήστες λαμβάνουν μήνυμα ειδοποίησης για υπερθέρμανση και στην ουσία είναι σαν να τους λέει να σταματήσουν την καταγραφή του βίντεο. Κάτι ανάλογο γίνεται και στα περισσότερα Android smartphones όταν καταγράφουν 4Κ βίντεο μεγάλης διάρκειας.

Στον αντίποδα, τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus καταγράφουν 4Κ βίντεο μέχρι να εξαντληθεί ο χώρος αποθήκευσης της συσκευής, ενώ μπορούμε να αναφέρουμε ότι για τις συσκευές με τα 16GB, ο χρήστης μπορεί να καταγράψει 32 λεπτά βίντεο σε 4Κ ανάλυση, με τα 16GB να ακούγονται πραγματικά λίγα για την πλειοψηφία των χρηστών, παρά τη διαθεσιμότητα αρκετών Cloud αποθηκευτικών χώρων.

samsung, 4K, video, galaxy, S6, edge, plus, note, 5, Samsung: Επίδειξη 4Κ την ημέρα κυκλοφορίας του iPhone 6s

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Themazerunner

Kαι οι δυο τους(samsung και apple) ειναι παρε τον ενα βαρα τον αλλον.Ο ενας σου δινει πολυ καλο 4κ και δεν μπορεις να γραψεις ανω των 5 λεπτων.
Ο αλλος δινει 4κ(οτι και να ειναι) εχοντας δυνατοτητα συνεχομενης εγγραφης και ξεκιναει το πανακριβο της μοντελο με τα 16 GB.Λες κι αν ξεκινουσε απο τα 32 θα φτωχαινουν οι να μην τους ονομασω.Βγαλανε 4κ και οι δυο τους και δεν εχουν sd ή τουλαχιστον να δωσουν στους χρηστες τους που πανακριβα αγοραζουν τουλαχιστον 64 GB χωρητικοτητα να ειναι ο αλλος ανετος.
Πραγματικα σε αυτο το ζητημα και οι 2 ειναι αστειοι…

ΝΖ

Πολύ κόμπλεξ κουβαλάει τελικά η σάμσουνγκ.
Όμορφα landscapes στο βίντεο btw!

NtinosMD

4Κ video συν ενα μικρο micro USB OTG , και εισαι ετοιμιος !!!!

Themazerunner

Eνα OTG usb 32 σωστο εχει στα 70.Τα 900 και 1000 ευρω δεν φτανουν για να βαλουν ολοι τους μια 64αρα μνημη;

VasilisA3

Αυτό που λέει το άρθρο για υπερθέρμανση των S6 και Note 5 και ότι βγαίνει και μήνυμα πρώτη φορά το ακούω. Αυτό συμβαίνει στα Sony Z με τον SD 810. Νομίζω ότι είναι λάθος εκτός αν κάτι μου διαφεύγει.

Themazerunner

@VasilisA3 εχεις δικιο και εννοειται.Αυτο γινοταν στα sony,xiaomi με snapdragons επεξεργαστες.Στο S6 και Note 5 υπαρχουν exynos 7420 που δεν εχουν κανενα τετοιο ζητημα.

Don mitso mou

Διαβάζω καθημερινά ολα τα άρθρα και φυσικά τα σχόλια (υπέροχη απασχόληση με καφέ και τσιγάρο) και βλέπω όλους που σκίζετε το iPhone 6s. Βέβαια δεν είδα κανένα να εκθειάζει το φανταστικό iMovie που πλέον χειρίζεται 4K. Και ειδικά το iPad pro που μπορεί να επεξεργάζεται μέχρι και τρία βίντεο 4K. Να λέμε αυτα που μας πονάνε, αλλα να μη ξεχνάμε και αυτα που είναι καλα.

Υ. Γ. Μονο 64g και πάνω εννοείται μνήμη.

Vagelis

Έχω τραβήξει ολόκληρο γάμο με 4k με το s5 μου και δεν μου βγάζει μήνυμα τώρα ότι ζεσταίνεται ισχύει ναι λογικό είναι

bratsos

Άμα δεν κάνει τα ποιο καλύτερα κινητά της από αλουμίνιο μόνο και αδιάβροχα, μια ζωή πίσω από την απλε θα είναι.
Καλά τα χαρακτήριστικα, το θέμα είναι η πολυτέλεια με συνδυασμό καλής ποιότητας χαρακτήριστικων.
Άμα δεν σταματήσει τις πλαστικουρες στα s6 και edge και δεν γίνουν πλήρως μεταλλικά, όλοι στη απλε θα τρέχουν για πολυτέλεια με ποιότητα.

VasilisA3

bratsos το S7 έτσι θα είναι με ακόμα καλύτερο κράμα αλουμινίου. Αλλά και το τέλειο κινητό να βγάλει πάλι iPhone θα ψωνίζει ο κόσμος .Ξέρεις πότε θα ψωνοζουν το s περισσότερο από το iPhone? Όταν το brand name της Samsung ξεπεράσει την Apple. Αν ποτέ γίνει που όλα είναι πιθανά τότε θα έχουνε καλύτερες πωλήσεις.

bratsos

Ας τα κάνει μεταλλικά…
Η διαφορά είναι στο περιτύλιγμα, όχι στις δυνατότητες.
Ένα κινητό πολυτελείας αντέχει περισσότερο στο χρόνο, από μια πλαστικουρα. ..
Ένα apple 4s πιάνει κανένα 50-100 ευρώ.
Τα αντίστοιχo S2, 50 ευρώ η μάξιμουμ τιμή πώλησης.
Εάν ήθελα σταθερότητα θα διάλεγα apple.
Επαγγελματίας δεν είμαι. . Απλός ερζομενος είμαι. ..
Οπότε θέλω ευελιξία και επιδόσεις.
Χρήσιμες άμα θέλω να κάνω σωστά και γρήγορα τη δουλειά μου…
Πχ η πλαστικουρα s4 που έχω, αν και άσχημη, σαν ψεύτικο παιχνίδι μοιάζει, χρήσιμο για τις υπέρυθρες που έχει και την υψηλή φυσική ανάλυση οθόνης. Πράγμα επιστημονικής φαντασίας για απλε.
Βέβαια άμα έκλεινα συμφωνίες, ποιο μουρατο ειναι το απλε. ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.