Samsung SSD 840 EVO mSATA, 1TB SSD στις 1.8 ίντσες

Η Samsung Electronics παρουσίασε την νέα σειρά Samsung SSD 840 EVO mSATA. Έχουν παρόμοιες δυνατότητες και χαρακτηριστικά και επιδεικνύουν παρόμοιες ταχύτητες εγγραφής και ανάγνωσης με τα κανονικά μοντέλα της σειράς 840 EVO στις 2.5 ίντσες, ωστόσο στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε solid state drives των 1.8 ιντσών.

Όσο αφορά στις ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής, κυμαίνονται μεταξύ 520MB/s και 540MB/s αντίστοιχα (δεν είναι ίδιες για όλα τα μοντέλα, με τα μικρότερης χωρητικότητας να παρουσιάζουν μικρότερη απόδοση, ωστόσο κάπου εκεί κυμαίνονται) ενώ οι IOPS (Input/Output Operations Per Second) κυμαίνονται μεταξύ 90.000 και 98.000.

Οι Samsung SSD 840 EVO mSATA θα διατεθούν σε χωρητικότητες των 120GB, 250GB, 500GB και 1TB, και πρόκειται για κατόρθωμα αν αναλογιστούμε ότι έχουμε να κάνουμε με drives των 1.8 ιντσών, που προορίζονται για χρήση σε notebooks, ultrabooks, mini ή pico PCs (εφόσον διαθέτουν κατάλληλη υποδοχή mSATA).

Για την κατασκευή τους, η Samsung χρησιμοποίησε 19nm NAND flash chips 128Gb (16GB) τεχνολογίας TLC ενώ ο ελεγκτής είναι in-house made και έχει την ονομασία Samsung MEX. Τα κόστη των νέων SSDs δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, ωστόσο θα κυκλοφορήσουν προς το τέλος του μήνα.

Samsung SSD 840 EVO mSATA, Samsung SSD 840 EVO mSATA, 1TB SSD στις 1.8 ίντσεςSamsung SSD 840 EVO mSATA, Samsung SSD 840 EVO mSATA, 1TB SSD στις 1.8 ίντσες

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
sakis

Αν είναι σε λογική τιμή θα αγοράσω εναν.
Τους HDD τους έχουμε σχεδόν απο τοτε που βγήκαν οι υπολογιστές στην αγορά.

Nio

Αντε να πεσουν κ οι τιμες στους SSD. Ηταν το μονο που ειχε μεινει στασιμο τοσα χρονια.. Οπως κ η μπαταρια… Αλλα αυτη “δικαιολογημενα”

MANOS

@Nio
Δεν την λες και στάσιμη, τον σεπτέμβρη του 2010 (πριν 3 χρονια) είχα πάρει έναν Intel X25-M 160GB 440 Euro και φέτος πριν ένα μηνα πείρα τον 840 EVO 250GB στα 150 Euro, δηλαδή στο ένα τρίτο της τιμής του 160αρη πείρα 250αρη με τριπλάσια ταχύτητα!

Κωστας

Μιλάμε για μέγεθος μικρότερο από 1 πιστωτική κάρτα.
Φανταστητε ενα Ταμπλετ που να εχει έναν 256giga πολύ εύκολα με ένα τέτοιο δίσκο.
Η το επομενο macbook των 3000€ που θα εχει πανω ενα τετοιο 1ΤΒ και θα σπερνει.
Αλλα τιμη κατω απο 0.50€ GB δύσκολα θα βγει.

Κωστας

Πληροφοριακα ο Evo εχει απο τη 1 πλευρα τα τσιπακια αποθηκευσης δεδομενων τυπου Flash.
Και απο την Αλλη 1 3πυρηνο επεξεργαστή 400 MHz Samsung MEX, three-core ARM Cortex-R4 και 256-512mbyte ram. γιαυτό έχει αυτές της επιδόσεις.

Nio

Οι HDD τοσα χρονια σε σχεση με τους επεξεργαστες στασιμοι ηταν. Καιρος λεω να εξελιχθούν τωρα πια οι SSD σαν τεχνολογια κ να αρχιζουν να βγαινουν κ αυτοι σε μεγαλες χωρητικοτητες. Δε μιλουσα για τιμες καθως ακομα ειναι νεοι στην αγορα κ θεωρουνται premium αγορα.

Nio

Sorry ετσι οπως το διατυπωσα φαινεται να αναφερομαι στις τιμες.

alex

TLC και στα 19nm τα βλεπω για κατω απο 1000 συνολικες εγγραφές ζωη.

MANOS

Ανακοινώθηκε και η τιμή του για το 1TB είναι 500$

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.