Samsung: Θα επιστρέψει στα smartphone με αφαιρούμενη μπαταρία;

, Samsung: Θα επιστρέψει στα smartphone με αφαιρούμενη μπαταρία;

Τα smartphone εν έτη 2020 έχουν μη αποσπώμενες μπαταρίες οι οποίες για να αντικατασταθούν χρειάζεται ειδική μεταχείριση και εργαλεία. Αυτό πρακτικά εμποδίζει τους χρήστες να αλλάξουν μόνοι τους την μπαταρία του τηλεφώνου στην περίπτωση που αυτή χαλάσει ή εξασθενήσει με την πάροδο του χρόνου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση το προηγούμενο διάστημα ανακοίνωσε ότι θέλει να δημιουργήσει έναν νόμο μέσα από τον οποίο οι εταιρείες θα υποχρεούνται να ενσωματώσουν στα smartphone αποσπώμενη μπαταρία με σκοπό την επέκταση της διάρκειας ζωής του τηλεφώνου.

, Samsung: Θα επιστρέψει στα smartphone με αφαιρούμενη μπαταρία;

Η Samsung σύμφωνα με νέες πληροφορίες σκέφτεται να ενσωματώσει ξανά στα smartphone της αποσπώμενες μπαταρίες μετά από αρκετά χρόνια. Η πληροφορία αυτή αποκαλύφθηκε μέσα από μία φωτογραφία μίας μπαταρίας που φημολογείται ότι ανήκει στο Galaxy A10e.

Ωστόσο η ενσωμάτωση μίας τέτοιας μπαταρίας δεν θα δίνει την ικανότητα στις εταιρείες να προσφέρουν smartphone με πιστοποίηση IP δεδομένου ότι το τηλέφωνο θα έχει σημεία από τα οποία θα μπορέσει να εισχωρήσει το νερό και η σκόνη. Εσάς ποια είναι η γνώμη σας προτιμάτε smartphone με πιστοποίηση IP ή αποσπώμενη μπαταρία;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alexis

Με μια πρώτη αναζήτηση διαπίστωσα ότι δεν χρειάζεται να διαλέξουμε πιστοποίηση ip ή αποσπώμενη μπαταρία. Στο gsmarena βρήκα 56 συσκευές που κάνουν και τα δύο. https://www.gsmarena.com/results.php3?s3G5s=HSDPA2100&sIPCerts=1,2,3,4,5,6,7,8,9&sOSes=2&idBatRemovable=1

Αλλά ακόμη και αν είναι να διαλέξουμε ψηφίζω αποσπώμενη μπαταρία. Ούτως ή άλλως στο παρελθόν έχουν καταγραφεί ουκ ολίγα τηλέφωνα με πιστοποίηση ip που βράχηκαν και καταστράφηκαν και μετά η εταιρία κατασκευής δεν αναγνώριζε τίποτα.

Κώστας Βλαχάκης

Καλησπέρα, είναι αρχαία αυτά τα μοντέλα εξού και το δίλημμα σήμερα!

Pap

Για τόν μέσο χρήστη νομίζω η αποσπώμενη μπαταρία είναι η επιλογή!
Τελείως αδιάβροχο πάμε σε πιο ειδικές περιπτώσεις… όπως τήν δική Μου, πού κάνω καταβάσεις φαραγγιών με σχοινί! Αν και τελευταία βγαίνουν θήκες IP68 για τις ναυαρχίδες τουλάχιστον!

dimitrisk

θα είναι καλύτερα αν αποσπούνται γιατί δεν θα πρέπει να δώσουμε μια περιουσία στο service και θα την αλλάζουμε μόνοι μας.

Anonymous

Δεν υπάρχει κάποιος λόγος που είναι πιο σημαντικός από το να έχεις IP πιστοποίηση για να επιστρέψουν οι αποσπώμενες μπαταρίες.

John

Αποσπωμενη μπαταρια ειναι οτι καλυτερο. Εχεις και μια δευτερη μαζι σου και δεν χρεαζεσαι power bank και αλλες βλακειες.

IanD

Το Galaxy S5 της ίδιας της Samsung είχε και τα δύο. Μπορεί να ήταν η πιο άσχημη συσκευή από την εποχή του S3 αλλά τουλάχιστον έφερνε καινοτομίες. Η δικαιολογία ότι η μη αποσπώμενη μπαταρία είναι για χάριν της στεγανοποίησης, του design (όταν η Apple έβγαζε το εντελώς πλαστικό iPhone 3GS, η HTC κυκλοφορούσε τα Desire HD, Desire S, κτλ από αλουμίνιο και καουτσούκ με μοντέρνο σχεδιασμό και αποσπώμενη μπαταρία) ή της ασύρματης φόρτισης είναι ήδη παρωχημένες και δεν πείθουν κανένα. Απλώς τα συνηθήσαμε και έχουμε πειστεί πως το μέλλον είναι το γυαλί, το cloud και τα ασύρματα ακουστικά. Καθόλου άσχημα δεν είναι όλα τα παραπάνω, όχι όμως όταν σου τα επιβάλλουν. Καλό θα ήταν ως καταναλωτές να έχουμε επιλογές.

Κάτοχος LG V20 με αποσπώμενη μπαταρία, κατασκευή από αλουμίνιο και την καλύτερη ποιότητα ήχου που έχω ακούσει ποτέ σε κινητό.

SUPS 👨‍⚖️

Συμφωνω οτι δν υπαρχει περιπτωση να μην γινεται ταυτογχρονα removable battery και water resistant εστω Ip67 απλα θα πρπει να ξανασχεδιασουν τ κινητο απ την αρχη π σημαινει κοστος για αυτους…Απο την αλλη, σημερα που γενικα τα κινητα ειναι πολυ πιο ακριβα ενα κινητο να βγει εκτος εγγυησης επειδη τ επεσε λιγο νερο ειναι απαραδεκτο.Συνεπως μακαρι ν εφαρμοσει η ΕΕ τετοιο νομο και να βρουν λυση οι εταιρειες μονες τους.

Chris_BMW

Το HTC Desire hd κυκλοφόρησε λίγο μετά το «απόλυτο» για την εποχή του -ειδικά σε θέμα design και υλικών- I phone 4 ..
Δεύτερον.
Όταν βγήκε το πρώτο I phone με αλουμινένιο σώμα η htc δεν έβγαζε καν Smartphone.

Για πολλά μπορείς να κατηγορήσεις την Apple αλλά ΟΧΙ για τα υλικά που χρησιμοποιεί στα τηλέφωνα της .
Ακόμα και τώρα στο 1000 αρικο (γιατί όλες οι ναυαρχίδες εκεί παίζουν) είναι η μόνη που χρησιμοποιεί ατσαλένιο σκελετό .
Όταν γράφετε κάτι κοιτάξτε να ισχύει αλλιώς λέγετε παραπληροφόρηση .

IanD

To Desire HD όντως κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2010 ενώ το iPhone 4 τον Ιούνιο του ίδιου έτους (στην αγορά της Ιταλίας που μένω πάντως, τέλη Ιουλίου κυκλοφόρησε). Τα Desire & Nexus One πάντως ήταν προγενέστερα και σύγχρονα του 3GS, με αλουμίνιο και αποσπώμενη μπαταρία, όταν το iPhone ήταν πλαστικό.
Η HTC κυκλοφόρησε το πρώτο Android πολύ πριν το πρώτο iPhone με αλουμινένιο σώμα (το 4), οπότε δεν ξέρω ποιος ακριβώς μιλάει για παραπληροφόρηση.
Η Apple μια χαρά υλικά χρησιμοποιεί αλλά η ένστασή μου έγκειται στο ότι τα χρησιμοποιεί ως δικαιολογία για την αφαίρεση βασικών χαρακτηριστικών τη στιγμή που άλλες εταιρίες το έχουν κάνει και καλύτερα. Και αποσπώμενη μπαταρία μπορούν και γυαλί και αδιαβροχοποίηση και ασύρματη φόρτιση και θύρα για κάρτα μνήμης και jack 3.5mm και υπέρυθρες. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα εταιριών που τα έχουν συνδυάσει. Εμείς καλό θα ήταν να μην επικροτούμε βασικά μας δικαιώματα για χάριν μιας δήθεν καινοτομίας (π.χ. η έλλειψη κάρτας μνήμης γιατί θα βασιζόμαστε και καλά σε υπηρεσίες cloud και streaming όταν το 2009 το mobile internet όπου υπήρχε σερνόταν και ήταν και πανάκριβο).

Chris_BMW

Το πρώτο I phone με αλουμινένιο σώμα ήταν .. το πρώτο I phone …
Όταν η htc δεν έβγαζε καν Smartphone.

Σου ξανά λέω πως όταν δεν γνωρίζεις καλά είναι να μην γράφεις .
Φιλικά .

IanD

Νομίζω παίζουμε με τις λέξεις. Αν θεωρείς το πρώτο iPhone αλουμινένιο κι όχι πλαστικό, πάω πάσο. Αν το θεωρείς ανώτερο σχεδιαστικά από τα HTC που ανέφερα πιο πάνω (γιατί υποτίθεται για το design έγινε όλος ο κακός χαμός με την unibody κατασκευή), επίσης δεν έχω κάτι να προσθέσω εκτός από την άγνοιά μου…
 
 

Last edited 3 years πριν by IanD
Chris_BMW

Φίλε έχω την εντύπωση πως μιλάω με νοήμον άνθρωπο .
Μην προσπαθείς να με διαψεύσεις .
Σου έχω αναιρέσει όλα όσα γράφεις με αποδείξεις και συνεχίζεις να μου λες «αν θεωρώ»;;;
Τι «αν θεωρώ»!; Αλουμίνιο ήταν το σώμα του πρώτου I phone . Τέλος . Google is your friend.

Δεύτερον ποτέ μίλησα η έγραψα πως το πρώτο I phone είναι ανώτερο σχεδιάστηκα από το htc που παρέθεσες .
Σου επεσήμανα πως είναι ανακρίβεια το να λες «όταν η htc κυκλοφόρησε το desire HD η Apple είχε το πλαστικό 3GS. Καθότι όταν παρουσιάστηκε αυτό που αναφέρεις ήδη κυκλοφορούσε το 4 …
Και στο τέλος σου γράφω πως και αυτό ακόμα να μην ίσχυε όταν η Apple έβγαζε το αλουμινένιο πρώτο I phone η Htc δεν έβγαζε καν Smartphone.
Είμαστε ένταξη ;
Θα σου παρέθετα και μια φωτό για το πως ήταν τα αλλά τηλέφωνα όταν βγήκε το I phone αλλά δεν έχει νόημα .. Google it..

Last edited 3 years πριν by Chris_BMW
Kostas

Θα προτιμούσα να αφησουν τις μπαταρίες οπως εχει αλλα να ριξουν το κοστος της αντικατάστασης, βλεπε oneplus 7 ευρω κοστίζει η αντικατάσταση, αντε και 20 ευρω τα εργατικά παμε στα 27 ευρω.

Konstantinos G

Αποσπώμενη μπαταρία χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν γίνεται να σκάμε τα 60αρια ( στην καλύτερη περίπτωση ) στα εξειδικευμένα service των εταιρειών, γιατί στα υπόλοιπα ξεχνάμε την ip φυσικά. Άσε που σε ποιον φαίνεται χρήσιμη αυτή η δυνατότητα της αδιαβροχοποίησης? Πέρα από τους επαγγελματίες και όσους θέλουν για συγκεκριμένους λόγους να πληρώνουν αρκετά παραπάνω χρήματα για αυτήν την δυνατότητα.

SUPS 👨‍⚖️

Στον περισσοτερο κοσμο εκτος απο σενα φαινεται..Εχω δει συσκευη χωρις ip πιστοποιηση να πεφτει απλα στο χιονι να σβηνει και να μην ξαναβει ποτε λογω υγρασιας (ουτε ρυζι, ουτε σπρει τπτ δεν δουλεψε).Απο απλο πεσιμο νερου πανω σε τραπεζι και εκει τ ιδια.Σε αλλες χωρες που ΒΡΕΧΕΙ ΣΥΧΝΑ και οχι οπως εδω στην Ελλαδα σε πολλους χαλασε η συσκευη επειδη χρειαστηκε να την εκθεσουν ελαχιστα σε βροχη.Συνεπως χρειαζεται καποια ελαχιστη προστασια για τον μεσο χρηστη και οχι μονο για τους επαγγελματιες(αυτοι κουβαλανε ειδικες θηκες).

Ιωάννης jb

60 ευρω για αλλαγη μπαταριας.. 260-960 ευρω για αλλαγη κινητου επειδη μπηκε υγρασια και χαλασε!
 

Nicktech

Από οσο είχα δει θα τους αναγκάσει η ευρωπαϊκή ένωση σε λίγο όλους και ίδιο φορτιστή και αποσπώμενη μπαταρία, πρέπει να είναι στα σκαριά κάποια νομοθεσία. Οποίος ξέρει πληροφορίες ας μας πει …
 

Last edited 3 years πριν by Nicktech
SUPS 👨‍⚖️

Υπαρχουν φημες οτι και τ Iphone 12 θα καταργησουν τη lightning θυρα και θα βαλουν (προφανως) usb-c.
 

Last edited 3 years πριν by SUPS 👨‍⚖️
Nicktech

Άντε με το καλό !

Μπάμπης

Νιώθω σαν χρονοταξιδιώτης με αυτά τα σχόλια που διαβάζω…εγώ λέω να γυρίσουμε και στις εξωτερικές κεραίες που είχαν κάποτε τα τηλέφωνα,στα κουμπάκια και σε κάμερες 4mp.Δηλαδη θα δώσεις 20€ για αλλαγή μπαταρίας μετα από 1,5-2 χρόνια και το κάνουμε θέμα.

Νικος

Καμια σχέση αυτά που αναφέρεις,δεν πάμε πίσω στο να γίνει αποσπώμενη η μπαταρια.Σε χαλάει να αλλάζεις μπαταρία στο λεπτό? Δεν είναι θεμα μονο στο κόστος.

Νικος

Μεγάλο ΝΑΙ στην αποσπώμενη μπαταρία!

πανος καρκαδουρας

Εννοείται και ναι στην αποσπώμενη μπαταρία χωρις δεύτερη σκέψη! Μας εχει λειψει πραγματικα πολυ! Το παραμύθι με την στεγανοποιηση ειναι για γέλια. Δεν μπορω να δεχτω πως δεν εχουν τρόπο να το κανουν οταν gopro και osmo action ειναι πληρως στεγανες και με αποσπωμενη μπαταρία. Ετσι και αλλιως ουτε τωρα μπορουμε να βαλουμε το κινητό στην θάλασσα. δεν εγγυάται τιποτα η εταιρεία. Αφου λοιπον ετσι και αλλιως τα προσέχουμε, ΝΑΙ στην αποσπώμενη μπαταρια! ΜΑΚΑΡΙ

nicknick

Η αλήθεια είναι ότι και όταν είχα κινητό με πιστοποίηση ip πάλι πρόσεχα μην το βρέξω από συνήθεια. Όταν χρειάστηκε να αλλάξω μπαταρία χάθηκε και η αδιάβροχοποίηση οπότε θα προτιμούσα την αφαιρούμενη μπαταρία !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android featured iOS

iOS vs Android: Ποιο λειτουργικό σύστημα είναι πιο ασφαλές;

Πείραμα που διεξήχθη από δημοσιογράφο του Cybernews θέλει να δείξει ποια πλατφόρμα είναι πιο ασφαλής, το iOS ή το Android.

Software Samsung One UI

One UI 6.1: Διαθέσιμο στις σειρές Galaxy S22 και S21 & στα Fold 4, Fold 3, Flip 4 και Flip3

Μαζικές ενημερώσεις One UI 6.1 εξαπέλυσε σήμερα η Samsung, με το skin να είναι πλέον διαθέσιμο σε πολλές περισσότερες συσκευές.

Smartphones Galaxy Google Play Store Samsung

Η εφαρμογή Samsung Good Lock διαθέσιμη στο Google Play Store

Η εφαρμογή Good Lock της Samsung, η οποία προοριζόταν για την προσαρμογή των τηλεφώνων Galaxy, βρισκόταν αποκλειστικά στο Galaxy Store.

Software Galaxy Samsung Samsung One UI

One UI 6.1: Η ενημέρωση έχει ήδη φτάσει σε 8,8 εκατομμύρια Galaxy συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε ότι η ενημέρωση One UI 6.1 έχει ήδη φτάσει σε 8,8 εκατομμύρια συσκευές από τότε που ξεκίνησε την κυκλοφορία της.