Η Samsung θέλει να πουλήσει 270 εκ. συσκευές το 2023 με έμφαση στα foldables

samsung, Η Samsung θέλει να πουλήσει 270 εκ. συσκευές το 2023 με έμφαση στα foldables

Η Samsung αναμένει να πουλήσει περίπου 260 εκατομμύρια smartphone φέτος και σκοπός της είναι να φτάσει τα περίπου 270 εκατομμύρια την επόμενη χρονιά. Αυτό αναφέρεται σε μια νέα κορεάτικη έκθεση. Οι πωλήσεις συσκευών της εταιρείας κορυφώθηκαν το 2017 στα 320 εκατομμύρια μονάδες και έκτοτε δεν έχουν ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια.

Η τρέχουσα εκτίμηση των 260 εκατομμυρίων τεμαχίων που πουλήθηκαν το 2022 είναι περίπου 10 εκατομμύρια περισσότερες από πέρυσι και η εταιρεία θέλει να αυξήσει τον αριθμό κατά 10 εκατομμύρια το επόμενο έτος. Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος, οι πληροφορίες θέλουν να επικεντρώνεται κυρίως στα foldables.

Αντί να θυσιάσει λίγο την κερδοφορία κυκλοφορώντας όσο το δυνατόν περισσότερες φθηνές συσκευές το 2023, η Samsung θα αυξήσει το ποσοστό των premium προϊόντων που πουλάει. Συγκεκριμένα για τα foldables, προβλέπει μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 80% μέχρι το 2024. Η Samsung στοχεύει να στείλει 60 εκατομμύρια μονάδες από τις premium σειρές S και Z και 210 εκατομμύρια μονάδες της σειράς Α του χρόνου.

Τα σχέδια της εταιρείας μπορεί να χαλάσουν αν ένας ή περισσότεροι Κινέζοι κατασκευαστές smartphone αποφασίσουν τελικά να λανσάρουν τα foldables τους διεθνώς και η Samsung να μην έχει το μονοπώλιο. Αυτοί οι ανταγωνιστές μπορούν και πιθανότατα θα αμφισβητήσουν την κυριαρχία της προσφέροντας και πιο οικονομικές συσκευές. Έτσι, μπορεί να αναγκαστεί να αναθεωρήσει.

Η έκθεση συνεχίζει αναφέροντας ότι οι συσκευές Samsung Galaxy Z Flip and Fold του επόμενου έτους θα έρχονται με βελτιωμένα σχέδια, καλύτερη ανθεκτικότητα και λιγότερο αισθητή πτυχή της οθόνης.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.